云南省曲靖市第一中学2019届高三高考复习质量监测卷三英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省曲靖市第一中学2019届高三高考复习质量监测卷三英语试卷 WORD版含解析 云南省 曲靖市 第一 中学 2019 三高 复习 质量 监测 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、曲靖市第一中学2019届高三高考复习质量监测卷三英语试题第一部分听力(共两节,满分30分)注意,听力部分答题时请先将答案标在试卷上,听力部分结束前你将有两分钟的吋间将答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每题15分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从題中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do at 7:00 tomorrow?A. Work in a store B. Go shopping. C. Being in h
2、er train trip.2. Where does the conversation take place?A. In a hotel B. In a restaurant C, In a supermarket3. What does the woman mean?A. She is pleased to lend some money to the manB. The shirt doesnt look that goodC, The man is careless4. How much will the man payA.50. B. 65 C. 705. Where did the
3、 man have his advanced study?A. In the US B. In Britain C、 In France第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)听下面5段对话或独白。毎段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面段对话,回答第6和第7题。6. When will the woman leave for Canberra?A.At7:30.m. B. At 8: 00a. m C. At
4、 10: 30 p. m.7. What does the man ask the woman to do in the end?A. Provide the passport information. B. Arrive at the airport at 6 oclock C. Call her director听下面一段对话,回答8个第10题。8. What is the matter with the womans shoes?A. She doesnt like the colorB. One of them has a black markC, They are not the w
5、omans size9. What did the woman want w do with the shoes?A. Charge them. B, Return them C. Keep them10. How does the man feel about the womans experience?A. Surprised B. Excited C. Disappointed听下面一对话,回答第11至第13题。11. What happened in the girl on Cleanup day?A. She was caught in the rain. B. She broke
6、the water lap. C. She got wet by accident.12. How did the girl get another T-shirt?A. Her friend gave her a T-shirtB. There was extra T-shirts on that dapC, She bought an extra T-shirt13. Which group collected the most rubbish?A. The first one B. The second one C. The third one听下面一段对话,回答第14至第16题14.
7、Why does the mum think online shopping better?A. Its convenient and cheapB. Theres a wider range of choicesC. He doesnt have to leave his house15. How dues the man feel about the coat he bought last week?A. Happy B. Disappointed C. Surprised16. What does the woman advise the man to do?A. E-mail the
8、company B. Demand an explanation C. Get his money back听下面一段独白、回答第17至第20题。17. What is a ne employer expected to have?A. positive attitude B. A wide knowledge. C. Related experience18. What should a new employee do?A. Try not to ask too many questions B, Avoid making any mistakes C. Be properly dresse
9、d19. How would a new employee deal with personal problems?A. Leave them al home B. Ask his colleagues fur help. C. Discuss theta with the boss soon20. What will the speaker do next?A. Share his secret B. Change his subject C. Answer some questions第二部分读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的
10、A、B、C和D四个选項中,选出最佳选项AMuseum Guide for LondonLondons museums are among the t in the world and the incredible choice can be overwhelming. So this is a list of the 4 top London museums visitor Should aim for.The British MuseumYou can explore the whole world and go back through history by visiting the Br
11、itish Museum. Whatever your interest is, whether its a specific country or era, you will be amazed by what you can see by wandering around here.Hours: Fri 10: 00 AM-8: 30 PM Sat-Thu 10: 00 AM-5: 30 PMPhone+44207323 8299Natural History MuseumIf you want to get up close and personal with massive dinos
12、aurs then this is the place for you! The most amazing thing about the Natural History Museum for visitors is that it is free!Hours: Sun-sat 10: 00 AM-5: 50 PMPhone:+44207938 9123The Science Museum is packed full of buttons to push, levers to pull and things you should touch and explore as interactiv
13、ity is the key here. From space rockets to huge old steam engines from the industrial revolution, which will appeal to the scientific types as it offers fascinating stuff for all.Hours Wed 12: 00 AM-11: 59 PM Thu-Tue 10: 00 AM-6: 00 PMPone:442079424000Museum LondonAt the Museum of London you can jou
14、rney back in time to pre- historic London and then work your way through to the present day via all the major events in Landons rich past. Much of what is on display has been found locally, which helps bring it all to life.Hours: Sum-sat 10: 00 AM-6: 00 PMPhone:+44207001 98441. If you are available
15、on Wednesday night, which museum can you pay a visit to?A. The British Museum. B. Science MuseumC. Natural History Museum D. Museum of London2. What can you do in the Museum of LondonA. Explore the history of the whale worldB. Appreciate the huge old steam engines from the industrial revolution.C. E
16、njoy the stay with real dinosaurs,D. Discover the major events happening during the pre-historic London3. Which museum can you call for further information if you are a lover of T-Rex?A. +44207938 9123 B. +4420700 9844C. +44207942 4000 D. +44207323 8299【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文属于应用文。主要介绍了英国伦敦的四个博
