2018版高考英语二轮(浙江专用)专题限时集训(十三) 训练4 记叙文+夹叙夹议文+议论文 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮浙江专用专题限时集训十三训练4记叙文夹叙夹议文议论文 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 浙江 专用 专题 限时 集训 十三 训练 记叙文 夹叙夹议文 议论文
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十三)完形填空训练4记叙文夹叙夹议文议论文(对应学生用书第174页)A 【导学号:38144052】(2017浙江杭州质检二)It was a hot June day at McKinney Falls State Park in Austin,Texas.Sammy was on a camping trip with his parents and his brothers.He couldnt 1 to get into the water.With his father keeping a(n) 2 from the rocks above,Sammy jumped i
2、n.Having played in the water for a while,he 3 pulled himself out and watched a group of children walk above.Suddenly,a tiny fiveyearold girl 4 to grab a bottle and lost her balance.In an instant,she was 5 over the falls.Sammy caught sight of the girls arm and the 6 of her dark head as the water push
3、ed her into the water 7 She fought for life in the deep water.Sammy took a few seconds to consider the 8 ,and then he dived in.He was next to the 9 girl in a few seconds.She was 10 and tried to climb on top of him.Sammy says,“I stayed calm,but inside,my heart was beating 11 ”When he was an arms 12 a
4、way from the girl,he carefully 13 the anxious girl onto his back and 14 the rock wall around the edge of the waterfall toward the shore.Soon,someone pulled 15 of them from the water with a swimming float.They were safe then.When his mother walked onto the 16 and saw the crowd gathering near the swim
5、ming hole,she fell into 17 Then a woman came up and told her that Sammy had saved a little girls life.“Sammy says he cant do it 18 ,”she says.“But I know he can because of who he is.”Now a seventh grader,Sammy 19 ,“I didnt really think about the 20 when I got into the water.”【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了一个失足掉
6、进瀑布水流中的小女孩被小男孩Sammy勇敢地救出的故事。1A.helpBpauseCwaitDaffordC由上文的“It was a hot June day”以及下文的“Sammy jumped in.Having played in the water for a while”可知,天气炎热,Sammy迫不及待地想到水里去。cant/couldnt wait to do sth.是固定用法,表示“迫不及待做某事”。2A.eyeBsmileCgestureDdistanceA根据常识可知,孩子在玩水时,家长应是密切注视着孩子的,故此处选eye。keep an eye“密切注视”。3A.un
7、willinglyBimmediatelyCeventuallyDprofessionallyC根据上文的“Sammy jumped in.Having played in the water for a while”可知,此处表示Sammy跳进水中,玩了一会儿后,他终于(eventually)从水里出来了。unwillingly“不情愿地”;immediately“立刻”;professionally“专业地”。4A.reached downBcame upCturned downDwent aroundA一个五岁的小女孩俯身去捡一个瓶子,然后失去了平衡。reach down“俯身”;com
8、e up“走近,走过来”;turn down“调小”;go around“到处走动”。5A.wipedBblownCbeatenDsweptD一瞬间,她就被卷入瀑布中了。这里应用sweep表示“卷走”。6A.imageBtopCappearanceDsignB根据语境,Sammy看到的是小女孩落水之后扬起的手臂和她的头顶(top)。7A.beneathBaboveCbehindDaroundA根据上文的“the water pushed her into the water”和下文的“She fought for life in the deep water”可知,此处表示小女孩被推到了水下(
9、beneath),即她在向下沉。8A.requestBoperationCresultDsituationD此处表示Sammy在下水救人之前先用几秒钟的时间考虑了一下眼前的局面(situation)。9A.challengingBwanderingCstrugglingDthrillingC根据上文的“She fought for life in the deep water”可知,此处表示Sammy几秒钟后靠近了在水中挣扎(struggling)的小女孩。challenging“有挑战性的”;wandering“流浪的,漂泊的”;thrilling“激动人心的”。10A.blueBpanic
10、kedCconfusedDupsetB根据常识和小女孩在水中的表现及下文中的“the anxious girl”可知,此处应用panicked“恐慌的”描述小女孩在水中的状态。blue“沮丧的,忧郁的”。11A.wildlyBirregularlyCslowlyDconsciouslyA根据语境可知此处表示Sammy虽然保持着冷静,但他的心脏在剧烈地跳着。wildly“失控地,紊乱地”。12A.measureBrangeCwidthDlengthD此处用an arms length away from表示“离有一只胳膊的长度”。length“长度”。13A.forcedBpulledCpush
