分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型云南省师范大学附属中学2022-2023学年高三英语下学期高考适应性月考卷(七)试题(Word版附答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:432902
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:119.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省 师范大学 附属中学 2022 2023 学年 英语 下学 高考 适应性 月考 试题 Word 答案
    资源描述:

    1、秘密启用前英语试卷 注意事项:1 .答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上 填写清楚。2 .每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡 皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3 .考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分150分,考试用时120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)注意,听力部分答题时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间 将答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出

    2、最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are probably the speakers?A. In a car.B. On a boat. C. On a plane.2. What does Jenny want Brant to do?A. Go shopping with her.B. Buy something for her. C. Cook supper with her.3. What is the probable relationship between the speake

    3、rs?A. Husband and wife.B. Interviewer and interviewee. C. Employer and employee.4. What day is it today?A. Sunday.B. Saturday.C. Friday.5. Why does the woman want a later appointment?A. Her flight was delayed.B. She needs to pick up someone.C. She has to take her mother to the hospital.第二节(共15小题;每小题

    4、1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。,每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅 读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. Why does the man make the call?A. To confirm an appointment. B. To reschedule an appointment. C. To make an appointment7. When will the man meet Dr

    5、. Madison?A.At 9: 00 a. m. on Friday.B.At 9 : 00 a. m. on Thursday.C.At 8: 30 a. m. on Thursday.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. What is Annes nationality?A. American.B. British.C. Italian.9. What does Annes sister do?A. Shes a student.B. Shes an artist.C. Shes an architect.10.What is Jack going to do next?A. P

    6、ut on a hat.B. Clean the house.C. Go to his room.听下面一段对话,回答第11至第13题。11.What is the man doing at first?A. Running.B. Walking his dog.C. Listening to music.12.How many pets does the woman have?A. Two.B. Three.C. Four.13. How does the man sound in the end?A. Encouraging.B. Envious.C. Scared.听下面一段对话,回答第

    7、14至第16题。14.What does Eric misunderstand at first?A. The food culture.B. The weather report.C. The greeting.15.What does Eric usually have for breakfast?A. Fried sausages.B. Some toast. C. Fried bacon.16.What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Husband and wife. C. Busi

    8、ness partners.听下面一段独白,回答第17至第20题。17.What did the speakers father do when they walked together?A.He talked a lot to her.B.He put his hand on her arm.C.He led the way.18.What was a matter of pride for the speakers father?A.He was hardly ever absent from work.B.He overcame his illness.C.He was very goo

    9、d at his work.19.What did the speakers father often take her to do?A. Watch baseball games.B. Go to dance parties.C. Work in the fields.20.How does the speaker sound in the end?A. Admiring.B. Modest.C. Regretful.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节全科试题免费下载公众号高中僧课堂(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,

    10、选出最佳选项。ASome free things to do in Bangkok to get more bang for your baht (泰铢).Chatuchak Weekend MarketOne of the largest markets in the world, Chatuchak is a simply unforgettable Bangkok experience, even if you dont plan on buying anything. Its free to visit and there are more than 15,000 stalls to

    11、explore from antiques and souvenirs to used trainers, miniature (微缩模型)food offerings for spirit houses and live frogs.The full market operates from 9 am to 6 pm on Saturday and Sunday. Youd better arrive by 10 am to beat the crowds and the heat.PapayaTechnically, many of the objects in this celebrat

    12、ed four-story antique store are for sale, but prices for the owners collection of 19th- and 20th-century artifacts are so astronomically high that the collection never seems to exhaust. Instead, many see Papaya as a museum of recent nostalgia (怀旧),and its a great place to browse without any pressure

    13、 to buy.Bangkok Doll Factory & MuseumThis workshop was founded by Thai doll enthusiast Khunying Chandavimol in 1956 after she completed a doll-making course in Japan. Her dolls draw on Thai mythology and various historical periods, and the collection includes some 400 dolls from around the world, pl

    14、us important pieces from her own workshop, where you can watch the figures being crafted by hand for free.The museum is tricky to find; take a taxi from BTS Phaya Thai and get the driver to call the museum for directions.ChinatownThick with the scent of traditional herbal medicines, Bangkoks Chinato

