2019-2020学年外研版高中英语必修四学练测精练:单元质量评估检测卷(四) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年外研版高中英语必修四学练测精练:单元质量评估检测卷四 WORD版含答案 2019 2020 学年 外研版 高中英语 必修 四学练测 精练 单元 质量 评估 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、单元质量评估检测卷(四)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1When did the man go to the coffee bar?AYesterday.BThis Friday.CLast Friday.2Where is Kerry according to the conversation?AIn his own office.BIn t
2、he managers office.CIn the mans office.3What does the man really mean?AHe will return with the woman.BHe will continue with his work.CHe will ask for a day off.4How does the woman feel at the news?AExcited.BCalm. CShocked.5Where is the woman likely to go?AAsia.BEurope. CAfrica.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
3、.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Where is the IT shop?AIn the hotel.BOutside the gate.CFar from the hotel.7What kind of coke does the woman prefer?ACold.BIced. CHot.听第7段材料,回答第8至10题。8Who is the man?AA custom
4、er.BA waiter.CThe womans husband.9Which of the following does the restaurant have now?AThe chocolate cake.BThe apple pie.CThe pineapple pie.10What will the woman have?AA cup of tea.BA cup of milk.CA cup of coffee.听第8段材料,回答第11至13题。11How could the man and Linda buy the house?AAt a very low price.BWith
5、 a loan at the bank.CWith the money left by their grandma.12When did the man and Linda buy the house?AFive years ago.BFour years ago.CThree years ago.13What does the man advise the woman to do?ALearn from her father.BAttend financial classes.CRead investing books.听第9段材料,回答第14至16题。14Who is coming tom
6、orrow?AMarys aunt.BMarys uncle.CToms aunt.15What are the speakers going to do on Saturday?AHave a picnic.BHave a meal.CSwim in a river.16Whats the date of this Saturday?AJune 9.BJune 29. CJanuary 29.听第10段材料,回答第17至20题。17What will the listeners do after the talk?AMake a campfire.BTake a guided tour.CG
7、o for a nature walk.18When did the National Park Service begin?AIn the early 1800s.BIn the late 1800s.CIn the late 1700s.19What does the speaker say about the national park?AThe land now called Yellow Stone.BThe first national park in the world.CManaged by the National Service before.20What is one o
8、f the speakers duties?AProtecting the plants.BGuiding nature walks.CAnswering the visitors questions.录音材料:Text 1W: Did you go to the coffee bar at Hilton Hotel yesterday?M: No. We went last Friday.Text 2M: What can I do for you?W: I have an appointment with Kerry, but he is not in the office.M: Well
9、, He is talking to the head manager at the moment in his office.Text 3W: Couldnt you go back home with me early?M: No.Ive got too much work to do now.Text 4W: Good news! John Mitchell is giving a live concert in our city this evening.M: What? But Ive never heard of him.W: What? Hes one of the greate
10、st pop singers in the UK!Text 5W: Im longing for going to Africa in the coming year.M: Where have you been?W: Mosco and most of European countries.Text 6W: Excuse me. Can you tell me if there is an IT shop in the hotel?M: There isnt one in the hotel, madam, but there is one outside the gate. It isnt
11、 far.W: Thank you. Do you know if they can repair my computer there? I cant work without it.M: Oh, madam.Take a seat here and Ill go there and ask one of the engineers for you.W: Thats very kind of you. Could you please buy me a bottle of coke, too? Here is the money.M: Of course.Will an iced do?W:
12、A cold one would be better. Thank you.Text 7M: Would you like some dessert now, Miss?W: Id like to see the menu again, please.M: Here you are, Miss.The chocolate cake is delicious.W: No, thanks.I dont like chocolate.Id rather have a pineapple pie.M: Im afraid there isnt any more today.W: Then Id lik
13、e to have an apple pie.M: Im sorry, but thats gone too.W: How about some fresh fruit?M: We dont have any fresh fruit today. All we have now is chocolate cake.W: Then Ill just have a cup of coffee, please.M: Fine.Ill bring it right away.Text 8W: Jeff, I love this house. Do you own it?M: Yeah. Linda a
14、nd I got a sum of money when our grandmother died.And we decided to buy a house together.W: Wasnt it expensive?M: Well, we bought it when you could still get something nice in this neighborhood for a reasonable price. That was five years ago.Now you cant.The prices are too high.W: My father would li
15、ke to invest in something here, but hes not sure what the possibilities are.He thinks I ought to get some experience, so hes asked me to do some investigations for him.Do you have any books on investing that I could read?M: Well, the college here offers weekend classes on financial planning.I think
