2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT 1 THE WRITTEN WORD SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修八新素养同步练习:UNIT THE WRITTEN WORD SECTION 知能演练轻松闯关 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 品句填词It was in 1978 that China began to adopt the policy of _(改革) and openingup.答案:reformThe dance is full of _(旋转)答案:spinsThe restaurant has a good _(声望)答案:reputationHe worked day and night to pay off _(债务)答案:debtsShe _(崇拜) her teacher.答案:adores6At the meeting Jack whistled a popula
2、r _(曲调)答案:tune7A _(纪念碑) was built in honour of those who had helped them.答案:monument8Devotion is the _(最高的) symbol of love.答案:supreme9I forgot to write the address on the _(信封)答案:envelope10He turned off the alarm and _(跳) out of bed.答案:sprang 单句改错1His patience worn out by all these troubles._答案:pati
3、ence后加was2Charles did what he could rescue the drowning girl, although he himself was in danger._答案:rescue前加to3That is because Im here to meet you this afternoon._答案:becausewhy4It was not until midnight it stopped raining._答案:midnight后加that5The question is of great important that it cannot be neglec
4、ted._答案:importantimportance 完成句子从窗户里飘出美妙的音乐。Through the window _ the sweet music.答案:came out他俩长得差不多一样高。They both are almost _ height.They both are almost _ height.They both are almost _ height.答案:of a;of the same;the same in他并不富有,但为了帮助这些贫困的孩子,他每月都要捐出一定的钱给他们。He is not rich, but _ he gives away a cert
5、ain sum of money to them every month.答案:in order to help these poor children直到他妈妈找到他, 他才回来。_答案:He didnt come back until his mother found him.;It was not until his mother found him that he came back.;Not until his mother found him did he come back.他以前看过这个电影,这就是他昨天晚上不去看的原因。He had seen the film before.
6、_ he did not see it last night.答案:That is why 课文语篇改错Robert Burns was born in Alloway, Scotland in 1759. He had a reputation for being fun and pleasant to be around. His the first love, Nelly Kirkpatrick, encouraged him to write poetry. He became famous nationwide after he published his firstly book
7、of poetry.The poetry of the Romantic Movement often focuses in concepts like freedom and beauty, and tends to use imagine and touch on strong feelings. Burn died at the age of 37 in 1796 because a hard life and weak health. All of Scotland mourned his death, and afterwards many people donate money t
8、o support his widow and children. The monument in honour to him was first displayed to the public in 1877. The day that it was first shown was declared a holiday and about 30, 000 people came out to watch. The house in Alloway which Burns was born is now a museum of his life and work.答案:Robert Burns
9、 was born in Alloway, Scotland in 1759. He had a reputation for being and pleasant to be around. His first love, Nelly Kirkpatrick, encouraged him to write poetry. He became famous nationwide after he published his book of poetry.The poetry of the Romantic Movement often focuses concepts like freedo
10、m and beauty, and tends to use and touch on strong feelings. Burn died at the age of 37 in 1796 because a hard life and weak health. All of Scotland mourned his death, and afterwards many people money to support his widow and children. The monument in honour him was first displayed to the public in
11、1877. The day it was first shown was declared a holiday and about 30, 000 people came out to watch. The house in Alloway Burns was born is now a museum of his life and work.A卷 单句语法填空1His invention is of great _(valuable) to the whole society.答案:value2The boy couldnt resist _(show) off his being prai
12、sed by the teacher on arriving home.答案:showing3The book _(wear) out and had ink stains on its cover.答案:was worn4The mother, along with her two children, _(rescue) from the sinking boat by a passing ship.答案:was rescued5Mr. Smith was _ debt because he was out of job.答案:in6Children tend _(react) agains
13、t their parents by going against their wishes.答案:to react7The dictionary _(intend) for the beginners.答案:is intended8That is _ we decided to cancel the discussion.答案:why9It was not until quite recently _ I noticed it.答案:that10There are many reasons, but I will touch _ three.答案:on 阅读理解AIt is quite app
14、arent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon rain forest. Without it we would not have grown into primates(灵长目动物)Or we would probably still be struggling to sharpen a bronze tool while crawling around on four legs in search of meat. Without c
15、ompetition, Columbus wouldnt have discovered America and Edison would never have invented the light bulb.The friendship,like all relationships between two people,involves competition. It isnt competition in a traditional sense because there are no goals to be scored and no prizes. Perhaps the ecolog
