2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 12 CULTURE SHOCK SECTION Ⅰ知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 12 CULTURE SHOCK SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版
- 资源描述:
-
1、A卷学生用书P125(单独成册) 阅读理解ABook 1 Elixir written by Eric WaltersTwelveyearold Roth becomes a friend of Dr. Banting and his assistant, Mr. Best, who are doing research on a cure for diabetes(糖尿病). She finds herself torn between her sympathy for the animals being experimented on and her friendship with Ban
2、ting and Best.Book 2 George Washington Carver written by Elizabeth MacleodMeet the “Peanut(花生)Specialist”, George Washington Carver, the inventor and professor who made over 325 products out of peanuts. Through his agricultural research, he also greatly improved the lives of countless black farmers
3、in the southern United States. See also Macleods Albert Einstein: A Life of Genius.Book 3 The Inuit Thought of It: Amazing Arctic Innovations written by Alootook Ipellie & David MacDonaldExplore more than 40 ideas necessary to Inuit survival. From ideas familiar to us today to inventive concepts tha
4、t shaped their lives, celebrate the creativity of a remarkably intelligent people. Also see other books: The Chinese Thought of It by Tingxing Ye and A Native American Thought of It by Rocky Landon and David MacDonald.Book 4 Made in Canada: 101 Amazing Achievements written by Bev Spencer What things
5、 do we use daily that have a Canadian connection? Here are 101 common things that were invented in Canada or by a Canadian, including the Blackberry, alkaline(碱性) batteries and the Blue Box recycling program. Book 5 Newton and the Time Machine written by Michael McGowanTenyearold boy Newton has inve
6、nted a time machine to see dinosaurs up close. But it disappears on a test run with his two huge friends, King Herbert and Queen Certrude, can he save them before time runs out? 【解题导语】本文介绍了四本书的具体情况。1Which of the following best describes Roths feeling in Book 1?APainful.BCurious.CFrightened. DDisappo
7、inted.A解析:推理判断题。根据文中的She finds herself torn between her sympathy for the animals being experimented on and her friendship with Banting and Best.可以推知,Roth的感觉是痛苦的,故选A项。2Which of the following is TRUE according to the passage?AAnimals are mentioned in Book 1 and Book 5.BBook 3 introduces 40 inventive c
8、oncepts.CAlkaline batteries were invented by Dr. Banting.DGeorge Washington Carver was a black farmer in the US.A解析:细节理解题。根据文中的She finds herself torn between her sympathy for the animals being experimented on and her friendship with Banting and Best.和 Tenyearold boy Newton has invented a time machin
9、e to see dinosaurs up close.可知,这两本书都提到了动物。3In Book 5, King Herbert and Queen Gertrude are_ANewtons human friends Bthe names of the time machineCtwo dinosaurs Dthe inventions of the time machineC解析:细节理解题。根据文中的 Tenyearold boy Newton has invented a time machine to see dinosaurs up close.可知,此处指的是Newton的
10、大朋友两只恐龙。4If you are interested in native Americans, you may read the book by _AElizabeth MacleodBEric WaltersCRocky London & David MacDonaldDBev SpencerC解析:细节理解题。根据文中的A Native American Thought of It by Rocky Landon and David MacDonald可知本题答案为C项。BYou may think the days of childhood would rank as most
11、peoples happiest. But, in fact, men are happiest at 40 while women are most satisfied at 38 when they are fit and healthy and have good friends.A survey showed that the best moments in life are the birth of a first child, your wedding day and the birth of grandchildren.The research involved question
12、ing 1,000 people aged 70 or older. They were asked about their happiest moments and their biggest regrets in life. More than half the people questioned said they had no regrets in life, but the most common regrets were choosing the wrong career and not running after lifelong dreams.Other happy momen
13、ts to make the top ten included the day you retire, moving into a new home, seeing your childs first steps and meeting the man or woman of your dreams.One in ten of those with regrets wished they had worked harder in school and seven percent regretted not travelling the world more. The other two to
14、make the top five regrets were getting divorced and getting married too soon.The top piece of advice the researchers offered to younger generations was to never take the people you love for granted. Other top pearls_of_wisdom were “believe in yourself”, “nothing worth having comes easy” and “dont ho