    15、wn offers a sensory experience that you wont find anywhere else in the city. The narrow market alleys off Yaowarat Road are crammed with (塞 满) birds-nest soup restaurants, dangling lanterns, gaudy gold and jade shops, and flashing neon signs in Chinese characters. It is Bangkoks most crowded neighbo

    16、rhood, where half the fun is in getting completely lost.21. Which of the following will be your best choice, if you are looking for a 1960s typewriter?A. Chatuchak or Papaya.B. Chatuchak or Chinatown.C. Papaya or Bangkok Doll Factory.D. Papaya or Chinatown.22. Which place is a little bit hard to arr

    17、ive at?A. Chatuchak.B. Papaya.C. Bangkok Doll Factory.D. Chinatown.23. What do the four places have in common?A. All of the objects for sale are expensive.B. Visitors can always find delicious food there.C. You can just window shop as you like.D. You are able to visit the places anytime.BThereve bee

    18、n plenty of Tokyo 2020 headlines about Hend Zaza, the Syrian table tennis genius who, at 12 years old, is one of the youngest Olympians *of all time.But there are some striking personal stories on the other side of the age spectrum (年龄谱),too.Oksana Chusovitina, a 46-year-old gymnast from Uzbekistan,

    19、 impressively competed in her eighth Olympic Games this summer. Chusovitina, who competed in a sport dominated by teenage athletes, received a standing ovation (鼓掌欢呼)after performing in what she said would be her last Olympics. “I feel very good to be here. But this will for sure be my last Olympics

    20、 J she told reporters. Im 46 years old. Nothing is going to change that. Im alive, Im happy, Im here without any injuries, and I can stand on my own J she added with a laugh.Then theres Australian equestrian (马术师) Mary Hanna, who at age 66 is the second-oldest female athlete in Olympic history and t

    21、he oldest Olympian competing in Tokyo.Through their efforts, Hanna and Chusovitina are changing the conversation around age and agility. Theyre proof that you can compete or put yourself up to a physical challenge way past what is considered u your peak,“ said Michael Stones, a professor at Lakehead

    22、 University in Ontario, Canada, who researches healthy aging and physical performance. Its great that this years Olympics include so many younger and older athletes, “ he told HuffPost. They show that age alone is not an insurmountable (不 可克服的)barrier to excellence in physical activities.”These Olym

    23、pians also lend the games some experience and maturity, especially in team sports, said Sandra Hunter, a professor of exercise science at Marquette University in Milwaukee, Wisconsin. “These older athletes can help guide the younger ones, particularly with all the mental and psychological challenges

    24、 that weve seen,“ she said. They bring a level of maturity to the teams and surrounding athletes that allows the younger athletes to learn.”“If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is compromise.” The

    25、 quote from American writer Robert Fritz is highly consistent with the Olympic spirit as well as enlightening us on our way to success.24. Who is Oksana Chusovitina?A. A 12-year-old table tennis player.B. A 46-year-old gymnast from Syria.C. A 66-year-old Australian equestrian.D. An eight-time Olympi

    26、an from Uzbekistan.25. The first paragraph is intended toA. lead in the topic of the passageB. stress the importance of being a geniusC. tell the difference between younger and older athletesD. introduce a research on performances of younger athletes 26. Whats professor Michael Stoness attitude to t

    27、hose younger and older Olympians?A. Doubtful.B. Uncaring.C. Supportive.D. Indifferent.27. What can be inferred from the passage?A. Olympic athletes should try their best to be uninjured.B. Olympic athletes prove success is not related to age.C. Olympians show that age alone is not an insurmountable

    28、barrier.D. Older athletes are changing the conversation around age and agility.CA company in Yancheng, Jiangsu province, reportedly introduced an internal document requiring all employees to stop using iPhones. Those who continue using iPhones could lose their jobs while those who switch to Huawei w

    29、ould get subsidies, the document said.Asked why, a senior company executive said the move was to ensure the security of information and commercial secrets, and to encourage all to support domestic brands. Some enterprises and agencies might have security concerns., but for the company involved that

    30、seems unlikely, and it seems to be more of a publicity ploy.There have been instances in the past, too, of other private companies forbidding employees from using iPhones and insisting they support Chinese brands.At a time when the United States government is forcing US companies to stop doing busin

