2019-2020学年新培优同步人教版高中英语必修一练习:UNIT 5 单元检测B WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步人教版高中英语必修一练习:UNIT 单元检测B WORD版含答案 2019 2020 学年 新培优
- 资源描述:
-
1、第五单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I am thinking of seeing The Lord of the Rings.What will you do tonight? W:No plans yet.Id like to go with you.When does it begin? 1.What a
2、re they going to do tonight?A.Go to see a film.B.Go to buy some rings.C.Go to a lecture.答案:AW:Joan sent me an e-mail telling me that she would come here for her holidays in a week.M:Really,Susan? Its great! Im so excited.2.How did Joan tell Susan that she would come for a holiday?A.By telephoning.B.
3、By writing a letter.C.By sending an e-mail.答案:CM:Will you be leaving for the west coast next month? W:Im not sure.I wont get a moment free until my training period is over in two months.3.When is the training period over?A.In three months.B.In two weeks.C.In two months.答案:CM:Too bad! The flight will
4、 be delayed until 6 oclock because of the thick fog.W:Oh,no! How are we going to kill three hours here?4.How long will they have to wait for the flight?A.Three hours.B.Six hours.C.Four hours.答案:AM:Will you please wash these clothes for me? W:Oh,Im too busy now.I have to prepare breakfast for the chi
5、ldren.Their school bus will be here at 7:30.5.What is the woman busy doing now?A.She is busy dressing the children.B.She is busy preparing breakfast for the children.C.She is busy sending the children to school.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
6、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段对话,回答第68题。W:John,do you realize that Christmas is only a month away? Weve got to think of Christmas gifts.M:Yes,and what a lot of relatives we have to think about!W:Shall we decide what to send them all now?M:All right.Lets make a list o
7、f names and then decide what to give them all.W:The children first,I think.What about Anne?M:She is getting too grown-up for toys.We can let her choose a book.W:Very well.Now what about Dick? He thinks about nothing but space travel nowadays.M:Oh,that makes it easy.Shall we give him one of those spa
8、ce travel suits the toyshops have? You know what I mean:there is a big round plastic thing that goes over the head.W:Thats an excellent idea.Hell be quite excited.M:What about your father?W:Hes fond of music.Perhaps some records?6.Where do you think the dialogue takes place?A.In a shop.B.At home.C.I
9、n the street.答案:B7.What is the possible relationship between the speakers?A.Strangers.B.Teacher and student.C.Husband and wife.答案:C8.What will they buy for Dick?A.Some records.B.A toy suit.C.A space suit.答案:B听第7段对话,回答第911题。M:And whats the next problem?W:Why do English people so often say something a
10、bout the weather when they begin a talk with strangers?M:Well,of course,the weather in England is always changing.We never know what to expect.If you were in a country where the weather doesnt change much,it would be difficult to say much about it.But you asked why we talked about weather to strange
11、rs.Thats an interesting question.Its possible the weather is a subject quite safe to talk about.W:Its a way of reaching agreement.M:Yes.I begin by saying,“A cold morning,isnt it?” The other man says,“It certainly is.” I say,“Its been cold all week.” And the other man says,“Yes,were having a very col
12、d spring.” W:So far youve agreed about everything.M:Yes.Then were beginning to feel friendly.But if we start with subjects on which disagreement is possible,politics,for example,we might not have become friendly.9.What is the possible relationship between the speakers?A.Strangers.B.Teacher and stude
13、nt.C.Husband and wife.答案:B10.Why do the English people like to talk about weather with strangers?A.Because its interesting.B.Because they feel friendly by doing so.C.Because they want to know the weather condition.答案:B11.What will possibly happen if strangers talk about politics?A.They will not agre