16、youd better take one of those.W: OK, Ill come and see it.Text 9M: That wasnt a bad meal.W: Of course not.The food was delicious.You are so kind, Tom.But, I really must go home now.M: Oh, its only nine oclock.W: I really need to be off because my aunt will come to see me tomorrow.I have something to
17、get ready.M: Well, Mary, would you like to go out with me on Saturday? We can go down the river on the boat and have a picnic.W: Saturday?Let me check my diary. Saturday, 29th of June.Hmm.Well, all right.Then, see you at 800 on Saturday.Text 10Welcome to Yellowstone National Park. Before we start ou
18、r nature walk today, Id like to give you a brief introduction to our National Park Service. The National Park Service began in the late 1800s.A small group of people found the land now called Yellowstone, and after hours of discussion around the campfire, they decided that it should be enjoyed by ev
19、eryone.Two years later, the government declared it the first national park in the world.After it became a national park, many other areas of beautiful scenery were set aside.And in 1916, these parks came to be managed by the National Park Service.I am now employed by the National Park Service, and I
20、 am on duty at all time to answer questions and help any visitors with any difficulty.Nature walks, guided tours and campfire talks are offered by specially trained members.The park service also protects the animals and plants within the parks.参考答案:1.C2.B3.B4.A5.C6.B7.A8.B9.A10.C11.C12.A13.B14.A15.A
21、16.B17.C18.B19.B20.C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGraham Moore is the bestselling author of The Sherlockian and the screenwriter of The Imitation Game. His new book The Last Days of Night is out now. He is talking about some of his favorite books.Murder i
22、n Three ActsBY AGATHA CHRISTIEMy mother is a crime fiction (侦探小说) lover and, when I was having trouble learning to read wed sit in my bed at home in Chicago and take it in turns to read a paragraph.It was the first book I read covertocover and I later became a writer because of that experience. Not
23、only did it give me a love of crime fiction but, more importantly, it taught me that reading can be a shared experience.CryptonomiconBY NEAL STEPHENSONThis book showed me that historical fiction need not be dry, but can be lively and enjoyable. Stephenson asks readers to take science seriously, but
24、writes the story in a funny way. Id long known of Alan Turing, but Stephensons technique (手法) of describing him was surprising; I saw how a writer can bring a real person to life for modern recover.A Visit from the Goon SquadBY JENNIFER EGANEgan uses a technique that I drew on when writing The Imita
25、tion Game.She tells stories from different voices and times, and uses many styles that say to readers,“Ive done a lot of work, but now you have to join in and work it out for yourselves. ”With my latest book, my greatest hope is that readers will want to get other people discussing the book. Ive jus
26、t started the conversation.【语篇解读】本文是一篇应用文。畅销作家Graham Moore分享了他最喜爱的几本书,并给出了评价。21What influenced Moore to be a writer?A. Reading crime fiction in secret.B. Having trouble learning to read.C. Reading a book with his mother.D. Writing stories at a young age.解析:选C细节理解题。由Murder in Three Acts部分中的“My mother
27、.wed sit in my bed.take it in turns to read a paragraph.It was the first book I read covertocover and I later became a writer because of that experience.”可知,Moore小时候和妈妈一起读侦探小说的经历影响他最终成为作家。22What does Moore think of Cryptonomicon?A. Boring.B Serious.C. Imaginative.D Humorous.解析:选D细节理解题。由Cryptonomicon
28、部分中的“but can be lively and enjoyable”和“but writes the story in a funny way”可知,Moore认为这本书很幽默。23What does Egan hope readers will do?A. Write her some letters.B. Think for themselves.C. Tell their own stories.D. Ask her some questions.解析:选B推理判断题。由A Visit from the Goon Squad部分中的“now you have to join in
29、and work it out for yourselves”可知,作者希望读者能够参与其中,认真思考书中的内容。24Which book does Moore want readers to discuss?A. The Sherlockian.B. The Imitation Game.C. The Last Days of Night.D. A Visit from the Goon Squad.解析:选C细节理解题。第一段中的“His new book The Last Days of Night is out now.”和最后一段中的“With my latest book,my g
30、reatest hope is that readers will want to get other people discussing the book.”可知,Moore希望大家讨论他的新书The Last Days of Night。B(2019四川眉山中学高一月考)After spending a year in Brazil on a student exchange program, her mother recalled(回忆),Marie Colvin returned home to find that her classmates had narrowed down th
31、eir college choices.“Everyone else was already admitted to college,” her mother, Rosemarie Colvin, said from the family home. “So she took our car and drove up to Yale and said,You have to let me in”“Impressedshe was a National Merit (全国英才) finalist who had picked up Portuguese in Brazil. Yale did,a