    31、ess with Huawei, it is good to see Chinese compatriots (同胞)supporting Chinese brands. However, it isnt Apple that is stopping supplying chips and other high-tech parts to Huawei. It is US politicians. The president has also issued executive orders to, shut down Tik Tok so as to force it to sell its

    32、US businesses to an American company.The best way to support Chinese companies is to speak out against those US politicians. It is advisable, for example, to create awareness among friends in the US about the ways in which these politicians are harming both Chinese and US interests.Boycotting US bra

    33、nds such as Apple is not at all advisable. It not only violates (侵犯)an individuals personal right to choose what he or she likes, it also creates a lot of misunderstanding. Of course, organizations that deal with critical information can ask their employees to use domestic brands. But that must be d

    34、one legally.Even Huawei founder Ren Zhengfei said that patriotism should not decide whether one wants an iPhone or a Huawei. He said that he had bought Apple computers for his family and that his company must learn from its competitors.28. The underlined word subsidies in Paragraph 1 probably means.

    35、A. jobsB. bonusC. punishmentD. compliment29. Why did the company require its employees to stop using iPhones according to its leadership?A. They thought the companys secret information might be stolen by iPhones.B. They felt guilt and shame at using iPhones.C. They had to obey the order of the local

    36、 government.D. They thought using iPhones was an act of showing off.30. According to, the passage all the following statements are true EXCEPT that_.A. some enterprises and individuals dont use iPhones to take their patriotic standB. Apple is stopping supplying chips to HuaweiC. boycotting US brands

    37、 is not at all wise and appropriateD. Ren Zhengfei and his family also use Apple products31. Which of the following can be the best title of the passage?A. We Need to Unite Against Using iPhonesB. One Company Ploy Matters to One Countrys FutureC. Cant Force Huawei to Be Apple of Ones EyeD. Chinese C

    38、ompatriots - Lets Switch to HuaweiDFor those of us who cant live without a morning cup, the latest assessments of the health effects of coffee are reassuring. Its consumption has been linked to a reduced risk of all kinds of diseases, including Parkinsons disease, heart disease, type 2 diabetes, gal

    39、lstones, cirrhosis, liver cancer, melanoma and prostate cancer.In fact, in numerous studies conducted throughout the world, consuming four or five 250 ml cups of coffee a day has been associated with reduced death rates. Published in 2015 in Circulation, a study of more than 200,000 participants fol

    40、lowed for up to 30 years found that those who drank three to five cups of coffee a day, with or without caffeine, were 15 percent less likely to die early from all causes than those who escaped coffee.As a report published in 2020 by researchers at the Harvard T. H. Chan School of Public Health conc

    41、luded, although current evidence may not warrant:(保证)recommending coffee or caffeine to prevent disease, for most people drinking coffee in moderation can be part of a healthy lifestyle . They found that consumption of1 three to five standard cups of daily coffee may in fact reduce the risk of sever

    42、al chronic diseases, including type 2 diabetes and cardiovascular disease.It wasnt always this way. Aside from the many health conditions coffee has been thought to cause, in 1991 it was even listed by the World Health Organization as a possible carcinogen (致癌物).But in some of the now-discredited st

    43、udies, it was smoking, not coffee drinking that was responsible for the purported carcinogen hazard.Thats not to say coffee warrants a totally clean bill of health. The most common ill effect associated with it is sleep disturbance. While Dr. .Willett says you dont have to get to zero consumption to

    44、 minimize the impact on sleep, he acknowledges that a persons sensitivity to caffeine likely increases with age. Some sleep well after drinking caffeinated coffee at dinner while others have trouble sleeping if they have coffee at lunch.Some of coffees other benefits come from polyphenols and antiox

    45、idants. Polyphenols can inhibit (抑制)the growth of cancer cells and, lower the risk of type 2 diabetes ; antioxidants, which have anti-inflammatory effects, can counter heart disease and cancer.32. What can we learn about caffeine according to the studies mentioned in the passage?A. Three cups of cof

    46、fee a day with caffeine may make you die early.B. Five cups of coffee a day with or without caffeine may do good to you.C. Young men get more sensitive to caffeine than the elders.D. There is no different sensitivity to caffeine between the young and old. 33. What is Paragraph 3 mainly about?A. The

