云南省红河州2019-2020学年高一英语下学期教学质量监测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 红河 2019 2020 学年 英语 下学 教学质量 监测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省红河州2019-2020学年高一英语下学期教学质量监测试题(含解析)(全卷满分150分,考试时间120分钟)注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the man probably?A. A policeman. B. A passenger. C. A driver.2. Where does the conversation take place?A. On the train. B. In the train station. C. In the police station.3. How much money does the man have?A. $299. B. $349. C. $50.4. What are the
3、 speakers talking about?A. Films. B. Books. C. Child.5. Who made these cookies?A. The man. B. The woman. C. The baker.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is Kevin proba
4、bly?A. In the car. B. At home. C. At school.7. What time is it now?A. 8:00. B. 8:10. C. 8:30.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will Alex do this weekend?A. Study at home. B. Take an exam. C. Go out for fun.9. What are the speakers mainly talking about?A. The weekend plan. B. What to do after the exam. C. Activ
5、ities in this week.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why can the woman get the cat?A. She found him in the street.B. Her friend cant keep him.C. He was a gift for her.11. Whats the cat like?A. He is poor and skinny. B. He is timid and lovely. C. He is small and brown.12. What does the woman ask the man to do?A.
6、Name her cat. B. Feed her cat. C. Get a dog.听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the woman start feeling different?A. A week ago. B. Yesterday. C. A couple of days ago.14. What is bothering the woman?A. Her head hurts.B. Her back is injured.C. She cant feel her fingers.15. What will the doctor do next?A. H
7、ave some tests for the woman.B. Give the woman some medicine.C. Examine the womans skin problem.16. What ever happened to the woman?A. Someone ran into her.B. She fell down.C. Her head hit something.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can people do living in the countryside?A. Park the car on the street.B. N
8、ot lock their doors.C. Go for a free ride.18. What does Peter usually do?A. Chats late at night.B. Goes for a visit to the city.C. Falls asleep early.19. Where can the children play?A. In the theater. B. In the fields. C. In the club.20. What makes countryside life difficult?A. Few neighbors. B. Emp
9、ty streets. C. Heavy snows.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhere can you find a nice place to relax on holiday for both you and your children? Well, I suggest you try the beautiful and green Isle of Wight (IOW). The Isle of Wight is one of the
10、main tourist attractions. Here is some information on a few of the attractions on the IOW.Dinosaur IsleIt is located in Sandown, a seaside town on the southeast coast. Its a large, lovely museum, both fun and educational. Here you can see a large fossil collection of all kinds of dinosaurs, as well
11、as a gift shop. You can walk into the past and then the future, learning about the history and the development of the civilization of dinosaurs that lived 120 million years ago.Robin Hill Country ParkThe park is in the beautiful countryside, and is suitable for childrens parties and games. It has fi
12、ve new gardens, and offers great opportunities to see and take pictures of the rare red squirrels.The West of the WightHere we have the Marine Aquarium, the Archaeology Exhibition and the Model Railway. They offer another opportunity to combine fun with learning. This is a great place to see ancient
13、 boats crossing the narrow strait between the island and the mainland.The Wight Bus MuseumThis museum is run completely by unpaid volunteers. It has a bus collection stored in what was once a warehouse(仓库). Most of the buses in the museum date back to around the 1910s.With all of these choices, what
14、 are you waiting for? IOW Tourism welcomes you!1. In Robin Hill Country Park, children can NOT _.A. have partiesB. take picturesC. play gamesD. buy gifts2. It can be learned from the passage that _.A. there are five new gardens on Dinosaur IsleB. on Dinosaur Isle we can learn about all kinds of anim
