云南省昆明市2019届高三摸底调研测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省昆明市2019届高三摸底调研测试英语试题 WORD版含解析 云南省 昆明市 2019 届高三 摸底 调研 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市2019届高三摸底调研测试英语试题注意事项:1答卷前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在答题卡上,并认真核准条形码上的准考证号、姓名、考场号、座位号及科目,在规定的位置贴好条形码。2回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题15分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试
2、卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Where are the two speakers?AIn a canteen BAt home CAt a bookstore2What does the woman want to do?ALearn to drive BFind an apartment CSeek a job3What affects teenagersweight?AFeelings BJunk food CLong working hours4Who is Jenny?AJohns teacher BAnnas s
3、ister CAnnas roommate5What will the woman probably do tonight?AWatch the World Cup BPrepare for her exam CPlay a game第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What will the woman do wi
4、th her meeting?ADelay it BCancel it CAttend it7Whats the matter with the man?AHes got jet lag BHes got flu CHes got sunburnt听第7段材料,回答第8至10题。8Whats the conversation about?ACulture collections BAncient collections CModern collectnions9How many kinds of culture collections does China have?AAbout 200 BA
5、bout 400 CAbout 60010What can visitors see in private collections?AModel instruments BMini sea shells CAncient coins听第8段材料,回答第11至13题。11How do the couple get a room?ABy phone BInperson COver the internet12Where did the couple probably stay last night?AIn the hotel BIn the office CIn their tent13When
6、will the couple get the morning call?AAt 7:00 am BAt 7:30 am CAt 7:56 am听第9段材料,回答第14至16题。14What does the man think of skiing?AIts a cool sport BItS dangerous CIt causes pollution15Why is the skiing show held?ATo teach skiing skills BTo admit club members CTo attract more visitors16What is the mans f
7、ather?AA great skier BA scientist CThe boss of the skiing resort听第10段材料,回答第17至20题。17What made Cary disabled?AA brain bleeding BA car accident CA parking experience18How did Cary solve the problem?ABy looking for the car ownerBBy waiting for the car to leaveCBy turning to the doctor for help19Who suf
8、fer most from parking over the blue lines?AThe disabled BThe car makers CFamilies with children20Why does the woman give the speech?ATo complain about Carys problemBTo blame those parking over linesCTo draw attention to parking rules第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中
9、,选出最佳选项。AHiking EnglandDAY 1: STBEES TO ENNERDALE BRIDGEOur journey sets out early this morning with a Coast to Coast tradition, approaching the Irish SeaThen set off along the rocks of StBees HeadTurning inland, well pause for a typical pub lunch on our way to Ennerdale Bridge, located at the foot
10、of the Lake District mountains(15 miles hiking,8 hours)Accommodations:Ennerdale Country House HotelDAY2: ENNERDALE BRIDGE TO HONISTERToday well walk into impressive Lake District National Park, where glass-like lakes reflectmountains that rise from their shoresOur pleasant walk covers the southern e
11、dge of Ennerdale Water,the parks most western lakeAfter lunch near the Black Sail Hut,climb a 2,000-foot mountain and take in the beautiful views of lakes and pastures(牧场)We finish in Borrowdale,a short transfer(转乘)from our hotel(13 miles hiking,9 hours)Accommodations: Inn on the LakeDAY 3: GRASMERE
12、 TO GLENRIDDLNGTake a short drive to Grasmere, where the great poet William Wordsworth wrote some of his most well-known worksVisit the poets home, and walk through the village where he found inspirationThen climb over Grisedale Hause enjoying views of Helvellyn,Englands third-highest mountaintopHik
13、e down the valley toward Lake Ullswater and spend the night inGlenridding(9 miles hiking, 5 hours)Accommodations: Glenridding Lake Hote!DAY 4:LAKE ULLSWATER TO SHAPThe day begins with a scenic journey on Lake Ullswater to Howtown From here,we cross a historic Roman road on our way to Bampton Hike to
