分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:436884
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:467KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE SANDSTORMS IN ASIA SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2019 2020 学年 外研版 英语 必修
    资源描述:

    1、 阅读理解AAs most people know, in the past few years, sandstorms have swept across many cities and areas of North China, polluting the air and disturbing daily lives of human beings. People look dirty and suffer many kinds of illnesses, such as breath difficulty. The sandstorm is such a serious problem

    2、that it has not only undermined the industrial and agricultural development of our country but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people. It is expected that effective(有效的) measures should be taken as soon as possible through our joint efforts to limit its occurrenc

    3、e.So what should we do with the frightening sandstorms? Some experts put forward practical suggestions as follows: For one thing, more funds(基金) ought to be put into tree planting and forest protection so as to keep more water resources within the surface of the earth. For another, governments of al

    4、l countries should make laws on environmental protection. For example, banning the use of throwaway chopsticks and punishing illegal tree cutting. Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.How people look forward to sunn

    5、y days with little breeze(微风) touching their faces now and forever! Nevertheless, I am fully confident that the golden days can come back so long as everyone tries his best to protect natural environment from today on.【解题导语】本文讲述了沙尘暴对我们的工农业和生活的影响,分析了我们能够采取的多种措施。1The underlined word “undermined” in Pa

    6、ragraph 1 means _AweakenedBencouragedCkeptDmadeA解析:词义猜测题。根据画线词所在句可知,沙尘暴不仅仅“削弱”了工农业的发展,还带来很多生活方面的困难,故选A项。2From the first paragraph, we can infer _AChina has taken no measures to prevent sandstormsBsandstorms can cause much damage to human beings and their daily livesCthe sandstorm is the most dangero

    7、us natural disaster to human beingsDmore sandstorms will happen in the near future in North ChinaB解析:推理判断题。根据第一段中“but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people”说明沙尘暴会给人们的生活带来很多的麻烦,故B项正确。3How many ways do some experts put forward to fight against sandstorms?A5.B4.C3.

    8、D2.C解析:细节理解题。根据第二段“For one thing, more funds(基金) ought to.”和“For another, governments of all countries should make laws on environmental protection.”以及“Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.”说明文章中提出了3种方法,故C项正确。4Whats

    9、 the authors attitude towards the situation to sandstorms problems? AUnconfident.BOptimistic.CRegretful.DSatisfied.B解析:推理判断题。根据文章最后一句“I am fully confident that the. environment from today on”说明作者很有信心。故B项正确。BThere has been a dramatic increase in the number of natural disasters over the past few years

    10、, and it is believed that global warming and climate change could cause even more disasters in the future. Some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and heat waves. LondonLondons flood defences are getting older. Since 1982, the Thames Barrier(水闸) has protected the city from

    11、 the threat of flooding, but it was only designed to last until 2030 and close once every two or three years. About 26 years later the barrier now closes five or six times a year and according to Environment Agency predictions, by 2050 the barrier will be closed on almost every tide if the problem i

    12、s not addressed. There are 26 underground stations, 400 schools, 16 hospitals, an airport and 80 billion worth of property in Londons flood risk area, so large scale flooding would be disastrous. Paris Over a six week period in July and August 2003, more than 11,400mainly elderly peopledied in Franc

    13、e from dehydration(脱水) and extremely high body temperature in a deadly heat wave. Heat waves of similar intensity(强度)are expected every seven years by 2050, so what can be done to make sure such a disaster does not happen again? One solution is to have airconditioners installed in elderly care homes

    14、. But this is considered a shortterm solution, as the increase in demand for electricity also increases carbon emissions(排放). In Paris the local authorities are encouraging architects to design new types of buildings such as the building “Flower Tower”, which uses a covering of bamboo to act as a na

    15、tural airconditioner. Shanghai Shanghai is one of the fastest growing cities on Earth. It has a population of 18 million and is only 4 meters above sea level. Sea levels are predicted to rise by 20cm within the next century. An estimated 250, 000 people move to Shanghai every year in search of work,

    16、 placing extra demands on energy consumption. China relies heavily on coalfired power stations, but these emissions increase temperatures and, in turn, warmer seas increase the risk of typhoons. 【解题导语】近年来全球自然灾害的数量剧增, 据预测, 在将来, 全球变暖, 气候变化将会导致更多的灾难。让我们看一看世界上的大城市将会面临什么样的灾难。5What problem should be settl

    17、ed now in London? AHow to protect the citys property. BWhere to build its flood defences. CHow to use the Thames Barrier to protect the city. DHow to improve the function of the old flood defences. D解析:推理判断题。由“London”部分的首句可知, 伦敦防水设施正在老化, 可推知D项正确。6Which of the following measures cant solve the heat w

    18、ave disaster in Paris? APutting up new types of buildings with a covering of bamboo. BHaving airconditioners installed in elderly care homes.CForbidding the city to build “Flower Tower”. DEncouraging architects to design new types of buildings.C解析:细节理解题。由第六段的.encouraging architects to design new typ

    19、es of buildings such as the building “Flower Tower”可知是鼓励设计“Flower Tower”式的建筑物而不是禁止。7The purpose of the passage is_. Ato tell us how to protect the big citiesBto give advice on how to defend natural disastersCto explain what causes flood and heat wavesDto warn us of the increasing natural disasters i

    20、n big citiesD解析:写作意图题。由文章第一段的Some of the worlds leading cities are facing disasters like floods and heat waves. 可知D项正确。8Which of the following would be the best title for the passage? ABig Cities Facing Big DisastersBBig Disasters in the FutureCThe Increase of Natural DisastersDSolutions to Natural