15、alsC. those running the Wight Bus Museum work for freeD. visitors can drive buses in the Wight Bus Museum3. The purpose of this passage is to _.A. attract readers to come to the IOWB. tell readers what is worth visitingC. show the development of tourism on the IOWD. advise readers how to relax on ho
16、lidays【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文介绍了英国的IOW Tourism,主要介绍了它的其中的四个旅游胜地。恐龙岛、罗宾山国家公园、怀特岛的西部及怀特的汽车博物馆,分别介绍了它们各自的特色。希望读者前去观赏。【1题详解】D细节理解题。根据Robin Hill Country Park部分中The park is in the beautiful countryside, and is suitable for childrens parties and games. It has five new gardens, and offers great opportuniti
17、es to see and take pictures of the rare red squirrels.(公园位于美丽的乡村,适合儿童的聚会和游戏。它有5个新花园,提供了观赏和拍摄珍稀红松鼠的绝佳机会。)可知,孩子们在这儿不能买到礼物,故选D。【2题详解】C细节理解题。根据The Wight Bus Museum中第一句This museum is run completely by unpaid volunteers.可知,这个博物馆是由不拿工资的志愿者经营的,故选C。【3题详解】A写作意图题。根据文章最后IOW Tourism welcomes you!可知,这篇文章的目的是吸引读者去
18、那里,故选A。BThe castle had two floors. We were ten years old and sat around the coffee table, drinking from coffee cups filled with water. We talked about our future good friends, girls dress, make-ups and well-behaved classmates at our daily meeting. We promised each other that this was how our lives w
19、ould be.Then we got a little older. I was graduating from the eighth grade. This time we were in a real coffee shop. We were growing up, drinking hot chocolate instead of water, but our conversation hadnt changed. We were going to go to college together. Then we would open a business in the city. We
20、 promised each other this was how it would be.My interests and areas of study have changed many times. Ive become involved in many activities that have opened my eyes to new possibilities. My friends are part of my life. I would do anything for them. I know they would do the same for me. In the case
21、 of a broken heart, a silly argument, or a difficult test, I am always the first to help. Being there for my friends comes first no matter what else I have to do.Im growing up fast. Junior year has almost terminated. College is just around the corner, but our childish talks and plans dont seem so lo
22、ng ago. In fact, were still having the same discussions. We probably wont go to the same college but would be in the same state. We will talk every day, meet on weekends and come home on holidays. This plan is just as good.Now I am ready for college. I will meet new people, have new experiences in n
23、ew surroundings and live on my own. But I will not leave my friends. I wont see them on weekends, but maybe on holidays. I will be making new ones at college. I hope I will become as close with them as I am with those old friends. Maybe if Im lucky I will meet a few with whom I can sit and share a c
24、up of coffee.4. What did the author and her friends often talk about when they were ten years old?A. Their rapid progress.B. Their great imagination.C. Their childish plans.D. Their good living conditions.5. What do we know about the author?A. She is looking forward to her future college life.B. She
25、 plans to run a coffee bar when she begins to work.C. She took part in many activities in order to make new friends.D. She used to ask her friends to help with her difficult tests.6. The underlined word terminated in paragraph 4 can be best replaced by _.A. finishedB. collectedC. closedD. formed7. W
26、hats the main idea of the passage?A. The authors relationship with her friends.B. The authors achievements.C. The authors ideas of friendship.D. The authors experiences of her study.【答案】4. C 5. A 6. A 7. C【解析】本文是一篇议论文。讲述了在作者和朋友成长过程中,彼此的相伴弥足珍贵。作者希望在大学能够结交像老朋友一样的新朋友。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的We talked about
27、our future good friends, girls dress, make-ups and well-behaved classmates at our daily meeting. We promised each other that this was how our lives would be.可知,在我们的日常见面交谈时,我们谈到了我们未来的好朋友、女孩的衣着、化妆和举止得体的同学。我们彼此保证这就是我们的生活。由此可知,我们小的时候经常谈论幼稚的计划,同时呼应最后一段College is just around the corner, but our childish t
28、alks and plans dont seem so long ago.中的our childish talks and plans,故选C。【5题详解】推理判断题。根据第四段中的Im growing up fast. Junior year has almost terminated. College is just around the corner, but our childish talks and plans dont seem so long ago.可知,我长得很快。高中快结束了。大学就在眼前,但我们孩子气的谈话和计划似乎并不遥远。事实上,我们仍在进行同样的讨论。我们可能不会