14、 the 12th-century Shap AbbeyA short transfer takes us to our hotel in the typical English village of Ravenstonedale(12 miles hiking, 7 hours)Accommodations: The Black Swan1. When do travellers walk the longest distance?A. On Day 1 B. On Day 2C. On Day 3 D. On Day 42. Where is William Wordsworths hom
15、e?A. At Grisedale Hause B. At HelvellynC. At Grasmere D. At Glenridding3. What is special about Ravenstonedale?A. It offers travelers a nice pub lunchB. It presents bcautiful views of pasturesC. It has Englands third-highest mountaintopD. It is an example of traditional English villages【答案】1. A 2. C
16、 3. D【解析】本文是一则旅游广告。文章介绍徒步旅行英格兰的时间安排。【1题详解】推理判断题。根据DAY 1: STBEES TO ENNERDALE BRIDGE中的(15 miles hiking,8 hours);DAY2: ENNERDALE BRIDGE TO HONISTER中的(13 miles hiking,9 hours);DAY 3: GRASMERE TO GLENRIDDLNG中的(9 miles hiking, 5 hours)和DAY 4:LAKE ULLSWATER TO SHAP中的(12 miles hiking, 7 hours)可推知,旅行者在On Da
17、y 1走最长的距离。故选A。【2题详解】推理判断题。根据DAY 3: GRASMERE TO GLENRIDDLNG中的Take a short drive to Grasmere, where the great poet William Wordsworth wrote some of his most well-known worksVisit the poets home可知推知William Wordsworth的家在Grasmere。故选C。【3题详解】细节理解题。根据DAY 4:LAKE ULLSWATER TO SHAP中的A short transfer takes us t
18、o our hotel in the typical English village of Ravenstonedale可知,Ravenstonedale是传统英国乡村的一个例子。故选D。BNine months ago,I was packing my daughters backpack with new school supplies,wondering how I was going to send her off to kindergartenI stood on the playground,tears pouring down my face because I wasnt re
19、ady for this first day of kindergartenbut she was readyToday I will be standing on the playground, once again with tears,because this precious time went by too quicklyThis week I realized that I never told you thank youI dont know how to express a mothers thanks in the way a teacher deservesWe first
20、 met you at the open house the week before school started and I immediately knew you would be the type of teacher we would appreciate foreverWhile the students lined up for the day,you touched each one on the shoulder as you greeted themIf a student was having a tough I got to know you as I voluntee
21、red in the lunch roomYou made sure your students were all ready for Iunch before you went on your own lunch breakYou kept track of their big things and small things,because as a veteran kindergarten teacher,you know that the small things are the big thingsI loved the way you made each student feel s
22、pecialYou helped them fall in love with school which is so important at the startTo all of the teachers in the world who are like youI wish you knew how grateful parents are for youWe adore yourespect you,and appreciate youWe dont tell you enoughwe probably doni tell you everI wish we could take you
23、 with us to the next 12 grades4. Why did the authors tears come down on her daughters first day of kingdergartern?A. She hadnt made full preparations for her daughterB. Her daughter wasnt willing to go to kindergartenC. She felt worried about her daughters being awayD. Her daughter wasnt familiar wi
24、th the teachers5. The author noticed the teachers characteristics when A. she stood on the playgroundB. she was at the open houseC. she said goodbye to the teacherD. she Worked as a teacher at lunch time6. What does the underlined word veteran in paragraph 2 mean?A. Beautiful B. GenerousC. Skillful
25、D. Humorous7. What is this text mainly about?A. Good wishes to a kindergarten teacherB. Sincere thanks to a kindergarten teacherC. A sweet memory of kindergarten lifeD. A kids daily behavior in the kindergarten【答案】4. C 5. B 6. C 7. B【解析】本文讲述的是家长对幼儿园老师的衷心感谢。【4题详解】推理判断题。根据第一段中I stood on the playground
26、,tears pouring down my face because I wasnt ready for this first day of kindergartenbut she was ready可知,作者的眼泪在她女儿上幼儿园的第一天流下来是因为她为女儿的离去感到担心。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段第一句We first met you at the open house the week before school started and I immediately knew you would be the type of teacher we would apprec
