云南省玉溪一中2018-2019学年高一上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省玉溪一中2018-2019学年高一上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 云南省 玉溪 一中 2018 2019 学年 高一上 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、玉溪 中20182019学年上学期高 年级期末考英语试卷本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。满分150分,考试时间120分钟。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有 个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回来有关小题和阅读下 小题。每段对话仅读 遍。1.【此处有音频,请去附件查看】How many letters has the man answered?A. Two. B. Four. C. Six.【答案】B【解析】【详解】
2、此题为听力题,解析略。2.【此处有音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She failed in one of Miss Blacks tests.B. She finds it easy to pass Miss Blacks tests.C. She has never heard of Miss Black.【答案】B【解析】【详解】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】Who is the woman speaking to?A. A policeman. B. A friend. C. A shop assistant.【答案】
3、A【解析】【详解】此题为听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】What is Kates job?A. A writer. B. A teacher. C. A doctor.【答案】A【解析】【详解】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】How does the woman happen to know about the Garden Caf?A. She is greatly encouraged.B. She got to know about it on line.C. The man talked about it to her.【答案】B【解析】【详解】
4、此题为听力题,解析略。第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. How does the man feel about English?A. Interesting. B. Easy. C. Difficult.7. What is the womans second favorite?A. English
5、. B. PE. C. Math.8. What do we know about Nancy?A. She loves Chinese.B. She does best in Math.C. She doesnt like science.【答案】6. C 7. B 8. C【解析】【6题详解】此题为听力题,解析略。【7题详解】此题为听力题,解析略。【8题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】9. What did the woman spend much time doing in her honeymoon?A. Queuing. B.
6、 Waiting for bus. C. Looking for hotels.10. Where did the man go for holiday?A. To Florida. B. To Bali Islands. C. To Paris.11. What didnt the man do there?A. He went diving.B. He played table tennis.C. He took photos in the ocean.【答案】9. A 10. B 11. A【解析】【9题详解】此题为听力题,解析略。【10题详解】此题为听力题,解析略。【11题详解】此题为
7、听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】12. What did the woman do in Canada?A. Visited her friend. B. Did a research program. C. Went sightseeing.13. What do we know about the research program?A. It will be finished in March.B. It was finished before Christmas.C. Part of it has been finished.14. What
8、 day does Boxing Day fall on?A. December 24. B. December 25. C. December 26.【答案】12. B 13. C 14. C【解析】【12题详解】此题为听力题,解析略。【13题详解】此题为听力题,解析略。【14题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】15. What happened to the man this morning?A. He was late. B. He saw an accident. C. He was fined.16. What is every
9、one talking about at present?A. Private cars. B. Air pollution. C. Clean energy.17. What transportation does the woman suggest?A. The bus. B. The car. C. The subway.【答案】15. A 16. C 17. A【解析】【15题详解】此题为听力题,解析略。【16题详解】此题为听力题,解析略。【17题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】18. Why did the animals com
10、e together?A. To see who was the happiest.B. To see who was the most beautiful.C. To see who was the biggest.19. What happened to the snake?A. She wanted to own the crown.B. The animals said that she was ugly.C. She dropped the crown into the pool.20. When should the snake give the rooster(公鸡) the c
11、rown?A. The next morning. B. In this evening. C. The next evening.【答案】18. B 19. C 20. A【解析】【18题详解】此题为听力题,解析略。【19题详解】此题为听力题,解析略。【20题详解】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAs an old saying in China goes, “The days of the Sanjiu period ar
12、e the coldest days.” “Sanjiu period” , which is in Minor Cold, refers to the third nine-day period (the l9th to the 27th day) after the day of the Winter Solstice(冬至). There are many different customs related to Minor Cold in China.Eating hotpotDuring Minor Cold people should eat some hot food to be
13、nefit the body and defend against the cold weather. Winter is the best time to have hotpot and braised mutton with soy sauce. But it is important to notice that too much spicy food may cause health problems.Eating huangyacaiIn Tianjin, there is a custom to have huangyacai, a kind of Chinese cabbage,
14、 during Minor Cold. There are large amounts of vitamins A and B in huangyacai. As huangyacai is fresh and tender, it is fit for frying, roasting and braising.Eating glutinous rice (糯米饭)According to tradition, the Cantonese eat glutinous rice in the morning during Minor Cold. Cantonese people add som
15、e fried preserved pork, sausages and peanuts and mix them into the rice.Eating vegetable riceIn ancient times, people in Nanjing took Minor Cold quite seriously, but as time went by, the celebration of Minor Cold gradually disappeared. However, the custom of eating vegetable rice is still followed t
16、oday. The rice is steamed and is unspeakably delicious. Among the ingredients (原料), aijiaohuang (a kind of green vegetable), sausages and salted duck are the specialties in Nanjing.21. What do we know about Minor Cold?A. It refers to the Winter Solstice.B. The Sanjiu period is in this period.C. It l
17、asts twenty-seven days.D. It marks the first day of winter.22. What is a special custom in Tianjin in Minor Cold?A. Eating hotpot. B. Having vitamin A and B pills.C. Having huangyacai. D. Buying cabbage.23. How do the Cantonese eat glutinous rice?A. They fry and toast it.B. They eat it for dinner.C.