11、edDremovedB结合语境和生活常识判断,他把那个焦虑的小女孩拉(pulled)到自己的背上。force“强迫”;push“推”;remove“移开,去掉”,均不符合语境。14A.struckBfollowedCjumpedDfeltB此处表示Sammy沿着瀑布旁边的岩壁向岸边移动,因此选B,表示“跟随,沿着”。15A.oneBanotherCeitherDbothD根据该句的“someone pulled 15 of them from the water with a swimming float”以及下文的“They were safe then”可知,此处表示有人将Sammy和那个
12、小女孩都拉到浮板上,故选both,表示“两者都”。16A.edgeBplatformCgroundDsceneD此处表示当Sammy的妈妈来到事发现场(scene)时,她看到一群人聚集在可供游泳的水潭旁边。17A.prideBembarrassmentCsilenceDfantasyCSammy的妈妈来到现场,看到那么多人围在那里,以为自己的儿子出事了,她一下子陷入了沉默(silence)。18A.aloneBagainCthenDaltogetherB根据下文的“But I know he can because of who he is”的转折关系可知,此处指Sammy说再来一次的话他就做
13、不到了。故选again。19A.admitsBdeniesCapologizesDrespondsASammy承认说:“我进到水里时,真的没有考虑过后果。”根据句意可知,这里用admit表示“承认”。20A.effectsBconsequencesCfameDconditionB参见上题解析。consequence“后果”,符合语境。effect“影响”;fame“名声”;condition“条件”。BRediscoveryI used to be a happy child with a loving family and many friends.I had a 21 that could
14、 brighten a cold winter day and I had a special love for life.At twelve,my life had a huge breakdown.It was then that I 22 OCD(强迫症)I started to wash my hands ten times an hour,and I constantly 23 my kitchen oven to make sure that it was off.This way of life continued for four painful years,and by th
15、en,my OCD had led to depression(抑郁)I was no longer the 24 little girl I had been.In the tenth grade,I finally 25 to my mother that I was suffering from depression along with my OCD.My mom took me to a doctor and I started taking 26 Over a few months,the medicine did help the OCD,but I still was stru
16、ggling with depression.One autumn evening,I hit rock bottom.I thought suicide(自杀) was the only 27 to my depression problem,so I decided to write a suicide note.As I was 28 it,my eyes fell on a photo.It was a 29 of an adorable little girl,wearing her red soccer uniform and holding a bike helmet.She h
17、ad a bright smile that showed she was full of life.It took me a few minutes to 30 who the girl in the photo was.The photo had been taken when I was seven years old.I almost couldnt believe that smiling child was me.I felt a chill go down my spine(脊柱)It was like my younger self had sent me a 31 .Righ
18、t then and there I knew I couldnt kill myself.Once I had been a strong little girl,and I had to become 32 like that again. I tore up my suicide note and 33 that I would not rely only on my medicine.I would have to fight the depression with my mind,too.I could make myself happy again. It has been two
19、 years since I 34 myself.The real reason I am healed is that I took action and refused to let depression 35 my life.I learned a lifelong 36 : Never give up.Everyone has challenges in life,but everyone can 37 I am living proof of that.Now I am prepared for whatever 38 life may bring.I have a role mod
20、el to 39 up to for strength,and who is guiding me 40 life.My hero is a sevenyearold girl,smiling back at me from a photo on my desk.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过叙述患有强迫症和抑郁症的自己通过坚强的意志和实际行动再次康复的经历向读者表明,每个人在生活中都会遇到挑战,关键是不要放弃。21A.dreamBthoughtChopeDsmileD根据第一段第一句中的“I used to be a happy child”可知,此处指作者的笑容可以点亮寒冷的冬
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431199.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省运城市临猗中学高中英语外研版课件 必修五:MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA READING.ppt