27、iate forever可知,当她在家庭招待会时,作者注意到了老师的特点。故选B。【6题详解】词义猜测题。根据第二段中You kept track of their big things and small things,because as a veteran kindergarten teacher,you know that the small things are the big thingsI loved the way you made each student feel special你记录下了他们的大事和小事,因为作为一名经验丰富的幼儿园老师,你知道小事情是大事情。我喜欢你让每
28、个学生感到特别的方式。由此推知划线词的意思是“有技能的”,故选C。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段中To all of the teachers in the world who are like youI wish you knew how grateful parents are for youWe adore yourespect you,and appreciate youWe dont tell you enough可知,本文讲述的是家长对幼儿园老师的衷心感谢。故选B。CA study of 500,000 songs released(发行)in the UK between
29、1985 and 2015 showed that pop music has decreased in happiness and increased in sadnessIn a report published in the journal Royal Society Open Science,researchers at the University of California examined hundreds of thousands of songs and classified them by their moodHappinessis going down,sadness i
30、s going up,and at the same time,the songs are becoming more danceable and more party-like,co-author Natalia LKomarova told The Associated PressThe study found songs in 2014 like Stay With Meby Sam Smith,Whispers by Passenger and Unmissable by Gorgon City to have a low happiness trendHowever,tracks f
31、rom 1985 like Glory Days by Bruce Springsteen,Would I Lie To You? by Eurythmics and Freedomby Wham had a high happiness trendThe public seems to prefer happier songs, even though more and more unhappy songs are being released each year, the researchers wroteApart from the emotional trends,researchei
32、s discovered that dance and pop were the most successful styles of music and that there was a clear downward trend,with the popularity oF rock beginning in the early 2000sSo it looks like,while the overall mood is becoming less happy,people seem to want to forget it all and dance, Komarova wrote in
33、an emailIt was also found that the maleness of songsthe frequency of male singers in popular musichad decreased during the last 30 years Successful songs are characterised by a larger percentage of female artists compared to all songs,they WroteThis discovery appears at a time when the convcrsation
34、around sex equality in the music industry is at its height,with more male artists and songwriters8. The researchers examined lots of songs to A. find songs for dance and partyB. choose songs for a journalC. release more songsD. know better about songs9. Whose music style tends to bring you more happ
35、iness?A. Natalia LKomarovas B. Sam SmithsC. Gorgon Citys D. Bruce Springsteens10. What do we know about songs over the past three decades?A. Rock became popular in the early 2000sB. Fewer unhappy songs come to light every yearC. Male singers are better at perrorming pop musicD. Female artists are le
36、ss skilled in writing songs11. What can be a suitable title for the text?A. Pop Music Is Getting SadderB. Music Calls for Sex EqualityC. Pop Music Has a Long HistoryD. Music Industry Is Going Down【答案】8. D 9. D 10. A 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述的是“流行音乐越来越悲伤”。【8题详解】推理判断题。根据第二段第一句In a report published in
37、 the journal Royal Society Open Science,researchers at the University of California examined hundreds of thousands of songs and classified them by their mood可知,研究人员检查了许多歌曲,以便更好地了解歌曲。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段中However,tracks from 1985 like Glory Days by Bruce Springsteen,Would I Lie To You? by Eurythmics
38、and Freedomby Wham had a high happiness trend可知,Bruce Springsteens音乐风格会给你带来更多的快乐。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段中there was a clear downward trend,with the popularity oF rock beginning in the early 2000s可知,在过去的三十年里,我们对歌曲的了解是“摇滚乐在21世纪初变得流行起来。”故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段A study of 500,000 songs released(发行)in the UK
39、 between 1985 and 2015 showed that pop music has decreased in happiness and increased in sadness可知,流行音乐越来越悲伤。故选A。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此,考生直接抓住第一段中的“A study of