18、 They mix it with many other things.D. They steam it with soy sauce.24. This text may be taken from the _ column (栏目) of a newspaper.A. travel B. culture C. fashion D. science【答案】21. B 22. C 23. C 24. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了在中国的不同地区与小寒节气有关的习俗。【21题详解】细节理解题。根据第一段中的“Sanjiu period” , which is in Minor Col
19、d”可知,三九在小寒节气内,故B项正确。【22题详解】细节理解题。根据第三段中的“In Tianjin, there is a custom to have huangyacai, a kind of Chinese cabbage, during Minor Cold. ”可知,天津人在小寒节气里吃黄芽菜,故C项正确。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“Cantonese people add some fried preserved pork, sausages and peanuts and mix them into the rice. ”可知,广东人会在糯米饭里加一些腊肉、
20、香肠和花生,故C项正确。【24题详解】文章出处题。根据文章内容,特别是第一段中的“There are many different customs related to Minor Cold in China.”可知,本文介绍了在中国与小寒节气有关的习俗,属于文化范畴,最有可能出自报纸的文化栏目,故B项正确。【点睛】文章出处题需要根据文章主题判断文章来源,因此抓住文章主题句是关键,例如本篇第4题,根据第一段中的主题句“There are many different customs related to Minor Cold in China.”可知,本文介绍了在中国与小寒节气有关的习俗,而习
21、俗这一话题属于文化范畴,因此文章最有可能出自报纸的文化栏目。BIn China, there are more and more people leaving the countryside to hunt for jobs in the cities, because the countryside is much poorer than the city, and often there isnt much work there. Services such as hospital and transport are usually much better in the city than
22、 in the countryside. They hope that their lives will improve when they move to the city.But in the big cities of Europe like London or Paris, people are moving out of the city. These rich families want to live a quieter life. They are tired of the noise and the dirt of the city, and they are tired o
23、f the crowded streets, crowded trains and buses. They dont want to live in the cities any more. They want a house with a garden in the countryside, and breathe the fresh air there. So they move out of the cities. Some dont go very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities.
24、 Other people move to the real countryside with sheep, cows and green fields. There they start new lives and try to make new friends.Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people who have done this feel that it is a big mistake. They dont ma
25、ke so much money and there isnt much work to do. People in the countryside are different and arent always very friendly. As a result, quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city. “Its wonderful to see crowds in the streets and cinema lights.” they say.25. Which is N
26、OT the reason for people moving to the cities in China?A. The countryside is much poorer than the city.B. People in the countryside have nothing to eat.C. People in the countryside dont have much work to do there.D. Services in cities are usually much better than those in the countryside.26. Why do
27、some rich families in Europe move to the countryside?A. Because they will find good jobs.B. Because they like feeding sheep and cows in the green fields.C. Because they can make more money there.D. Because they are tired of living in the city.27. The best title of this passage may be“_”.A. Moving Ou
28、t or Moving backB. Living in the CityC. Living in the CountrysideD. Living a Happy Life【答案】25. B 26. D 27. A【解析】本文是一篇说明文,介绍了中国和欧洲国家人口流动的不同特点,中国人口从农村转向城市,而欧洲国家人口从城市转向农村。【25题详解】细节理解题。根据第一段的介绍可知,在中国,越来越多的人口从村转向城市是因为城市的就业机会更多,城市的医疗和交通服务业比从农村好得多,而且城市比农村富裕得多,而没有提到农村没有什么可吃的,故B项正确。【26题详解】细节理解题。根据第二段中的“These
29、 rich families want to live a quieter life. They are tired of the noise and the dirt of the city, and they are tired of the crowded streets, crowded trains and buses. ”可知,欧洲家庭从城市转向农村是因为他们厌倦了城市的噪音与灰尘,厌倦了拥挤的街道和交通,想要过一种安静的生活,故D项正确。【27题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了中国和欧洲国家人口流动的不同特点,中国人口从农村转向城市,而欧洲国家人口从城市转向农村,故A项
30、(搬出去还是搬回来)最能概括出全文内容。CFor centuries, dolphins have got our admiration, and it is easy to see why. They are beautiful, cute and smart sea animals. Dolphins are not fish, but warm-blooded animals. They live in groups, and speak to each other in their own language. In this way, they are like other anima
31、ls, such as bees and birds. But dolphins are very different from almost all land animals. It is said that dolphins are the worlds second brightest creatures after humans and have many brain features related to intelligence. Their brain is nearly the same size as our own, and they live a long time at
32、 least twenty or thirty years.Like some animals, dolphins use sound to help them find their way around. They also make these sounds to talk to each other and to help them find food. We now know they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw.Strang
33、ely, dolphins seem to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There is a story about sailors in the 19th century. In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand, they learnt to look for a dolphin called Jack. From 187
