2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语选修六培优练习:UNIT 4 GLOBAL WARMING 单元加餐练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步人教版新课改适用高中英语选修六培优练习:UNIT GLOBAL WARMING 单元加餐练 WORD版含解析 2019 2020 学年 同步 人教版 新课 适用 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 4 单元加餐练.阅读理解When policy experts debate climate change solutions, they often talk about “a price on carbon”. They are arguing about whether companies should pay when they put carbon pollution in the air. But heres the secret that most people seem to be missing: There already is a price on carbon
2、, and its paid by the taxpayers.Carbon pollution, like every other form of pollution, has an impact on the environment. Throwing waste into a river will cause the fish to die and the people who drink the water to get sick. And when you produce carbon pollution, you get climate change sea level rise,
3、 stronger storms, severe droughts, damage to agriculture, and more.All of those impacts cost money. Insurance rates go up when storms get more destructive. Taxes increase when cities have to rebuild bridges and roads. Military budgets go up when droughts and population changes cause conflicts. Not t
4、o mention impacts on agriculture and health care costs.In other words, the price on carbon is what we all pay when there is no market force to limit the pollution that causes climate change. So the debate is really about who will pay that price the companies who are making a profit from the fossil f
5、uels, or the taxpayers who pick up the cost now.Right now, we have private profit and public cost. Its just like if we allowed every business to throw its garbage in the street because its too expensive to have it moved away properly. Does it add a little bit to your dinner check to require that res
6、taurants throw away their trash properly? Sure. But it would be more expensive for you if the city had to clean the streets of their garbage every day. So just like we put a “price on garbage” we need a “price on carbon pollution”. Now, a “price on carbon pollution” can mean a lot of things. You cou
7、ld tax companies based on the amount of carbon pollution they produce, and return the money to taxpayers. You could put a limit on how much they can produce, thereby requiring them to invest in ways to conduct business in a less polluting way.语篇解读:谁该为碳污染买单?是企业还是纳税者?实际上纳税者已经在为碳污染买单,这似乎是人们忽视了的一个秘密。政策专
8、家希望公司为碳污染买单。1What do the policy experts argue about carbon pollution?AWhether taxpayers could get profit from it.BWhether the companies should pay for it.CWho have the ability to change it.DHow much should be paid for it.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“They are arguing about whether companies should pay”可知,政策专家讨
9、论的是公司是否应为碳污染买单。2Whats the main idea of Paragraph 2?ASome other forms of pollution.BThe effects of carbon pollution.CThe signs of carbon pollution.DThe way to reduce carbon pollution.解析:选B段落大意题。第二段第一句“Carbon pollution, like every other form of pollution, has an impact on the environment”为该段的主题句,所以该段主
10、要讲碳污染的影响。3The author referred to restaurants in the passage mainly to _.Aprove every business doesnt perform its dutyBwarn readers to protect the environment aroundCexplain the damage of no policy on carbon pollutionDshow some restaurants throw away their trash randomly解析:选C推理判断题。由倒数第二段中的“So just li
11、ke we put a price on garbage we need a price on carbon pollution”可知,作者谈及饭店是为了说明没有有效政策来约束碳污染的危害。4According to the passage, what does the “price on carbon pollution” mean?ATelling the taxpayers to refuse to pay taxes on carbon pollution.BMaking the government invest to reduce carbon pollution.CIncreas
12、ing prices of the products from companies.DTaxing companies on carbon pollution they produce.解析:选D推理判断题。通读全文,尤其是最后一段可知,作者建议向排放碳的公司征税,故D项正确。.阅读七选五Want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly? _1_ Then you will not need to purchase expensive cleaning products.Clean the toil
13、et with Coke. Its amazing how powerful Coke might be as a toilet cleaner. _2_ Youll save your health by not consuming chemicals that Coke contains and save money by not purchasing professional cleaners. Pour some cola over the stains and leave it all for a few hours. Then let water wash the toilet!R
14、emove water stains with orange peels. Youve just eaten an orange. _3_ Do not throw away those orange peels. You can use the skins to clean stainless steel. Your appliances will shine again after you rub (擦) them with the skins. The peels can easily make those stubborn stains disappear in a second.Us
15、e banana peels to polish leather furniture. Experts claim that banana peels are great for polishing leather sofas and armchairs. Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task. _4_ Afterwards, remove the leftover with a cloth. This trick is simple and cheap. Use it if you wa
16、nt your leather furniture to look brand new again._5_ Why would you want to buy one when you can make your own product that is cheap and nontoxic (无毒的)? Just pour 2 liters of slightly warm water into a deep bowl. Then add 50ml white vinegar and half a teaspoon of dishwashing liquid. Shake the bowl a
17、nd then fill up a plastic spray with the mixture. Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny.AWait a minute!BMake your own glass cleaner.CFollow the steps given below.DOf course your answer is “yes”EThey leave no marks or scratches.FInstead of drinking it, use it t
18、o clean the toilet bowl.GThey are economical and safe to use on all of furniture.语篇解读:本文是一篇说明文。想生活在一个干净的生活环境中、让一切光洁发亮吗?那就按照以下步骤来做吧。无须购买昂贵的清洁用品,只需要一些小妙招。1选C根据空前的“Want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly?”和空后的“Then you will not need to purchase expensive cleaning produc
19、ts”以及接下来列举的几条小妙招可知,C项“跟着以下步骤做”能起到承上启下的作用。2选F本段讲的是用可乐清洁厕所,故F项“不是喝掉可乐,而是用之清洁马桶”符合语境。3选A根据下文中的“Do not throw away those orange peels”可知,吃了橘子后,稍等片刻,不要扔掉橘子皮,你可以用之清理不锈钢。所以选A。4选E根据上文中的“Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task”可知香蕉皮富含油脂,材质也非常适合擦拭皮质,不会留下污痕或划痕。所以选E。5选B根据下文中的“you
20、can make your own product that is cheap and nontoxic (无毒的) .”“Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny”可知,本段讲的是如何自制玻璃清洁剂,故B项符合语境。.完形填空Conservationists are breeding (饲养) lions in the Southern African nation of Zimbabwe. The wildlife experts hope to increase the li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436637.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(苏教牛津版)五年级英语上册 Unit7 After school Part A 课件.ppt
