云南省民族大学附属中学2020届高三英语第二次仿真模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 民族大学 附属中学 2020 届高三 英语 第二次 仿真 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省民族大学附属中学2020届高三英语第二次仿真模拟试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的考号、姓名、考场、座位号、班级在答题卡上 填写清楚。2.每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应的题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡 皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试卷上作答无效。第一部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C 和 D中,选出最佳选项。并在答题卡上 将该选项涂黑ADo you feel bored during your holidays? Here are some books for the stay-at-home who
2、are fond of reading to pass time during their holidays.A License to Heal (By Steven Bentley, www. , $11. 95 sc, $ 3. 99 eb)In the world of emergency medicine, there is pain, blood and tragedy (悲剧), but there is also hope and compassion. The book shows readers the stories from an ER doctor that bring
3、s this dynamic world to life. In this highly personal narrative, an emergency room physician describes the world of the ER as one filled with pain, fear and grief, but also compassion, hope, and a surprising amount of humor.Imperfect Family (By Leyland A. King, , $ 19. 99 sc, $3. 99 eb)This book is
4、a novel showcasing an ordinary familys union, strength, ambition and determination that made it possible for one generation to climb the slippery and shabby ladder from poverty to the security of American middle-class.Walking the Stones of Time (By Oswald Brown, , $ 18. 99 sc, $3. 99 eb)It is an ext
5、raordinary love story of an awkward young man and an equally awkward young woman who despite their lack of social skills, developed a love that was stronger than all their inadequacies.Honeyball (By Pete Liebengood, , $19. 99 sc, $3. 99 eb)A group of women pull together in a dedicated campaign to fi
6、nd success at the box office while their leader finds the love of her life and the persons responsible for the death of her father in a plane Crash.Batting Rocks over the Barn (By Lawn Griffiths, $ 19. 99 sc, $ 3. 99 eb.)The rhythm of rural life during the 1950s and 1960s comes alive through the eye
7、s of a boy who grew up to become a newspaper journalist and film editor. Follow his journey in this book.1. What can we learn about Steven Bentleys book?A. It is a tragedy.B. It is the most expensive.C. It is written in a narrative way.D. It is a humorous story about a doctor.2. Who writes about cou
8、ntry life?A. Lcyland A. KingB. Lawn GriffithsC. Steven BentleyD. Oswald Brown3. Which books contain a love story?A. A License Lo Heal and Imperfect Family.B. Imperfect Family and Honeyball.C. Walking the Stones of Time and Batting Rocks over the Barn.D. Walking the Stones of Time and Honeyball.【答案】1
9、. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了五本书的作者、价格和大概内容等信息。【1题详解】细节理解题。根据第二段中In this highly personal narrative, an emergency room physician describes the world of the ER as one filled with pain, fear and grief, but also compassion, hope, and a surprising amount of humor.可知,在这个高度个人化的叙述中,一位急诊室医生描述急诊室的世界充满了痛苦、恐
10、惧和悲伤,但也充满了同情、希望和大量的幽默。由此可知,Steven Bentley的书是用叙述的方式写的。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中The rhythm of rural life during the 1950s and 1960s comes alive through the eyes of a boy who grew up to become a newspaper journalist and film editor.可知,通过一个长大后成为报纸记者和电影编辑的男孩的眼睛,展现了20世纪50年代和60年代的乡村生活节奏。由此可知,Batting Rocks ov
11、er the Barn的作者Lawn Griffiths写的是乡村生活。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第四段It is an extraordinary love story of an awkward young man and an equally awkward young woman who, despite their lack of social skills, developed a love that was stronger than all their inadequacies.可知,这是一个非凡的爱情故事,讲述了一个笨拙的年轻男子和一个同样笨拙的年轻女子,尽管他们缺
12、乏社交技巧,却发展出了一种比他们所有的不足更强大的爱。由此可知,Walking the Stones of Time and Honeyball这本书包含一个爱情故事。故选D。BSometimes when we are in our darkest hour, something completely unexpected happens that can give us a little bit of hope and comfort.Jessica was a healthy woman. One day, she woke up and something was not right.
13、 After she was sent to the hospital, her heart rate slowed by nearly 50 percent. It took nine days for doctors to zero in on what was causing her problem.After several weeks, Jessica was able to move her lips. Staff noticed this and introduced Jessica to Consuelo Gonzalez, a professional lip reader.