34、1 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way. Then in 1903 a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack. He recovered and for nine years more continued to guide all ships through the areaexcept for The Penguin.Today, some people continue to kill dolphins, but ma
35、ny countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them.28. Dolphins are different from many other animals because they _.A. live in groupsB. have large brainsC. are warm-bloodedD. have their own language29. Which of the following does the dolphin use to hel
36、p it find its way around?A. Its nose. B. Its ears. C. Its jaw. D. Its eyes.30. Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack?A. He was lonely and liked to be with people.B. They enjoyed playing with him.C. He was seriously wounded.D. They wanted his help.31. By telling the story of
37、Jack, the writer wanted to show that _.A. dolphins are friendly and cleverB. people are cruel to animalsC. Jack is different from other dolphinsD. dolphins should be protected by law【答案】28. B 29. C 30. D 31. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了海豚的大脑构造、生活习性以及与人类间的友谊的传说。【28题详解】细节理解题。根据第一段中的“Their brain is nearly the
38、 same size as our own, and they live a long time at least twenty or thirty years.”可知,海豚与其他动物的不同之处在于它的大脑很大,几乎和人类的大脑一样大,故B项正确。【29题详解】细节理解题。根据第二段中的“We now know they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw.”可知,海豚用下颚接收声音来识路,故C项正确。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段
39、中的“There is a story about sailors in the 19th century. In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand, they learnt to look for a dolphin called Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way.”可知,杰克在这片危险海域为渔船指路,由此可知,水手们找杰克是为了让它帮忙,故D项正确。【31题详解】作者意图题。上文说海豚的大
40、脑结构和人类相似,再结合倒数第三段“Strangely, dolphins seem to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.”可知,海豚似乎喜欢人类,几千年来一直有关于海豚和人类的友谊的传说,紧接着作者举杰克在危险海域为渔船指路的例子就是为了证明海豚是聪明和友好的,故A项正确。【点睛】关于举例证明的作者意图题,一定要充分理解所举事例前的内容,例如本篇第4题,上文说海豚的大脑结构和人类相似,它们很聪明,倒数第三
41、段又说几千年来一直有关于海豚和人类的友谊的传说,紧接着作者举杰克在危险海域为渔船指路的例子就是为了证明海豚是聪明和友好的而不是杰克与其他的海豚不同。DWhether in the home or the workplace, social robots are going to become more common in the next few years. Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way, said Cynthia Breazeal, chie
42、f scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like partners than tools. For example, these robots will be able to tell when someone is happy or sad. This allows them to respond more properly to the user.The Jibo robot, arr
43、anged to ship later this year, is designed to be a personalized assistant. You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks. The robot doesnt just give general answers to questions; it responds based on what it learns about each person in the household
44、. It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their way into the home. They have potential(潜在的) applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these ar
45、eas.Fellow Robots is one company bringing social robots to the market. The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which can help the customers find items and help guide them to the products location in the store. It can also speak different languages and make recommendation
46、s for different items based on what the customer is shopping for.The more interaction the robot has with humans, the more it learns. But Oshbot, like other social robots, is not aimed to replace workers, but to work together with other employees. “We have technologies to train social robots to do th
47、ings not for us, but with us,” said Breazeal.32. How are social robots different from household robots?A. They can control their feelings.B. They are more like humans.C. They do the normal housework .D. They respond to users more slowly.33. What can a Jibo robot do according to Paragraph 3?A. Commun
48、icate with you and put on performances.B. Answer your questions and make requests.C. Take your family pictures and deliver milk.D. Obey your orders and remind you to take pills.34. We can learn from the last paragraph that social robots will _.A. be our workmatesB. train employeesC. improve technolo
49、giesD. take the place of workers35. The underlined word“recommendations”in Paragraph 5 can be replaced by_.A. suggestions B. commands C. expressions D. bargains【答案】32. B 33. D 34. A 35. A【解析】本文是一篇科技说明文,介绍了社交机器人的特点,与其他机器人相比,它更像是伙伴而不是工具,甚至可以和人类一起工作。【32题详解】细节理解题。根据第二段中的“While household robots today do
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435539.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022八年级英语上册 Unit 1 Where did you go on vacation Section B (1a-1e)课件(新版)人教新目标版.pptx