    47、more coffee people drink, the healthier they are.B. Scientists guarantee people healthier if they drink coffee.C. A few cups of daily coffee is likely to reduce some diseases.D. People are urged to drink 3 to 5 cups of coffee per day. 34. What does the passage focus on?A.The benefitsofcoffee.B.The s

    48、ide effectsof coffee.C.The originofcoffee.D.The developmentofcoffee.35. In which column of a magazine can we most probably find the text?A. Nature.B.History.C.Health.D.Business.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。This is a common question asked by students at all level

    49、s: Life is long but time is short. 36 ?I am of the belief that regardless of your age, you should always try to work diligently while also trying to enjoy your life as much as possible. In essence, you should not only work hard, but play hard as well.Some of you might laugh off the idea, as it seems

    50、 of little value in real life. With so many talented young people across the country, competition remains tough throughout our lives. 37! Personally, I have three principles: 1) 38 . This requires you to work out a plan, avoid distractions, and maximize efficiency. 2) Set aside some time each day, e

    51、specially in between work periods, for relaxing and even daydreaming. 39 . 3) Reward yourself for your efforts to achieve 1 and 2. Rewards can often generate the necessary motivation in an individual. For a foodie like me, some kind of tasty food is always a wise choice.Sometimes it is not easy even

    52、 for adults to juggle (尽力同时应付)work, sleep and play. 40 . Good luck !A. There is no time to wasteB. Work well during work timeC. Work hard, play hard is just a random phraseD. What should I do when everything feels importantE. I have no idea where to start when it comes to workF. You might need to de

    53、vote yourself to finding just the right balanceG. After all, the longer you work without a break, the less focused and . productive you will become 第三部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节(共15小题;每小题1分,满分15)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。Keith Walker has been homeless since he was 13 years old. His dog

    54、, Bravo is the one constant in this 53-year-old life these days. Never certain of his own 41, Walker arranged with Gracie Hamlin, founder of W-Underdogs, to let Bravo spend his nights at the 42.On December 18, as Walker arrived to take Bravo for a walk, he found theshelter in flames.Hewas really 43

    55、to go in there with all that smoke. But Bravo was just in there and he wouldnthavebeen here 44 him, so he knew he had to save all those other animals.The firefighters at the scene had called Animal Control to 45 rescuing the homes animal residents, but with the fire raging (迅速蔓延),Walker refused to w

    56、ait. He pulled every one of the animals six dogs and 10 cats - to 46 .The fire ultimately caused the shelter to be uninhabitable. 47 , the animals were already 48 to be moved into W-Underdogs new Atlanta-based shelter in a weeks time.As word of Walkers bravery spread, a GoFundMe campaign was 49 to m

    57、ake life a little more certain for the Atlanta Animal Shelter Hero and his 50 , Bravo. Mr. Walker, youre anextraordinary gentleman,51 your life to save all the animals in the shelter, which would have beenfar more52, commented a donor who made a $50 contribution. I cant wait to see you on thenews in

    58、 a fresh apartment with a new start. Youve 53 it. That comment was applauded by 54 . So far, more than $37,000 has been raised.The campaigns founder has promised that all money 55 will be used for making a better future for the man who risked his own life to save the lives of helpless animals.41.A.

    59、weaknessesB. strengthsC. circumstancesD. interests42.A. flatB. shelterC. hotelD. cave43.A. scaredB. excitedC. surprisedD. eager44.A. forB. withC. besideD. without45.A. take chanceB. make up forC. pay offD. take charge of46.A. safetyB. emptyC. waterD. danger47.A. FortunatelyB. UnfortunatelyC. Comfort

    60、ablyD. Surprisingly48.A. noticedB. informedC. trappedD. arranged49.A. thrown B. gatheredC. launchedD. assessed50.A. companion B. opponentC. protectorD. rescuer51.A. takingB. keepingC. balancingD. risking52.A. difficultB. easyC. funnyD. interesting53.A. lostB. ignoredC. earnedD. abandoned54.A. manyB.

