2019-2020学年同步人教版高中英语必修四培优新方案练习:模块综合检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步人教版高中英语必修四培优新方案练习:模块综合检测 WORD版含答案 2019 2020 学年 同步
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AInteresting Exhibitions Held in Four Different MuseumsName: the British MuseumPhone: 02073238000Website: britishmuseum. orgOpening hours: daily 10 a. m5:30 p. m.Price: FreeThis exhibition aims to show the mysteries of m
2、ummification (干尸化). From a kings daughter to a temple doorkeeper, the displays explore the identities of eight people, using their bodies to discover clues about how they lived. By using new methods, such as CT scanning and 3D visualization, the British Museum has been able to build up a picture of
3、life in the Nile valley over 4,000 years, from prehistoric Egypt to Christian Sudan.Name: the Fashion and Textile MuseumPhone: 02074078664Website: www. ftmlondon. orgOpening hours: daily 11 a. m5:30 p. m.Price: 8.80 adults, 5.50 studentsThis Fashion and Textile Museum is housing the firstever exhibi
4、tion of the classic Mexican shawl (披肩), which became famous in the 20th century. Artists, photographers and fashion and textile designers will be exhibiting their colorful works there.Name: the Victoria and Albert MuseumPhone: 02079422000Website: vam. ac. ukOpening hours: daily 10 a. m5:45 p. m; Fri
5、. 10 a. m10 p. m.Price: FreeThe Victoria and Albert Museum has dug out some of their most charming wedding dresses to record their history during the past two centuries. White wedding dresses were made popular by Queen Victoria in the nineteenth century. See beautiful wedding dresses made by famous
6、designers.Name: the Science MuseumPhone: 02079424000Website: sciencemuseum. org. ukOpening hours: daily 10 a. m6 p. m.Price: FreeThis fourday festival displays the latest exciting gadgets and introduces their inventors. Visitors can explore electronics, build robots, get handson experiences with new
7、 technologies and have a go at 3D printing. There will be displays taking place throughout the festival, which is suitable for anyone aged ten and over.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四个英国博物馆的展览,包括博物馆的联系电话、网址、展出时间、票价,重点介绍了展览的内容和特色。1Which number would you call if youre interested in exploring history with modern
8、technology?A02073238000.B02074078664.C02079422000.D02079424000.解析:选A细节理解题。根据第一部分最后一句“By using new methods, such as CT scanning and 3D visualization . from prehistoric Egypt to Christian Sudan”可知,大英博物馆的这一次展出使用CT扫描、可视化三维等高科技手段探索四千年以来的尼罗河河谷生活风貌;根据联系电话可知A项正确。2Which museum can you visit if you are free a
9、t 8 p. m. on Friday?AThe British Museum.BThe Fashion and Textile Museum.CThe Victoria and Albert Museum.DThe Science Museum.解析:选C细节理解题。根据第三部分中的“Opening hours: daily 10 a. m5:45 p. m; Fri. 10 a. m10 pm.”可知,该博物馆在周五从上午十点到晚上十点都有展出;据此可知,在周五晚上八点可以去该博物馆,故C项正确。3What can we learn about the Science Museum?ATh
10、e exhibition will last a week.BIt displays CT scanning technology.CVisitors themselves can try new technologies.DMore information can be found at vam. ac. uk.解析:选C细节理解题。根据最后一部分第二句“Visitors can explore electronics, build robots, get handson experiences with new technologies and have a go at 3D printi
11、ng”可知,游客可以自己尝试新技术,故C项正确。BWhat do you think about the very first thing in the morning? Your thoughts during the first halfhour of the morning will greatly influence the entire day. You may not realize this, but it is a fact. If you set out with worry and depression, you are giving the key note to a d
12、ay of discord (不和谐) and misfortunes. If you think about hope and happiness, you are sounding a note of harmony and success.Control your morning thoughts. The first moment on waking, no matter what your mood is, say to yourself, “I will get all the comfort and pleasure possible out of this day, and I
13、 will do something to add to the pleasure of the worlds happiness or wellbeing (安乐). I will control myself when caused to be unhappy. I will look for the bright side of every event.” Once you say these things over to yourself in a calm way, you will begin to feel more cheerful. The worries and troub
14、les of the coming day will give way. Do not let it discourage you if the moment you leave your room you come across a trouble or a disaster which usually happens. When a schoolboy boasts (自夸) of his strength, and says he can “beat any boy in school in games”, he generally gets a chance to prove it.
