2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 必修3 UNIT 2 HEALTHY EATING WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 必修3 UNIT HEALTHY EATING WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 课后 练习 部分 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分必修3Unit 2阅读理解A(2020年7月浙江卷)I am an active playgoer and playreader,and perhaps my best reason for editing this book is a hope of sharing my enthusiasm for the theater with others. To do this I have searched through dozens of plays to find the ones that I think best show the power a
2、nd purpose of the short play. Each play has a theme or central idea which the playwright(剧作家) hopes to get across through dialogue and action. A few characters are used to create a single impression growing out of the theme. It is not my intention to point out the central theme of each of the plays
3、in this collection,for that would,indeed,ruin the pleasure of reading,discussing,and thinking about the plays and the effectiveness of the playwright. However,a variety of types is represented here. These include comedy,satire,poignant drama,historical and regional drama. To show the versatility(多面性
4、) of the short play,I have included a guidance play,a radio play and a television play. Among the writers of the plays in this collection,Paul Green,Susan Glaspell,Maxwell Anderson,Thornton Wilder,William Saroyan,and Tennessee Williams have all received Pulitzer Prizes for their contributions to the
5、 theater. More information about the playwrights will be found at the end of this book. To get the most out of reading these plays,try to picture the play on stage,with you,the reader,in the audience. The houselights dim(变暗)The curtains are about to open,and in a few minutes the action and dialogue
6、will tell you the story. ()1What do we know about the author from the first paragraph?AHe has written dozens of plays. BHe has a deep love for the theater. CHe is a professional stage actor. DHe likes reading short plays to others. ()2What does the author avoid doing in his work?AStating the plays c
7、entral ideas. BSelecting works by famous playwrights. CIncluding various types of plays. DOffering information on the playwrights. ()3What does the author suggest readers do while reading the plays?AControl their feelings. BApply their acting skills. CUse their imagination. DKeep their audience in m
8、ind. ()4What is this text?AA short story. BAn introduction to a book. CA play review. DAn advertisement for a theater. 【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了作者的书籍的序言部分,包括其编写目的,书籍内容主体,以及如何实现有乐趣的阅读本书的建议。1B细节理解题。根据文章第一段中“I amsharing my enthusiasm for the theater with others. ”可知,作者编辑这本书是希望与他人分享其对戏剧的热情。“my enthusiasm fo
9、r the theater”可同义替换成B选项的“a deep love for the theater”。2A细节理解题。根据第二段中“It is not my intention to point out the central theme of each of the plays”可知,作者无意指出本书中每部戏剧的主题,也就是说作者在他的作品中避免做的事情就是陈述戏剧的中心思想。3C推理判断题。根据文章最后一段中“To gettry to picture the play on stagein the audience. ”可知,作者建议读者在阅读的时候想象一下戏剧在舞台上上演,也就是运
10、用他们的想象力。4B主旨大意题。根据全文可知,本文是一本书的序言部分,简单介绍了这本书的编写目的、主要内容以及欣赏本书的建议等。B(2020年山东卷)Jennifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of WisconsinEau Claire and became the
11、 first in her large family to earn a bachelors degree. Mauer,of Edgar,Wisconsin,grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm,and her mother ran the farm with the kids. After high school,Jennifer attended a local technical college,working to pay her tuition
12、(学费),because there was no extra money set aside for a college education. After graduation,she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling. Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better s
13、upport her family while doing something she loves:nursing. She chose the UWEau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her fouryear degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer receive
14、d great support from her family as she worked to earn her degree:her husband worked two jobs to cover the bills,and her 68yearold mother helped take care of the children at times. Through it all,she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(牺牲) to achieve her
15、goal,giving up many nights with her kids and missing important events to study. “Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,”she says. However,her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437171.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
