2018秋英语北师大版必修5单元检测:第十四单元检测B WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018秋英语北师大版必修5单元检测:第十四单元检测B WORD版含解析 2018 英语 北师大 必修 单元 检测 第十四 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第十四单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Oh,Michael.I didnt tell you.My sister phoned yesterday.She wants to get married.M:Married!Shes only twenty-one.1What does Michael thi
2、nk of the girls sister?A.She is not old enough to get married.B.She is too old to get married.C.She is married.答案:AM:Waitress!Id like the menu,please.W:Here you are,sir.2Where is the man?A.In a bookstore.B.In a train station.C.In a restaurant.答案:CM:Has the TV been repaired?W:Yes.Wed expected the rep
3、airs to cost us about 15 dollars,but they charged us twice as much.3How much did the lady pay?A.$15. B.$20. C.$30.答案:CM:Hello,Jane.How lucky to run into you!Can you and Tom come to dinner tomorrow evening?W:I think so.I dont think were going out.4How does the woman respond?A.She refuses to go to din
4、ner.B.She agrees to go to dinner.C.She is angry.答案:BM:I have to go to class because I have a test,but if I could,Id go with you to the cinema.W:Thats too bad.I wish that you could come along.5Where is the man going?A.To class.B.To the cinema.C.To the doctors office.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5
5、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Hello,Mrs Smith.How are you?W:Fine,thanks,Mr Downs.Hows your boy,Jack?M:He is a bit tired.You know,he goes to school at eight oclock every morning.He doesnt get home til
6、l after four.Then he does his homework after seven.It often takes him a couple of hours to finish it.W:Poor boy.Children work hard at school nowadays,dont they?Does he like it?M:School,you mean?Yes,he does.He likes his teachers,and that always makes a difference.W:Yes,it does.Does he go to school by
7、 bus?M:No,he walks.He likes walking.He meets some of his friends at the corner and they go together.W:What does he do when it rains?M:His uncle takes him in the car.He passes the school on the way to the office.6What are the two speakers talking about?A.Mrs Smith.B.Mr Downs.C.Mr Downs son.答案:C7How l
8、ong does a school day last?A.At least 8 hours.B.About 6 hours.C.Nearly 7 hours.答案:A8How does Jack usually go to school?A.By bus.B.On foot.C.By car.答案:B听第7段材料,回答第9至11题。M:Hello!Can I speak to Susan,please?W:Speaking.Is that you,Tom?M:Yes,it is.I am going to New Zealand in two weeks time,and my wife is
9、 going with me.W:Oh,how lucky you are!How long are you going for?M:For a couple of months,maybe half a year.My boss wants me to help set up a branch company there.Well,Susan,you have been to New Zealand several times.Can you give us some suggestions,or just tell us about that country?W:Id love to.We
10、 can have a talk sometime.M:Why not come over to dinner in my house this weekend?My wife wants to meet you as well.W:All right.What about Saturday?M:OK.See you at 6:00 p.m.,this coming Saturday.Goodbye!9Who answered the phone?A.Tom.B.Toms wife.C.Susan.答案:C10When is Tom going to New Zealand?A.In half
11、 a year.B.In a couple of months.C.In two weeks.答案:C11Where are they going to meet?A.At Susans house.B.At Toms house.C.In New Zealand.答案:B听第8段材料,回答第12至14题。M:As you can see,Maria,the railway station is very crowded during the rush hours.W:How many people do you suppose ride into New York every day to
12、work?M:I dont know.Must be several hundred thousand at least.Maybe a million.W:Im glad theyre not all taking this train.M:Oh,they come from all directions,and by many different means,by railroads,ferries and subways.Then of course,some people drive in.W:Im a little afraid Ill get lost.M:Youll soon l
13、earn that New York is a very easy city to get around.W:The “Avenues”run north and south and the “Streets”run east and west,dont they?M:Thats right.You wont get lost when you travel alone.W:I hope not.12What can Maria see?A.Many trains.B.Many planes.C.Many people.答案:C13Whats the woman afraid of?A.Dri
14、ving in.B.Taking ferries(渡轮).C.Getting lost.答案:C14What kind of city is New York,according to the man?A.A city which is easy to get around.B.A city which is full of subways.C.A city which is difficult to get around.答案:A听第9段材料,回答第15至17题。W:Good afternoon.M:Good afternoon.My names William Turner.I want
15、to make an appointment to see Dr Smith please.W:Yes,of course,Mr Turner.May I have your address please?M:108 Park Road,London.W:Yes,we have you on our records.Can you manage it this afternoon at 3:00?M:Well,yes,but I prefer a later time so I can come along after work.W:Then what about 5:30?M:Well,th
16、ats fine.Thank you.Goodbye.W:Goodbye.15Who is William Turner?A.A close friend of Dr Smiths.B.A patient of Dr Smiths.C.Both A and B.答案:B16When will Mr Turner go to see Dr Smith?A.At 4:00 p.m.B.At 5:00 p.m.C.At 5:30 p.m.答案:C17Whats the main idea of this dialogue?A.Mr Turner wants to change the appoint
