分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022届新高考英语人教版一轮组合练:(二十一) 阅读理解+阅读七选五 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:437200
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:146KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届新高考英语人教版一轮组合练:二十一阅读理解阅读七选五 WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 组合 十一 阅读 理解 七选五 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家组合练(二十一)阅读理解阅读七选五.阅读理解A(2021潍坊高考模拟)“Becoming Jane”Through September 7, 2020National Geographic MuseumJane Goodall began observing chimpanzees in 1960 at Gombe Stream Game Reserve in what is now Tanzania, but her first study of animal behavior took place some 20 years earlier, when sh

    2、e, at 5 years old, spent several hours in a hen house, waiting to see how a hen laid an egg.That curiosity helped drive Goodall to become one of the most famous scientists of the 20th century. Her evolution from an innocent child to a “global icon (偶像)” is documented in “Becoming Jane”, an exhibit i

    3、n Washington, DC. through September 7. After that, it heads to the Natural History Museum of Los Angeles County.“Becoming Jane” is technologyheavy. Interactive digital displays, 3D experiences and a hologram (全息图)like appearance by Goodall herself will draw the attention of both adults and youngster

    4、s. For those who have followed Goodalls career closely, the real treat is seeing her birthday gifts and books from her childhood, field notes, Ph.D. papers and other personal belongings and photos.Visitors will follow the path of her childhood dream gradually coming true, then the course of her fiel

    5、d study about chimpanzees in African wild forests, with remarkable achievements, and finally her recent life as an Animal Rights activist. PRICE $ 15 WHEN November 22, 2019September 7, 2020LOCATION 1145 17th Street NW Washington, DC. 20036语篇解读本文是一篇应用文。文中主要介绍了Jane Goodall的经历以及在华盛顿特区举办的“Becoming Jane”

    6、主题展览的内容、特色和时间地点等。1Where is “Becoming Jane” held before September 7,2020?AIn Tanzania.BIn Washington, DC.CIn Los Angeles County. DIn Janes hometown.解析:细节理解题。根据第二段中的“Her evolution from. documented in Becoming Jane,an exhibit in Washington,D.C.through September 7.”可知,2020年9月7日前,展览在华盛顿特区举办。答案:B2What may

    7、 attract Jane Goodalls followers most?ATreats for children.BFree books by Jane.CJanes personal items.DThe applied technology.解析:细节理解题。根据第三段中的“For those who have followed Goodalls career closely,the real treat is seeing her birthday gifts and books from her childhood,field notes,Ph.D.papers and other

    8、 personal belongings and photos.”可知,对那些追随Goodall的事业的人来说,真正的乐事是看到她小时候的生日礼物和书籍、野外记录、博士论文以及其他个人财物和相片。因此最吸引Jane Goodall的追随者的是她的私人物品。答案:C3What type of writing is this text?AA story. BAn advertisement.CAn official report. DA celebrity profile.解析:推理判断题。文章首段简单介绍了Jane Goodall的经历,然后引出在华盛顿特区举办的“Becoming Jane”主

    9、题展览,且文章最后给出了票价、举办时间和地点等信息,符合广告的文体特点,故选B项。答案:BB(2021江西重点中学协作体第一次联考)When Sally Millsopp,53,with her 17yearold daughter, Eleanor,participated in Race for Life in 2020.She had no idea if she would get to see her mother Jennifer Earnshaw again,who was desperately ill with a form of lung cancer, but she e

    10、ncouraged the pair to take part in the event as she knew the fundraising would help others.They managed to make it back to her bedside just in time to show her the photographs. Jennifer,who was a former head teacher,passed away the following day,aged 76.Ms. Millsopp and her daughter are once again p

    11、articipating in the Race for Life on May 13 this year to the memory of Jennifer,and will be speaking on stage to inspire others.“Mum was a selfless person.I knew she really wanted us to do Race for Life but it was hard not knowing if I would be there with her at the end.When we reached the finish li

    12、ne, Eleanor and I both felt elated that wed done something so positive at such a sad time.We had a big hug and knew it was something Mum would be proud of,” said Ms. Millsopp.One in two people in the UK will be diagnosed with cancer,but the good news is more people are surviving the disease now than

    13、 ever before.Cancer Research UKs Race for Life,in partnership with Tesco,is an inspiring womenonly series of 5k,10k,Pretty Muddy and Hiking events which raise millions of pounds every year to help beat cancer sooner by funding vital research.Gemma Turpin,Cancer Research UKs Norwich event manager,sai