    61、 muchC. anotherD. others55.A. kept upB. broken downC. dropped offD. taken in第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Competitors who wear red win more than those that are 56 (dress) in any other color, according to a studly in Germany. Researchers found that those who wear red tops,

    62、jackets or clothing score 10 percent more i any competition _57 if they were in another color. Experts believe that red could make individuals and teams feel more confident as well as being thought of by others 58 more aggressive. The findings could explain 59 Manchester United, Liverpool and Arsena

    63、l have been so successful. On the other hand, the results could suggest that the success of those teams has given those that wear the red color more confidence. The study, by German sports psychologists at the University of Munster, 60 (report) in New Scientist magazine. They showed video recording

    64、of taekwondo matches to 42 61 (experience) judges. One fighter wore blue and the other wore red. They then showed them, the same recordings but digitally manipulated (暗中操控)the clothing to exchange the colors The 62 (fight) wearing red were given 63 average of 13 percent more points than when they we

    65、re blue. “If one competitor is strong and the other is weak, it wont change the outcome of the fight, said Nobert Hagemann, who led the study. “But the closer the levels, the 64 (easy) it is for the color to tip the scale. “65 is reasonable that wearing red makes individuals feel more confident, alt

    66、hough this hasnt yet been tested,” said Robert Burton, one of the researchers.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,看到英国留学生David 在网上发帖,希望有人能一对一帮助他提高汉语普通话水平,请给他回一封电子邮件,内容包括:1. 希望来应聘这份工作;2.有关个人信息;3. 提高普通话的具体建议。注意:1. 字数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已给出,且该部分不计入总词数。一对一:one-on-one Hi David,This is Li HuaYo

    67、urs,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 I walked to Mrs. Windsors house and waited outside. She was working with another student, and I was not supposed to bother them by ringing the bell. I stood against the wall and daydreamed what Id rather be doing. I had been tutored enough to

    68、 read, understand, and even write some musical compositions, but I just didnt have a gift for it. Mrs. Windsor had offered to give me the lessons for free, so I felt it my duty to try. The door opened and Wendy Barton came out. I walked in, sat down on the piano bench and began to sort through my sh

    69、eet music. Today Mrs. Windsor introduced her niece Pasha lo teach me. With a smile, Pasha sat beside me on the piano bench, opened my sheet music to the beginning page and asked me to play. I arranged my fingers on the keys. Then I frowned (皱眉)and concentrated to make the notes on the page match the

    70、 finger movements. I had to admit I was a rather mechanical pianist. After about a page or two, Pasha gently put her hand on top of mike as if to calm my fingers. There was a long pause. “What are you hearing in the music?” I looked at her rather strangely and admitted I didnt know what she meant. “

    71、Like a story. Here, let me try and you listen,” Pasha advised.She closed her eyes and took a deep breath, letting her fingers dance lightly over the keys. Then, she began to play. “See, it begins here beside some kind of river. Hear the water flowing beside you?” Her fingers rose and fell gently on

    72、the keys. “Now a princess appears and shes picking flowers from the waters edge. A happy piece of music filled the air in time to Pashas dancing fingers.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式在答题卡上作答。Suddenly the music changed.That day means a lot in my musical life.英语参考答案第一部分 听力(共两节,满分30分)15 BBCBB610 CABAC1115 ACB

    73、CB1620 ABAAC第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)2125 ACCDA2630 CBBAB3135 CBCAC第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)3640 DABGF第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)4145 CBADD4650 AADCA5155 DACAD 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)56dressed 57than 58as 59why 60was reported61experienced 62fighters 63an 64easier 6

    74、5It第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)【参考范文】Hi David,This is Li HuaI learned from your post that you want to improve your Putonghua(Mandarin Chinese)one-on-oneIf possible,I feel honored to have the chance to help youPlease allow me to introduce myselfAs a Chinese student,my biggest advantage is that Ive b

    75、een a broadcaster in school for years,which equips me with outstanding language proficiencyWhen it comes to how to learn Putonghua well,I suggest you get yourself involved in Chinese learning activities,such as exploring Chinese culture and learning Chinese historyAnother suggestion is to practice l

    76、istening and speaking every dayWhat about half an hours online video chat with me every evening? Im right here and ready to helpLooking forward to your reply Yours,Li Hua第二节(满分25分)【参考范文】Suddenly the music changedWith her fingers hitting the keys harder,I sensed something dangerous getting closer to

