2018高考英语(北师大版)一轮复习构想检测 必修三 课时作业9 WORD版含答案.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语北师大版一轮复习构想检测 必修三 课时作业9 WORD版含答案 2018 高考 英语 北师大 一轮 复习 构想 检测 必修 课时 作业 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时作业9Unit 9Wheels一、单元跟踪过关.单句语法填空1I want you to live and learn for the benefit of mankind.2We argued her out of going on such a dangerous journey.3Helen was fully occupied with business matters yesterday.4She has been addicting herself to drinking (drink) since she broke up with her boyfriend.5You ma
2、y rely on it that hell pay back all your money.6He was injured in the accident and was admitted to the hospital.7I appreciate your ringing (ring) back to me so timely.8She spends a large amount of money on clothes every year.9People have_been_receiving (receive) financial aid since they lost their h
3、omes, jobs and businesses in the storm last month.10By the time he realizes he has_walked (walk) into a trap, itll be too late for him to do anything about it.单句改错1Who breaks the law shall be punished.WhoWhoever2The windows have not cleaned for weeks, so they are very dirty.在cleaned前加上been3My brothe
4、r is a soldier and he had been serving in the army for 3 years.hadhas4One reason for the failure was because none of us had previous experience.becausethat5Youll find it hard to give it up once you are addicted to play online games.playplaying6There is no difference in the quality of these shirts so
5、 you can choose whatever you like.whateverwhichever7It is widely believed that the reform will benefit from millions of people in the countryside.将from删除8Three cars were seriously damaged in the traffic accident and this will cost at least 2,000 dollars to get them repaired.thisit9Our share of the m
6、arket has gone up by at least 20% when comparing with the same period in paringcompared10You mustnt take along too much baggages with you when hiking in the valleyit will tire you out.baggagesbaggage.完成句子1过去的三年中工业生产上升了五分之二。Industrial production went_up_by nearly twofifths in the past three years.2不论
7、你怎么做,结果都一样。It has the same result, whichever_way you do_it.3他决定将天花板涂成淡蓝色。He decided_to_paint the ceiling light blue.4您怎么才能说服他们相信太阳能汽车的长处呢?How can you persuade_them_of_the_advantages of solar cars?5你可以相信他会帮助你的。You can rely_on_him_to_help you.二、高考模拟写作(2017河北模拟)假定你是李华。近日收到美国朋友Nancy的邮件,说她下周六晚上7点在市图书馆报告厅
8、作题为“美国风俗与文化”的讲座,邀请你来观摩。请给她写封回信,要点如下:1婉拒邀请;2陈述理由;3表达感谢。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Nancy,Im so glad to receive your invitation_Yours,Li Hua答案:范文赏读Dear_Nancy,_Im_so_glad_to_receive_your_invitation to your lecture in the city library. Id very much like to learn something about American customs a
9、nd culture, but a friend of mine is coming to pay me a visit, and since this is the first time he has come here, I will have to meet him at the railway station at 7 pm. next Saturday. Its really a pity that I cant make it to communicate with you face to face, and Im sorry for that.Anyway, Im fairly
10、grateful to you for the kind invitation. If there is another chance in future, I will try every possible means to learn from you.Yours,_Li_Hua大题巧练9Unit 9WheelsA卷一、阅读理解A(2016全国卷)Bad news sells. If it bleeds, it leads. No news is good news, and good news is no news. Those are the classic rules for the
11、 evening broadcasts and the morning papers. But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways, researchers are discovering new rules. By tracking peoples emails and online posts, scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stor
12、ies.“The if it bleeds rule works for mass media,” says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania. “They want your eyeballs and dont care how youre feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You dont want them to think of you as a Debbie
13、 Downer.”Researchers analyzing wordofmouth communicationemails, Web posts and reviews, facetoface conversationsfound that it tended to be more positive than negative(消极的), but that didnt necessarily mean people preferred positive news. Was positive news shared more often simply because people experi