29、上同一所大学,但我们可能在同一个州。根据最后一段中的Now I am ready for college. I will meet new people, have new experiences in new surroundings and live on my own. But I will not leave my friends. I wont see them on weekends, but maybe on holidays. I will be making new ones at college.可知,现在我准备上大学了。我将认识新的人,在新的环境中有新的经历,并独自生活。
30、但我不会离开我的朋友。我周末不去看他们,但可能在假日会去。我将在大学里交新朋友。由此判断,作者期盼着她未来的大学生活,故选A。【6题详解】词义猜测题。上文Im growing up fast.说我长得很快,下文College is just around the corner说大学就在眼前。因此推断划线句句意:高中快结束了。划线词与A项意思相近,故选A。【7题详解】主旨大意题。作者以时间为线索,讲述在与和朋友一起成长的过程中,彼此的相伴弥足珍贵。作者希望在大学能够结交像老朋友一样的新朋友。因此推断文章主要讲述了作者对于友谊的看法。故选C。CIn Wiltshire, England, volu
31、nteers are needed to visit a nature protection area to count the butterflies living there and on surrounding fields. The project is started by an environmental protection organization, which has contributed to improving the living environment for wild animals. Recently the organization has asked vol
32、unteers to help it observe environmental changes based on the record of butterflies and protect the environment.In the area, the local people have planted many special flowers with the help of the organization, aiming to see whether these flowers will interest the rare and beautiful butterflies. The
33、 project officer Sarah Marshall says, It will be a suitable habitat(栖息地) for butterflies. They are great indicator species as they are easily affected by weather changes so they make an early-warning system for the environment. She also points out that volunteers are needed to record the number or s
34、pecies of butterflies, and based on the change happening to the butterflies, the hidden environmental problems in the area can be found out in time.The organization is seeking volunteers to help monitor butterflies from April through to September. They will walk a fixed way and record the different
35、butterflies they met along the way. Each visit should take no more than two hours, and each volunteer is expected to visit once a month to count the wildlife.No experience is necessary as training and support will be provided, but an interest is important. If you are interested, please contact Sarah
36、 on (01380) 725670, exe 278, email sarah wiltshirewildlife.org.8. According to Paragraph 1, what is the aim of the project?A. To control butterfly population.B. To attract more visitors.C. To expand the area for wildlife.D. To protect the environment.9. Many special flowers have been planted in Wilt
37、shire to _.A. improve the living conditions of local peopleB. attract many unusual and beautiful butterfliesC. warn people of the danger of wildlifeD. attract more tourists to come10. Butterflies are called indicator species because _.A. they are easily influenced by weather changesB. they can provi
38、de support for visitorsC. they can give information to other speciesD. they are not easily found out in their habitats11 What is the text mainly about?A. Wildlife areas are being protected by butterflies.B. Visitors are being trained to identify butterflies.C. Organizations are being put up to prote
39、ct butterflies.D. Volunteers are being needed to count butterflies.【答案】8. D 9. B 10. A 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在英国威尔特郡,需要志愿者们去一个自然保护区清点生活在那里和周围田野上的蝴蝶。说明了这一做法背后的原因,以及蝴蝶作为“指示物种”可以为环境建立一个早期预警系统的作用。最后还提到了对参与这一行动的志愿者的一些要求和联系方式。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Recently the organization has asked volunteers to help it o
40、bserve environmental changes based on the record of butterflies and protect the environment.可知近日,该组织根据蝴蝶的记录,请志愿者帮助其观察环境变化,保护环境。由此可知,这个项目的目的是保护环境。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中In the area, the local people have planted many special flowers with the help of the organization, aiming to see whether these flower
41、s will interest the rare and beautiful butterflies.可知在当地,人们在组织的帮助下种植了许多特殊的花卉,目的是看看这些花卉是否会引起稀有而美丽的蝴蝶的兴趣。由此可知,威尔特郡种了许多特殊的花来吸引许多不寻常的美丽的蝴蝶。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第二段中They are great indicator species as they are easily affected by weather changes so they make an early-warning system for the environment.可知它们是
