2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 13 PEOPLE 单元质量检测(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 13 PEOPLE 单元质量检测一 WORD版含解析 2019 2020 学年 同步 北师大 高中英语 必修 五培优新 方案
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(一)时间:100分钟满分:120分.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D中,选出最佳选项。AAbout UsThe London Cycling Club is a volunteerbased nonprofit organization for recreational (娱乐的) bicycling.Weve been in operation since 1971.We value the healthy lifestyle and social aspects of cycling.The London Cycling
2、Club offers a schedule of Sunday cycling tours from April through October.We also offer various social events throughout the year, including a spring kickoff brunch, a summer barbecue, an Annual General Meeting and Banquet and a winter outing.For Sunday cycling events there are three tour groups: sh
3、ort, medium and long.The length and speed of each ride varies with the tour group.Short: 20 to 25 kph; Medium: 25 to 30 kph; Long: 30 kph.Please talk to a club manager if youre unsure of your abilities during your first season.Tours typically last from 2 to 5 hours.Participants are asked to meet 15
4、minutes before leaving the Saturn Playground parking lot in Greenway Park.Well try to have a short group leader available for rides in the early part of the season, usually April and May.For the benefit of all riders, please make sure that your bicycle is in good working order.And please bring water
5、 bottles, a snack, a spare inner tube and an air pump.Cycling skills do vary within the club, but its suggested that a rider should be at least 20 and able to keep an average pace of 20 kph for up to a 50 km ride.In the interest of safety, tours wont be held on snowy, rainy or foggy days.Membership2
6、018 online registration available NOW! For 2018 Membership signup please visit: https:/Membership FeesIndividual Membership $35 each year (The insurance is an additional $42)语篇解读:本文是应用文。文章主要介绍了伦敦骑行俱乐部的相关事宜。1What do we know about the London Cycling Club?AIt aims to train cycling players.BIt offers cy
7、cling tours every day.CIt promotes healthy life brought by cycling.DIt has a history of no less than half a century.解析:选C细节理解题。根据第一段的“We value the healthy lifestyle and social aspects of cycling”可知,伦敦骑行俱乐部重视的是骑行带来的健康生活方式以及社交方面,故正确答案为C。2What do people taking part in Sunday cycling events have to do?A
8、Ride at a speed of 30 kph.BElect a group leader for each ride.CGather together 15 minutes earlier.DAsk managers to assess their abilities.解析:选C细节理解题。根据第二段的“Participants are asked to meet 15 minutes before leaving the Saturn Playground parking lot in Greenway Park”可知,出发前15分钟集合。3Which is the right or
9、duty of the members of the club?AThey should have a good command of cycling skills.BThey can enjoy free food and drink during the cycling.CThey should pay a yearly membership fee of 42 dollars.DThey can join in different social events offered by the club.解析:选D细节理解题。根据第一段的“We also offer various socia
10、l events throughout the year, including a spring kickoff brunch, a summer barbecue, an Annual General Meeting and Banquet and a winter outing”可知,伦敦骑行俱乐部会举行一些社交活动,会员可以参加。故正确答案为D。BIn spring 2016, Liza Goldberg asked scientists at NASAs Goddard Space Flight Center if she could do research there.There w
11、as a problem, though.She was just 14 years old, and NASAs internship (实习) program only accepts students starting at age 16.David Lagomasino and Temilola Fatoyinbo are NASA satellite experts.They saw Lizas request.In it, she talked about how she had studied trees in her own backyard to learn about cl
12、imate change.The two NASA scientists were impressed.“This girl sounds great,” Lagomasino remembers saying.“Lets bring her in.” They made a special role for her outside the internship program.Lagomasino and Fatoyinbo thought Liza could help them use satellite data to map mangroves, a small tree that
13、grows in muddy forests on the coastlines of many tropical (热带的) countries. Mangroves are very important as they store huge amounts of carbon, which makes them helpful for fighting global warming.They are also home to fish that millions of people depend on for food.Less than two years later, Liza has
14、 developed what might be the worlds first satellitebased system to determine where mangroves are in trouble. The work uses data from four satellites.It covers mangrove growth and loss, rainfall, agriculture and city growth. Lagomasino and Fatoyinbo brought Liza in during the summer before she starte
15、d high school. The teen had seen mangroves only once before, during a trip to Fort Myers, Florida.Soon, she would see many more, at least on her computer screen.Liza learned that half of the worlds mangroves had disappeared.She was shocked and motivated to do something.“I wanted to create some kind
16、of solution,” she said.She would even work during school breaks or at home on her projects.Lizas hard work is starting to pay off. Already, environmental groups are eager to use her system to make their work more effective.Now that she has turned 16, Liza has finally joined NASAs official internship
17、 program. 语篇解读:本文是一篇记叙文。14岁的Liza进入NASA开始进行科学研究,其成果对保护生态植物红树林很有帮助。4Why was Liza outside the internship program at first?AShe didnt meet the required age. BShe didnt show her talent properly. CShe knew little about global warming. DShe lacked the experience of datacollecting.解析:选A细节理解题。根据第一段中的“She was