    77、the princess“Now the princess has slipped into the river and is being carried away by the rough water”Pasha explainedAt this moment,I felt myself sweating all over and my heart was beating fasterAfter a while,the pace of the music became slower and slower“What has happened?”I asked“The princess is s

    78、aved by a fisherman”She smiledHearing these words,I let out a sigh of reliefThat day means a lot in my musical lifePashas teaching way made a great difference to my understanding of musicActually,it was her story that made me fall in love with musicNowadays,whenever I play a piece of music on the pi

    79、ano,I become completely lost in my musicI know that Im not only playing the music to the audience,but also creating a world that listens to my stories【解析】第二部分 阅读第一节A主题语境:人与社会生活【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四处到泰国旅游购物可以只逛不买的好去处。 21A细节理解题。根据第二段的“.to explore from antiques and souvenirs to used trainers,miniature(微缩

    80、模型)food offerings for spirit houses and live frogs”和第四段的“prices for the owners collection of 19th-and 20th-century artifacts are so astronomically high that the collection never seems to exhaustInstead,many see Papaya as a museum of recent nostalgia(怀旧),and its a great place to browse without any pr

    81、essure to buy”可知这两个地方都有可能找到20世纪60年代的打字机。故选A。 22C细节理解题。根据第六段“The museum is tricky to find;take a taxi from BTS Phaya Thai and get the driver to call the museum for directions”可知答案。故选C。 23C细节理解题。根据文章开头“Some free things to do in Bangkok to get more bang for your baht(泰铢)”;第一处的“Its free to visit”;第二处的“i

    82、ts a great place to browse without any pressure to buy”,第三处的“where you can watch the figures being crafted by hand for free”;第四处的“Bangkoks Chinatown offers a sensory experience that you wont find anywhere else in the city”可知这几处都可以只看看不用购买商品。其中,第四处的“sensory experience”表明去感知体验(那种气氛)就好而非必须购买商品。故解释是正确的。故

    83、选C。 B主题语境:人与社会体育全科试题免费下载公众号高中僧课堂【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了两位在奥运赛场上全力挑战自我的大龄运动员,她们展现了真正的奥运精神。24D细节理解题。根据第三段第一句“a 46-year-old gymnast from Uzbekistan,impressively competed in her eighth Olympic Games this summer”可知。故选D。 25A推理判断题。第一段从介绍2020年东京奥运会上一名12岁的叙利亚乒乓球选手是奥运历史上最年轻运动员入手,从而引出下文出现的大龄运动员的事迹。故选A。 26C观点态度题。从第五

    84、段的“Through their efforts,Hanna and Chusovitina are changing the conversation around age and agilityTheyre proof that you can compete or put yourself up to a physical challenge way past what is consideredyour peak,said Michael Stones”以及“Its great that this years Olympics include so many younger and o

    85、lder athletes,he told HuffPostThey show that age alone is not an insurmountable(不可克服的)barrier to excellence in physical activities”可知。故选 C。 27B推理判断题。全文通过介绍奥运史上年龄最大和最小运动员的事迹,我们可以推断出运动员的成功与否跟年龄无关。而C、D两项都是原文中的句子,并非推导出来的,故选 B。 C主题语境:人与社会商业【语篇导读】本文是新闻报道。国内有些企业禁止员工使用苹果手机同时美国政府也迫使美国的一些公司停止和华为的贸易往来,从而提出该怎样看

    86、待“爱国主义”这一热点话题。28B词义猜测题。根据第一段中的“Those who continue using iPhones could lose their jobs while those who switch to Huawei would get subsidies”可知,那些继续使用苹果手机的人有可能丢掉工作而那些转为使用华为的人会得到津贴补贴。故选B。29A细节理解题。根据第二段“a senior company executive said the move was to ensure the security of information and commercial sec

    87、rets,and to encourage all to support domestic brandsSome enterprises and agencies might have security concerns”可知,故选A。 30B细节理解题。根据第四段“However,it isnt Apple that is stopping supplying chips and other high-tech parts to HuaweiIt is US politicians”可知并不是苹果公司的行为而是美国政客们的行为。故选B。 31C文章标题题。选项C中的“apple of one

