2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 选修7 UNIT 2 ROBOTS WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 选修7 UNIT ROBOTS WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 课后 练习 部分 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分选修7 Unit 2.完形填空(2020年山东省青岛市第三次模拟)Most of us go through some hardships in life.But few things match the _1_ brought upon people by the genocide (种族灭绝) of Jews during World War II and its still _2_ people nowadays.Luckily, todays story has a happy _3_ for two men and their families
2、.The two cousins _4_ got to meet after being separated 75 years ago during the holocaust (大屠杀)Morris and Simon were best friends as kids before the Nazis _5_ their country Romania in 1940.However, their families lost _6_as they didnt flee the country together.Both grew up believing the other died.Un
3、til some time ago their children _7_the two families on Facebook.Morris niece came across Simons daughter while _8_ for relatives online only to find out that Simon is _9_ in the UK.Morris settles in Israel.It took some time but they organized a _10_for the two long-lost men in Tel Aviv, Israel.Some
4、one recorded a video of this emotional meeting and _11_it online, leaving people all over the world _12_._13_the fact that both men are in their 80s, they plan to keep in touch and see each other often, reconstructing the beautiful _14_they had as children.And it will surely not _15_ with time.()1.A
5、gainsBembarrassmentCsufferings Dhope()2.Aencouraging BreachingCleading Daffecting()3.Aending BplotCbackground Ddesign()4.Ahurriedly BeventuallyCsuddenly Dunwillingly()5.Ajustify BinvadedCdiffer Dpersuade()6.Acontact BrelationCnews Dapproach()7.Afound BrespondedCcalled Dreconnected()8.Asearching Bask
6、ingChoping Dwaiting()9.Ahappy BsociableCalive Dsafe()10.Aparty BdinnerCreunion Dtravel()11.Amailed BsharedCdonated Dsupplied()12.Ain silence Bin doubtCin panic Din tears()13.ADespite BBeyondCThough DIn case of()14.Awishes BunderstandingCfriendship Dideas()15.Apass BcomeCshow Ddecline【语篇解读】本文是一篇记叙文。本
7、文讲述了两个老人在75年后再续从前的友谊的故事。1C根据上文的“Most of us go through some hardships in life.”可知,此处用“苦难”符合语境。hardship和suffering是同义词复现。故选C项。2D结合常识可知,纳粹给犹太人带来的苦难,影响了他们几代人。故选D项,3A根据下文的“The two cousins _4_ got to meet after being separated 75 years ago during the holocaust (大屠杀)”可知,两兄弟在75年后见面了,这是个幸福的结局。故选A项。4B根据下文的“aft
8、er being separated 75 years ago during the holocaust (大屠杀)”可知,此处用“最终”符合语境。故选B项。5B根据下文“they didnt flee the country together”可知,他们后来分开了,所以此处讲述的纳粹入侵之前的事情。故选B项。6A根据下文的“they didnt flee the country together”可知,此处用“失去联系”符合语境。故选A项。7D根据下文的“they plan to keep in touch and see each other often”可知,两个老人取得了联系,由此推测
9、,他们的孩子使两个家庭重新联系上了。故选D项。8A根据上文的Facebook和下文的online可知,此处用“搜索”符合语境。故选A项。9C根据上文的“Both grew up believing the other died.”可知此处用“活着的”符合语境,die和alive是反义词复现。故选C项。10C根据上文的“the two long-lost men”可知此处用“重聚”符合语境。故选C项。11B根据下文的“it online”可知,此处是指把视频分享到了网上。故选B项。12D结合上下文可知,此处是指两个老人75年后重聚的场面让人们流下了感动的泪水。故选D项。13A结合上下文可知,此处
10、是指尽管年龄很大了,但两位老人还是决定要保持联系。though也有此意,但它是连词,而此处需要介词。故选A项。14C根据上文的“Morris and Simon were best friends as kids”可知此处用“友谊”符合语境。故选C项。15D结合上下文可知,两位老人的友谊在75年后还保持不变,那么在将来也不会随着时间而消退。故选D项。.阅读理解(2021年山东省师范大学附属中学二模)I grew up with a four-year gap(差距)between myself and my younger brother.It was an enough distance i
11、n age to keep us close as we got older, but also enough of an age gap to make sure we lived our own lives in completely different ways.Having a younger brother while I was a girl was a lot of work for there was a lot of fighting.However, as weve got older, weve become closer, and Ive learned several
12、 things in life from my younger brother that I didnt realize I needed before.My younger brother is one of the most talented and creative souls Ive known.Hes constantly feeding his creativity with new art forms, new instruments.He always seeks to understand and learn more about the world around him.H
13、es helped remind me through his actions and words that giving up on creativity is something a person should never do.My younger brother has always been a more introverted type, and if you speak to him, youre lucky to get over three words out of him at a time.Because of this, hes certainly learned th
14、e whole “actions speak louder than words”thing.But, Ive realized from my brother that I neednt speak to fill the silence.Sometimes, its necessary to spend some of your time in silence and reflect in it.My younger brother has also been through hard times, but hes able to focus on learning from the ha
15、rd times, unlike me, who tends to hold on to every little thing from my life.Its always been difficult for me to let things go and move on, but my younger brother has been an inspiration for me to try harder at letting go.()1.What does the author think of growing up as the older sister?AIt is a grea
16、t advantage.BIt tends to be enjoyable.CIt is troubling but inspiring.DIt isnt always fun and easy.()2.What does the authors younger brothers actions suggest to her?AShe should focus on the past and the present.BShe should never stop feeding her creativity.CShe should move on with the past kept in mi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437177.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