14、enced more good things than bad things? To test for that possibility, Dr. Berger looked at how people spread a particular set of news stories: thousand of articles on The New York Times website. He and a Penn colleague analyzed the “most emailed” list for six months. One of his first findings was th
15、at articles in the science section were much more likely to make the list than nonscience articles. He found that science amazed Times readers and made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were exciting or funny, or that inspired negative fe
16、elings like anger or anxiety, but not articles that left them merely sad. They needed to be aroused(激发) one way or the other, and they preferred good news to bad. The more positive an article, the more likely it was to be shared, as Dr. Berger explains in his new book, “Contagious: Why Things Catch
17、On.”语篇解读本文讲述了科学家对大众传媒的新发现:好消息比坏消息传得更快、更远,越积极乐观的信息越容易被大众分享。1What do the classic rules mentioned in the text apply to?ANews reports. BResearch papers.CPrivate emails. DDaily conversations.答案与解析:A考查细节理解。根据第一段的内容尤其是“Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers”可知,新闻报道惯常报
18、道坏消息来吸引人们的眼球。2What can we infer about people like Debbie Downer?ATheyre socially inactive.BTheyre good at telling stories.CTheyre inconsiderate of others.DTheyre careful with their words.答案与解析:C考查推理判断。根据第二段可知,大众传媒想要吸引你的眼球而不关心你的内心感受,但是当你和朋友分享故事时,你对他们的反应要关心得多,你不希望他们把你看作Debbie Downer。由此可以推断,Debbie Down
19、er和大众传媒是一样的,不会去关心他人的感受,故选C项,inconsiderate意为“不为别人着想的,不考虑他人的”。3Which tended to be the most emailed according to Dr. Bergers research?ASports news. BScience articles.CPersonal accounts. DFinancial reviews.答案与解析:B考查细节理解。根据第三段中的“One of his first findings was that articles in the science section were much
20、 more likely to make the list than nonscience articles”可知,选B项。4What can be a suitable title for the text?ASad Stories Travel Far and Wide.BOnline News Attracts More People.CReading Habits Change with the Times.DGood News Beats Bad on Social Networks.答案与解析:D考查标题判断。本文第一段的最后一句概括了文章的主要内容:通过追踪人们的电子邮件和网上的
21、帖子,科学家已经发现好消息要比坏消息传得更快更远。下文是对这一发现的具体介绍,故选D项。B(2017山西联考)The moment a college student arrives on campus, he or she is_bombarded_with credit card offers. Advertisements for student credit cards are everywhere: in bags at the bookstore, in the campus newspaper, in your regular mailbox, in the residence
22、halls.With so many college students graduating with large amounts of credit card debt( figures vary, but most are at least in the thousands), learning how to manage a student credit card can be an important lesson for any student. While using a card wisely can be an important part of building credit
23、 and making it through a difficult time, knowing how to use a card wisely can be the hard part.Stick to the following rules when, and if, you need to use a credit card:You can repay the charges within the cards next billing cycle.You must meet your basic needs, like food, clothing and shelter, but s
24、et rules and be aware that you will need to repay those charges at the end of the month.You can talk to the financial aid office in your school for an alternative in “emergency” situations.If you do want a credit card, just be smart about it.(They let you into that school because of your brain, righ
25、t?) Dont automatically get the first one you find. Shop around for a card that has the lowest interest rate possible, and consider places that may not be advertising on campus. Additionally, be aware of any cards repayment options: When will payments be due? How much will they be? A credit card is n
26、ot like a loan that comes with a grace period(宽限期) after you graduate and waits until you are done with school. That new sweater and nice dinner out will need to be paid back right away.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了大一新生开学面临的问题之一信用卡的选用,并就此给出了建议。5. What does the underlined phrase in Paragraph 1 mean?A. Be confus