    14、d,“We are very grateful to Sally and Eleanor for their story that highlights how special Race for Life is to people. By following them,women in Norfolk can make a real difference in the fight against cancer.Money raised through Race for Life is helping beat over 200 different types of cancerthats wh

    15、y every step,every person and every penny raised counts.”语篇解读本文是一篇记叙文。Race for Life是由英国癌症研究中心与特易购合作举办的一场鼓舞人心的女性专场赛,该比赛每年都能筹集到数百万英镑,并通过资助重要的研究项目来帮助人们更快地战胜癌症。文章主要讲述了Millsopp夫人和她的女儿两次参加Race for Life的故事。4What do we know about Jennifer Earnshaw?AShe used to take part in Race for Life.BShe had a sense of

    16、social responsibility.CShe died without seeing Sally and Eleanor.DShe worried about her cancers influence on Sally.解析:推理判断题。根据第一段第二句“She had no idea if she would get to see her mother Jennifer Earnshaw again,who was desperately ill with a form of lung cancer,but she encouraged the pair to take part

    17、in the event as she knew the fundraising would help others.”可知,Jennifer Earnshaw知道这个筹款活动会帮助到其他人,所以她鼓励Millsopp和她的女儿参加这个活动。由此可推知,Jennifer Earnshaw是一个有社会责任感的人。故选B。答案:B5What does the underlined word “elated” in paragraph 4 mean?AReally interested. BDesperately tired.CExtremely excited. DDeeply embarrass

    18、ed.解析:词义猜测题。根据第四段第三、四句中的“that wed done something so positive at such a sad time.We had a big hug and knew it was something Mum would be proud of”可知,Millsopp认为在那样一个悲伤的时刻做了这样一件具有积极意义的事情是很令人激动的,所以她和女儿给了彼此一个大大的拥抱。由此可推知,elated意为“兴奋的”,与excited意思相近。故选C。答案:C6What is the purpose of paragraph 5?ATo add some b

    19、ackground information.BTo summarize the previous paragraphs.CTo report news about cancer treatment.DTo introduce a new topic for discussion.解析:写作意图题。根据第五段内容可知,英国癌症研究中心(Cancer Research UK)与特易购(Tesco)合作举办的Race for Life是一场鼓舞人心的女性专场赛,每年都能通过举办该比赛筹集到数百万英镑,并通过资助重要的研究项目来帮助人们更快地战胜癌症。由此可推知,本段旨在介绍Race for Life

    20、的一些背景知识。故选A。答案:A7Whats the best title for the text?ARunning in Memory of MotherBLiving Life with a Selfless HeartCJoining the Race to Keep HealthyDStruggling to Survive from Cancer解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了Millsopp夫人和她的女儿两次参加Race for Life的故事,第一次是身患癌症的母亲鼓励她们参加的,第二次是为了纪念因患癌症去世的母亲而参加的。A项与原文主旨相符,是最适合本文的标题。

    21、故选A。答案:AC(2021威海高三模拟)Recently,researchers at the University of Toronto figured out a way with a quick video selfie to accurately measure blood pressure with your smartphones camera by developing a technology known as transdermal optical imaging (TOI) (透皮光学成像)Cameras on smartphones can catch red ligh

    22、t reflected from hemoglobin (血红素) under our skin,which permits TOI to visualize and measure blood flow changes.Researchers measured the blood pressure of 1,328 Canadian and Chinese adults by getting twominute videos of their faces on an iPhone.“From the video got by the technology,you can see how th

    23、e blood flows in different parts of the face and through this flow,you can get a lot of information,” said Kang Lee,lead author of the study.Lee also helped create an app called Anura,which allows people to try out the TOI software for themselves,giving them the ability to record a 30second video of

    24、 their face and receive measurements of stress levels and resting heart rates.Lee said more research was needed to make sure that the measurements were as accurate as possible,explaining that the study didnt test people with very dark or very fair skin.“In order to improve our app to make it usable,

    25、particularly for people with hypertension (高血压),we need to collect a lot of data from them,which is very hard because a lot of them are already taking medicine,” Lee explained. “We cannot tell them not to take medicine,but from time to time,we get participants who dont take medicine so we can get hy

    26、pertensive people this way.”The scientists said there were many potential applications of the technology,including providing health services for those who lived in remote areas.语篇解读本文是一篇科技说明文。文章介绍了透皮光学成像(TOI)技术以及借助该技术开发出的一款应用软件。8What is mainly talked about in paragraph 2?AInformation offered by TOI.