14、e with each other.B.They will not be safe.C.They will have to stop their talk soon.答案:A听第8段对话,回答第1214题。W:What part of the paper are you reading?M:The part of travel.W:Are you thinking about our vacation already?M:Yes,its so far away.Ive been looking at these advertisements.W:Why dont we go to the sa
15、me place we went last year?M:I wont stay at that hotel again.I have a better idea for this year.Look at this advertisement.This looks like a wonderful vacation for me.W:“Three weeks.” “Ten exciting ports.” “Use the ship as a hotel.” How much does it cost?M:The price isnt given.W:It must be expensive
16、 if they dont give the price in the paper.And besides,Id rather stay in one place.M:I dont want to sit on the same bench and eat the same food and look at the same walls every day for three or four weeks.W:You know the doctor said you shouldnt try to do too much.M:He didnt say that I had to sit in t
17、he same chair all day long.12.What can we learn about the couple?A.The husband likes to sit in the same chair.B.The wife does not like to travel.C.They went on a trip last year.答案:C13.How long does the voyage they talked about last?A.10 days.B.10 weeks.C.21 days.答案:C14.Why doesnt the wife like this
18、kind of voyage?A.It may cost a lot of money.B.She doesnt like to go to so many places with so much money.C.She doesnt think that they will be well served at the hotels.答案:B听第9段对话,回答第1517题。W:Shall I phone and tell your secretary youre not coming today?M:Yes,please,dear.Tell her Ive got a cold and hav
19、e a headache,but hope to be back in a day or two.Youd better say Im staying in bed.W:But you are not in bed! Do you want me to tell a lie?M:Oh,its only a very little one,dear.Im not making a false excuse.I really have a bad headache.W:Then put the cigarette out.Its very foolish of you to smoke when
20、youve got a cold.M:Very well,dear.Youre quite right.W:You dont always obey me quickly.M:Dont I?W:Look,heres some boiling water.Do as I tell you now.Ive put something in the water thatll do you a lot of good.Wrap this cloth round your head and put your nose over the water.Thats right.Breathe in deepl
21、y.Itll do you a lot of good.M:It smells nice.W:Now,another deep breath.Now breathe out.Slowly! Now breathe in again.Go on doing that for five minutes while I go and make that phone call to the office.15.Where do you think the dialogue takes place?A.In a hospital.B.At the doctors.C.At home.答案:C16.Wha
22、t can we conclude about the woman and the man?A.The woman is a nurse.B.The man caught a cold.C.The man doesnt have a cold at all.答案:B17.What did the woman do with the mans trouble?A.She told him to go to bed.B.She took some hot water for him to use.C.She telephoned the doctor at last.答案:B听第10段独白,回答第
23、1820题。 In order to know a foreign language thoroughly,four things are necessary.Firstly,we must understand the language when hearing it spoken.Secondly,we must be able to speak it ourselves,correctly and directly.Thirdly,we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.W
24、e must be able to make sentences that are grammatically correct.There is no easy way to success in language learning.A good memory is a great book.It is not enough only to memorize rules from a grammar book.It is of not much use learning by heart long lists of words and their meanings,studying the d
25、ictionary and so on.We must learn to use the language.If we are satisfied with a few rules we have memorized,we are not really learning the language.“Learn through use” is a good piece of advice for those who are studying a new language.Practice is important.We must practice speaking and writing the
26、 language whenever we can.18.Which of the following is NOT mentioned in learning a foreign language?A.Speaking.B.Reading.C.Translation.答案:C19.Which is suggested as a good way to learn a new language?A.To learn through use.B.To learn the long lists of words by heart.C.To study the dictionary.答案:A20.W
27、hat is mainly discussed in this passage?A.Good memory is the most important point in learning a language.B.Grammatical rules are the key to the success of language learning.C.The general way to learn a foreign language completely.答案:C二、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中
