2018版高考英语(人教通用)大一轮复习真题研练:WEEK 9 THURSDAY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语人教通用大一轮复习真题研练:WEEK 9THURSDAY WORD版含解析 2018 高考 英语 通用 一轮 复习 真题研练 WEEK THURSDAY WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Week 9ThursdayTask 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015全国,C)More students than ever before are taking a gap year (间隔年)before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applic
2、ants between entrance exams in November and the start of the next academic year.This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admission
3、s Service(UCAS)That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.S
4、tudents who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardshipyoung people are being forced into earning money before finishing their educa
5、tion.“New students are now aware that they are likely to leave university up to 15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term-time
6、and the figure increases to 90% during vacation periods,”he said.【语篇解读】这是一篇议论文。越来越多的学生在上大学前都会度过一个间隔年。然而人们对于这一现象所持的看法却大相径庭。有的人十分推崇,而有的人却极力反对。1. What do we learn about the gap year from the text?AIt is flexible in length.BIt is a time for relaxation.CIt is increasingly popular.DIt is required by unive
7、rsities.答案C细节理解题。根据第一段中的“More students than ever before are taking a gap year(间隔年).”和第三段中的“That is a record 14.7% increase.”可知间隔年越来越受学生们的欢迎,所以选C项。2. According to Tony Higgins,students taking a gap year_Aare better prepared for college studiesBknow a lot more about their future jobsCare more likely t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431252.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022二年级数学下册 第7单元 万以内数的认识第9课时 用估算的方法解决问题预习课件 新人教版.pptx