    21、DisastersA解析:标题归纳题。全文描述了世界各大城市将会面临的各种自然灾害, 故A项正确。 完形填空I was said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless. I had to_1_grade six. At that time a new teacher, Miss Sadia, came to our school. One day after class, she_2_that I was staying alone during the lunch break. Sh

    22、e came to me and began to talk to me. It was just a_3_conversation. After that day, she gave me particular_4_and it made me feel special(特别的)I started to work hard because she gave me the feeling that_5_believed me, and my_6_started to improve(提高) in her subject. Months later, she moved into a house

    23、 near my_7_. We would walk home together after school. Her constant support helped me,_8_in my studies, as I knew she would_9_my grades both in her subject and the other subjects. I finally_10_second in my class. Then, after grade six, she started to slowly drift away(疏远)_11_still kept a constant ch

    24、eck on me. By the time I was in grade seven, we_12_spoke, but by then I had become the_13_in my class. When I left my school, I was_14_with her, as she never answered the_15_when I called her. Then I graduated and went to a good university. One fine day, our paths(路)_16_again. I met her at a wedding

    25、. I could not_17_asking her, “Why did you stop talking to me? ”“You are a clever boy. I wanted you to be a tree_18_on your own roots, not depending on(依靠) others. Now here you are and I feel_19_of you. You are your inspiration and do not need to_20_a shoulder,” she said.I could not say anything, but

    26、 I smiled.Ill always thank her.【解题导语】作者在小学时老师和家长认为他是个差等生,要他留级。这时遇到了Sadia老师,在她的帮助和鼓励下,作者取得很大进步。但是从此以后,Miss Sadia不再给他很多关注,直到毕业后的一次偶遇,他才知道了老师这样做的真正原因。1A.jumpBattendCcopyDrepeatD解析:根据空前“I was said to be the worst student in my class, and my family thought I was hopeless.”可知老师和家长都认为“我”是差生,所以不得不留级,选D。2A.h

    27、eardBnoticedClearnedDsensedB解析:根据下文可知一天下课后, 她注意到“我”一个人孤独地待着, 选B。notice注意到。3A.stupidBuselessCnormalDsecretC解析:从上下文可知这只是很平常的谈话, 但是后来老师却格外注意“我”。normal正常的。4A.attentionBattractionCexplanationDexaminationA解析:根据空后内容可知“我”有一种不同的感觉, 由此判断老师对“我”特别关注, 故选A。attention注意; attraction吸引人的物; explanation解释; examination考

    28、试。5A.everyoneBsomeoneCanyoneDnobodyB解析:从上文可知老师对“我”特别关注, 所以作者感受到了来自别人的信任,选B。6A.wordsBobjectsCclassesDgradesD解析:根据文意可以推断作者在老师教的那科的成绩开始提高了,选D。7A.homeBschoolChotelDcompanyA解析:根据空后“We would walk home together after school.”可知老师搬到了离“我”家很近的一所房子里。选A。8A.generallyBactuallyCespeciallyDusuallyC解析:根据句意她不断鼓励“我”,尤

    29、其在学业方面,由此推断选C。especially特别,尤其。9A.changeBlookCimproveDcheckD解析:根据语境判断老师会检查他的学习情况,会查他各科的成绩,而且根据下文“still kept a constant check on me”内容也可以判断选D。change改变;look看;improve提高;check核实,检查。10A.receivedBcameCcaughtDheldB解析:固定短语: come second获得第二名。句意: 最后我获得班级第二名。选B。11A.butBasCorDsoA解析:从前后句内容可知此处表示转折关系。句意: 老师开始慢慢地疏远

    30、我, 但是还是经常检查我的学习成绩, 选A。12A.everBoftenConceDhardlyD解析:从上文内容可知老师对作者渐渐疏远, 由此判断当“我”上七年级时,“我们”几乎就不交谈了, 故选D。13A.oldestBstrongestCbestDcleverestC解析:到那时,“我”已经成为班级最好的学生了, 故选C。14A.out of touchBin commonCout of reachDin touchA解析:out of touch失去联系; in common共同的; out of reach够不着; in touch联系。根据情况的发展可知等“我”毕业以后, “我们”

    31、再也没有联系, 故选A。15A.roadBschoolyardCphoneDmachineC解析:根据空后“when I called her”可知当“我”给她打电话时, 她从不接“我”的电话, 故选C。16A.separatedBformedCaddedDcrossedD解析:separate分离; form形成; add增加; cross交叉。根据作者的讲述可知作者和老师渐渐不再联系, 但是后来又在一次婚礼上相遇了, 两人相遇, 也就是两条路有了交叉, 由此判断选D。17A.finishBhelpCpreventDkeepB解析:根据作者说的话可知“我”是情不自禁地问她“为什么不再和我说话

    32、”,选B。18A.standingBflyingCgrowingDsittingA解析:从下文内容可知老师希望作者独立,要像一棵树一样,靠着自己的根站立着,而不是依赖于别人的帮助,故选A。19A.sadBproudCgoodDashamedB解析:sad伤心的;proud自豪的;good好的;ashamed惭愧的。从上文内容可知作者成绩优秀,所以老师应该是为他自豪,故选B。20A.give upBget onClook forDtake upC解析:give up放弃; get on进展; look for寻找; take up拿起。从老师说的话可知老师不希望他去依赖别人, 要靠自己的力量。look for a shoulder“依靠别人”, 故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年外研版英语必修三同步练习:MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436884.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1