2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 选修7 UNIT 1 LIVING WELL WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 选修7 UNIT LIVING WELL WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 课后 练习 部分 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分选修7 Unit 1.完形填空(2021年山东模拟卷一)Growing up in Kenya was amazing because I learned so much, though the poverty and lack of resources were sometimes frustrating.I knew I didnt have much, but I was _1_.There was only one thing I wasnt happy with: education.I wanted to go to high school
2、and university.I had the _2_, the will and the grades, but I didnt have the resources.Even basic things like food, water and shelter werent readily available.Young people in poverty have little or no _3_ to high schools and universities.Where I lived, it was _4_ unless someone helped.When I left pri
3、mary school, I was in the same _5_ as many other poor disadvantaged youth._6_, during that year, a charitable high school for girls, Starehe Girls Centre, was _7_ and I received a scholarship.Today, I am on record as being the first student to be enrolled in this school.In 2006, my school _8_ The Gl
4、obal Give Back Circle, a not-for-profit organization for _9_ disadvantaged girls to complete their education and gain _10_ skills.After graduating from high school, I was given access to a nine-month IT course._11_, its give-back attitude had taught us to not only care about ourselves but other peop
5、le.With this in mind, 10 of us created a website called “Hey Sister, Get Clued-Up”Through this educational website, aimed at networking 10,000 African girls worldwide, all sisters commit to sending information to their villages.This can be to _12_ financial freedom, advanced information _13_ to heal
6、th issues and provide knowledge about social networking behavior.“Hey Sister, Get Clued-Up is only _14_ to those girls who can access the Internet, which highlights the huge challenge in narrowing the divide between the haves and have-nots.But our plan is that these girls will _15_ what they learn t
7、o other girls through the power of their voice.”()1.AenergeticBhappyCconfident Dhopeful()2.Avision BmysteryCdrive Dpace()3.Aaccess BmeansCchance Ddream()4.Amystery BpensiveClogical Dchallenging()5.Aoccasion BsituationCdilemma Dposition()6.AGenerally BImportantlyCLuckily DCasually()7.Aput up Btaken u
8、pCmade up Dset up()8.Aapproved BtookCjoined Dlaunched()9.Apsychologically BphysicallyCeducationally Dfinancially()10.Asocial BaverageCtypical Dprofessional()11.AIn short BIn allCIn addition DIn brief()12.Apromote BintroduceCemploy Dpresent()13.Aattached BcomparedCrelated Ddevoted()14.Aalternative Ba
9、cceptableCappropriate Davailable()15.Aencourage BspreadCadd Dapply【语篇解读】本文是一篇记叙文,叙述了贫困的作者在一所非营利性的女子学校学习知识后,又致力于帮助更多的贫穷女孩接受教育的故事。1B根据第二段的“There was only one thing I wasnt happy with”可知,作者平时都很快乐,但是只对有一件事情不快乐。故选B项。2C结合上下文,根据后面的“the will and the grades”可知,这里要用drive,表示“动力”。故选C项。3A根据后文“to high schools and
10、 universities”可知,是指进入高中或大学,短语have access to sth.“进入 ,使用”。故选A项。4D这里是描写作者居住的环境是非常的恶劣,意为“如果没有别人的帮助,我生活的地方是有很大挑战性的”,即非常艰苦。故选D项。5B根据上文“I was in the same” 以及“Even basic things like food, water and shelter werent readily available.Young people in poverty have little or noto high schools and universities.”可
11、知,作者也并不能解决温饱问题,和许多其他贫困的弱势青年处于同样的困境。故选B项。6C根据“a charitable high school for girls”及“I received a scholarship”可知,幸运地是,一个慈善的女子高中成立了,作者获得了奖学金,可以继续读书。故选C项。7D结合上文“a charitable high school for girls, Starehe Girls Centre” 可知,此处指一个慈善的女子高中Starehe Girls Centre成立了。故选D项。8C根据后文“a not-for-profit organization”可知,Gl
12、obal Give Back Circle是一个组织,表示加入某组织用动词join。故选C项。9D结合后文“disadvantaged girls to complete their education”可知,是指在经济上帮助贫困的女孩完成学业。故选D项。10A根据后文的“provide knowledge about social networking behavior.”可知,这个组织教会女孩获得社交技能,知道关心其他的人。故选A项。11C承接上文可知这个组织不仅资助学生,帮助他们获得社交技能,另外(In addition)还教会他们关心自己和他们。故选C项。12A根据“advanced
13、information”可知,都是正面的信息,说明起促进的作用。故选A项。13C结合后文“to health issues”可知是指与健康问题有关的信息,短语relate to意为 “有关”。故选C项。14D句意:“Hey Sister, Get Clued-Up”只对那些能上网的女孩开放 ,这凸显了缩小贫富差距的巨大挑战。Aalternative供选择的;B.acceptable可接受的;C.appropriate 合适的;D.available可获得的。根据后文“which highlights the huge challenge in narrowing the divide betw
14、een the haves and have-nots”可知,Hey Sister, Get Clued-Up只对那些能上网的女孩开放,这凸显了缩小贫富差距的巨大挑战。短语be available to sb.“被某人使用”。故选D项。15B句意:但我们的计划是 ,这些女孩将通过她们的声音的力量把她们学到的东西传播给其他女孩。Aencourage鼓励;B.spread传播;C.add增加;D.apply申请。根据后文“through the power of their voice”可知,这些女孩将通过她们的声音的力量把她们学到的东西传播给其他女孩。spread through“通过传播”。故
15、选B项。.阅读理解(2021年浙江省高考选考科目联考)Two Russian cosmonauts(宇航员)aboard the International Space Station (ISS) played chess against an Earth-bound grandmaster on Tuesday, in celebration of the first such game half a century ago.Equipped with an electronic chessboard,cosmonauts Anatoly Ivanishin and Ivan Vaguer
16、played in zero gravity against 30-year-old Russian former child prodigy(神童) Sergei Karyakin.The game was broadcast live and ended in a draw after about 15 minutes.It was organised by the space agency Roscosmos and the Russian Chess Federation to celebrate the 50th anniversary of the first Space-Eart
17、h game of chess played on June 9, 1970.“Its a huge honor for us not to lose to a grandmaster,” Ivanishin said, while Vaguer added that US astronauts on the ISS watched the game and gave tips.Karyakin, who played from Moscows Museum of Cosmonautics, said he was jittery during the game and could not f
18、all asleep until 4 am.on the night before the match.“They played well,” he said.“I can say that the human brain functions very well in space, and I have seen this today.” At the age of 12 years and seven months, Karyakin became the worlds youngest ever grandmaster.Ivanishin, Vagner and US astronaut
19、Chris Cassidy arrived on the ISS in April.On May 31, they were joined by US astronauts Bob Behnken and Doug Hurley on the first manned private light to the ISS.SpaceX made history by becoming the worlds first commercial company to send humans to the ISS, leading Russia to lose its long-held monopoly
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437176.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