28、,选出最佳选项。ABarbara Morgans life-long dream has always been to travel into space.On August 8,2007,her wish came true.The former teacher was one of seven crewmembers on the Space Shuttle (航天飞机)Endeavour,which flew into space from NASAs Kennedy Space Station in Florida.Morgan taught at a primary school i
29、n Boise from 1975 to 1998with some time off for astronaut (宇航员)training.In 1985,she was chosen as a backup for Christa McAuliffe,who was to be the first teacher in space.On January 28,1986,the Space Shuttle Challenger exploded(爆炸)just 73 seconds after take-off killing McAuliffe and the other six cre
30、wmembers.After the Challenger accident,Morgan continued to teach.In 1998,she was asked to become an astronaut.Morgans mission aboard Endeavour includes overseeing the move of 5,000 pounds of goods from the shuttle to the International Space Station and operating the shuttles robotic arm.Morgan gave
31、students an unusual class after she was in space.Morgans out-of-this-world class was broadcast live on NASA television.Her husband Clay Morgan said he couldnt help but smile as he watched her talk to students.“Im just so proud of her and how shes going to do all this and do the work of an astronaut
32、as well as a teacher,” he said.“She just kept telling me how unbelievable it was to be in space and I think its much better than she expected.” One student asked Morgan how being a teacher compared to being an astronaut.“We explore,we discover and we share,” she said.“The great thing about being a t
33、eacher is that you get to do things with students,and the great thing about being an astronaut is that you get to do them in space;these are both wonderful jobs.”The 25 minutes question-and-answer meeting also included the astronauts entertaining(使欢乐)students by swallowing floating juice bubbles and
34、 playing with ping-pong balls.21.The underlined word in the second paragraph most probably means “”.A.someone as a replacementB.someone as a volunteerC.someone as a teacherD.someone as a supporter答案:A解析:词义猜测题。从下文可知,1986年1月28日“挑战者号”航天飞机在起飞73秒后爆炸,使得前飞行员兼教师克里斯塔麦考利芙和其他六名机组人员全部遇难。所以这句话的意思是:“1985年,她就是作为克里
35、斯塔麦考利芙的后备人员被选中的”。故选A项。22.What can we learn from what Barbara Morgan said to a student in Paragraph 4?A.Getting to do with students is much greater.B.Being a teacher is as great as being an astronaut.C.An astronauts life is more wonderful.D.Being a teacher is quite different from being an astronaut.答
36、案:B解析:推理判断题。由第四段最后一句可知,她说:“当老师是和学生打交道,这是很好的事情;当宇航员和太空打交道,也是一件很好的事情。它们都是很好的工作。”故选B项。23.Clay Morgans attitude towards his wifes being an astronaut was that of .A.surpriseB.prideC.unconcernD.worry答案:B解析:推理判断题。从第四段中的 “he couldnt help but smile”和“Im just so proud of her” 可知B项正确。24.Which of the following
37、would be the best title for the text?A.The First Female AstronautB.Space Shuttle Endeavour C.An Unusual ClassD.Barbara Morgans Long-life Dream答案:C解析:主旨大意题。本文主要介绍的是美国女教师巴巴拉摩根给学生们上的一节课,故C项最合适。BIn October,1961,at Crowley Field in Cincinnati,Ohio,an old,deaf gentleman named William E.Hoy stood up to thr
38、ow the first ball of the World Series.Most people at Crowley Field on that day probably did not remember Hoy because he had retired(退休)from professional baseball many years earlier,in 1903.However,he had been an outstanding player and the deaf people still talk about him and his years in baseball.Wi
39、lliam E.Hoy was born in Houckstown,Ohio,on May 23,1862.He became deaf when he was two years old.He attended the Columbus Ohio School for the deaf.After graduation,he started playing baseball while working as a shoemaker.Hoy began playing professional baseball in 1886 for Oshkosh Wisconsin of the Nor
40、thwestern League.In 1888,he started as an outfielder(外场手)with the old Washington Senators.His small figure and speed made him an outstanding base runner.He was very good at stealing bases during his career.In the 1888 major league season,he stole 82 bases.He was also the Senators leading hitter in 1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434384.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
陕西省商洛市2019-2020学年高一英语上学期期末教学质量检测试题(PDF).pdf
