2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 12 CULTURE SHOCK SECTION Ⅲ知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 12 CULTURE SHOCK SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版
- 资源描述:
-
1、学生用书P64 品句填词1Wherever you are,it is bad _(礼貌) to blow your nose at table.答案:manners2He looked _(好奇地) at the people around him.答案:curiouslyA red sky at night often _(预示) fine weather the following day.答案:indicatesThe two groups met for _(非正式的) talks.答案:informalAnderson repeated his _(要求) that we post
2、pone the meeting.答案:requestThe car accident left him seriously _(受伤的)答案:injuredHe explained away his late _(到达) by blaming it on the crowded roads.答案:arrivalIn order not to be overheard by others,the two friends _(低声地说) to each other.答案:whisperedWere looking for someone with an _(外向的) personality.答案
3、:outgoingWe wont go wrong because Im quite _(熟悉的) with the streets here.答案:familiar 单句改错1It is good manner to make room for the old._答案:mannermanners2The government requested that the villagers protected the river._答案:protectedprotect3The old song is familiar with most of the middleaged._答案:withto4T
4、he injure were taken to the local hospital by the villagers._答案:injureinjured5I will see the guests of at the airport the day after tomorrow._答案:ofoff 完成句子1他正在做作业,这时他爸爸进来了。He was doing his homework _答案:when his father came in2他刚睡着电话铃就响了。He had just drifted off to sleep _答案:when the phone rang3你下次来,请
5、把你的作文带来。_, please bring your composition.答案:Next time you come4最后一次看到他时,他在纽约。_, he was in New York.答案:The last time I saw him5你认为刚才他说什么?What _ he said just now?答案:do you thinkA卷学生用书P133(单独成册) 单句语法填空1They broke _ loud cheers on hearing the news.答案:into2He opened the letter addressed to his sister out
6、 of _(curious)答案:curiosity3It is my belief that good _(manner) are very important to everybody.答案:manners4They made a request that the prisoners _(set) free.答案:be set5He is quite familiar _ the city because he is a native of it.答案:with6She speaks _ a whisper so as not to wake him up.答案:in7I was so t
7、ired that I dropped _ in front of the television.答案:off8He got _(injure) through his own carelessness.答案:injured9An agreement was about to be reached _ the other side raised new issues.答案:when10When do you fly home? Ill see you _答案:off 阅读理解AHave you ever wanted to travel back in time? What about tra
8、veling into the future? Theres an easy way to do it. One way you can make a time travel journey is by writing a letter to your future self to be opened in the future. To your future self, the letter will be a visit from the past. What can be gained by writing a letter to yourself? It depends on how
9、good your letter is. You have the chance to say something to your future self. What would you want to communicate? Youll be able to talk to yourself 5,10,15 years down the road. There may be instructions for your future self, or you may have goals that you will want to check up on.There are a lot of
10、 things you could include in your letter or letters to yourself. The more you include, the better the letter will be to you. Here are some ideas to include in your letter:Your thought and feelings about life, politics, society, etc.Your feelings for your family.Your likes and dislikes.Be creative wi
11、th what you put in your letter. Include a picture of yourself or family to show the period from which the letter came.You can store your letter in many different ways. You can give your letter to a friend or family member to keep and mail to you. If you can get others to take part, have them write l
12、etters to themselves as well and ask someone to be the letter holder until its time to send the letters. You can also use a service online to store your letter and email it to you.【解题导语】给自己写信,留待未来打开。1How can you travel into the future?ABy traveling back in time.BBy paying a visit to the future.CBy o
13、pening a letter from the past.DBy writing a letter to your future self.D解析:细节理解题。根据文中的One way you can make a time travel journey is by writing a letter to your future self to be opened in the future.可知,通过给未来的自己写一封信来实现时间旅行的愿望。2If you want to gain more in the future, what should you do?AHave the chanc
14、e to say something to your future self.BInclude as many things as possible in your letter.CWrite more about instructions for your future self.DTalk to yourself 5, 10, 15 years down the road.B解析:细节理解题。根据文中的There are a lot of things you could include in your letter or letters to yourself. The more you
15、 include, the better the letter will be to you.可知,在写信时,要尽可能地多写上一些东西。3Why do you put a picture in your letter?ATo check up on your goals. BTo share your feelings with your family.CTo show the time when the letter was written.DTo find out your thoughts and feelings now.C解析:细节理解题。根据文中的Include a picture
16、 of yourself or family to show the period from which the letter came.可知,放上一张自己的照片是为了显示写信的时间。4Which of the following could be the best title for the passage?AHow to Write a Letter to Your Future SelfBWhat to Communicate with Your Future SelfCWhat to Include in a Letter to Your Future SelfDHow to Mail
17、 the Letter to Your Future SelfA解析:标题归纳题。本文在第一段点出主题:给未来的自己写信来实现时空旅行,下文介绍了写信的注意事项。故选A项。BCulture shock or thinking differences can depress even the most experienced traveller.Remember that unlucky accidents with service providers may take place because of cultural or linguistic misunderstandings,and t
18、hat getting angry will make communication more difficult and cause bad feelings.A taste of humour can make hard situations more meaningful and enjoyable to you,your fellow travellers and the local friends youve made.Keep a journal or carry a small tape recorder and make regular entries or recording.
