2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT3 COMPUTERS 课堂同步训练试卷(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT3 COMPUTERS 课堂同步训练试卷二 WORD版含答案 2019 _2020 学年 人教版 高中英语 必修 UNIT3 课堂 同步 训练 试卷
- 资源描述:
-
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高一上学期训练卷必修二 Unit3 Computers 英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AWho is smarter? A human being or artificial intelligence(人工智能)?The question swept the world when a Google-developed program called AlphaGo defeated the world top player, South Korean Lee Se-del, 4-1
2、.So, what comes next?Some people have been arguing that artificial intelligence, or AI in short, will be a bad thing for humans. In an interview with the BBC in 2014, UK scientist Stephen Hawking warned that “the development of full artificial intelligence could mean the end of the human race.”So ar
3、e we really about to live in the world shown in the Terminator movies?“Not quite,” answered The Economist. After all, its not hard to get a computer program to remember and produce facts. What is hard is getting computers to use their knowledge in everyday situations.“We think that, for the human be
4、ing, things like sight and balance(视觉平衡), are natural and ordinary in our life.” Thomas Edison,founder of Motion Figures, a company that is bringing AI to boys, told the newspaper. “But for a robot, to walk up and down just like human beings requires various decisions to be made every second, and it
5、s really difficult to do.”As The Economist put it, “We have a long way to go before AI can truly begin to be similar to the human brain, even though the technology can be great.”Meanwhile, John Markoff of The New York Times said that researchers should build artificial intelligence to make people mo
6、re effective.“Our fate is in our own hands,” he wrote. “Since technology depends on the values of its creators, we can make human choices that use technology to improve the world.”1. What was the result of the match?A. Lee Se-del won AlphaGo 4-1.B. Lee Se-del was defeated.C. Google program beat Alph
7、aGo.D. Neither side won the match.2. What does Thomas Edison possibly mean in his remarks?A. Its very hard for AI to beat the human brain.B. AI would take the place of human beings.C. AI can make various decisions quickly.D. AI does better than humans in sight and balance.3. Who believes much has to
8、 be done to improve AI?A. Stephen Hawking.B. John Markoff.C. The New York Times.D. The Economist.4. What does the underlined part in the last paragraph imply?A. AI will improve the world completely.B. AI is in the control of human beings.C. AI may bring disasters to human beings.D. AI will make our
9、future out of control.【答案】1-4 BADB【解析】本文是一篇说明文,介绍了人工智能阿尔法狗击败了韩国棋手李世石,这引发了人们对于人工智能是否会超越人类的讨论。1. 细节理解题。根据第二段中“.when a Google developed program called AlphaGo defeated the world top player, South Korean Lee Se-del, 4-1 ”. 可知,李世石被人工智能阿尔法狗击败,故B项正确。2. 推理判断题。根据第六段中的“But for a robot, to walk up and down jus
10、t like human beings requires various decisions to be made every second, and its really difficult to do. ”可知,Thomas Edison认为机器人像人类那样来回走动都需要每秒做出大量决定。由此可知,他认为人工智能很难打败人类,故A项正确。3. 细节理解题。根据倒数第三段中的“As The Economist put it, We have a long way to go before AI can truly begin to be similar to the human brain,
11、 even though the technology can be great. ”可知,经济学人杂志认为在人工智能真正开始与人类大脑相似之前,我们还有很长的路要走,也就是要改进人工智能还有很多工作要做,故D项正确。4. 词句猜测题。画线句的字面意思是:我们的命运掌握在自己手中,根据画线句后的“Since technology depends on the values of its creators, we can make human choices that use technology to improve the world. ”可知,由于技术依赖于其创造者的价值观,我们可以通过人
12、类的选择来利用技术让世界变得更好。由此可知,画线句的意思是说人工智能在人类的控制之下,故B项正确。BAs life in cities worldwide becomes more expensive, urban designers are using modern technology to help citizens avoid traffic jams, and shorten the time needed for bus waiting and other things. Technology is also used to cut costly waste.In Santande
13、r, a Spanish port city, parking is easy to find. As one car drives away, an underground sensor shows that a parking space is now free. 400 sensors send messages to signs on streets, and GPS devices direct drivers to the nearest available parking spaces, reducing traffic jams. Trash is collected only
14、 when the bins are full and bus stop signs show exactly when the next bus is coming. The public parks are watered only the soil gets dry. All this is made possible by 20,000 sensors installed on buildings, street posts and even buses. They are part of the “smart city” project, launched by the Univer
15、sity of Cantabria seven years ago.University researchers like Luis Munoz regularly meet with locals to discuss how to make their city even smarter. “They propose when they have ideas and sometimes even develop by themselves. Here, we give them the opportunity to see these ideas happen in real life,”
16、 said Munoz. For example, the university helped a woman create an app that outlines the easiest route for walking with a baby stroller. Another provides information to residents about their water consumption and sends an alarm to their phone if there is a leak.The Santander smart project is attracti
17、ng the attention of larger cities in Europe and elsewhere that are looking for smart solutions to urban problems.5. What is the life like in Santander?A. It is meaningful.B. It is full of freedom.C. It is likely to change fast.D. It is effective and convenient.6. How can residents help Munozs job?A.