16、ical definitionthe simultaneous(同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or lightbetter explains it.As in nature, high school life is governed by a set of laws, similar to a shortened version of Darwins theory of evolution, overpopula
17、tion, and competition. There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing(分类) take place. In high school, friendship coexists with competition even though at times the relationship is rough. In fact, in some circumstances, competition is too much of a bur
18、den for friendship to bear, causing it to fall apart. College admission is the final high school objective. Four years of hard work is to achieve good grades, and a students fate is determined not only by these achievements, but by the records of thousands of other seniors trying to achieve similar
19、recognition.Nevertheless, by necessity, competition between students exists in all aspects of high school life.It sets and improves the standards in everything from sports to schoolwork. Healthy, friendly competition can have only benefits, but when it becomes too fierce, jealousy(妒忌) can tear frien
20、dship apart. Yet, despite all this, without competition, we would be lost.【解题导语】本文是一篇议论文,主要论述了友谊和竞争之间的关系,健康的竞争促进友谊,而恶性的竞争则破坏友谊。1What does the ecological definition mainly explain?AHow friends compete with each other.BHow to win the competition.CWhat the result of competition is.DWhat competition exa
21、ctly is.D解析:细节理解题。分析第二段最后一句“Perhaps the ecological definitionthe simultaneous(同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space,or lightbetter explains it.”可知,该句的主干是Perhaps the ecological definition better explains it,其中“it”指代的是前一句中的“competitio
22、n”。两个破折号之间的内容解释“the ecological definition”。句意:两个或更多的生物体同时对有限的生态环境资源有需求,如营养物质、生存空间、光这一生态学定义更好地解释了竞争(的含义)。故选D项。2According to the author,what causes the high school students to compete?AThe number of them is too large.BFriendship is a burden for them.CThey know the laws of nature well.DThey are divided
23、 into different groups.A解析:细节理解题。根据第三段内容可知,高中生活与自然界一样有一系列的规则,这与达尔文关于进化、人口过多和竞争的理论相似。也正是因为学生人数众多,为了区分,所以对学生进行了排名、分类。再加上考大学这一高中生活的最终目标的压力,高中生之间的竞争就不可避免地产生了。故选A项。3Which best describes the relationship of friendship and competition?AFriendship is always based on competition.BThe degree of competition is
24、 vital to friendship.CCompetition is terribly harmful to friendship.DCompetition is a result of lost friendship.B解析:推理判断题。根据最后一段中的“Healthy,friendly competition can have only benefits,but when it becomes too fierce,jealousy(妒忌) can tear friendship apart.”可知,健康的、友好的竞争对友谊有好处,而过于激烈的、存在妒忌的竞争会使友谊破裂。因此竞争的度
25、对友谊是至关重要的。故选B项。4What does the author think of “competition”?AThe results of competition are out of control.BCompetition becomes fiercer in high school.CCompetition is certain to happen in high school.DFriendship is not as important as competition in high schools.C解析:细节理解题。根据最后一段第一句“Nevertheless,by n
26、ecessity,competition between students exists in all aspects of high school life.”可知,作者认为高中生活的各个方面存在竞争是必然的。故选C项。BThe Chinese Tang Dynasty poet Du Fu is often called the sage(圣人) of poetry.Unlike Li Bai, this poet wrote in various styles, and his works were often innovative(创新的) in language and subjec
27、t matter.His poems were also filled with meaning.His innovation was not at all welcome.The readers of his time rarely showed much appreciation for his original and innovative works.The masses in fact hated and scolded them.Like many artists, Du Fu was only recognized for his genius long after his de
28、ath.Du Fu was born in Luoyang of Henan.Although he came from an influential literary family, his early attempts to gain a position in the government by way of the exam system failed repeatedly.He was 43 years old when he finally managed to hold an official position.This was the time when Emperor Xua
29、nzong was attracted to the beautiful Yang Yuhuan and made her his concubine(妃子), which Du Fu severely criticized in his Song of the Beautiful Ladies.As the emperor got distracted(分心) from important government affairs, some military leaders were becoming too powerful.Du Fu took office in 755, and in
30、the same year a rebel leader An Lushan led his army into the capital of Tang Dynasty.The emperor fled to the west and left the governing of the state to his son.Du Fu and his family took the road north to escape the rebels.The poet left his family and tried to get to the headquarters of the new empe
31、ror, but he was caught and held prisoner by the rebels in Changan.After order was restored again, Du Fu got back his position in the capital.However, he did not enjoy the favor of the new emperor and was given a minor provincial post.In 759 he finally left this disgraceful position and spent the res
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430252.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