42、很好的“指示物种”,因为它们很容易受到天气变化的影响,所以它们为环境建立了一个早期预警系统。由此可知,蝴蝶被称为“指示物种”,因为它们很容易受到天气变化的影响。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中In Wiltshire, England, volunteers are needed to visit a nature protection area to count the butterflies living there and on surrounding fields.可知在英国威尔特郡,需要志愿者们去一个自然保护区清点生活在那里和周围田野上的蝴蝶。结合文章还说明了这一做法背
43、后的原因,以及蝴蝶作为“指示物种”可以为环境建立一个早期预警系统的作用。最后还提到了对参与这一行动的志愿者的一些要求和联系方式。由此可知,这篇文章的主要内容是需要志愿者来清点蝴蝶。故选D。DThanks to this new hands free suitcase, carrying around heavy luggage may soon become a thing of the past. Designed by Israeli company NUA Robotics, this smart suitcase can follow you everywhere you go.The
44、 carry-on suitcase, currently a prototype(雏形), connects to a smart phone app via Bluetooth. It has a built-in camera sensor that can see you and follow you around on flat surfaces like airport floors. It comes with an anti-theft alarm to prevent someone carrying it away when youre not looking, and i
45、t has a backup(备用) battery that you can use to charge all your devices.It can follow and carry things for people around while communicating with their smart phone, and avoiding obstacles(障碍), explained Alex Libman, founder of NUA Robotics. Were combining sensor network, computer vision, and robotics
46、. So if you download our app, press the follow me button, the luggage recognizes its user and knows to follow and communicate.NUA is still testing the device and trying to improve features like speed and customization(客户定制), but they hope to make the suitcase available to customers in a years time.
47、If it proves successful, they want to use the Bluetooth pairing technology to automate lots of other devices, like shopping carts at the supermarket. These devices are especially meant to be useful to the physically disabled and elderly. Any object can be smart and robotic, Libman told Mashable. We
48、want to bring robots into everyday life.The Israeli tech company made it clear that the finished product will look just like a regular suitcase. Theyre planning to partner with a carry-on luggage maker, since the device that makes it smart weighs just 2.5 pounds and can be fitted on old-fashion lugg
49、age.With NUAs smart suitcase, it isnt a burden to carry around heavy luggage. But how will their invention handle tough obstacles like stairs? It will be interesting to wait.12. According to the passage the smart suitcase _.A. is on sale nowB. can make our hands free during travelingC. was designed
50、by Alex LibmanD. can go everywhere13. If you want to use this free hand suitcase, you must _.A. avoid obstaclesB. carry a cameraC. download the appD. look at it all the time14. What can we learn about NUA?A. It has improved the features of the device.B. It will make the suitcase available to custome
51、rs in a month.C. It was founded by Mashable.D. It wants to bring more smart and robotic devices into everyday life.15. Where is the article probably from?A. Science fiction.B. Website.C. Poster.D. Textbook.【答案】12. B 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一种新型智能行李箱,它是以色列NUA Robotics公司研发的,主人走到哪它就跟到哪。【12题详解
52、】细节理解题。根据第一段“ Thanks to this new hands free suitcase, carrying around heavy luggage may soon become a thing of the past.”可知,由于智能行李箱可以不用手拿,拿着重重的箱子去旅行可能不久就会成为历史,智能行李箱可以在旅行中,解放我们的双手。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“So if you download our app(应用), press the follow me button, the luggage recognizes its user and kn
53、ows to follow and communicate.”可知如果使用这款箱子,需要下载app。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第四段:If it proves successful, they want to use the bluetooth pairing technology to automate(自动化操作)lots of other products, like shopping carts at the supermarket. These products are especially meant to be useful to the physically dis
54、abled and elderly.“Any object can be smart and robotic,” Libman told Mashable.“We want to bring robots into everyday life.”可知,如果成功的话,他们希望使用蓝牙配对技术来实现很多其他产品的自动化,比如超市的购物车。这些产品特别适用于残疾人和老年人。“任何物体都可以是智能和机器人。我们想把机器人带入日常生活” Libman 告诉 Mashable。所以关于NUA我们能学到,它希望将更多智能和机器人设备带入日常生活。故选D。【15题详解】推理判断题。根据第三段中if you d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022-2023学年高中英语新教材译林版(2020)选择性必修一课件 U1L3 GRAMMAR AND USAGE 微课课件.pptx