    88、s eye”的意思是“掌上明珠,最珍爱的人或物”,C项翻译为“不能强迫华为成为掌上明珠”。也就是任何人无论使用苹果手机还是华为手机都是个人的喜好和权利,不能用“爱国主义”来绑架。故选C。 D主题语境:人与社会健康【语篇导读】本文是说明文。介绍了适当喝咖啡对身体的益处。32B细节理解题。根据第二段“.consuming four or five 250 ml cups of coffee a day has been associated with reduced death rates”以及“found that those who drank three to five cups of co

    89、ffee a day,with or without caffeine,were 15 percent less likely to die early from all causes than those who escaped coffee”可知。故选B。 33C细节理解题。根据第三段最后一句“They found that consumption of three to five standard cups of daily coffee may in fact reduce the risk of several chronic diseases,including type 2 di

    90、abetes and cardiovascular disease”可知。故选C。 34A主旨大意题。全文的中心思想就是围绕着此话题来阐述的。故选A。 35C文章出处题。该文章应该是出现在杂志的健康专栏里。故选C。 第二节 主题语境:人与自我在生活中如何平衡好工作与娱乐? 36D这句是个问句形式,只有D项符合。故选D。 37A前文说到现下许多有才能的年轻人生活在残酷的竞争环境中,从而感叹出“没有时间可浪费啦”。故选A。 38B此处是小标题,根据下文陈述可知,故选B。 39G此处是第二个小标题的结束语,与之呼应。故选G。 40F此处呼应了该段与全文。故选F。第三部分 语言运用第一节主题语境:人与

    91、社会小人物的善举【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了流浪汉沃克奋不顾身从大火中抢救动物收容所里小动物的故事。41C考查名词。此处是说沃克无法确保他的境况。C项意思是“状况、尤指经济上的境况”。故选C。 42B考查名词。根据句意:沃克经一家动物收容所创始人同意,让他的宠物狗Bravo晚上在那里过夜。故选B。43A考查形容词。根据句意:他发现救助所着火,由于浓烟滚滚很害怕进入。scared:惊恐的、恐惧的。故选A。 44D考查介词。根据句意:他不能没有Bravo。故选D。 45D考查动词短语。take chance抓住机会;make up for弥补;pay off付清;take charge o

    92、f接管。根据句意:消防员到达现场后给Animal Control打电话来接管营救动物收容所里的动物。故选D。46A考查名词。根据句意:他把动物们救出来带到了安全的地方。故选A。47A考查副词。根据句意:收容所被烧毁,幸运的是动物们被安排住进新的收容所里。故选A。48D考查动词。noticed注意到;informed通知;trapped设陷阱捕捉;arranged安排。故选D。49C考查动词。thrown投、扔;gathered聚集;launched创办、发起;assessed评定。根据句意是发起某一运动。故选C。 50A考查名词。companion伙伴;opponent对手;protector

    93、保护人;rescuer援救者。companion 符合句意。故选A。 51D考查非谓语动词。risk ones life冒着生命危险。故选D。52A考查形容词。根据句意:“您挽救了救助站里所有动物的生命,这是非常不容易的。”故选A。53C考查动词。lost丢失;ignored忽视;earned赚得、赢得(名声);abandoned遗弃。根据句意:您(凭着所作出的义举)赢得了这一切。故选C。54A考查代词。many此处指代“许多人”。故选A。55D考查动词短语。kept up保持;broken down分解;dropped off减少;taken in引入、进款、挣得。根据句意可知,故选D。 第

    94、二节主题语境:人与社会颜色与体育竞技56dressed 考查谓语动词的被动语态。be dressed in“穿着”。57than 考查介词。 58as 考查介词。be thought of as“被看作是”。59why 考查副词。引导宾语从句作连接副词。 60was reported 考查谓语动词的被动语态。 61experienced 考查过去分词作形容词。 62fighters 考查名词复数。 63an 考查不定冠词。an average of“平均是”。64easier 考查形容词比较级。the closer the easier为固定结构。65It 考查it作形式主语。听力原文Text

    95、 1W:Nick,my head is spinningIm afraid Im a bit seasickM:Oh,poor youDo you get airsick or carsick too?W:Of course notIts just that the sea is too roughText 2W:Youre going to the grocery store,Brant?M:RightWhats up,Jenny?W:Could you get a few items for me?Id like to cook supper,so I need some ingredie