14、 Consuelo can understand what people are saying by the shape their lips make. She can also understand how annoying it is to not be able to communicate because she has been completely deaf since the age of 8.For a few hours each week, Jessica could have long conversations with Consuelo, diving into t
15、he ocean of words she dearly missed. Through Consuelo, Jessica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers to. She also talked to Consuelo about the vivid dreams she was mixing up with reality.In fact, there are other ways for Consuelo to earn a living by reading lips, but she
16、 says helping patients separate horrible dreams from reality is the most rewarding way she can use her unique skill. “What is really wonderful is being able to use this skill to create healing and to create communication between human beings. Thats what feels good. Thats whats the best: Love.”After
17、four and a half months in the hospital, Jessica finally recovered. Consuelo was there, holding Jessicas hands. Jessica eventually went back to work as a math professor. After her experience she wrote a new living will. One thing she added is that if she ever becomes incapacitated like this again, sh
18、e is never to be left alone.4. What did Consuelo do for Jessica?A. She cured Jessicas heart disease.B. She helped Jessica communicate.C. She taught Jessica how to read lips.D. She made Jessicas dream come true.5. How does Consuelo feel about her job?A. Horrible.B. Confident.C. Worried.D. Satisfied.6
19、. Which of the following best explains “incapacitated” underlined in the last paragraph?A. Seriously ill.B. Desperately lonely.C. Less reliable.D. More fortunate.7. What is the text mainly about?A. A close friendship.B. A good living will.C. An unusual skill.D. A new treatment.【答案】4. B 5. D 6. A 7.
20、C【解析】本文是记叙文。文章讲述了唇语专家Consuelo Gonzalez利用她的特殊技能,帮助人们治疗疾病,让人们能够交流,给人们带来希望和安慰。【4题详解】细节理解题。文章第三段提到“Consuelo can understand what people are saying by the shape their lips make.”,Consuelo可以通过人们嘴唇的形状来理解他们在说什么;根据第四段中“For a few hours each week, Jessica could have long conversations with Consuelo, diving into
21、 the ocean of words she dearly missed.(每周都有几个小时,Jessica可以和Consuelo进行长时间的交谈,沉浸在她非常想念的语言海洋中。)”,可知,Consuelo通过读唇语,帮助Jessica交谈。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第五段中Consuelo 所说的话“What is really wonderful is being able to use this skill to create healing and to create communication between human beings. Thats what feels
22、 good.( “真正美妙的是能够使用这种技能来治疗疾病,并在人与人之间创造交流。”这才是感觉美妙之处。”)” Consuelo觉得她的工作能够帮人们治病,让人们能够交流。因此可以推断,她对自己的工作感到很满意。故选D项。【6题详解】词义推测题。根据最后一段第一句“After four and a half months in the hospital, Jessica finally recovered.”,Jessica住了4个半月的院才康复,可知她病得很重;划线词所在的句子“if she ever becomes incapacitated like this again,”,“如果她再
23、像这样”,可以推断“incapacitated”即是指像上文那样“病得很重”。故选A项。【7题详解】主旨大意题。通读全文,文章叙述的是唇语专家Consuelo Gonzalez可以通过人们嘴唇的形状来理解他们在说什么。她使用这种技能来治疗人们疾病,让有些病重的人们可以交流。因此文章讲述的是Consuelo Gonzalez的特殊技能读唇语。故选C项。CTaking a shower is relaxing. You can hum a song, daydream or think about nothing, leaving the real world behind you. But di
24、d you know that showering can also benefit your mind?A research by Scott Barry Kaufman, a psychologist from Yale University interviewed over 3,000 people around the world. It turned out that nearly two-thirds of the interviewees said they had experienced new ideas in the shower and were more likely
25、to have them in the shower than at work.So why does a simple shower have such magic power? Science can explain it.Showering can help to raise our level of dopamine( 多巴胺), a hormone closely related to our creativity. “People vary in terms of their level of creativity according to the activity of dopa
26、mine,” explained Alice Flaherty, a famous American neuroscientist. “Taking a warm shower can make us feel relaxed and therefore make the dopamine level rise and bring Aha! moment to us.”Besides the chemical changes showering may give you a break from what you feel you have been stuck with. Especiall
27、y when you have thought hard all day about a problem, jumping into the shower can keep you from the outside world so that you can focus on your inner feelings and memories.Compared with sitting in front of a computer, taking a shower is something we do less frequently in our daily life. When showeri
28、ng, we get a fresh experience with the change of location, temperature and humidity. “New and unexpected experiences can lead to positive changes in thinking,” explained Kaufman. “Getting off the couch and jumping in the shower may create a distance and force you to think from a new point of view.”S
29、howering allows us to enjoy the creative juices of our minds, but it neednt just be the bathroom where you get your inspiration. For instance, Gertrude Stein, a female American writer and poet, got new ideas by driving around a farm and stopping at different cows until she found the one that most in
30、spired her. So try to create your own way to free your mind.8. According to the article, what changes can showering cause?A. Bringing the terrible moment to us.B. Setting the creative part of the brain free.C. Leading to boredom or tiredness.D. Increasing the level of dopamine.9. If one has focused
31、on something all day, showering can help .A. turn ones attention inwardB. draw ones attention to the outside worldC. make an important breakthroughD. many chemical changes to take place10. According to Kaufman, why can taking showers make us creative?A. Because taking showers happens more often.B. B