19、Taking a step back and telling an experience after some time will open the door for humour.Write a letter or email to a friend when you find your humour reducing.Challenge yourself to tell at least one good story in this message and youll be surprised how funny things can look when told to someone o
20、utside the situation.Keep a list of funny things that you observe during your first few days in a new culture,and an explanation of what you think these things are all about.Look back on these lists later in the trip;what seemed strange before is probably familiar now,and your explanations may be fu
21、nnier than the things themselves!Imagine writing an entry in a guidebook about a frustrating experience.How would you describe your experience to the later travellers?What travel advice would you offer? Try to see yourself through the eyes of locals.What might they find strange,funny about what you
22、are doing at this moment?When you find it difficult to overcome cultural differences,taking a new look at yourself can be very funny.Be careful not to sacrifice(牺牲) respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers.【解题导语】文化和语言的误解会导致旅游交际中的困难。文章讲述了旅行者如何在旅行的过程中保
23、持幽默,以达到旅行的目的。5According to the article,the travellers will often get depressed because of _Abeing short of moneyBthe different attitudes to the same thingCnot having enough clothesDthe unlucky fellow travellers troubleB解析:细节理解题。根据文章第一句“Culture shock or thinking differences can depress even the most
24、experienced traveller.”可知,是文化的不同和思维的差异使旅行者不快乐。故该题的正确答案为B项。6When you try to keep your sense of humour in foreign countries,you should _Atell anything that you find entertainingBlearn to respect the local customsCknow how to overcome cultural differencesDtry to tell anything particularly funnyB解析:细节理解
25、题。根据文章最后一段的“Be careful not to sacrifice(牺牲) respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers.”可知要尊重当地人的传统文化。故该题的正确答案为B项。7We can infer that _Athe funny things will be always interesting and never changeBthe funny things would always make people happyCif the p
26、eople didnt experience the things they would find them funnyDthe things seemed strange before are surely becoming the familiar thingsC解析:推理判断题。根据文章第二段最后一句中的“youll be surprised how funny things can look when told to someone outside the situation”可知,没有经历过的人会发现很多事情很有趣。故该题的正确答案为C项。8The article is intend
27、ed for _Athe performers who act in the music hallBthe actors who often act in the theaterCthe travellers who are experiencedDthe travellers who want to be humorousD解析:推理判断题。文章就是给那些要旅游而且希望变得幽默的人而写的。故该题的正确答案为D项。 七选五If youre trying to cut back on your snacking(吃零食), take a moment to consider that nearl
28、y 94% of Americans snack at least once a day.1._ But once you take measures to change your habits, you might find its not as difficult as you think.2_ Meals that have a variety of nutrients(营养物) are more likely to satisfy the desire your body has.It is very important to make sure your meals are bala
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435945.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年语文粤教版选修短篇小说欣赏课件:第四单元 12《喀布尔人》:一样的父爱 .ppt
