2019-2020学年新培优同步英语人教必修五练习:模块综合检测(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步英语人教必修五练习:模块综合检测B WORD版含解析 2019 2020 学年 新培优 同步 英语 必修 练习 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Wow,did you see the bicycle that boy just rode on?M:That wasnt a bad-looking bike.I wouldnt mind having one like it.1What can we learn a
2、bout the man?A.He didnt like the bike.B.He would like to get a bike like the boys.C.He used to have a bike like the boys.答案:BM:Is there anything else you want to buy while we are in town?W:Lets stop at the camera shop to get some color films.I want to take some pictures in our garden today.2What doe
3、s the woman want to buy?A.A camera. B.Pictures.C.Films.答案:CW:How many words do you expect us to write for this paper?M:Less than ten pages.W:When shall we hand it in?M:Before December 1st.3What is the relationship between the two speakers?A.Hotel manager and tourist.B.Professor and student.C.Salesma
4、n and customer.答案:BM:It doesnt make any sense to talk about that examination.W:Its true.Its no use crying over spilt milk.4What do we know from the conversation?A.Both of them got good marks in the exam.B.One of them spilt the milk.C.One of them got a low mark in the exam.答案:CW:How on earth did that
5、 happen?Did you hit something?M:No,I was driving along when a stone suddenly hit the windscreen.5What happened to the man?A.The windscreen of his car was broken.B.He fell on the ground.C.He was hit by a stone.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每
6、段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Mary Martin speaking.M:Dr.Martin,my name is Mark Smith.My roommate,Johnson,is in your art history class.Uh-m,Art history 502?W:Yes.M:Well,he is sick and wont be in your class today.He asked me to bring his term paper to your o
7、ffice.W:OK.The paper is due by 3 oclock.M:I have a class from 1 to 2.Ill bring it to your office after my class.W:Well.I have a meeting this afternoon.So you can drop it off with the secretary of the department.Shell see that I get it.6Who are the two speakers?A.A doctor and a patient.B.A teacher an
8、d a student.C.Two students.答案:B7What does Mark Smith have to do in the afternoon?A.Have a meeting.B.Meet the secretary.C.Visit the woman.答案:B听第7段材料,回答第8至10题。W:Hello,John.How do you like the college?M:I doubt if Ill like the place where it is,but I like its size.It looks as if its very small.W:Yes,bu
9、t its very pleasant.There are only about a thousand students.What kind of students come here?M:Thats a difficult question to answer.I suppose its an impossible question to answer.There are all kinds.Theyre difficult to describe.W:What do they do in their free time?M:All kinds of things.There are a l
10、ot of different clubs to join.Some students meet their friends at the Union.Some go to the library to study.W:Do you know what sports they have?M:Oh,yes,there are teams for all kinds of sports.W:It sounds like your college life is interesting.8What does John think of the college?A.He likes its small
11、 size.B.He likes the place where it is.C.He likes the students of the college.答案:A9How many students are there in Johns college?A.About 1,000.B.About 5,000.C.About 10,000.答案:A10What do the students at the college do in their spare time?A.All kinds of things.B.Many things,including going to the shop.
12、C.All the students go to the clubs to meet their friends.答案:A听第8段材料,回答第11至13题。M:Sue,there you are.Have you got time for a little chat?W:Of course.What is it,Mike?Is there something wrong?M:No,not really.But Id like your advice.W:Ill help if I can.M:Well,do you remember Johnson who stayed with us las
13、t summer?W:No.But I remember you telling me about him.He was very fond of sightseeing,wasnt he?M:Thats right.Well,I got a letter from him this morning and hes invited me to spend a holiday with his family this year.They have got a big house near a river,and theyve got a boat.You know how crazy I am
14、about boats.W:Mike,thats great.What a wonderful chance for you!M:Yes,but its not that simple.W:Whats the problem?M:Its Mary.You see,weve both been saving to go on a trip together this year.W:Ah,I see.You dont want to disappoint her.M:Thats right.Shed be so upset.Shes been doing all sorts of jobs in
15、her free time.She deserves this holiday.It seems so unfair.W:Look,Mike.First,you must tell Mary about the invitation.Shell understand your problem.But why dont you tell Johnson about the plan you had already made with Mary?He might even suggest a good way to settle the problem.11Why does Mike talk t
16、o Sue?A.To get some suggestions from her.B.To give her some advice.C.To invite her to spend a holiday with him.答案:A12Which is mentioned in the talk?A.Mary had planned to go on a trip with Johnson this year.B.Mike had promised to go sightseeing with Johnson for holiday.C.Mike had intended to travel w
17、ith Mary for holiday.答案:C13Why does Mike feel it hard to make the decision to accept the invitation?A.He has not enough money for the holiday.B.He does not want to hurt Marys feelings.C.He does not like Johnson very much.答案:B听第9段材料,回答第14至16题。W:Do you like pop music,Carl?M:Yes,Im willing to listen to
18、 it.Have you got a large collection?W:No,not very many.Weve only ever played them at parties.Were jazz fans really.Theres a lot of good jazz on the radio at the moment.Do you listen to any of them?M:Sometimes,when Im not working.W:What are you studying here,anyway,Carl?M:Im doing a year at the Slade
19、,and Im also trying to learn some English.W:I dont know about the Slade,but your English is excellent.You must have been very well taught.M:Youre joking!W:No,Im not,honestly.There isnt much we can teach you.I suppose you intend to visit lots of art museums in London.M:Yes,I hope to.The Tate,the Nati