17、物馆的旅游指南。【1题详解】细节理解题。根据文章“Science Museum”的开放时间为“Wed 12:00 AM 11:59 PM”,故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章最后一段的“you can journey back in time to pre-historic London and then work your way through to the present day via all the major events in Londons rich past.”可知在伦敦博物馆,你可以发现史前伦敦发生的重大事件。故选D。【3题详解】细节理解题。题目里“T-Rex”为霸王
18、龙,“Natural History Museum”中提到“If you want to get up close and personal with massive dinosaurs then this is the place for you”的关键词massive dinosaurs,根据其Phone:+44207938 9123可知,故选A。【点睛】文章内容较为简单,文章考查到细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题1中题干中时间We
19、dnesday night与文中的时间Wed 12:00 AM 11:59 PM相一致,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。BMy friend an I were at a restaurant in Berkeley for an evening snack when suddenly we decided to do a small act of kindness- to use the smile card to make someones day.Being at a restaurant, we decided to pay for someone else anonymousl
20、y and,what emerged. We got all excited with the idea and decided to do that. We looked around for which table should we pay for, and then settled on this table - it seemed like an immigrant family with a few children, enjoying their mocktails at that time. I could sense a family bond in them and tha
21、t they were having a nice time together. We called on the waitress to explain the idea to her.As soon as we told her we wanted to pay for another table and showed her the smile card, she got super excited! She said she already had goosebumps! It made us further enthusiastic. Next, she came and told
22、us that the waitress for the other table was moved to team when she heard about this !Soon after, we left - feeling excited, energized and grateful to get an opportunity to spread smiles. It is hard to explain how it felt in the moment, but it definitely felt special - not because I was helping some
23、one, but because I felt connected to various people whom I didnt even know - the waitresses and the family. It also, in some form, melted me, to see how people respond to generosity, and how,has generosity become in the day to day commercial lifestyle.I felt like something inside me changed, I dont
24、know what happened next, how the family felt and reacted or how the waitresses experienced the situation - but I am sure it brought a few smiles to a few people.4. Why my friend and I decided to pay for someone else anonymously?A. Because we had a lot of money.B. Because we wanted other people to pa
25、y for us in return.C. Because we made up our mind to show kindness to others.D. Because we felt it is necessary to help others.5. Which of the following statement is NOT TRUE?A. The waitress was as excited as us after hearing our idea to pay for others anonymously.B. I was certain that the small act
26、 of kindness brought a few smiles to a few people.C. The idea occurred to my friend and I when we had an evening snack at a restaurant.D. The family that we paid for their meal was moved to tears.6. After we paid for the family, I have the following special feelings except that_.A. I felt I was a gr
27、eat person and I was helping someoneB. I felt associated with diverse strangersC. I felt it was a race chance to see generosity in the day to day commercial lifestyleD. I felt the inner part of myself changed7. What can be a suitable title for the text?A. Pay for Others B. A Small Act of KindnessC.
28、Connections Made Through a Random Act D. Bring a Few to a Few People【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】本文属于记叙文。文章主要介绍了作者和朋友在餐厅匿名帮一家人付款的善举,以及偶然为之的小小的善举所带来的联系。【4题详解】细节理解题。由第一段中“when suddenly,we decided to do a small act of kindness”,可知我们决定做一点小小的善行。故选C。【5题详解】细节理解题。由第三段中“the waitress for the other table was mov
29、ed to tears”,可知是另一张桌子的女服务员而感动得流下了眼泪。故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段It is hard to explain how it felt in the moment, but it definitely felt special - not because I was helping someone, but because I felt connected to various people whom I didnt even know - the waitresses and the family. 可知B选择项正确,It also, in
30、some form, melted me, to see how people respond to generosity, and how,has generosity become in the day to day commercial lifestyle. 可知C选择项正确,和最后一段I felt like something inside me changed, I dont know what happened next, how the family felt and reacted or how the waitresses experienced the situation可
31、知D选择项正确。A选择项与文意不相符合。故选A。【7题详解】主旨大意题。文章主要介绍了作者和朋友在餐厅匿名帮一家人付款的善举,以及偶然为之的小小的善举所带来的联系。故选C。CMIAMI一Florence, currently a tropical storm with maximum sustained winds of 60 mph, is prepared to strengthen to a hurricane” it head,toward the U. S. East Coast, the National Hurricane Center said Friday. Over the
32、 next few days, the storm could strengthen as fast as it has weakened and head toward the East Coast as strong as a Category 4 hurricane, CBS New York meteorologist Lonnie Quinn said.As of 8 p. m. Friday, Florence was located about 1, 405 miles east-southeast of Bermuda. Swells, the storm is affecti
33、ng Bermuda and is expected to hit the U. S. East Coast over the weekend.The storms unpredictable path means it could hit anywhere along the southeastern U. S,Quinn said. With the current data, Quinn said it looked like the storm is most likely to hit North or South Carolina.On Friday, North Carolina