    27、BNew findings on hypertension.CHow TOI is put into smartphones.DHow the TOI technology works.解析:段落大意题。根据第二段中的“which permits TOI to visualize and measure blood flow changes.by getting twominute videos of their faces on an iPhone.how the blood flows in different parts of the face and through this flow

    28、,you can get a lot of information”可知,本段主要讲了透皮光学成像技术的工作原理。故选D。答案:D9What might people benefit from the new technology mentioned above?ALiving a life free from stress.BImproving the heart function gradually.CAccessing health services for free.DKnowing abnormal blood pressure earlier.解析:推理判断题。根据第三段中的“wh

    29、ich allows people to try out the TOI software for themselves,giving them the ability to record a 30second video of their face and receive measurements of stress levels and resting heart rates”可知,Anura使得人们能够使用TOI软件,录制30秒的面部视频并接收压力水平和静止心率的测量结果,由此可推知,通过这一新技术人们可以更早地发现血压异常。答案:D10What can be done for a be

    30、tter Anura?AEquipping phones with better cameras.BAllowing phones to record longer videos.CCollecting data from more diverse samples.DPersuading participants not to take medicine.解析:细节理解题。根据第三段中“more research was needed.people with very dark or very fair skin”和第四段中的“In order to improve our app to ma

    31、ke it usable.we need to collect a lot of data from them” “we get participants who dont take medicine so we can get hypertensive people this way”可知,为了改进Anura,研究人员需要更加多样化的样本。故选C。答案:C11Why does the author write this text?ATo predict future applications of TOI.BTo introduce TOI and an app related.CTo de

    32、scribe functions of cameras on phones.DTo evaluate the quality of an app called Anura.解析:推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了透皮光学成像技术以及借助这一技术开发出的一款可通过手机摄像头录制视频短片来测量血压的软件。故选B。答案:BD(2021湖南长沙雅礼中学模拟)One after another, telecommunications giants (电信巨头) have announced their latest fifth generation (5G) products. They have

    33、 also claimed that 5G technology would be used on a massive scale. Yet, when reporting about 5G, many domestic media have described it as a “much faster” technology than 4G without mentioning any of its other advantages. As a result, the common public view about 5G is that they could “download a HD

    34、movie within one second”. Beyond that, most people know nothing about 5G.Actually, 5G technology has many more advantages than 4G apart from speed. According to the criteria of 3GPP, an international standardization organization, 5G technology can be used for at least three purposesconnecting everyt

    35、hing, reliability of connections, and eliminating delays.“Connecting everything” is an appropriate slogan (标语) for 5G technology, without which the Internet of things would be impossible. 5G would enable one server to connect to multiple terminals (终端) and thus establish highspeed coordination among

    36、 them, and help the chips (芯片) inside the terminals timely react to meet peoples needs. Take autonomous vehicles for example, they are mature technology products. Selfdriving cars combine a variety of sensors, such as radar, computer vision, and GPS to identify navigation paths and obstacles. 5G tec

    37、hnology will link all the elements of a transportation system, such as traffic lights, cameras and, of course, cars to establish perfect coordination so they can avoid obstacles and move on navigation paths, which will help strengthen selfdriving technology.Reliability of connections is another esse

    38、ntial characteristic of 5G technology, whose use can be extended to other fields where high safety standards are required. For instance, in certain surgeries, surgeons insert nanorobots inside a patients body and have to maintain constant control over the robots to ensure they perform their function

    39、s and do not cause any harm to the patient. This is a technology that can be of great help, as it can establish reliable and continuous connections between the monitor and the nanorobots.语篇解读许多媒体都将5G形容为比4G“快得多”的技术,却没有提及其任何其他优势。公众对5G的普遍看法是,他们可以“在一秒钟内下载一部高清电影”。除此之外,大多数人对5G一无所知。文章主要介绍除了高速,5G技术还有连接一切、连接

    40、的可靠性等特点。12. Which of the following can serve as an example of “connecting everything”?AImprovement of smartphone signals.BDecrease in telecommunication cost.CHigh speed in playing computer games.DOnline tests for all members at the same time.解析:推理判断题。题干问的是以下哪个可以作为“连接一切”的例子,由题干关键信息“an example of conn

    41、ecting everything”可定位到第三段。由该段第二句可知,5G将使一台服务器连接多个终端,从而在它们之间建立高速配合,帮助终端内部的芯片及时做出反应,满足人们的需求。结合选项可知,D项“同时对所有成员进行在线测试”符合5G的连接一切的特征,可以作为5G“连接一切”这个特征的例子。答案:D13Why can 5G be used in the fields with high safety standards?AIt can attract most eyeballs on a massive scale.BIt can provide dependable and constant

