云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高一英语下学期第四次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 弥勒 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第四 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高一英语下学期第四次月考试题(含解析)I.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What did the man lose?A. A watch.B. A bag.C. A cell phone.2.Whom will the girl go fishing with?A Tom.B. Henry.C. Jack.3.When wont the girl go to class?A. Next We
2、dnesday.B. Next Thursday.C. Next Friday.4.Where is the dictionary?A. On the shelf.B. In the drawer.C. On the desk.5.How much will the woman pay for a flight ticket to Hainan?A. 800 yuan.B. 900 yuan.C. 1,000 yuan.听第6段材料,回答第6至7题。6.Where is the camera made?A.In China.B. In Japan.C. In Germany.7.How wil
3、l the woman get to the store?A.By bike.B. By car.C. By bus.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who is the man?A.Judys brother.B. Judys father.C. Judys grandpa.9.What will Susan and Judy do tomorrow?A.Play basketball.B. Play table tennis.C. Play soccer.10.What did Susan lend to Judy?A.A bike.B. A computer.C. A book.听第
4、8段材料,回答第11至13题。11.What is Mr. White doing now?A.Having dinner.B. Having a meeting.C. Having a drink.12.Who is in hospital now?A.The womans husband.B. The mans wife.C. Mr. Whites wife.13.What will the woman do next?A.Inform Mr. White.B. Go to the hospital.C. Have a drink.听第9段材料,回答第14至16题。14.Why was t
5、he man late?A.Because he forgot the time.B. Because he waited for a telephone.C. Because he was caught in the traffic.15.When will the mans goods arrive?A.The day after tomorrow.B. Tomorrow.C. Next week.16.Who passed away?A.The mans manager.B. The womans grandma.C. The managers wife.听第10段材料,回答第17至20
6、题。17.What causes a bus to move slowly in London?A.A lot of traffic.B. Too many speed limits.C. Too many bikes on the road.18.What is one of the disadvantages of taking the underground?A.The station is too far.B. It costs more money.C. It is too slow.19.How long has the speaker been riding a bike to
7、work?A.About two years.B. About three years.C. About four years.20.Whats the main reason for the speakers riding a bike to work?A.It costs him less money.B. Its good for his health.C. It saves him some time.II.阅读理解AStudent travel promises to be an enjoyable trip. Not only can students visit several
8、places, they also can learn so much on every trip. For first-time travelers, here are some historical destinations for students to travel.AthensIt was the center of knowledge, government and system in the ancient world, and every student would be amazed at how this ancient city grew and evolved. Stu
9、dents can visit Acropolis, Agora, Library of Hadrian, Kerameikos, Olympieion & Southeast Athens. Pnyx, Roman Agora & Tower of the Winds, Arch of Hadrian, City Eleusinian and other ancient sites in this, ancient city of Athens.EgyptEgypt features 3,000 years old city on the banks of River Nile. Movin
10、g your way south from Cairo, the nations capital, you can stop at Giza where the famous Great Pyramid stands. It was built by Pharaoh Khufu in 2550 BC. Further south, Saqqara is home to the Step Pyramid of Djoser built in 2630 BC. In Dahshur, the Bent and the Red Pyramids are located. And down south
11、 at Maidum, the Maidum Pyramid can be found.RomeSee ancient Rome still shine with evidences of Raman structure and architectures built more than 2,000 years ago Rome presents the living timeline from the Roman Empire to the shift of the Middle Ages, to the dawn of the Romantic period and Enlightenme