32、dmitting her to the class of 1978, where she started writing for the Yale Daily News and decided to be a journalist,” her mother said.On Wednesday, Marie Colvin, 56, an experienced journalist for The Sunday Times of London, was killed as Syrian forces shelled (炮击) the city of Horns. She was working
33、in a temporary media center that was destroyed in the attack.“She was supposed to leave Syria on Wednesday”, Mrs. Colvin said.“ Her editor told me he called her yesterday and said it was getting too dangerous and they wanted to take her out. She said she was doing a story and she wanted to finish it
34、.”Mrs.Colvin said it was pointless to try to prevent her daughter from going to conflict (冲突) zones. “If you knew my daughter,” she said, “you would find it was such a waste of words. She was determined, she was enthusiastic about what she did, and it was her life. She believed that there was no say
35、ing Dont do this. She said,Cover the story, not just have pictures of it, but bring it to life in the deepest way you could.and so she did.”【语篇解读】本文主要讲述了Colvin夫人回忆女儿Marie Colvin曾经的一些经历,从中我们可以知道:她的女儿是一名优秀的新闻记者,在叙利亚冲突地区工作时不幸殉职。25From the underlined sentence in Paragraph 1, we can infer that _AYale was
36、 her last choiceBMarie Colvin was confident of herselfCYale must keep its promise to Marie ColvinDMarie Colvin was good at persuasion解析:选B细节理解题。根据第一段的内容可知,Marie Colvin因在巴西参加一个为期一年的交换生项目而错过了大学录取时间,所以她就直接开车去了耶鲁大学,让耶鲁大学录取她,由此可推断出,Marie Colvin很自信。故选B项。26From the last paragraph, we can know that Mrs.Colv
37、in _Adislikes the choice of her daughterBcares little about her daughterCknows her daughter very wellDdoesnt fully appreciate her daughter解析:选C推理判断题。从最后一段Colvin夫人对自己女儿的介绍可知,她对自己的女儿很了解,知道自己女儿的个性以及女儿的内心世界。故选C项。27What may be the best title for the text?ACovering Stories in a Dangerous Conflict AreaBApp
38、lying for Top Universities, a Successful CaseCChoosing Lifelong Careers Based on Your Own InterestDRecalling Her Daughter, a Journalist Killed in Syria解析:选D标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了Colvin夫人对她女儿的回忆,所以D项作为本文的标题最合适。故选D项。CDo you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all time, really did fools exp
39、eriments? Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?Sometimes, people think they already know the answer to a question or the solution (解决办法) to a problem. Sometimes, they really do know an answer or a solution, but without thinking they
40、are important.Charles Darwin didnt settle for(满足于) just thinking he knew something. And, he believed all things could be important however simple they seemed to be.Suppose you drop sheets of paper that are of exactly the same size and shape. If you drop them at the same time in the same place, they
41、will fall in the same way. Now make one of the sheets of paper into a tight (紧的) little ball and let it drop along with the other sheets. What happens? You have done an experiment that is so simple that you might think it couldnt be worth anything.But this simple experiment is important. It explains
42、 part of our presentday understandings of physics and ideas that were worked out long ago by Galileo and Newton. And these understandings set aside some of ancient Greek physics.A Scientist sometimes stops to look at very simple things and to think very hard about them. Even the simplest idea, which
43、 we might think is foolish, can shake the foundations of science.【语篇解读】本文介绍了达尔文做了很多人们认为很简单、基本的不值得一做的实验,但他相信所有的事情都很重要,不管它们看起来多么简单。作者以达尔文为例,告诉我们要留意身边的小事,要善于探索。28In the scientists eyes,sometimes the very simple things may _Atell us everything of our lifeBdiscover the truth of the natureCshake the found
44、ations of scienceDhelp them finish the experiment解析:选C细节理解题。根据最后一段的内容可推知答案选C。29The passage tells us that Charles Darwin _Awas a great English scientistBalways liked doing the experiments that others thought difficultCthought even the simplest thing was importantDdidnt get along well with others解析:选C
45、推理判断题。短文并没有说Charles Darwin是哪个国家的科学家,可排除A;由第一、二段可知别人认为Darwin的许多实验不值得做,可把B排除;文中没有论述Darwin与别人相处的事情,可排除D。由文中第三段“he believed all things could be important however simple they seemed to be”可推出答案选C。30The phrase “set aside” most probably means _Athrow awayBstore upCput to useDrealize解析:选A词义猜测题。由上文可知,作者认为做这个
46、简单实验是重要的,它解释了目前人们对于物理方面的理解。因此这些理解当然是推翻了一些古希腊物理学的观点。由此可推知set aside与throw away同义。31The author of the passage tries to _Aconvince us that Charles Darwin, Galileo and Newton are the greatest scientists in the worldBdraw the conclusion that basic sciences are simple thingsCprove that two sheets of paper,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437099.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
物流辞典.pdf