15、When we declare we are brave enough to overcome any fate, we find our strength put to the test at once. Regard the troubles you come across as the “punching_bags” of fate, given you to develop your spiritual muscle. Go at them with courage and strike them heavily. By and by the troubles will lessen,
16、 and you will find yourself the master of your fate. 语篇解读:早晨起床后半个小时的情绪会极大地影响你一天的心情,因此,你在早晨要尽量控制自己的情绪,把事情往好的一面想,认识到自己的优点,使自己有战胜困难的信心。4Why does the author say your thoughts in the morning are very important?ABecause morning is usually the best time of a day.BBecause you are usually in high spirits in
17、the morning.CBecause your mood of a day lies in your morning thoughts.DBecause your morning thoughts affect your fate greatly.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“Your thoughts during the first halfhour of the morning will greatly influence the entire day.”可知,一个人起床后半小时的思想会影响他一天的情绪。故C项正确。5What can we do to add to our
18、pleasure?AAvoid making any mistake in our work.BWatch comedy programs every day.CAvoid reading the book with a sad ending.DLook for the better side of every event.解析:选D细节理解题。第二段介绍了一些增加快乐的方法,根据“I will look for the bright side of every event.”可知,看到生活中好的一面是增加快乐的方法之一。6According to the author your troubl
19、e will lessen if you _.Awork hard every morningBsay youll be happy anywayCget up early in the morningDsay youre an unlucky man解析:选B细节理解题。根据第二段的内容,特别是“Once you say these things over to yourself in a calm way, you will begin to feel more cheerful.”可知B项正确。7The underlined part in the last paragraph is u
20、sed to refer to _.Aa tool used for practising boxingBa test in our daily lifeCa tool used for dealing with difficultyDthe difficulties in our daily life解析:选D词义猜测题。根据画线词前的“the troubles you come across”和下文中的“Go at them with courage and strike them heavily.”可猜出,“punching bags”意为“沙袋”,此处指代我们生活中遇到的困难。所以D项
21、正确。CWith their large glass windows and clear views of the hospitals newest arrivals, its hard to imagine hospitals without newborn nurseries. But how did this slightly unusual, if precious, concept of putting babies on show come into being?Well, theyre not really for putting babies on show. Firstly,
22、 they were created as an area for nurses to take care of all of the new babies, separate from their mothers. Newborn nurseries have been around pretty much since moms started having babies in hospitals. In the early 1900s, hospitals replaced homes as the primary place to give birth. Hospitals built
23、maternity wards (产科病房), and those wards had nurseries with windows.According to Smithsonian. com, a 1943 publication gave two main purposes for the nurseries. The first purpose was to allow the relatives to see the new babies. The windows, however, were to keep the babies safe and clean while they w
24、ere being admired by relatives. And that sanitary concern is right and reasonable. Babies immune systems (免疫系统) are not yet developed, which has to do with the frightening reason you should be careful about letting people kiss your new baby. However, the Smithsonian. com article does admit that soli
25、d walls would be even more effective at keeping bacteria and viruses out than windows. Not to mention they would be more costeffective. So, yeah . the primary purpose is still to look at the cute babies. Some hospitals would offer individual viewings so that relatives could have some quality time wi
26、th their new member. In the mid to late twentieth century, these nursery viewings were often the first time fathers got to see their new babies.Today, though, the nurseries mean a lot to many hospital visitors and family members. Dotti James claims that “the nursery window has become a destination f
27、or patients and families from other parts of the hospital experiencing a health crisis . Standing outside the nursery, seeing the babies . can give hope to families trying to deal successfully with something difficult.” Its pretty much a universal truth that healthy babies are an immediate mood boos