17、ment with Dr Smith.B.Mr Turner will go to see Dr Smith at 5:30 p.m.C.Mr Turner is a patient of Dr Smiths.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。If a Chinese comes to England and wants to drive his car there,he must know the English rules of the road and the English traffic signs.One rule is that he must always drive
18、 on the left.Another rule is that he mustnt drive faster than thirty mph through town and villages.If he does not pay attention to this speed limit,the police will soon be after him.The third rule is that cars on the main road have their own way.It is not easy to drive in London,because the traffic
19、is so busy and buses and trucks sometimes block the roads.It is much less difficult to find your way if you go by one of the red buses or underground.There are bus stops at every street corner.And if you cannot find one,ask a policeman.He will help you at once.18On which side of the road are cars dr
20、iven in England?A.On the left.B.On the right.C.The passage doesnt tell about that.答案:A19What can we know from the passage?A.We know police in England are often after you.B.We know police in England are often helpful.C.We know police in England are often impolite.答案:B20Whats the best title for this p
21、assage?A.English TrafficB.Come to EnglandC.Traffic Rules答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhen Mary Moore began her high school in 1951,her mother told her,“Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out,youll have som
22、ething to rely on.” Mary responded in typical teenage fashion.From that moment on,“the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course,” she recalls.The show business thing worked out,of course.In her career,Mary won many awards.Only recently,when she began to write Growing Up
23、Again,did she regret ignoring her mum,“I dont know how to use a computer,” she admitted.Unlike her 1995 autobiography,After All,her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes(糖尿病).All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Re
24、search Foundation(JDRF),an organisation she serves as international chairman.“I felt there was a need for a book like this,” she says.“I didnt want to lecture,but I wanted other diabetics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease.”But she hasnt
25、always practised what she teaches.In her book,she describes that awful day,almost 40 years ago,when she received two pieces of life-changing news.First,she had lost the baby she was carrying,and second,tests showed that she had diabetes.In a childlike act,she left the hospital and treated herself to
26、 a box of doughnuts(炸面圈).Years would pass before she realised she had to grow up again and take control of her diabetes,not let it control her.Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit,overcome her addiction to alcohol,and begin to follow a balanced diet.Although her disease has af
27、fected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor,she refuses to fall into self-pity.“Everybody on earth can ask,why me?about something or other,” she insists.“It doesnt do any good.No one is immune(免疫的) to heartache,pain,and disappointments.Sometimes we can make things better b
28、y helping others.Ive come to realise the importance of that as Ive grown up this second time.I want to speak out and be as helpful as I can be.”21Why did Mary feel regretful?A.She didnt achieve her ambition.B.She didnt take care of her mother.C.She didnt complete her high school.D.She didnt follow h
29、er mothers advice.解析:根据第二段第三句“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mum,I dont know how to use a computer,she admitted.”可判断选D项。答案:D22Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A.living with diabetesB.successful show businessC.service for an o
30、rganisationD.remembrance of her mother解析:根据第三段第一句中的“.her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes.”可判断选A项。答案:A23When Mary received the life-changing news,she .A.lost control of herselfB.began a balanced dietC.need to get a treatmentD.behaved in a
31、n adult way解析:根据第四段的四、五句“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts(炸面圈).Years would pass before she realised she had to grow up again and take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。答案:ABSlightly larger than the North Island,and much less popu
32、lated,the South Island of New Zealand is well-known for its fantastic scenery and wide range of outdoor activities.Among the many places you could visit,here are some of the best known.Marlborough Wine RegionThe largest wine area in New Zealand(producing more than half of New Zealands wine),Marlboro
33、ugh is home to New Zealands most famous wine,made from the sauvignon blanc(长相思) grapes.Take a car and spend a few days visiting some of Marlboroughs wineries(酿酒厂).Most have wines available for tasting and a number of them also have their own restaurant or cafe,where you can enjoy the wine alongside.