18、 By offering some original or fresh ideas.B. By showing him around the city.C. By installing sensors themselves.D. By using as little water as possible.7. What does the underlined word “Another” in Paragraph 3 refer to?A. A university.B. A phone.C. An easy route.D. An app.8. What can be the best tit
19、le for the text?A. A Worldwide ProblemB. A Smart City ProjectC. A Creative ResearcherD. A Trend in Urban Design【答案】6-8 DADB【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了智慧城市展示了科技给人们生活带来的便利。5. 推理判断题。根据文章第二段第一、二句“In Santander, a Spanish port city, parking is easy to find. As one car drives away, an underground sensor shows that
20、 a parking space is now free.”可知,在桑坦德,停车场非常容易找到,一辆车离开,地下的传感器会显示现在有空余车位。由此推断出在桑坦德的生活是非常高效和方便的。故D项正确。6. 细节理解题。根据文章第三段第二句“They propose when they have ideas and sometimes even develop by themselves.”可知,居民能够提供原创或新鲜的想法。故正确答案为A。7. 词义猜测题。根据文章第三段倒数第二句“For example, the university helped a woman create an app
21、that outlines the easiest route for walking with a baby stroller.”可知,这所大学帮助一位女士创建了一个应用程序,该应用程序概述了使用婴儿前行的最简单路线。结合空格所在句的句意,另一个则向居民提供关于他们的用水量的信息,并且如果存在泄漏,则向他们的手机发送警报。可以推断出“Another”指的是另一个app。故D项正确。8. 主旨大意题。文章主要介绍了智能城市的建立。根据文章第二段最后一句 “They are part of the smart city project, launched by the University of
22、 Cantabria seven years ago.” 和文章最后一段 “The Santander smart project is attracting the attention of larger cities in Europe and elsewhere that are looking for smart solutions to urban problems.”可知,文章旨在介绍智能城市项目。故B项正确。二、七选五(每小题2分,共10分)There have been a lot of comments recently surrounding 5G, the next ge
23、neration of wireless technology. 9. ? How might it change our lives?5G stands for fifth generation, meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system. Earlier “G” systems were designed to improve mobile communication operations. Each new technology brought major
24、 improvements in speed and greatly increased network capacity (容量). 10. . It is expected to permit more users to do more things at a faster rate.However, technology experts say there is a major way that 5G is different from the earlier systems. 11. . It will affect many more devices and industries t
25、han other “G” versions.5G will help fuel future “smart cities” by connecting sensor networks. 5G is also expected to connect self-driving cars and support new technologies involving virtual reality(虚拟现实). Higher 5G speeds could also permit doctors to commonly perform remote medical operations. Facto
26、ries and businesses could use 5G technology to increase automation and improve the collection of information.12. . The increased data flow across 5G networks would give Internet attackers a lot more possibilities to steal and misuse data. In addition, the wider use of a 5G wireless network means any
27、 breakdown of the system would have more widespread and severe results. Such difficulties could affect public safety. 13. , or a network breakdown could cause self-driving vehicles to crash.A. Why is 5G so popularB. What is this technologyC. Every coin has two sidesD. The new 5G system promises more
28、 of the sameE. It will move beyond mobile network technologyF. A breakdown of 5G networks may cause economic lossesG. A failure during a doctors remote operation could lead to death【答案】9. B10. D11. E12. C13. G【解析】本文属于说明文,介绍5G技术以及其优点,同时也存在的安全风险。9. 分析文章结构可知,本文属于总分结构,文章主要就第一段的两个问题展开来写,根据第二段“5G stands f
29、or fifth generation, meaning the next step in the progression of technology to replace the current 4G system.”可知,第一个问题是关于5G概念,故选B。10. 根据前一句“Each new technology brought major improvements in speed and greatly increased network capacity (容量).可知,每一项新的通信技术都会带来速度提升,容量扩大。D选项,而5G在此基础上会带来更多的东西,本句中的“of the s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433514.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