    96、ntsM:Sure,what do you want to buy?Text 3W:Hi,JimIve decided to leave the companyM:May I ask why,Cynthia?Youve worked for me for five yearsW:Id like to work in my husbands cityHe got a promotion to work in CaliforniaText 4W:Didnt you have an interview with an advertising company yesterday?How did it

    97、go?M:They called to reschedule it for next MondayW:Well,thats the day after tomorrowText 5 M:Were scheduled to be at your place later this afternoonW:Im afraid we have to push it back a couple of hoursMy mothers flight was delayed,so I wont be back from the airport until about 3:00 p. mText 6W:Good

    98、afternoonCommunity ClinicSophie speakingHow can I help you?M:Good afternoonThis is Peter Jones speakingIm calling to make an appointment to see Dr. MadisonW:AlrightWhat day would you like to come?M:Thursday or Friday would be okayW:Let me seeDr. Madison is free at 8:30 a. m. on Thursday and 9:00 a.

    99、m. on FridayM:I choose the latterW:OkayIll put you downSee you thenM:See youText 7M:Hello,Im Jack,your new roommateIm an architectSo,this is the house Its really beautiful!W:YeahIm AnneNice to meet youM:Nice to meet you,tooYour pronunciation is excellentWhere are you from?W:Im from OxfordM:Wow,Oxfor

    100、d! 100% English!W:Yes,and you are American,right?M:Yeah,but my family is in Bologna,ItalyW:Oh,Italy is wonderful!My sister is in Italy at the momentShes in a university,studying artShe says Italians are friendlyM:Ha-ha,I think soOh,this is a new hatIts a gift for youW:Thank youIts niceM:Im glad you

    101、like itCan I put my things in my room?W:Of course,let me help youText 8W:Hi,SteveDo you go jogging in the park like this every day?M:Yes,most of the time its relaxingBut I forgot to wear my earphones today,so I feel a bit bored when I jog without musicW:I know how you feelI love listening to music w

    102、hile jogging,tooM:YeahBy the way,your puppy is so cuteI like the color of its furW:Thank youI adopted it last monthIts name is MiloM:Do you have other pets at your home?W:CertainlyI have two catsThey are called Lucas and LiliTheres also a dog called BobbiM:Wow,I wish I could have a dog like yours,bu

    103、t my mom is scared of dogsTherefore,she doesnt allow me to have oneW:My dogs are good and they hardly ever bark at peopleYou can try to persuade your motherText 9W:Good morning,EricHave you had your breakfast?M:No,I haventAre you going to treat me today?W:Treat you?I have already had my breakfastM:O

    104、h,I misunderstoodWhen talking to Englishmen,if you ask the question“Have you had your meal?”,we will think that you are going to treat usWe usually say hello to others by talking about the weatherW:It is quite different from Chinese cultureIm curious about British foodSo Eric,can you describe an ide

    105、al British breakfast for me?M:Well,let me think it usually includes fried things,such as fried sausages,fried bacon and fried eggsBut my wife and I dont eat themIn the morning,we usually have a bowl of cereal and two slices of toastW:I seeEric,what are you going to have for your lunch today?M:I have

    106、 no ideaMaybe Ill go to the company canteen and have a look at todays optionsW:We can have lunch there together thenText 10W:When I was growing up,I was embarrassed to be seen with my fatherHe couldnt move normally and was very shortWhen we walked together,his hand on my arm for balance,people would

    107、 stareI would be inwardly disturbed by the unwanted attentionWe didnt say much as we went alongBut as we started out,he always said,“You set the paceI will try to adjust to you”Our usual walk was to or from the subway,which was how he got to workHe went to work regardless of illness or bad weatherHe

    108、 almost never missed a day,and would make it to the office even if others could notIt was a matter of pride for himUnable to engage in many activities,my father still tried to participate in some wayHe was a knowledgeable baseball fan and often took me to Ebbets Field to see the Brooklyn Dodgers playHe liked to go to dances and parties,where he could have a good time just sitting and watchingHe passed away many years ago,but I think of him oftenI wonder if he sensed my reluctance to be seen with him during our walksIf he did,I am sorry I never told him how sorry and unworthy I was

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省师范大学附属中学2022-2023学年高三英语下学期高考适应性月考卷(七)试题(Word版附答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432902.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1