12、nt (启蒙运动). Rome preserves its temples, churches, arts, and priceless paintings and murals.PeruAs the center of the Inca civilization, Peru is a great destination for students travel for discovery of South American history. The 500-year old Inca traces could be relived in the Inca Trail that is both
13、exciting and educational. Walk to the Ollantaytambo, Sacsayhuaman, Machu Picchu, and Pisac to have a visit.1. What are the four destinations famous for?A. Various arts.B. Traditional custom.C. Important location.D. Ancient civilization.2. In which place can you visit the Great Pyramid?A. Cairo.B. Da
14、hshur.C. Giza.D. Saqqara.3. From which is the text probably taken?A. A student diary.B. A travel brochure.C. A research paper.D. A sports magazine.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要介绍了几处供学生旅行选择的历史景点。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段For first-time travelers, here are some historical destinations for student
15、s to travel.及下文的介绍可知,雅典、埃及、罗马和秘鲁四个目的地以古代文明而著称。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段Moving your way south from Cairo, the nations capital, you can stop at Giza where the famous Great Pyramid stands.可知,可以在吉萨看到著名的大金字塔。故选C。【3题详解】推理判断题。文章主要介绍了几处供学生旅行选择的历史景点,从而可以推断出文章可能选自一本旅游手册。故选B。BA loving father lost much weight aft
16、er being shamed into dieting when he became so fat that he couldnt play with his young daughter. Chris Willis, 47, weighed 172 kg following a lifetime of fatty foods.The dad cut out all the fatty foods that he had enjoyed, and began exercising. He now weighs 105 kg after losing 10 kg every month sin
17、ce July. Chris had to take long rests just to climb the stairs or walk more than a few yards, saying, “The hardest thing was seeing my little girl in the garden and not being able to join in because I was so unhealthy. But now I am making up for the lost time we do so much together and it is just gr
18、eat.”Before switching (转变) to a healthy lifestyle, Chris would have five slices of bread for breakfast as a midmorning meal before a full English breakfast. He would then have a sandwich, a large pack of crisps and a pasty for lunch before chewing a whole packet of biscuits in the afternoon. For din
19、ner, Chris would demolish a chicken curry, and ice cream, and also four pints of beer before feeding on fatty snacks all evening.Chris said, “At 13, I was 118 kg and I remember a teacher pointing this out to the whole school. From then on I was picked on and bullied (欺负). My weight went up and up. B
20、ut I now have a newfound freedom. My family and friends have been so supportive and my wife and daughter are so pleased for me. In fact, its them that I did it for more than anyone else. The whole journey has been amazing and I am still shocked myself that I have managed to lose so much weight.” Chr
21、is is now aiming for a new target weight of 96 kg.4. How long do you think Chris has been dieting?A. Many years.B. About 6 months.C. About one year.D. Since he was 13.5. What was the main reason for Chris losing weight?A. He was bullied by others.B. He weighed as much as 172 kg.C. He was too unhealt
22、hy to play with his daughter.D. He wanted to switch to a healthy lifestyle.6. What does the underlined word “demolish” in Paragraph 3 probably mean?A. Drink.B. Pack.C. Destroy.D. Eat.7. Which of the following can be the best title of the passage?A. Power of Fathers Love.B. Harm of Fatty Foods.C. Imp
