云南省丽江市2020-2021学年高二下学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省丽江市2020-2021学年高二下学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析 云南省 丽江市 2020 2021 学年 高二下 学期 期末 教学质量 监测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、丽江市20年春季学期高中教学质量监测高二英语试卷(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1答卷前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚。2每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试卷上作答无效。3考试结束后,请将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段
2、对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the man usually shop?A. From the Internet.B. From TV.C. From physical stores.【答案】C【解析】【原文】W: Did you watch Li Jiaqis live broadcast last night? I want to buy everything he recommended.M: Hmm. I dont like shopping online or on TV. Im used to going to physical stor
3、es. I used to buy things online which were far from what I wanted.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Which countries have landed on Mars.B. Chinas new achievement in space.C. Chinas plan to go to Mars.【答案】B【解析】【原文】W: Luis, listen to the news. a Chinese spacecraft succ
4、essfully landed on the surface of Mars on Saturday morning, marking a historic accomplishment in Chinas space industry and making it the second country in the world to achieve the feat.M: Wow, congratulations! You must be very proud of your country.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the womans attitude to
5、wards Steve?A. Admiring.B. Impatient.C. Indifferent.【答案】A【解析】【原文】W: Steve has a great insight. I bet he will have a successful business.M: Actually, he started his business five years ago, selling masks. During the COVID-19 Pandemic, he volunteered to help many people.W: Man, that was great. How nic
6、e a person he really is!4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where will the man probably go next?A. Wal-Mart.B. Mirazur Restaurant.C. International Cinema.【答案】B【解析】【原文】W: What? Your ring is lost?M: Yeah, I just cannot find it anywhere.W: You went to Wal-Mart, Mirazur Restaurant and International Cinema, didnt you?M
7、: Right! It just came to me! I put it on the dining table.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will Karen get off work today?A. 6:30.B. 5:30.C. 5:00.【答案】A【解析】【原文】M: Karen, when will you get off work? Ill pick you up today.W: Well, its five oclock now. I often work until 5:30, but today I need to work an extra
8、hour.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Whats Crufts?A. The dogs name.B. A place in Russia.C. The dog show.7. Where does Dylan come from?A. Belgium.B. The UK.C. The
9、US.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Welcome to our program, Kathleen. Congratulations on your dogs winning top prize. Could you please introduce it to us briefly?W: Thanks. My dog papillon called “Dylan the villain” won top dog at Crufts, the worlds biggest dog show which ended in Birmingham, the UK on Sunda
10、y night.M: Wonderful! Dylan from Belgium became the first papillon in Crufts 128-year history to emerge as a champion dog, right?W: Yeah, weve worked hard and now efforts paid off.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Whats the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Cousins.C. Strangers.
11、9. What happened to the mans item?A. It was lost.B. It was broken.C. It hasnt been shipped.10. How does the man feel in the end?A. Annoyed.B. Satisfied.C. Doubtful.【答案】8. C 9. B 10. B【解析】【原文】W: Hello, Amazon Information Desk. What can I do for you?M: Ten days ago, my classmate recommended me to buy
12、things on your platform because I wanted to buy a birthday gift for my little cousin. I ordered one and finally I got my package today, but it was damaged. I planned to return it, but the return shipping cost for this item is ridiculous!W: Im so sorry for your bad shopping experience. Could you plea
13、se tell me the order number? Ill search for information about it and solve the problem for you.M: Its C031192424.W: Okay, hold on please. Hmm. sir, we will send you a new product today and you can return the damaged one to us. We will cover the express fee for you. Do you accept that?M: Sounds great
14、! Problem solved. Thank you!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Whats the mans nationality?A. Korean.B. Spanish.C. Chinese.12. Why do most young people love Hanfu according to the woman?A. To be elegant.B. To attract others attention.C. To express individuality.13. Which kind of Hanfu does the wo
15、man suggest buying?A. Silk ones.B. Cotton ones.C. The most popular ones.【答案】11. A 12. C 13. B【解析】【原文】M: Wow, Hanfu seems to become a new trend among Chinese young people these days. Sarah, do you know about it?W: Of course. Actually, Im one of them. Hanfu is a traditional clothing of the Han people
16、who lived in China before the Qing Dynasty. Its kind of like your Korean Hanbok.M: So why do youngsters like it?W: Well, I think its elegant and graceful. Some wear it to draw others attention but a majority of people want to show personality.M: I have a friend from Spain who wants to have a try. Ca
17、n you give her some advice?W: Well, there is no need to buy some expensive or most popular one. Its best only when it fits you. Generally speaking, silk is quite comfortable, but its also expensive. I recommend pure cotton, which is comfortable and inexpensive.M: OK. Anything else?听下面一段较长对话,回答以下小题。【
18、此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What did Marine share on Twitter last night?A. The links to websites of clothes.B. A comment.C. A photograph.15. What does Marine think has caused her appearance anxiety?A. Expecting too much approval from others.B. Psychological comparison.C. Low self-esteem.16. Who is the man?