27、ed by. B. Be terribly hurt by.C. Be attracted by. D. Be surrounded by.答案与解析:D考查词义猜测。由下文的“Advertisements for student credit cards are everywhere:in bags at the bookstore, in the campus newspaper, in your regular mailbox, in the residence halls”可知,大一新生一入校就会被兜售信用卡的人包围,进行轮番轰炸。故选D项。6. Which of the follow
28、ing statements is TRUE?A. A college freshman should be careful when choosing a credit card.B. Students should take a lesson about how to use a credit card wisely.C. A credit card will be the only help for students in emergency situations.D. The author doesnt appreciate the idea of having a credit ca
29、rd on campus.答案与解析:A考查推理判断。根据最后一段中的“If you do want a credit card, just be smart about it”和下文的内容可知,大一新生选用信用卡时要慎重。故选A项。7. Whats the best title for this passage?A. Economic Tips for College StudentsB. Dos and Donts in Using Student Credit CardsC. Mistakes about Student Credit Cards Use in CollegeD. Stu
30、dent Credit CardsWhat You Need to Know答案与解析:D考查主旨大意。本文主要就大一新生使用信用卡需要注意的事项进行了简单介绍,并给出了具体的建议。A项范围太大;B项错在Donts,文章只列举了使用信用卡时应注意的事项,并没有列举不能用信用卡来做什么;C项不全面,仅仅是文章涉及的一个方面。故选D项。8. If this is a passage of a college newspaper, in which column can we read it?A. Entertainment. B. Advertisement.C. Economy. D. Educ
31、ation.答案与解析:C考查推理判断。本文主要讲的是关于大一新生使用信用卡的一些注意事项和一些具体的建议,是关于经济方面的知识,可能出现在经济这一栏目。故选C项。二、完形填空Julie was busy with the kids when she heard her husband Rex say “I am leaving”. She ran to the _9_ but Rex had already left for the office.Julie felt very _10_ but the kids were calling her again; she had just to
32、 _11_ the feeling. When, finally, the children had _12_, she remembered how she had felt once again.After 15 years of_13_, their life had become very dull. Rex was busy with work and she with the _14_ and housework.Being busy, they had _15_ their small but sweet moments with each other. She somehow
33、_16_ this but, Rex had _17_ forgotten today was their wedding anniversary. She knew she was the love of his life, but.When Rex reached his office, he had a(n) _18_ that he was forgetting something today, but what? He was trying to remember when he was called to work and he kept busy for the entire _
34、19_. In the afternoon, he got a message, which _20_: “Hi, you look handsome today.” Rex was very _21_it was a private number. Soon, he was busy again and he forgot about everything _22_ the work he had to do.The next day, he got _23_ message, reading “you have achieved so much in such a small time.”
35、 Again it was a _24_ number. Slowly, it became a routine. He was getting _25_ daily, through which he came to know the sender was a lady. Without knowing it, he started _26_ them, and life was colorful again for Rex.Then one day on the way to work Rex suddenly _27_ the sender knew almost everything
36、about him as if she was _28_ observing him. Then, he turned the car and headed home.语篇解读本文主要讲述了一对夫妻在结婚15年后感觉生活变得索然无味。之后妻子一直以发信息的方式表达自己的感情,而丈夫最终发现了。9. Adoor BwindowCoffice Dkitchen答案与解析:A考查名词。从文章第一句可知这是家庭生活的场景,她跑到门口但是Rex已经前往办公室了。10. Aexcited Brelaxed Cdelighted Dupset答案与解析:D考查形容词。她感到非常沮丧(upset)。11. A
37、set up Bset aside Cset out Dset off答案与解析:B考查动词词组。她不得不把这种烦恼放在一边。set up意为“建立,搭建”;set aside意为“把放在一边”;set out意为“出发,着手做”;set off意为“出发,动身前往”。12. Aslept Bleft Cperformed Deaten答案与解析:B考查动词。最后,当孩子们离开的时候,她再次记起之前的感受。13. Alabor Bwork Cmarriage Dlove答案与解析:C考查名词。结婚15年之后他们的生活变得索然无味。14. Ahouse Bhusband Ckids Djob答案
38、与解析:C考查名词。Rex忙于工作,而她忙着带孩子、做家务活。15. Aremembered BwastedCspent Dlost答案与解析:D考查动词。因为很忙,所以他们失去了彼此之间很小但很甜蜜的时刻。remember意为“记得”;waste意为“浪费”;spend意为“花费”;lose意为“失去”。16. Aaccepted Bdoubted Cafforded Dforgot答案与解析:A考查动词。她几乎接受(accept)了这种现实。17. Aalmost BalreadyCever Deven答案与解析:D考查副词。但他甚至(even)忘记了今天是他们的结婚纪念日。18. Afe
39、eling BbeliefCopinion Dimagination答案与解析:A考查名词。当Rex到达办公室的时候,他感觉(feeling)今天忘记了什么事。19. Aday Bmorning Chour Dmoment答案与解析:B考查名词。从下一句in the afternoon,he got a message可知,整个上午他都忙于工作。20. Asigned Breported Cread Dshowed答案与解析:C考查动词。在下午的时候他收到一条信息,上面写着“嗨,今天你看起来真帅”。在倒数第二段第一句也有提示。21. Asurprised Bsatisfied Cannoyed
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432748.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