23、ortance of Health.D. Benefit of Exercise.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了克里斯在父爱的驱使下,为了能陪伴女儿玩耍而下决心减肥的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Chris Willis, 47, weighed 172 kg following a lifetime of fatty foods(47岁的克里斯威利斯(chriswillis)一生都吃高脂肪食物,体重172公斤。)”和第二段中“The dad cut out all the fatty foods that he had enjo
24、yed, and began exercising. He now weighs 105 kg after losing 10 kg every month since July(自7月份以来,他每月减重10公斤,现在体重105公斤)”可知,chriswillis从172公斤减肥到105公斤,共减掉了67公斤,每个月减掉10公斤,因此估算出,他大概已经减肥6个月了。B选项 About 6 months(大概六个月)符合题意,故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Chris had to take long rests just to climb the stairs or walk m
25、ore than a few yards, saying, “The hardest thing was seeing my little girl in the garden and not being able to join in because I was so unhealthy. But now I am making up for the lost time we do so much together and it is just great.(克里斯不得不长时间休息,只是为了爬楼梯或走几码远,他说:“最难的是看到我的小女儿在花园里,不能加入进来,因为我太不健康了。但现在我正在
26、弥补失去的时间 我们在一起做了很多事情,这真是太棒了)”可知,克里斯由于太胖了,不能陪伴女儿玩耍,因此他才下决心减肥,减肥后,他能和女儿一起做很多事情了。因此C选项“He was too unhealthy to play with his daughter(他太胖而不能陪女儿玩耍)”是他减肥的原因,符合题意,故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据上文“Chris would have five slices of bread for breakfast as a midmorning meal before a full English breakfast. He would then ha
27、ve a sandwich, a large pack of crisps and a pasty for lunch before chewing a whole packet of biscuits in the afternoon.(克里斯会在早餐前吃五片面包,作为早餐前的中餐。然后他午餐吃一个三明治,一大包薯片和一个馅饼,然后下午再嚼一整包饼干)”可知,本段前面阐述了克里斯早餐、午餐吃什么食物,因此推断出,接下来的一句要提到的是晚餐吃(eat)一份咖喱鸡、冰激凌等等,此句中的“demolish”是 吃的意思。故D选项 Eat(吃)符合题意,故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据本文第一
28、句“A loving father lost much weight after being shamed into dieting when he became so fat that he couldnt play with his young daughter, Chris Willis, 47, weighed 172 kg following a lifetime of fatty foods.(一位慈爱的父亲因为肥胖而不能和小女儿玩耍而羞愧地节食,体重减轻了很多, 47岁的克里斯威利斯(chriswillis)一生都吃高脂肪食物,体重172公斤)”以及最后一段“Chris said
29、, “At 13, I was 118 kg(克里斯说:“13岁时,我体重118公斤)”可知,克里斯从少年一直到中年体重一直严重超标,47岁时体重还是172 kg,有了女儿以后他为了陪伴女儿玩耍才下决心减肥,可见这是父爱的力量使克里斯减肥。因此,本文最好的题目是A项“Power of Fathers Love.(父爱的力量)”,故选A项。CFor centuries,dolphins have got our admiration,and it is easy to see why.They are beautiful,cute and smart sea animals.Dolphins a
30、re not fish,but warm-blooded animals.They live in groups,and speak to each other in their own language.In this way,they are like other animals,such as bees and birds.But dolphins are very different from almost all land animals.It is said that dolphins are the worlds second smartest creatures after h
31、umans and have many brain features(特征)related to intelligence.Their brain is nearly the same size as our own,and they live a long timeat least twenty or thirty years.Like some animals,dolphins use sound to help them find their way around.They also make these sounds to talk to each other and to help
32、them find food.We now know they do not use their ears to receive these sounds,but the lower part of the mouth,called the jaw.Strangely,dolphins seem to like man,and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There is a story about sailors in the 1
33、9th century.In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand,they learnt to look for a dolphin called Jack.From 1871 to 1903,Jack met every boat in the area and showed it the way.Then in 1903 a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack.He recovered and for nine years mo
34、re continued to guide all ships through the areaexcept for The Penguin.Today,somepeople continue to kill dolphins,but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them.8. Dolphins are different from many other animals because they_.A live in groupsB.