34、 Gov. Roy Cooper declared a state of emergency. While its still too early to know the storms path, we know we have to be prepared, Cooper said in: news release, CBS Raleigh affiliate WNCN reports During harvest, time is of the essence. Action today can avoid losses due to Florence.Depending on the s
35、trength of the storm at that time, such a landfall could have sever consequences in teens of wind damage, coastal storm surge and inland flooding from torrential rainfall. The flood risk would be even higher for areas in the eastern U. S. that have seen rounds of heavy rain in recent weeks. said by
36、Lonnie Quinn.Improving atmospheric conditions were expected to allow Florence to regain its former strength. The storm reached major hurricane status Wednesday, peaking with maximum sustained winds of 130 mph.8. Where is this passage most probably taken from?A. Newspaper. B. Magazine.C. Science repo
37、rt. D. Weather broadcast.9. What can we infer from the passage?A. The tropical storm in Florence will disappear over the next few days.B. The storm will hit the U. S. West Coast over the weekend.C. The storm wont cause any losses to Florence.D. The path of the storm is unknown in advance.10. What do
38、es Cooper suggest people do?A. Stay alarmed all the timeB. Make everything ready for the coming hurricane.C. Delay the time of harvest.D. Abandon their home and run away.11. What may be the most severe consequences caused by the storm?A. A .Wind damage. B. B. Coastal rat storm.C. C. Inland flood. D.
39、 D. Landslide.【答案】8. A 9. D 10. B 11. C【解析】本文属于新闻报道。介绍了美国迈阿密发生的飓风及其严重影响,对此,相关政府工作人员提出一系列应急措施。【8题详解】推理判断题。由第一段开头“MIAMI Florence”可推测出是新闻类题材。故选A。【9题详解】推理判断题。由第三段的“The storms unpredictable path means it could hit anywhere along the southeastern U.S.”可知,风暴的路径是事先未知的。故选D。【10题详解】细节理解题。由第四段的“While its still
40、too early to know the storms path,we know we have to be prepared”可知,需要为即将到来的飓风做好一切准备。故选B。【11题详解】细节理解题。由第五段的“The flood risk would be even higher for areas in the eastern U.Sthat have seen rounds of heavy rain in recent weeks.”可知,风暴造成最严重的结果可能是洪水。故选C。DIts known to all that coffee can make you feel more
41、 awake, and now it seems that coffee may also improve your maths skills. And the best news is that you dont even need to drink it to see the improvements一you just need to smell it. Coffee is actually very healthy. It is loaded with antioxidants and beneficial nutrients that can improve your health.
42、The studies show that coffee drinkers have a much lower risk of developing several serious diseases.A new study by researchers from Stevens Institute of Technology has revealed that the scent of coffee may help your maths skills. Professor Adriana Madzharov, who led the study, said: Its not just tha
43、t the coffee-like scent helped people perform better on analytical tasks, which was already interesting. But they also thought they would do better, and we proved that this expectation was at least partly responsible for their improved performance.In the study, 100 business students took a 10-questi
44、on algebra test. Half the group took the test in the presence of a coffee-like scent, while the other half took the test in an unscented room. The results revealed that the group in the coffee-smelling room scored significantly higher on the test than those in the unscented room.In a follow-up study
45、, the researchers quizzed 200 new participants on their belief about various scents and their effects on human performance. Their answers showed that they believed they would feel,alert in the presence of a coffee scent. this suggests that their expectations about performance may have influenced the
46、ir improved skills.The researchers believe that the findings could have major effects on the real world. Professor Madzharov added: Olfaction is one of our most powerful senses. Employers, architects, building developers,retail space managers and others, can,subtle scents to help shape employees or
47、occupants experience with their environment. Its an area of great interest and potential.12. Which of the following best explains “scent underlined in Paragraph 2?A. Flavor. B. Smell.C. Taste. D. Fragrant.13. What does the author intend to do in Paragraph 3?A. Summarize the previous paragraphs. B. I
48、ntroduce a new topic for discussion.C. Add some background information. D. Provide some evidence for the findings.14. What can we infer from the passage?A. 200 new participants took a 10-question maths test.B. 50 business students scored higher in the maths test with the presence of coffee than thos
49、e without the scent of coffeeC. 150 new participants believed coffee have influenced their improved skills.D. 100 business students thought they would feel more alert in the presence of a coffee scent.15. What can be a suitable title for the text?A. The Scent of Coffee May Help Ones Maths Skills B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435047.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
七年级语文上册第五单元:16. 猫 第1课时教学课件.ppt