    42、 service.CIt offers massive machine types of communication.DIt employs 4G base stations and occupies less space.解析:细节理解题。由题干中的“high safety standards”可定位至第四段,由该段第一句“Reliability of connections is.high safety standards are required.”和最后一句“This is a technology that can be of great help,as it can establi

    43、sh reliable and continuous connections between the monitor and the nanorobots.”可知,连接的稳定性使5G可应用于要求高安全标准的领域,这是一项非常有用的技术,因为它可以在监视器和纳米机器人之间建立可靠和连续的连接。结合选项可知,选项B正确。答案:B14. What will the author most probably discuss in the following paragraph?AEliminating delays.B5G network capacity.CDisadvantages of 5G.D

    44、Building 5G base stations.解析:推理判断题。由第二段的第二句可知,根据一个国际标准化组织3GPP的标准,5G技术至少有三方面的用途,分别是连接一切、连接的可靠性以及消除延迟。接着第三段以及第四段分别说明了5G连接一切和连接的可靠性的特征,由此可推知,作者接下来可能会讨论的是5G技术能够消除延迟这个特征。答案:A15. What would be the best title for the passage?A5G Technology: More than about High SpeedB5G Technology Will Shape the Future of

    45、ConnectivityCTelecom Giants Work Together to Better 5G TechnologyDAdvantages and Disadvantages of 5G Technology and Products解析:标题归纳题。文章首段先抛出5G这一话题,紧接着提到公众对5G技术了解甚少;第二段的第一句提到除了速度之外5G技术比4G技术有更多优势,紧接着第三段以及第四段分别介绍了5G技术的具体优势,由此可知,全文主要是在介绍5G技术的特点不仅仅是高速。结合选项可知,A项正确。答案:A.阅读七选五(2021青岛高三诊断)One truth about mod

    46、ern life is that nobody has any time. 16 So lets try a simple thought experiment. Imagine that you came into possession of a magical new set of technologies that could automate or promote every single part of your job.解析:根据设空前句中的“nobody has any time”可知,现代社会每个人都很忙碌,没有时间。故设空处应为语意的衔接,同时又承接下文。故选F。答案:F17

    47、 Maybe youd pick up a hobby, or have more children, or learn to relax and enjoy yourself in the additional leisure. But what if I told you that you wouldnt do any of those things: You would just work the exact same amount of time as before.解析:根据第一段最后一句“想象一下,你拥有了一套神奇的新技术,这项技术可以自动化或促进你的工作的每一个部分”可知,这项技

    48、术能让人们从工作中解放出来,有更多的时间。又根据空后的“Maybe youd pick up a hobby.leisure.”可知,这是有了时间后可能会做的事情,故选D。答案:D 18 But there are simple reasons for this.Better technology means higher expectationsand higher expectations create more work. For most of history, humans were forced to suffer from their own dirty and unpleasa

    49、nt substances. Most families clothes were washed twice a year. The housework technologies that came into the world suddenly between the late19th and mid20th century created new norms (标准) of cleanlinessfor our floors, our clothes, ourselves.解析:根据第二段中的“You would just work the exact same amount of tim

    50、e as before.”可知,你工作的时间会和以前一样多。又根据设空后句子与设空处为语意的转折关系可知,B项符合语境,表示这看起来不太可能。答案:B 19 Automatic washers and dryers raised our expectations for clean clothes and encouraged people to go out and buy new shirts and pants; housewives therefore had more loads of laundry to wash, dry, and fold.解析:根据设空后的“go out a

    51、nd buy new shirts and pants;housewives therefore had more loads of laundry”可知,新标准并没有减少反而增加了家庭主妇的劳动量。故选C。答案:CIn short, technology made it much easier to clean a house to 1890s standards. 20 They wanted a modern homewith dustless windowsills (窗台) and shiny floorsand this dustless shiny home required a

    52、 40to50hour workweek, even with the assistance of modern tools.AYou are wasting your time.BThis might seem impossible.CNew norms meant more work.DWhat would you do with the extra time?EThat means you can have more time to relax.FEverybody is busy, burned out, and overloaded.GBut by midcentury, Americans didnt want that old house.解析:根据设空后的“They wanted a modern home”可知,他们想要新式的房子,不想要老房子了。故选G。答案:G语篇解读本文是一篇说明文。新科技并没有像想象的那样给大家带来更多的休闲时间。- 11 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届新高考英语人教版一轮组合练:(二十一) 阅读理解+阅读七选五 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437200.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1