35、 have their own languageC. are warm-bloodedD. have large brains9. Which of the following does the dolphin use to help it find its way around?A. Its nose.B. Its ears.C. Its jaw.D. Its eyes.10. Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack?A. They wanted to kill Jack.B. They wanted Ja
36、cks help.C. They wanted to take care of wounded Jack.D. They enjoyed playing with Jack.11. By telling the story of Jack,the writer wanted to show that_.A. dolphins are friendly and cleverB. people are cruel to animalsC. Jack is different from other dolphinsD dolphins are being protected by all the c
37、ountries【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】本文是一篇说明文,文章介绍了海豚的大脑构造、生活习性以及与人类间的友谊的传说。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“Their brain is nearly the same size as our own, and they live a long time at least twenty or thirty years.(它们的大脑和我们的差不多一样大,而且他们至少活了二三十年。)”可知,海豚与其他动物的不同之处在于它的大脑很大,几乎和人类的大脑一样大,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“We now
38、 know they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw.(我们现在知道它们不是用耳朵来接收这些声音,而是用嘴的下颚。)”可知,海豚用下颚接收声音来识路,故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“There is a story about sailors in the 19th century. In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand, they l
39、earnt to look for a dolphin called Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way.(有一个关于19世纪水手的故事。在新西兰海岸附近的一个危险海域,他们学会了寻找一只叫杰克的海豚。从1871年到1903年,杰克遇到了该地区的每一艘船,并为它指路。)”可知,杰克在这片危险海域为渔船指路,由此可知,水手们找杰克是为了让它帮忙,故选B。【11题详解】推理判断题。上文说海豚的大脑结构和人类相似,再结合倒数第三段“Strangely, dolphins seem
40、 to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.”可知,海豚似乎喜欢人类,几千年来一直有关于海豚和人类的友谊的传说,紧接着作者举杰克在危险海域为渔船指路的例子就是为了证明海豚是聪明和友好的,故选A。DTokyo 2020 Olympic organizers are encouraging people living in Japan to help make the medals for the games by
41、donating(捐赠)their useless smart phones for recycling.It will avoid waste and benefit the environment.The organizing committee says that it has cooperated with NTT Docomo,a telecommunications giant in Japan,and hopes to collect up to 8 tons of metal from useless electronic devices(设备).“Tokyo 2020 Oly
42、mpic medals will be made in order to avoid waste,”said three-time Olympic gold medal-winning gymnast Kohei Uchimura.“I think thereis an important message in this for future generations.”Collection boxes will be put in more than 2,400 NTT Docomo stores throughout Japan.The organizing committee says t
43、hat millions of smart phones will be needed to hit the 8-ton targetenough to make 5,000 medals.Collection will stop when the target has been reached.“The weight of a medal around your neck is always a good weight,”says American former athlete Ashton Eaton,a two-time Olympic gold medalist and world r
44、ecord holder.“And when an athlete at Tokyo wins a medal,the weight of it will not be from the gold,silver or bronze;it will be the weight of a nation.The great project makes me want to come out of retirement and compete for one.”Previous(先前的)Olympic Games have used recycled metal to make medals,but
45、Tokyo 2020 will be the first to choose materials from useless electronic devices.Organizers claim that all gold medals will be made 100 percent from recycled materials.“We are asking people to recycle voluntarily,”says Hidemasa Nakamura,the chief financial officer of the 2020 Games.“The idea is recy
46、cling and sustainability(可持续),which shows the ideas of the Olympic Movement,it is also about participation.”12. Useless smart phones are collected because of.A. the idea to reduce wasteB. the demand of many athletesC. the pressure from lack of metalD. the competition from other countries13. What can
47、 you do if you want to donate your smart phone?A. Go to the community where you live.B. Visit an NTT Docomo store in Japan.C. Write to one of the public offices.D. Contact the Olympic organizers.14. What can we infer from Ashton Eatons words?A. He will join in the 2020 Olympics.B. He thinks gold med
48、als are very important.C. He focuses on the weight of medals.D. He thinks highly of the recycled medals.15. What is special about the 2020 Olympics compared with previous Olympics?A. It will be the first to make medals by recycling metal.B. It will make more medals than previous Olympics.C. It will
49、make medals from recycled electronic devices.D. It will require more volunteers to promote recycling.【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】本文是一篇新闻报道。文章讲述了2020年东京奥运会组织者鼓励日本民众将自己没用的智能手机捐赠出去,用于回收利用,以帮助制作奥运奖牌;这一举措引起了社会热议。【12题详解】细节理解题。根据第一段Tokyo 2020 Olympic organizers are encouraging people living in Japan to
50、help make the medals for the games by donating(捐赠)their useless smart phones for recycling. It will avoid waste and benefit the environment.可知,2020年东京奥运会组织者鼓励日本民众将自己没用的智能手机捐赠出去,用于回收利用,以帮助制作奥运奖牌。它将避免浪费,有利于环境。由此可知,废弃的智能手机被收集起来,目的是减少浪费。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第四段Collection boxes will be put in more than 2,4
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433090.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