18、 just 14 years old, and NASAs internship (实习) program only accepts students starting at age 16”可知,Liza没有达到年龄要求,所以没有进入实习项目。5Why are mangroves so important?AThey are food for fish.BThey are commercial crops. CThey forecast climate change. DThey keep a balanced ecosystem.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“Mangroves ar
19、e very important .people depend on for food”可知,红树林在维持生态平衡方面起到很大作用。6What does the underlined word “It” in Paragraph 4 refer to?AThe satellite.BThe data. CThe system. DThe work.解析:选B代词指代题。根据画线词上一句“The work uses data from four satellites”及画线词所在句“It covers mangrove growth and loss, rainfall, agriculture
20、 and city growth”可知,It此处指“收集到的数据”。7Which of the following can describe Lizas work in NASA? AIt is fruitful. BIt earned her fame. CIt took up her school time.DIt will lead to a future job with NASA.解析:选A推理判断题。根据倒数第二段中的“Already, environmental groups are eager to use her system to make their work more
21、effective”可知,Liza所设计的系统有望使环保机构的工作变得更高效。由此可知,Liza在NASA的工作是卓有成效的。CCongratulations! Your child is in. For many years, college has been a sellers market. Everything your child has done in the application process is to convince selective colleges to admit her/him. But now, it is a buyers market as colleg
22、es struggle with each other to get your child to enroll (使入学). As the joy of earning admission gives way to the anxiety of figuring out how to pay for college, you can consider the following to reduce the cost of your childs college education.Colleges will send financial aid packages either with the
23、ir admission offers or in the following days. Colleges classify loans (贷款) as “financial aid”. However, these loans are not exactly “financial aid”, as they will leave your family with debts of much more money. Your goal is to reduce the cost of your childs college education by changing these loans
24、into scholarships or grants (补助金) that do not need to be repaid.The size of a scholarship your child has received is not set_in_stone. Colleges can match scholarships from colleges that are similar with respect to ranking and admission requirements to attract your child to entrance. Your child shoul
25、d adopt a hard bargaining position, schedule a call with her/his appointed admissions officer, and tell the admissions officer that she/he requires a larger scholarship that matches other scholarships she/he has received to enroll at that college. As an admitted student, your child has the right to
26、negotiate.With the college education costing as much as D|S120,000 for a public university and over D|S280,000 for a private university, youre absolutely in need of help. If your childs financial aid package does not reflect your familys ability to pay for that college, call your childs financial ai
27、d officer, explain your familys financial situation, and ask for a reevaluation of grant award it has offered. The financial aid officer may require additional documentation for a reevaluation, but filling out these aid applications may result in additional grants.语篇解读:本文是说明文。怎样让大学生申请到最大额度的经济资助?这是所有
28、家长和大学生都需要考虑的问题。8Why does the author say that it is a buyers market now?A.The government can help students pay for college.BThe students can get all kinds of loans in college.CThe colleges compete to enroll more students.DThe admission fees are low now.解析:选C细节理解题。根据第一段可知,过去上大学是卖方市场,现在成了买方市场,学生成了主动方,所
29、以大学通过提供多种形式的经济资助来吸引学生入学。9Why are loans not really “financial aid” according to Paragraph 2?AThey have to be paid back later.BThey arent provided by colleges.CThey need additional applications.DThey are accessible to few students.解析:选A细节理解题。根据第二段“as they will leave your family with debts of much more
30、 money”以及“Your goal is . that do not need to be repaid”可知,贷款终究需要归还,它会让你的家庭陷入债务之中,所以并不能真正称之为经济资助。10What does the underlined phrase “set in stone” probably mean in Paragraph 3?ADifficult. BTemporary.CInaccessible. DUnchangeable.解析:选D词义猜测题。根据画线处后面内容可知,奖学金的数额不是固定不变的,学生有权利和招生负责人进行谈判,来争取更大数额的奖学金。11What do
31、es the last paragraph mainly talk about?AAsking for needbased grants.BDetermining what a real aid is.CNegotiating with the appointed admissions officer.DChoosing a college according to the financial situation.解析:选A段落大意题。根据最后一段内容可知,上大学费用如此高昂,如果提供的经济资助不符合你家实际经济状况,你可以申请金融援助官重新评估补助金,以便获得额外补助。DWhile atte
32、nding a meeting, I returned to my hotel room late one evening. The overhead light outside my door was burned out and I had difficulty finding the keyhole. When I managed to open the door, I felt around the wall for a light switch. I found a plate where a switch was once installed (安装), but there was
33、 no switch. Not discouraged easily, I remembered spotting a lamp by the bed when I deposited my luggage earlier in the day. I found the bed in the dark and felt around until I found the lamp, but when I switched it on, nothing happened! Now what?Though I knew that it was dark outside my window since
34、 the outdoor light was broken, I thought that perhaps if I opened the curtains, I might be able to use the light from the street to find another lamp. So I made my way slowly across the room to the curtains and . no drawstring! (Have you ever had days like that?)I still stumbled (跌跌撞撞地走) until I fou
35、nd a desk lamp that actually worked! That evening I discovered in a whole new way just how dark the world can be and how necessary light is.But even more necessary than physical light is the light that shines from people. That light the light of love illumines the dark side of the spirit, warms the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436694.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
