分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2019-2020学年新素养导学英语必修一北师大版文档:UNIT 2 PERIOD ONE WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:434788
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:1.41MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年新素养导学英语必修一北师大版文档:UNIT PERIOD ONE WORD版含答案 2019 2020 学年 素养 英语 必修 北师大 文档 UNIT WORD 答案
    资源描述:

    1、Yao Ming was born in China in 1980.He is the son of two great basketball players and learnt how to play basketball when he was young.He scored 32.4 points per game when he played in the Shanghai Sharks.The big man became a household name in China before starting his NBA career with the Houston Rocke

    2、ts in 2002.Yao played eight seasons in the NBA and he made his retirement official on Wednesday July 20,2011.Pele used to be a football player that everyone knew.He was born in Brazil in 1940.He started playing for Santos when he was only 16 and he didnt retire(退休) until 1977.He played for Brazil 11

    3、1 times and he scored 97 international goals.Pele came from a poor family.He started playing football in the street,like many people around the world.He was soon picked to play for Santos and quickly became an international figure.Steffi Graf was born in Germany in 1969.She won the tennis semi-final

    4、 at Wimbledon in 1985 when she was only 16,but she lost the final to another great tennis player,Martina Navratilova.People were surprised by the strength and power of her game.She soon became a famous tennis player and won most of the main matches several times.根据上文完成下列各题1.Who is the youngest playe

    5、r in the passage?Yao Ming.2.Who comes from South America?Pele.Period OneWarm-up & Lesson 1Modern HeroesPre-reading匹配左边的单词与右边的汉语意思第一组 1.reporterA.太空船2.violent B.大气;气氛3.atmosphere C.百万4.million D.暴力的5.spaceship E.记者,通讯员答案1.E2.D3.B4.C5.A第二组6.astronaut A.挥手示意,致意7.peacefully B.宇航员8.flight C.和平地;平静地9.expl

    6、ore D.飞行;航班10.wave E.探测,勘探答案6.B7.C8.D9.E10.A第三组11.generous A.镇静的;沉着的12.character B.地心引力13.calm C.慷慨的,大方的14.gravity D.直升机15.helicopter E.人物;性格答案11.C12.E13.A14.B15.DScan the passage and then match the paragraphs with their headings.Paragraphs HeadingsPara.1 A.The astronaut lands safelyPara.2 B.Welcome

    7、 homePara.3 C.Good wishes of Chinese peoplePara.4 D.An exciting lift-offPara.5 E.IntroductionPara.6 F.During the flight答案Para.16 EDFCAB.Tell whether the following sentences are true(T) or false(F).1.When the spaceship separated from the rocket,Yang could feel the high gravity.(F)2.Yang Liwei spoke w

    8、ith ground control when the spaceship was circling the earth for the sixth time.(T)3.When Yang Liwei was doing his sixth circle,he showed the flags of China and the US,expressing the wishes.(F)4.Shenzhou can glow red because of the earths atmosphere.(T)5.Yang Liwei could not contact with his family

    9、during the space journey.(F).Choose the best answer according to the passage.1.Yang Liwei did the following things EXCEPT that during the flight.A.he had a talk with his familyB.he slept a littleC.he read some books when he was freeD.he was always working答案C2.From the passage we know that .A.Yang Li

    10、wei wanted to fly in a spaceship againB.Shenzhou circled the earth seven timesC.Yang Liwei wished to stay in space longerD.when Yang Liwei landed,no helicopters were sent to collect him答案C3.We can learn from the first paragraph that .A.Chinas first pilot ever served in the armyB.Shenzhou carrying Ya

    11、ng flew around the moonC.Shenzhou is the first spaceship of ChinaD.Yang began his space flight on the morning of October 15th,2003答案D4.What is the main idea of the 5th paragraph?A.Yang Liwei was welcome home.B.Our national hero returned home safely.C.Helicopters flew to collect Yang Liwei.D.Shenzhou

    12、 let out its parachute.答案B5.We can infer from the passage that .A.it is very strict when choosing an astronautB.the launch was very successfulC.Yang Liwei only talked to his familyD.it took the spaceship 24 hours to fly in space答案AAfter reading the passage,please fill in the following blanks.Chinas