40、 500,000 songs released(发行)in the UK between 1985 and 2015 showed that pop music has decreased in happiness and increased in sadness”即可找到文章中心。DA new study shows that rising levels of planet-warming gases may reduce important nutrients(营养物质)in food cropsResearchers studied the effects of carbon dioxi
41、de on rice, In the experiment, scientists grew 18 kinds of rice in fields in China and JapanThey set carbon dioxide levels to what scientists are predicting for our planet by the end of the centuryRice grown under high carbon dioxide conditions had,on average,13 t0 30 percent lower levels of four B
42、vitamins and 10 percent less protein(蛋白质)The crops also had 8 percent less iron and 5 percent less zinc than rice grown under normal conditions However, vitamin E leveLs increased by about 13 percent on averageThe researchers said the effects of planet-warming gases would be most sevcre for the poor
43、est citizens in some of the least developed countriesThese people generally eat the most rice and have the least complex dietsThat includes abour 600 million people in Indonesia, Cambodia,Myanmar,Bangladesh,Laos and other nations,mainly in Southeast AsiaOther studies have shown that higher temperatu
44、res from climate change and weather extremes will reduce food productionBut scientists are finding that rising levcls of carbon dioxide and other planet-warming gases threaten food qualityEarlier studies showed that wheat,rice,field peas and soybeans grown under high carbon dioxide conditions all ha
45、d Iower levels of protein and mincraisScientists predicted that almost 150 million people might be at risk of having too little protein or zinc in their diet by 2050The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate changeThat is to grow different forms of rice that can adapt to h
46、igher carbon dioxide levels12. Growing rice under high carbon dioxide conditions may_A. increase iron in the riceB. make it less nutritiousC. cause losses of Vitamin ED. make it more delicious13. How can people reduce the nutritional harm of climate change?A. By importing rice from China and JapanB.
47、 By taking other kinds of food instead of riceC. By avoiding eating rice from Southeast AsiaD. By growing rice suitable for the environment14. Whats the authors purpose of writing the text?A. To infom readers what nurrients food crops containB. To call on people to care for the planet they live onC.
48、 To share the results of some studies on peoples dietsD. To tell readers where food crops are mainly produced15. In which part of a magazine can you read the text?A. Advertisements B. Arts and cultureC. Science report D. Business news【答案】12. B 13. D 14. B 15. C【解析】本文是一篇议论文。文章是为了号召人们关心他们所居住的星球。【12题详解
49、】细节理解题。根据第二段中的Rice grown under high carbon dioxide conditions had,on average,13 t0 30 percent lower levels of four B vitamins and 10 percent less protein(蛋白质)The crops also had 8 percent less iron and 5 percent less zinc than rice grown under normal conditions可知,在高二氧化碳环境下种植水稻可能会使其缺乏营养。故选B。【13题详解】细节理
50、解题。根据最后一段The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate changeThat is to grow different forms of rice that can adapt to higher carbon dioxide levels可知,通过种植适合环境的水稻人们才能减少气候变化带来的营养危害。故选D。【14题详解】主旨大意题。根据第一段A new study shows that rising levels of planet-warming gases may reduce imp
51、ortant nutrients(营养物质)in food crops可知,作者的目的是为了号召人们关心他们所居住的星球。故选B。【15题详解】推理判断题。纵观全文,特别是根据第一段A new study shows that rising levels of planet-warming gases may reduce important nutrients(营养物质)in food crops和最后一段The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate changeThat is to grow di
52、fferent forms of rice that can adapt to higher carbon dioxide levels可知这篇文章应该来自一份杂志的商业新闻,故选C。笫二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Be a Good Listener to Your FamilyCommunication is important for strong family relationships_16_Working on your listening skills can help yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
