2018版高考英语二轮(浙江专用)专题限时集训(十二) 训练3 记叙文+夹叙夹议文+说明文 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮浙江专用专题限时集训十二训练3记叙文夹叙夹议文说明文 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 浙江 专用 专题 限时 集训 十二 训练 记叙文 夹叙夹议文 说明文
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十二)完形填空训练3记叙文夹叙夹议文说明文(对应学生用书第171页)A(2017浙江金丽衢十二校联考一)I sat at my table,signing my name to the most difficult letter Id ever written.The letter was 1 my sonLukes birth mom,a single mother of three children with little money,struggling for 2 This was not the first time that I had 3 her.Id sent s
2、everal letters over the years with 4 of Luke,which the adoption agency agreed to forward, 5 had never received a single reply.“Please read this letter,”I 6 ,for Lukes life might depend on it.I adopted Luke when he was less than one.A gene from his birth parents had 7 Luke to be born with a blood dis
3、ease.Much was done.But nothing was a 8 sign.Then,the doctor told us there was a chance that Lukes disease 9 be cured with a bone marrow(骨髓)transplant.My heart lighted up but it 10 coldly when the doctor inquired if Luke had any brother or sister.I was at a loss.“Do I have the 11 to ask Lukes birth m
4、other for help?”I asked the adoption agency official.“Luke is your child.You have the right to do whatever it 12 to save his life.”And so I penned the letter describing Lukes 13 to her.“Would you consider having your other children tested as 14 marrow donors?”I wrote.I 15 the letter into the mailbox
5、,waited and prayed.Two weeks later,the doctor called that Lukes birth mother had her children tested,and one of them was a 100 percent 16 The transplant operation 17 well and Luke survived.In another letter I shared the happy 18 with Lukes birth mother,who this time wrote back:“Ive written many lett
6、ers but never had the 19 to mail them.Many times I felt like I did the wrong thing,but I know now it was right.He is right 20 God needed him to be.Luke has two families who love him.”【语篇解读】本文是一篇亲情记叙文。主要讲述了作者领养的孩子Luke需要骨髓移植,作者与其生母写信沟通,并最终得到了帮助的故事。1A.ofBtoCaboutDonB根据下文可知,这封信是写给“我”养子Luke的生母的,故选B。2A.dr
7、eamBworkCmarriageDlifeD根据“with little money,struggling for”可知,Luke的生母生活艰辛,故选D。3A.understoodBcomplainedCcontactedDtouchedC根据下文的“Id sent several letters”可知,“我”以前写了很多信与Luke的生母联系,故选C。4A.lettersBphotosCbooksDclothesB根据常识可知,在信中,“我”常常把Luke的一些照片寄给他的生母。5A.butBsoCandDorA根据前文可知,“我”多次写信联系Luke的生母,但“我”从没有收到过她的回信,
8、此处表示转折。6A.smiledBsighedCprayedDcriedC根据下文的“for Lukes life might depend on it”可知,“我”在祈祷Luke的生母能够阅读这封信。7A.helpedBallowedCforbiddenDcausedD根据语境可知,Luke的基因导致他出生时就患有血液疾病,故选D。cause sb.to do sth.表示“使某人做某事”。8A.hopefulBwonderfulCthankfulDpeacefulA根据上下文可知,我们做了很多努力,但一点希望的迹象都没有,故选A。9A.mustBcouldCneedDshouldB医生告诉
9、我们,如果做了骨髓移植,就有可能挽救Luke的生命,故选B。could表示“可能”。10A.liftedBloadedClandedDlockedC根据上文的“lighted up”并结合下文的“coldly”可知,“我”刚看到希望,但当医生问“我”Luke是否有兄弟姐妹时,“我”的希望落空了,故选C,表示希望又没有着落了。11A.rightBdutyCchanceDtimeA根据下文12空前的“You have the right to do”可知,“我”问领养机构自己是否有权利向Luke的生母寻求帮助,故选A。12A.asksBgetsCbringsDtakesD根据语境可知,此处是it
10、takes sth.to do sth.结构,表示“做某事需要某物”。13A.progressBconditionCchangeDworryB根据上下文可知,“我”在信中讲述了Luke现在的状况,故选B。14A.possibleBnecessaryCimportantDspecialA此处“我”在询问Luke的生母Luke的兄弟姐妹是否能成为可能的骨髓捐献者,故选A。15A.castBlaidCdroppedDdeliveredC根据语境和常识可知,“我”把信件投进了信箱,故选C,drop表示“投”。16A.discoveryBcompanyCchoiceDmatchD根据语境可知,其中有一个
11、孩子与Luke的骨髓100%的匹配,所以选D,match表示“匹配”。17A.went onBtook onCput onDgot onA根据上文可知,Luke做了骨髓移植手术并且手术进展良好,故选A,go on表示“进展”。18A.storyBoperationCnewsDmessageC根据下文的“who this time wrote back”可知,“我”写信把Luke手术成功的好消息告诉了Luke的生母,故选C。19A.confidenceBcourageCpatienceDdeterminationB根据上下文可知,Luke的生母曾多次试图回信,但都没有勇气,所以选B,courag
12、e表示“勇气”。20A.whoBwhatCwhenDwhereD根据语法知识并结合语境可知,应用where引导表语从句,故选D。B 【导学号:38144051】(2017浙江温州考前模拟)The other day I shared knowledge on several aspects of Hindi(印地语)culture with you.Today Im hoping to paint a better picture of 21 it means to give in Hindi and how their generosity(慷慨)differs from 22 of Wes
13、tern culture.I was 23 when we learned the word“thank you” doesnt really exist in Hindi.In the mountains,it is 24 used,and people often seemed 25 when we tried to thank them.They 26 either turn their heads,or shake their hands at us.When we asked our Indian friends why this is so,they 27 that giving
14、and generosity are vital parts of their culture.Giving is more of a 28 of “changing hands”than an act of generosity.In their eyes,the foods they would give us were 29 really“theirs”They see them as something passed along to them and now they are 30 passing them along to us.The villagers were eager t
15、o 31 their best cucumbers to a passing stranger. 32 ,people in the US. tend to 33 old,used,or unwanted things 34 their treasured ones. 35 ,during a coffee break,a friend told me about how he donated his 36 clothes and shoesjust for the 37 of giving up the possessions he likes most.Giving is 38 Weste
16、rners can certainly do.We can practice 39 giving away the things we value mostnot only actual physical possessions,but also perhaps even more 40 ,our time and attention.【语篇解读】作者通过讲述印度文化中的“感谢并无必要,付出即是赠予”来告诉我们:要敢于奉献出自己珍爱的事物。21A.howBwhenCwhyDwhatD根据语法结构可知,此处应用what引导宾语从句,在从句中作宾语,表示“什么”,故选D。22A.thatBoneC
17、itDbothA该空应用that代替上文提到的generosity。23A.amusedBinterestedCshockedDdisappointedC根据下文的“the wordthank youdoesnt really exist”可知,令“我”吃惊的是,在印地语中竟然不存在“感谢”这个词,故选C。24A.oftenBoccasionallyCsometimesDseldomD在山区,“感谢”这个词很少被使用,当我们试图去感谢人们时,他们常常会看起来很恼火。25A.annoyedBexcitedCfrightenedDboredA参见上题解析。26A.couldBshouldCwoul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431200.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