    13、first manned spaceship lifted 1.off in Jiuquan,Gansu Province.The spaceship,2.called(call) Shenzhou ,carried Chinas first astronaut,Yang Liwei who started training for his space 3.flight(fly) in 1998.Yang said when the spaceship separated 4.from the rocket,he got a feeling of soaring into the sky be

    14、cause of the zero gravity.When the spaceship was doing its seventh circle,Yang 5.showed(show) the flags of China and the United Nations,6.expressing(express) the wishes of the Chinese people to explore and use space 7.peacefully(peaceful).As Yang returned into 8.the earths atmosphere,helicopters wer

    15、e flying to 9.where he would land,ready to collect him.When Yang climbed out of the spaceship,he smiled and waved to the crowds waiting for 10.him(he).He said he thought 21 hours was too short to stay in space.1.When the spaceship was doing its seventh circle,Yang Liwei showed the flags of China and

    16、 the United Nations,expressing the wishes of the Chinese people to explore and use space peacefully.句式分析自主翻译当飞船绕地球飞行第七圈时,杨利伟(在飞船上)展示了中国国旗和联合国国旗,以表达中国人民和平开发和利用太空的愿望。 2.As Yang Liwei returned into the earths atmosphere,helicopters were flying to where he would land,ready to collect him.句式分析自主翻译当杨利伟返回地

    17、球大气层时,直升机正飞往他要降落的地方,准备迎接他。.阅读理解AMandela became president in South Africas historic 1994 election(选举).After that,he often turned to Walter Sisulu,one of his closest friends for more than sixty years,for guidance.Sisulu was in many ways as important as Mandela in the fight against South Africas racist

    18、 system(种族主义制度).In 1944,the two,along with Oliver Tambo,founded the ANC Youth League.The ANCYL favored a more militant(激进的) way to the movement against the government.They soon took over the ANC,with Sisulu serving as its secretary general from 1949 to 1954.In 1963,he,Mandela and other top ANC leade

    19、rs were sentenced to life in prison.Sisulu was always calm and patient after he was released.The day after his release on Oct.15,1989,Sisulu explained to reporters how “it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside was too great”.Mandelas release came four months later.Si

    20、sulu was born in 1912.Unlike Mandela,whose father was a chief(酋长),Sisulu was the child of a black maid(女仆) and a white worker.His father left the family when Sisulu was small.He was educated for a while at a local school,but left when he was 15 to support his family.He took whatever jobs he could,an

    21、d continued to learn on his own.In 1940,he joined the ANC and got Mandela to join it a year later.“Our paths first met in 1941.During the past 62 years,our lives have been closely connected.We shared the joy of living,and the pain.We walked side by side through the valley of death.Together we enjoye

    22、d the taste of freedom,” Mandela said after Sisulu died on May 5th,2003.“A part of me is gone.”语篇解读本文是记叙文,介绍了南非著名反种族隔离斗士沃尔特西苏鲁,他是曼德拉的好战友。1.In what way was Sisulu similar to Mandela?A.He also supported peaceful means.B.He also ran for the 1994 election.C.He was also a founder of the ANC.D.He was also

    23、 a great freedom fighter.答案D解析推理判断题。由前两段可知,西苏鲁和曼德拉一样,都是伟大的南非自由战士。2.What made Sisulu feel hopeful about the future?A.Mandelas release.B.The peoples power.C.The prisoners high spirits.D.Reporters encouragement.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“it was not possible to lose hope because the spirit of the people outside

    24、 was too great”可知,西苏鲁之所以对未来充满希望,是因为他受到了人民力量的鼓舞。3.What did Mandela tell us about in the last paragraph?A.His lifelong friendship with Sisulu.B.His important influence on Sisulu.C.His hard efforts to win freedom.D.His opinions on Sisulus life.答案A解析推理判断题。由最后一段曼德拉的话可知,他深情地回顾了他与西苏鲁六十多年的革命友谊。4.What is the