19、A. Marines doctor.B. Marines co-worker.C. Marines teacher.【答案】14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: Hey, Marine! Is there anything bothering you? You look anxious.W: Im okay. Its uh. I posted a photo of myself wearing the new clothes on Twitter last night. Someone commented, “You are not beautiful or thin. Wh
20、y did you post that?”M: Well, you are in a state of appearance anxiety.W: Uh, what does that mean?M: Well, it refers to social anxiety surrounding overall appearance, including body shape, and fear of negative evaluation by others.W: Oh, I see.M: It may arise from low self-esteem, psychological comp
21、arison and expecting too much approval from others.W: I guess my problem was caused by the third one.M: So what are you going to do now?W: I think I need to lower my expectations of others and ignore what makes me anxious.M: Dont worry. Remember that its only shallow people who judge by appearance.W
22、: Thank you! Ill treat you to a big lunch. Lets go on working.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the speaker doing?A. Hosting a radio program.B. Chairing a meeting.C. Conducting an interview.18. In which country did blind boxes first become popular?A. China.B. Japan.C. Thailand.19. How muc
23、h could the blind box market be worth by 2024?A. 1.14 billion yuan.B. 7.4 billion yuan.C. 30 billion yuan.20. Why is Wang Ke fond of blind boxes?A. To get a surprise.B. To gain comfort.C. To reduce stress.【答案】17. A 18. B 19. C 20. A【解析】【原文】M: Hello, everybody. Welcome back to our program. Im Cliff.
24、Today Id like to talk about blind boxes. The blind box attracts young peoples attention and makes toymakers a fortune. These tiny unicorns and cartoon girls in clown costumes are first popular in Japan, later spread to China, Thailand and other countries. The blind box market was worth 7.4 billion y
25、uan, that is, $1.14 billion in 2019 according to the research, which added that could increase to 30 billion yuan by 2024. But once in a while, a rare or even “hidden” item one that does not appear in advertisements for the range will emerge from the box, which raises a storm of collection. Wang Ke,
26、 a big fan of toy collectors, has in the past queued overnight for new releases. She said buying blind boxes was mainly for a sense of mystery and an uncertain surprise. Many young people think blind boxes can comfort their heart, relieving the pressure from work and life, which brings a boom in the
27、 blind box market. But it has not escaped criticism, with state media comparing the trend to gambling and warning of addicting. OK. Thats all for today. Thanks for listening.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Advertising Department of The Bangkok Post is
28、looking for highly motivated advertising sales executives (销售主管) to sell advertising to prime targets in its wide range of promotional publications (宣传性出版物). As part of our sales team, your primary responsibility will be to meet established and agreed sales targets. You will also need to know how to
29、 find potential new customers. In addition, you will be required to follow up your sales by sending copy and artwork and getting customer approval.Qualifications:Male/Female, aged 23-35 yrs.Bachelors degree in any related fieldsExperience of selling print and online advertising or similar fields is
30、preferredProactive and good interpersonal and communication skillsAbility to work well under pressureGood command of written and spoken EnglishComputer skillsIf this sounds like a challenge youd like to consider seriously, then send an application letter together with your resume, details of your ex
31、pected salary, and a recent photograph to:Advertising DepartmentBangkok Post Public Company Limited136 Bangkok Post Building, Sunthorn Kosa Road, Klong Toey, Bangkok 10110Email: displaybangkokpost.co.th. The work duty of an advertising sales executive does not involve _ .A. meeting sales targetsB. s
32、ending application lettersC. selling advertisingD. looking for new customers22. Who is the most suitable for the job?A. A Chinese, 27, with a high school certificate.B. An Indian, 38, with a good command of English.C. A Japanese, 30, with rich experience of advertising.D. A Thai, 23, a college stude