28、ter (令人鼓舞的事情)语篇解读:本文是一篇说明文,主要讲述了医院设立育婴室的原因,育婴室的发展及作用等。8Whats the function of Paragraph 1?ATo attract readers interest.BTo summarize the whole passage.CTo provide background information.DTo introduce the theme of the passage.解析:选D推理判断题。根据文章第一段的内容,尤其是“But how did this slightly unusual, if precious, co
29、ncept of putting babies on show come into being”及下文内容可知,文章第一段主要是用来引出文章主题的。故选D。9What can be inferred from Paragraph 3?AKissing new babies may cause them harm.BSafety is the main focus of newborn nurseries.CNurseries with windows are more costeffective.DFathers were the last to see new babies decades
30、ago.解析:选A推理判断题。根据第三段中的“Babies immune systems (免疫系统) are not yet developed, which has to do with the frightening reason you should be careful about letting people kiss your new baby”可知,新生儿的免疫系统还没有发育成熟,因此在让别人亲吻新生婴儿时要特别小心。由此可推知,亲吻新生婴儿有可能会对他们造成伤害。故选A。10Whats Dotti Jamess attitude towards newborn nurseri
31、es?APositive. DDoubtful.CConcerned.DDisapproving.解析:选A观点态度题。根据最后一段中Dotti James所说的话可知,Dotti James认为,站在育婴室的窗外看着新生婴儿能够给努力应对困境的人们以希望,因此Dotti James对于为新生儿设立育婴室是持积极态度的。故选A。11Whats the purpose of the passage?ATo show the benefits of newborn nurseries.BTo stress the importance of newborn nurseries.CTo explai
32、n why hospitals set up newborn nurseries.DTo state some misunderstandings of newborn nurseries.解析:选C写作意图题。纵观全文可知,本文主要介绍了医院设立育婴室背后的故事,故C项最能概括作者写作本文的意图。DShould you stay at home to look after your child, or return to work?Maybe you dont have the option. Combining work and motherhood is an issue faced b
33、y an increasing number of women every day.New research by the Institute for Economic and Social Research could solve this modernday quandary once and for all. In short, it concludes that going back to work after the birth of a child can have a negative impact on a childs development unless you have
34、lots of money.“Growing up in a family in which the mother chooses to work appears to have some adverse consequences for childrens welfare,” the research says. However, it adds that extra money brought in by both parents can lessen some negative effect. The negative effect is also less apparent in ch
35、ildren of bettereducated mothers.“It is hard to see anything but gloomy prospects for the children of single parents (who are generally poor),” the researchers said. This is because in a traditional family where both parents work, extra money brought in by the mother working would compensate (补偿;弥补)
36、 for less time spent with the child.In contrast, the researchers said the effects of paternal (父亲的) employment were far more modest, but this did not mean that fathers had no role in shaping their childrens wellbeing. Money brought in by the father would be a major resource for helping children deve
37、lop.The research says, however, that before parents get too carried away by worrying about working, there are more important issues facing a childs development. Parents personalities and emotional stability(稳定), parenting practices, and the friends and networks that children experience while growing
38、 up will be much bigger factors than whether their mothers work.语篇解读:母亲应该在外工作,还是照顾孩子?研究者认为,母亲在外工作弊大于利。12The extra money brought in by both parents _.Aplays different roles in shaping a childs wellbeingBcan reduce the negative effect on a childCcan only have negative effect on a childs developmentDma
39、y increase the negative effect on a child解析:选B细节理解题。根据第四段中的“However, it adds that extra money brought in by both parents can lessen some negative effect.”可知,父母都工作挣钱可以减轻对孩子的一些负面影响。13The researchers would agree that _.Amothers should keep a balance between work and family lifeBthe more money mothers m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436550.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