    25、 purpose of the text?A.To compare Sisulu with Mandela.B.To show the greatness of Mandela.C.To explain the history of the ANCYL.D.To describe Sisulus life and achievements.答案D解析写作目的题。通读全文可知,本文介绍了南非著名反种族隔离斗士西苏鲁的生平和成就。BElizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves.At

    26、 the age of six months she was acquired,along with her sister,by John Ashley,a wealthy Massachusetts slaveholder.She became known as “Mumbet” or “Mum Bett”.For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family.One day,Ashleys wife tried to strike Mumbets sister with a spade.Mumbet protected her sister

    27、 and took the blow instead.Angry,she left the house and refused to come back.When the Ashleys tried to make her return,Mumbet consulted a lawyer,Thcodore Sedgewick.With his help,Mumbet sued(起诉) for her freedom.While serving the Ashleys,Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts

    28、 constitution.If the constitution said that all people were free and equal,then she thought it should apply to her.Eventually,Mumbet won her freedomthe first slave in Massachusetts to do so under the new constitution.Strangely enough,after the trial,the Ashleys asked Mumbet to come back and work for

    29、 them as a paid employee.She declined and instead went to work for Sedgewick.Mumbet died in 1829,but her legacy lived on in her many descendants(后裔).One of her great-grandchildren was W.E.B.Du Bois,one of the founders of the NAACP,and an important writer and spokesperson for African American civil r

    30、ights.Mumbets tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried.It reads,in part:“She was born a slave and remained a slave for nearly thirty years.She could neither read nor write,yet in her own sphere she had no superior or equal.”语篇解读本文讲述了美国历史上一位勇于追求自由的女性黑奴伊丽莎白弗里曼的故事。她生来就是

    31、奴隶,过了近三十年的奴隶生活。虽然她既不会读书,也不会写字,但是她的贡献却无与伦比。5.What do we know about Mumbet according to Paragraph 1?A.She was born a slave.B.She was a slaveholder.C.She had a famous sister.D.She was born into a rich family.答案A解析细节理解题。由第一段第一句以及最后一段引文中的“She was born a slave”可知,她是奴隶出身。6.Why did Mumbet run away from the

    32、Ashleys?A.She found an employer.B.She wanted to be a lawyer.C.She was hit and got angry.D.She had to take care of her sister.答案C解析细节理解题。根据第二段第二、三、四句可知,被打后她非常生气,所以离开了阿什利家。7.What did Mumbet learn from discussions about the new constitution?A.She should always obey her owners orders.B.She should be as

    33、free and equal as whites.C.How to be a good servant.D.How to apply for a job.答案B解析推理判断题。由第三段第二句“If the constitution said that all people were free and equal.apply to her.”可知,她从新的宪法中得知黑人应该和白人一样享有自由、平等的权利。8.What is the text mainly about?A.A story of a famous writer and spokesperson.B.The friendship be

    34、tween a lawyer and a slave.C.The life of a brave African American woman.D.A trial that shocked the whole world.答案C解析主旨大意题。本文讲述了一位非裔美国黑人伊丽莎白弗里曼勇敢追求自由的故事,故C项最能概括本篇文章的大意。CTheodor Seuss Geisel was born in Springfield,Massachusetts in 1904.He was famous because of the books he wrote for children.They com

    35、bine funny words,pictures and social opinions.Dr Seuss wrote his first book for children in 1937.It is called And to Think That I Saw It on Mulberry Street.A number of publishers refused to publish it.They said it was too different.A friend finally published it.Soon other successful books followed.O

    36、ver the years,he wrote more than forty childrens books.They were fun to read.Yet his books sometimes dealt with serious subjects.By the middle 1940s,Dr Seuss had become one of the best-loved and most successful writers of childrens books.He had a strong desire to help children.In 1954,Life magazine

    37、published a report about school children who could not read.The report said many childrens books werent interesting.Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read.In 1957,Dr Seuss wrote The Cat in the Hat.He used less than 225 words to write the book.This was about the number

    38、 of words a six-year-old should be able to read.The story is about a cat who tries to entertain two children on a rainy day while their mother is away from home.The cat is not like normal cats.It talks.The book was an immediate success.It was an interesting story and was easy to read.Children loved