20、onal Exhibition center,the British Museum and as many others I can go to.W:Well,since youre an art student,you wont have to pay the entrance ticket like the rest of us.M:I dont know anybody paid.W:They didnt use to,but the Government decided recently that we had to pay for our art.Personally,I think
21、 itll cost them more to collect the money than theyll get back in return.But still,children will get in free as before and the money is supposed to be used to buy new pictures,isnt it?14When does the woman play her pop records?A.When she is at home.B.When she takes part in parties.C.When she perform
22、s in the concert.答案:B15Where does the woman listen to jazz?A.At home.B.On the tape recorder.C.On the radio.答案:C16How should the man go to the art museum in London?A.With the guide of the woman.B.Going into it without paying.C.Buying a ticket before going into it.答案:B听第10段材料,回答第17至20题。A good memory i
23、s a great help in learning a language.Everybody learns his own language by remembering what he hears when he is a small child and some children,like boys and girls who live abroad with their parents,seem to learn two languages almost as easily as one.At school it isnt easy to learn a foreign languag
24、e well because the pupils dont have a very good language environment and they have so little time for it.They are busy with other subjects,too.A mans mind is rather like a camera,but it takes photos not only of what we see but also of what we feel,hear,smell and taste.When we take a real photo with
25、a camera,there is much to do before the photo is finished and ready to show to our friends.In the same way,there is much work to be done before we can keep a picture forever in our mind.Memory is the diary that we all carry about with us.17How do small children usually begin to learn their own langu
26、age?A.By hearing it.B.By speaking it.C.By reading it.答案:A18Why do the children who live abroad with their parents can learn two languages more easily?A.They are very clever.B.They have more chances to use these languages.C.They have good teachers.答案:B19Which of the following can take photos of what
27、can be seen,felt,heard,smelt and tasted?A.Cameras.B.Memory.C.A mans mind.答案:C20Which of the following statements is TRUE?A.A good memory is a great help in speaking a language.B.School students have a very good language environment.C.School students dont have a lot of time to learn a foreign languag
28、e.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A21The Information Highway .A.is free from traffic accidentsB.is crowded with car driversC.offers just a few on-line servicesD.appeals to a large number of users答案:D解析:细节理解题。根据第一篇文章中的“The Information Highway is the roa
29、d that links computer users to a large number of on-line services”和“Now,everyone seems to want to take a drive,with over 30 million families connected worldwide.”可知,D项符合题意。22How does Mr Cool manage to travel the Information Highway so fast?A.By storing fewer files.B.By repairing the system.C.By buyi
30、ng a better computer.D.By using a broad-band connection.答案:D解析:细节理解题。根据第一篇文章中的“Then,of course,theres Mr Cool,with his new broad-band connection,who speeds down the highway faster than most of us can go.”可知,D项符合题意。23What can be learned from Passage 2?A.There will be a book show at Grayson Hall.B.Frie
31、dman is now studying the Great Barrier Reef.C.There will be a talk on global warming this week.D.Friedman is a leading expert on computer science.答案:B解析:推理判断题。根据第二篇文章中的“The gradual bleaching of the Great Barrier Reef,which came into the public eye in 2002,is his latest interest.”可推出,B项符合题意。24Passage
32、 2 is most probably .A.a poster about a lectureB.an ad for a new bookC.a note to a doctor in a universityD.an introduction to a professor答案:A解析:主旨大意题。第二篇文章主要通过简单介绍赫尔曼弗里德曼博士在“global warming and prevention”方面所作出的成就,引出写作目的:希望大家都去听演讲。故A项符合题目要求。BAfter graduation I returned home to my small town in Indian
33、a.I didnt have a job yet.Mr Hobbs,a friend of my fathers,owned a small shirt factory in town.Within the past five years it had grown from twenty to eighty workers.Mr Hobbs was worried that his plant was getting too big and inefficient,so he asked me to come in on a short-term basis as a consultant.I
34、 went to the plant and spent about a week looking around and making notes.I was really amazed at what I saw.Most curious of all,there was no quality control at all.No one inspected the final product of the factory.As a result some of the shirts that were put in boxes for shipment were missing one or
35、 two buttons,the collar,and even a sleeve sometimes!The working conditions were poor.The tables where the workers sat were very high and uncomfortable.Except for a half hour at lunchtime,there were no breaks in the day to relieve the boring work.There was no music.The walls of the workrooms were a d
36、ull gray color.I was amazed that the workers hadnt gone on strike.Furthermore,the work flow was irregular.There was one especially absent-minded young man in the assembly(组装)line who sewed on buttons.After a while I recognized him as “Big Jim”,who used to sit behind me in math class in high school.H
37、e was very slow and all the shifts were held up at his position.Workers beyond him in line on his shift had to wait with nothing to do;therefore,a great deal of time and efficiency were lost as Big Jim daydreamed while he worked.All week I wondered why he wasnt fired.After I made observations for a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434433.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