33、nt majoring in advertising.23. Where will you probably find this article?A. In a travel brochure.B. In an advertising textbook.C. In a market report.D. In a local newspaper.【答案】. B 22. C 23. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是曼谷邮报广告部招聘销售主管的一篇招聘启事,详细罗列了招聘要求。【题详解】细节理解题。在第一段中可以分别找到“sell advertising to prime targets”“
34、meet established and agreed sales targets”“find potential new customers”,只有B选项在文中没有对应内容。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据文中罗列的招聘要求可知,年龄要求在23到35岁之间,排除B选项(38岁);相关专业学士学位,排除D选项(尚读大学);有广告相关行业从业经验者优先,C选项“30岁,日本人,广告业从业经验丰富”更符合招聘要求。故选C项。【23题详解】推理判断题。梳理文章内容可知,这是一篇招聘启事,D选项“当地报纸上”是各类广告、招聘启事最可能出现的地方。故选D项。BAn airport may be
35、one of the last places people would expect to find random acts of kindness, but one frequent flyer is doing what she can to lift spirits.Holding a handful of homemade happiness, Catharine Knight is hoping to change the world with one kind word at a time. “I just want somebodys day to be better,” sai
36、d Knight. “I really just want to make the world a better place.”While traveling for work, shes handing out cards to strangers at the airport. Each card contains a message meant to shine a bit of light into these dark days. “You have to wear a mask so you cant see somebody smile or if theyre sad,” sa
37、id Knight. “So if you watch somebodys eyes, you can kind of determine maybe that person needs a little pick-me-up.”“People need to know that theres still kindness in this world,” she added.But in the age of COVID19, you cant blame Heidi Botkin for being a little skeptical, until the message sunk in.
38、 “I was super stressed out when I got the three kids by myself,” said Botkin. “So, yeah, that was a nice little pick-me-up.”This random act of kindness project started three years ago. Knight and her son Parker write uplifting messages for people theyve never met and may never see again. More than 2
39、5,000 have been written so far, including one for pilot Michael Jones. “It helped, you know, I think everybodys having their own personal struggles right now,” said Jones.At a time when we have to stay apart, this is a small reminder that were all still in this together.24. What did Catharine Knight
40、 do at the airport?A. Writing uplifting messages for friendsB. Holding a handful of homemade happiness.C. Expecting to find random acts of kindness.D. Handing out homemade cards to strangers.25. Why did Catharine Knight start this behavior?A. To comfort people with her kindness.B. To ask people to w
41、ear mask.C. To remind people of important messages.D. To tell people to be kind.26. What can we learn from Knights behavior?A. One good turn deserves another.B. A simple act of kindness can make a big difference.C. A good beginning makes a good ending.D. Where there is life, there is hope.27. Whats
42、the authors attitude to Knights behavior?A. DoubtfulB. ObjectiveC. FavorableD. Critical【答案】24. D 25. A 26. B 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了凯瑟琳奈特在机场向陌生人分发自制卡片想用她的善良来安慰人们的善举。【24题详解】细节理解题。根据第三段“While traveling for work, shes handing out cards to strangers at the airport. Each card contains a message meant
43、 to shine a bit of light into these dark days.(在出差途中,她在机场给陌生人发卡片。每张卡片都包含着一条信息,旨在为这些黑暗的日子带来一丝光明。)”可知,凯瑟琳奈特在机场向陌生人分发自制卡片。故选D。【25题详解】推理判断题。根据第二段“I just want somebodys day to be better,” said Knight. “I really just want to make the world a better place.”(“我只是希望某个人的一天过得更好,”奈特说。“我真的只是想让世界变得更美好。”)”可推断,凯瑟琳奈
44、特开始这种行为是想用她的善良来安慰人们。故选A。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段“It helped, you know, I think everybodys having their own personal struggles right now,” said Jones.(琼斯说:“这很有帮助,你知道,我认为每个人现在都有自己的个人苦恼。”)”以及文章讲述了凯瑟琳奈特在机场向陌生人分发自制卡片想用她的善良来安慰人们的善举。可知,通过奈特的行为我们可以明白一个简单的善举可以带来很大的不同。故选B。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“At a time when we have
45、 to stay apart, this is a small reminder that were all still in this together.(当我们不得不分开的时候,这只是一个小小的提醒,提醒我们仍然在一起。)”可推断,作者对奈特的行为持赞许态度。故选C。CMagic is a form of entertainment that is based on pretending to do things that are impossible. The magician is a specially trained actor. He tries to make the audi
46、ence believe that he has the power to do things which are against the laws of nature.Magic shows are entertaining as long as the audience does not discover how the tricks are done. The magician usually depends on his skill with his hands, on his knowledge of psychology, and, sometimes, on mechanical