32、ecause taking showers can make us acquire a fresh experience, inspiring us.C. Because nothing but taking showers can get our inspiration.D. Because taking showers can help us try something unexpected.11. The example of Gertrude Stein in the last paragraph is used to .A. encourage readers to find the
33、ir own ways of getting inspirationB. point out to readers that its hard to get inspirationC. explain how to link inspiration with readers daily livesD. show that creativity often comes from strange places【答案】8. D 9. A 10. B 11. A【解析】本文是一篇科普说明文。主要讲了洗澡时可以让人转移注意力并激发灵感。但灵感产生的方式并不唯一,人们要善于找到适合自己的激发灵感的方式。【
34、8题详解】细节理解题。根据第四段“Showering can help to raise our level of dopamine( 多巴胺), a hormone closely related to our creativity. 淋浴可以帮助提高我们的多巴胺水平,多巴胺是一种与我们的创造力密切相关的激素。”可知洗澡可以改变多巴胺的分泌水平。故答案为D。【9题详解】推理判断题。根据第五自然段“showering may give you a break from what you feel you have been stuck with. Especially when you hav
35、e thought hard all day about a problem, jumping into the shower can keep you from the outside world so that you can focus on your inner feelings and memories. 淋浴可能会让你从你一直坚持的事情中解脱出来。尤其是当你一整天都在为一个问题苦苦思索的时候,跳进淋浴间可以让你远离外界,让你专注于自己内心的感受和记忆。”可推断洗澡能让你转移注意力。故答案为A。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二自然段“When showering, we get
36、 a fresh experience with the change of location, temperature and humidity. “New and unexpected experiences can lead to positive changes in thinking,” explained Kaufman.淋浴时,随着位置、温度和湿度的变化,我们会获得全新的体验。考夫曼解释说:“新的和意想不到的经历会导致思维的积极变化。”可知洗澡时能让我们获得全新的体验,并对我们有积极的影响。故答案为B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的首句“Showering allows
37、 us to enjoy the creative juices of our minds, but it neednt just be the bathroom where you get your inspiration. 淋浴让我们享受大脑的创造力,但浴室不是唯一你获得灵感的地方。”可知获得灵感的方式很多,再结合最后一句“So try to create your own way to free your mind. 所以试着创造你自己的方式来解放你的思想。”可推断最后一段中Gertrude Stein的例子是鼓励人们找到适合自己的激发灵感的方式。故答案为A。DAs the saying
38、 goes, An apple a day keeps the doctor away. Thats because this healthy food choice is supposed to be full of nutrients. The apple at the supermarket, though, might be so o1d that it has lost many of its nutrients. But soon there might be a way to check the quality of fruit by scanning it.Scientists
39、 at Food+Future coLAB have come up with the idea of a handheld spectrometer(分光仪) that scans food. The machine will work by shining infrared(红外线的)light on a piece of produce. By measuring how chemicals in the fruit or vegetable take in the light, the scanner can recognize the foods chemical makeup.Th
40、e machine can tell you exactly how old an apple is, how many calories it contains, what nutrients are present inside it, and even small differences in taste, Greg Shewmaker of Food+Future coLAB recently said.For the new machine to be useful to consumers, researchers first need to create a database t
41、hat contains possible chemicals for a particular type of fruit, like an apple, for example. Scientists will need to scan lots of pieces of produce to collect this data. The information collected will allow the scanners to tell customers the quality of fruit.Once consumers know whats inside an apple,
42、 they can decide if they want to buy it. Knowing fruit quality may also affect how a store prices produce. We can price produce based on the nutritional value, Shewmaker explained.Food+Future coLAB has already created a working model of its machine. It says you may see one in your local supermarket
43、within the next few years. Then deciding whether youve picked the healthiest fruit will be just a quick scan.12. Why does the author mention the saying about apple at the beginning?A. To prove that the apple is full of nutrients.B. To introduce the topic of the fruit scanner.C. To advise people to k
44、eep healthy by eating apples.D. To state that the apple is the most tasty among fruits.13. What do we know about the spectrometer?A. It is powered by infrared light.B. It is not useful in many customers eyes.C. It can help customers decide which fruit to buy.D. It can improve the quality of fruit an
45、d vegetables.14. According to Shewmaker, whats a spectrometers influence on a store?A. It makes a store more attractive.B. It provides price reference for produce.C. It enriches customers knowledge about food nutrition.D. It creates a database about the chemical makeup of fruit.15. What would be the
46、 best title for this text?A. The Fruit ScannerB. The Priced FruitC. How to Scan FruitsD. How to Pick Fruits【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍新产品水果光谱仪。它帮助顾客决定买什么水果。【12题详解】推理判断题。根据第一段中The apple at the supermarket, though, might be so o1d that it has lost many of its nutrients. But soon t
47、here might be a way to check the quality of fruit by scanning it.可知,作者在开头提到了关于苹果的这句话是为了介绍了水果扫描仪的课题。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段中The machine can tell you exactly how old an apple is, how many calories it contains, what nutrients are present inside it, and even small differences in taste,和倒数第二段第一句Once consu
48、mers know whats inside an apple, they can decide if they want to buy it.可知,分光仪它可以帮助顾客决定买什么水果。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第五段中Knowing fruit quality may also affect how a store prices produce.可知,根据Shewmaker,光谱仪对商店的影响是它为产品提供了价格参考。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段Food+Future coLAB has already created a working model of it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下册语文课件-9 丁丁冬冬学识字(二) 一个字|北师大版(2016) (共18张PPT).ppt