34、KaikouraThe charming background of Kaikoura is the snow-capped mountain range which seems to come all the way down to the sea.Among the many activities herefishing,hiking,kayaking(划独木舟) and even bird watchingthe one not to miss is a boat trip on the bay to see the whales.Kaikoura is in fact one of t
35、he best places in the world for whale watching.QueenstownOn any list of places to visit in New Zealand,Queenstown should be at the top.This alpine(高山的) town has things to do for all seasons,and impressive scenery that is among the countrys very finest.Located on the shores of Lake Whakatipu,there is
36、 a full range of water as well as land-based activities.In the winter Queenstown is the place for the best skiing in New Zealand.Milford SoundMitre Peak is a mountain which seems to rise out of the waters of Milford Sound and is one of the most photographed and recognisable New Zealand sights.Milfor
37、d Sound lies in the southwest corner of the South Island.The water is surrounded on either side by rock faces that rise at least 1,200 meters (3,900 feet) and after rain hundreds of waterfalls appear,some up to a thousand meters long.It is no wonder that Milford Sound was described by Rudyard Kiplin
38、g as the “Eighth Wonder of the World”.24What do we know about Marlborough Wine Region according to the text?A.Its wine has a good reputation.B.Its the worlds largest wine area.C.Visitors have to pay to taste the wines there.D.The restaurants there offer food of various styles.解析:由第二段第一句中的“Marlboroug
39、h is home to New Zealands most famous wine.”可知,这个地方的葡萄酒非常有名气。答案:A25Whats the most unusual activity in Kaikoura? A.Hiking.B.Fishing.C.Bird watching.D.Whale watching.解析:由第三段第二句中的“.the one not to miss is a boat trip on the bay to see the whales.”可知,观看鲸鱼是Kaikoura最不同寻常的活动。答案:D26If you are interested in s
40、kiing in the winter,you can go to .A.Marlborough Wine RegionB.Milford SoundC.QueenstownD.Kaikoura解析:由第四段最后一句“In the winter Queenstown is the place for the best skiing in New Zealand.”可知,冬季可以去Queenstown滑雪。答案:C27Which of the following is TRUE according to the text?A.Whales are not well protected in Ka
41、ikoura.B.Mitre Peak attracts many photographers every year.C.Queenstown lies in the southwest corner of the South Island.D.Marlborough Wine Region produces half of the worlds wine.解析:由倒数第二段第一句中的“Mitre Peak is.one of the most photographed and recognisable New Zealand sights.”可知答案为B项。答案:BCRead the adv
42、ertisements carefully.Then answer the questions that follow.INTERESTED IN CHILDCARE?Qualified person or preschool teacher needed for busy childcare center,south of the river.Full-time work guaranteed.Immediate start necessary.The candidate must be able to work as a co-operative team member.Phone 634
43、5 2345 for an interview and fax resume to 6345 2345.WE NEED OFFICE CLEANERS!Three people are required for professional cleaning in the CBD area.Working hours from 5:00 p.m.on Mondays,Wednesdays & Fridays.Approximately five hours per shift.A good record is necessary.Experience preferred.Phone 6345 78
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