    39、it.Their parents loved it,too.Today many adults say it is still one of the stories they like best.语篇解读本文为人物传记,主要介绍了著名儿童作家西奥多苏斯盖泽尔的生平事迹。9.Whats the best title for this passage?A.Some of Dr Seuss Books for ChildrenB.What Are Dr Seuss Books Mainly About?C.Dr Seussa Famous Writer of Childrens BooksD.Why

    40、 Are Dr Seuss Books Different?答案C解析标题归纳题。通读文章可知本文是一篇人物传记,主要介绍了西奥多苏斯盖泽尔,一位著名的儿童作家,故选C。10.What do we know about Dr Seuss first book for children?A.It was Dr Seuss worst book.B.It dealt with a very serious subject.C.Neither children nor adults like it.D.Many publishers didnt take it seriously at first.

    41、答案D解析细节理解题。根据第二段第三、四句“A number of publishers refused to publish it.They said it was too different.”可知D项正确。11.How did Dr Seuss help children according to Paragraph 3?A.By asking others to help them in magazines.B.By writing interesting and simple books.C.By changing his old books into simpler ones.D.

    42、By giving them books for free.答案B解析细节理解题。根据第三段最后一句“Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read.”可知B项正确。12.Adults most probably think that Dr Seuss The Cat in the Hat is .A.interesting B.seriousC.difficult D.boring答案A解析细节理解题。根据文章最后一句“Today many adults say it is still one of

    43、 the stories they like best.”可知A项正确。.七选五How Much Do You Know About Albert Einstein?Albert Einstein,who was born on March 14,1879 in Germany,was a great scientist in the world.He was strange because he hated haircuts and new clothes.He believed in peace. 13 However,his most famous idea,Emc2,helped cr

    44、eate the worlds most dangerous weapon.Many people thought he was the smartest person in the world. 14 Albert Einstein was also a theoretical physicist who published the special and general theories of relativity and contributed in other areas of physics.He won the Nobel Prize in Physics for his expl

    45、anation of the photoelectric(光电的) effect. 15 At that time,everyone thought he was a fool.What did he like?Einstein liked learning sailing.He sailed in small boats all his life.He once joked,“Sailing is the sport that takes the least energy!”When Einstein was a child,his mother made him take violin l

    46、essons.At first,he didnt like the violin.But then he learned to love music and became a good violinist.Later,he said,“Love is the best teacher.” 16 In 1910,Einstein asked a question which many children often ask,“Why is the sky blue?” After his careful research,he answered the question like this:“ 1

    47、7 When light travels to Earth,gas particles(气体微粒) spread the blue light all over the sky.” His answer is true in physics.A.But it was said that he was unusual when he was born.B.But Einstein said that he thought like a child with many questions.C.Why did he like the blue sky?D.Its because light is m

    48、ade up of many colors including blue.E.Why is the sky blue?F.He was very intelligent in his daily life.G.All his life,he hated war.13.答案G解析前面一句提到,爱因斯坦相信和平。后面一句提到,然而他最著名的想法却促成了世界上最危险武器的产生。由此可推断,空格处提到的内容与战争有关,故选G。14.答案B解析前面一句提到,很多人认为他是世界上最聪明的人。B项紧承上文,说明了爱因斯坦对自己不同的看法。15.答案A解析前面一句提到他所获得的荣誉,后面一句提到那时人们都认为他是傻瓜,由此可知空格处提到的内容应是爱因斯坦的特别之处,A项“但是据说他刚出生时很是与众不同”与上文形成转折。16.答案E解析最后一段主要讲述爱因斯坦对“天空为什么是蓝色的”提出疑问并进行了科学解释。E项“Why is the sky blue?”与此相对应。17.答案D解析最后一段中爱因斯坦先提出问题,然后在经过研究后得出结论,D项“这是因为光是由不同色彩组成的,包括蓝色”,承接上文,说明结论。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年新素养导学英语必修一北师大版文档:UNIT 2 PERIOD ONE WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434788.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1