47、 devices(机械装置). Since magic performance is meant to trick people, the use of psychology is important. The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment. He must also lead the audience to draw false conclusions. The ma
48、gicians success depends on the fact that many things seen by the eye are not the things that matter.Two basic magic tricks are making objects seem to appear and making objects seem to disappear. A combination of these two tricks makes for some interesting effects. For example, the magician puts a sm
49、all ball under one of several cups. The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour. What actually happens is that the magician, employing quick hand movements or a mechanical device, hides one ball. While doing this he talks to the audience and waves a brightly coloured clot
50、h with one hand. The audience is too busy watching the cloth and listening to the magicians words to notice that his other hand is hiding the ball.Another favourite trick is to cut or burn something, and then make it appear whole again. What actually happens is that the magician makes the cut or bur
51、ned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else. Then he “magically” makes it appear whole again by displaying(展示)another object that has not been cut or burned.28. What is the authors main purpose in writing the text?A. To promote a magic show.B. To teach people
52、to be magicians.C. To explain the art of magic.D. To praise the talents of magicians.29. Which of the following is important for a successful magic trick?A. Moving stage equipment.B. Directing the audiences attention.C. Applying high technology.D. Keeping the performance in secret.30. What does the
53、author focus on in the last two paragraphs?A. Providing examples.B. Making a summary.C Drawing comparisons.D. Explaining a concept.31. What can we infer from the text?A. Mechanical devices are expensive.B. Most magicians employ assistants.C. It takes practice to perform magic.D. Small objects are ma
54、gicians favourite.【答案】28. C 29. B 30. A 31. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一些魔术师表演的细节以及有关魔术的小技巧。【28题详解】目的意图题。通过对文章主旨大意的理解以及文章最后两端讲述的魔术技巧,可知作者写这篇文章的主要目的是解释魔法的艺术。故选C项。【29题详解】细节理解题。通过第二段“ the use of psychology is important.(心理学的应用是很重要的)”以及“The magician must keep people from noticing all the movements of his hand
55、s and from thinking about the secret parts of his equipment.(魔术师必须防止人们注意到他的手的所有动作和思考他的设备的秘密部分。)”可知,作者强调对于观众注意力的引导是很重要。故选B项。【30题详解】推理判断题。通过倒数第二段“For example the magician puts a small ball under one of several cups. The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour.(例如,魔术师把一个小球放在
56、几个杯子中的一个下面。然后球似乎从一个杯子跳到另一个杯子或改变颜色)”以及最后一段“What actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else.(实际发生的是,魔术师通过在观众观看其他东西时迅速隐藏它,使被切割或烧毁的物体消失)”可以推知,在文章最后两段中,作者举了两个例子。故选A项。【31题详解】推理判断题。通过文章第一段“The magician is a s
57、pecially trained actor.( 魔术师是受过专门训练的演员)”可推知,表演魔术需要练习。故选C项。DThe way we cook is important. In many countries, the two sources of heat used for cooking are natural gas or electric stoves. The World Health Organization(WHO) warns that millions of people are dying every year from indoor air pollution. Th
58、e WHO finds that poor cooking, heating and lighting technologies are killing millions of people each year.Indoor air pollution results from the use of dangerous fuels and cook stoves in the home. WHO officials say nearly three billion people are unable to use clean fuels and technologies for cooking
59、, heating and lighting. And they say more than seven million people die from exposure to indoor or outdoor air pollution each year. Of that number, the WHO says about 4.3 million people die from household air pollution given off by simple biomass(生物燃料)and coal stoves.These findings show that the hom
60、e use of poisonous fuels is to blame for many of these deaths. These fuels include wood, coal, animal waste and so on. Carlos Dora is Coordinator in the WHO s Department of Public Health, Environmental and Social Determinants of Health. He says people should not use unprocessed coal and kerosene(煤油)
61、fuel indoors. He says opening a window or door to let out the harmful air will not correct the situation. It will only pollute the outdoors. “New technologies and clean fuels can rid people of this problem.”The United Nations found that more than 95 percent of families in sub-Saharan Africa depend o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431838.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