15、ld grudges(怨恨)”Matthew Gledhill, who took part in the survey, said: “The message from those with the most life experience is that the key to happiness is to worry less and live in the moment with the people you care about most. As much as people look to the future and try to climb career ladders, ou
16、r research clearly shows that happiness is linked much more heavily to relationships, friends and family than social status.”【解题导语】本文是关于人的幸福感的调查,涉及到最幸福的时刻,最遗憾的事情等。5According to the survey, which of the following is the best moment in life?AThe day you retire.BSeeing your childs first steps.CThe birt
17、h of a first child.DMeeting the people of your dreams.C解析:细节理解题。根据文中的A survey showed that the best moments in life are the birth of a first child可知,第一个孩子出生时,是最幸福的时刻之一。6Among people who had regrets, most thought that _Athey had got married too soonBthey hadnt travelled the world enoughCthey hadnt wor
18、ked hard enough in schoolDthey had chosen the wrong career D解析:细节理解题。根据文中的but the most common regrets were choosing the wrong career and not running after lifelong dreams可知,选错了职业是很多人最后悔的事情。7The underlined words in the sixth paragraph refer to _Athe biggest regretsBuseful and wise tips Cthe happiest
19、momentsDa list of dontsB解析:词义猜测题。根据上文的The top piece of advice the researchers offered和本句中的other可知,此处指的是有用的提示。故选B项。CI ran into quite a few language problems while vacationing with my family last summer. The most embarrassing was when my Mom apologized to the people we were staying with because her“pa
20、nts were dirty”. They looked at her in amazement, not knowing how to react. You see, Mom had fallen over and gotten mud on her jeans. But in Britain,“pants”means underpants or knickers(内裤), not trousers as it does back home.KatieFrom AmericaI went to stay with a friend on the west coast last summer.
21、 Her flat was on the first floor of a highrise building so I got the lift up. Then I wandered round for ages looking for her flat but couldnt find it. Fed up and tired, I finally had to go out to find a phone box. She explained that her flat was on the first floor, which for me meant the ground floo
22、r.DavidFrom BritainWhen I asked for the“restroom”in a big department store, people kept directing me to a room with seats where I could sit and “rest”. It took me years to get through to (使明白) someone that I only wanted the toilet!TomFrom AmericaLast summer we went on a twoweek family touring holida
23、y, so Dad hired a car over the Internet. This was an old vehicle and there turned out to be lots of things wrong with it. When he phoned the hire company and tried to explain that the lock on the boot was broken, they thought he was talking about footwear! He had no idea their word for“boot” was “tr
24、unk”. In the end we went to a garage and just solved the problem.MaryFrom Britain【解题导语】本文介绍了由于语言差异而导致的一些误解和尴尬。8Hearing Katies mothers words, other people were in amazement because _AKaties mother got mud on her jeansBKaties mothers underpants were dirtyCthey mistook “pants” in America for underpants
25、Dthey didnt know EnglishC解析:推理判断题。根据文中的But in Britain,“pants”means underpants or knickers(内裤), not trousers as it does back home.可知,在英国,pants 指的是内裤,而不是裤子。9Which of the following words is from British English?APants.BGround floor.CRestroom. DTrunk.B解析:细节理解题。根据文中的She explained that her flat was on the
26、 first floor, which for me meant the ground floor.可知,ground floor来自英国英语。10When Tom asked for the“restroom”, the people around him thought _Ahe wanted to have a restBhe wanted the toiletChe wanted a chairDhe wanted to go to a department storeA解析:推理判断题。根据文中的When I asked for the“restroom”in a big depar
27、tment store, people kept directing me to a room with seats where I could sit and “rest”可知,人们认为他想休息。11The underlined word “garage” is probably “_”Aa parking placeBa carCa gas stationDa place to repair carsD解析:词义猜测题。根据文中的This was an old vehicle and there turned out to be lots of things wrong with it.可
28、知,车坏了,所以此处意为:修理厂。 七选五Being organized is an important skill for school and life.When youre well organized, you can stay focused,instead of spending time hunting things down.1_ For schoolwork, it means having one notebook or place where you store all your assignment,so you know what you have to do and
29、 when. Keeping all your school work neat and in a specific placethese are the main parts of organization.For home stuff, being organized means having a place to put your things and putting them back as you go. 2._ It means keeping your schoolbag,your shoes, and your clean underwear in the same place
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435938.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新教材2022届高考语文人教版一轮复习课件:专题11-1 感知高考试题明确考试方向 .pptx
