云南省部分名校2015届高三12月统一考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省部分名校2015届高三12月统一考试英语试题 WORD版含解析 云南省 部分 名校 2015 届高三 12 统一 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、云南省部分名校高2015届12月份统一考试英 语 【试卷综评】本试卷以新课标为指导,既重基础又注重综合能力的提高。阅读理解选材具有时代性,紧密联系生活实际,选项设计灵活合理,注重考查学生的阅读理解能力。完形填空考查学生的语言应用能力;语法填空和短文改错考查学生的基础知识应用能力实际运用能力,书面表达是以是否可将手机带入校园为题,学生喜闻乐见,有话可说,考查学生的基础知识应用能力。总之,本次月考试卷难度适中,是一份质量较高的试卷。本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷第1页至第10页。第二卷第11至12页。满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,考生在答题卡上
2、务必用黑色或蓝色钢笔将自己的姓名、考号填写清楚。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。第卷(选择题, 共100分)第一部分: 听力部分(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. Whats the woman struggling with?A. The bad smell. B.
3、 Quitting smoking.C. Going to hell.2. What does the woman think of Professor Johnsons lectures?A. Wonderful.B. Boring.C. Just so-so.3. Whats the womans advice for the man?A. Relaxing from the past. B. Moving to a new place. C. Not living in the past.4. What does the girl ask the boy to do?A. Talk wi
4、th Mom. B. Not to eat candies. C. Pay no attention to it.5. What does the woman think of the mans opinion?A. She agrees with him. B. She disagrees with him. C. She is indifferent.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小
5、题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. What has the man decided to do? A. Retire. B. Marry. C. Move.7. How long has the woman been working as a policewoman?A. 12 years.B. 15 years. C. 20 years.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who is moving up?A. The woman.B. Desmond. C. The man. 9. What will the man do? A. Be
6、in charge of the video conference. B. Help the woman out. C. Set up conference calls.听第8段材料,回答第10至12题。 10. What consequence has super storm Sandy made? A. Over 100 people died.B. The total damage was over65 billion.C. More than 1000 houses fell down.11. What does Sandy remind people to do? A. Keep t
7、he city running . B. Reduce the sea level. C. Prepare for the future disasters. 12. What are the workers installing across the city?A. Waterproof equipment. B. Iron doors. C. Underwater pipes.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the two speakers doing? A. Packing the supplies.B. Having a camping.C. Looking
8、 for something.14. Which of the following did the mans brother forget to pack? A. Bottled water. B. Matches. C. A flashlight.15. What supply does the woman offer? A. Bug spray. B. A waterproof bag. C. A cook stove.16. What advice does the woman give? A. Dont let his brother help pack any more.B. Wri
9、te down what to pack next time.C. Bring his brother to camp together.听第10段材料,回答第17至20题。17. How is Cameron looking forward to travelling in China? A. By subway. B. By high-speed train. C. By plane.18. What Chinese food does Cameron most want to eat? A. Peking duck.B. Chengdu hotpot.C. Shanghai snacks
10、.19. Who did Cameron ask about which was the most important place to eat in China? A. A teacher.B. Some Chinese students.C. Some British students.20. What did Cameron suggest? A. Chinese leaders visit Britain. B. Chinese people visit Britain. C. Chinese people visit Britain and Europes 25-country Sc
11、hengen region.第二部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,共计40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A【题文】When I was 11, I threw a glance into Dads lunch box and made the unexpected discovery that my mother still showed her love towards my father. The evidence, a napkin resting on top of
12、the sandwiches packed in wax paper, was certain “Love you!” she had written on the napkin. “Meat loaf for supper!”Mom penned all kinds of messages to Dad on those paper napkins, and he saved a whole pile of them. What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.It also started
13、 my own brand of lunch box notes. When my kids were young, Id glue little drawings on their lunches. Lots of sketches (素描) of our dog, Max, along with smiling flowers. When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great people, Einstein, for example, or Bruce Springsteen. Then, my kids grew
14、 up making their own handwritten notes. And my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green.Friends who know about my lunch box notes eagerly share stories of their own family traditions. So many focus on food. Mauras mom always drew hearts on the shells of hard-
15、boiled eggs. Melinda wrote messages on her kids bananas.Were into the third generation of lunch box notes in our home. Whenever my 3-year-old grandson, Clayton, spends the night, he knows his lunch is going to have a napkin note from Grandma in the morning. Last week, I drew a picture of me, waving
16、widely and shouting his name. He took one look at it and screamed, “Wheres Grandpa?” I added a man in a clean shirt. “You forgot his tie,” he said. I quickly drew a line of stripes (条纹) down the front of the shirt. Clayton smiled. “Grandpa,” he whispered, running his fingers across the napkin. “Its
17、you!”21. When the author first saw Dads lunch box notes, she felt _.A. moved B. nervous C. awkward D. proud22. What did the author put in the lunch boxes when her kids were in their teens?A. Words of love. B. Famous words of wisdom. C. Pictures of their pet and flowers. D. Eggs painted with hearts.2
18、3. It can be inferred that _.A. the authors husband is an environmentalist. B. the authors children dislike making lunch box notes. C. the authors grandson likes drawing pictures on napkins.2 D. the authors friends all had their brand of lunch box notes.【答案】【知识点】C7 社会生活类 【文章综述】本文主要讲述作者在小的时候发现妈妈给爸爸藏在
19、午饭盒里的秘密,母亲总是把爱融进爸爸的午饭盒。作者从母亲的身上也学会了用午饭盒传递自己的爱,然后丈夫,再然后朋友们、子孙们等等。这份爱将世代相传。【答案解析】21. C。解析:细节题,根据第二段What embarrassed me as a kid has become a precious memory of my parents.可知作者当时发现藏在午饭盒里得得秘密时是感到尴尬的。A感动的;B紧张的;C尴尬的;D骄傲的。故选C。22. B。解析:细节题,根据第三段When they were teenagers, Id copy words of wisdom from great pe
20、ople, Einstein, for example, or Bruce Springsteen可判断作者在给孩子的午饭盒里总是放些名人名言,故选B。23. A。解析:细节题。根据第三段my husband writes me love notes on recycled paper, because hes all about being green可知作者的丈夫是环保主义者,故选A。B【题文】Apple SeedsCirculation (发行量): 1 Year, 9 IssuesCover Price: MYM 44.55Price For You: MYM 33.95Product
21、 Description: Apple Seeds is an award winning magazine filled with stories for kids aged from 7 to 9. The cover is very soft, providing durability that allows each issue to be enjoyed for many years to come. Besides, there is a big surprise for youits being sold at a more favorable discount than usu
22、al.Better LifeCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: MYM 44.55Price For You: MYM 15.00Product Description: Designed for those who have a strong interest in personal lifestyle, Better Life is Americas complete home and family service magazine. It offers help with food, recipes, decorating, buildi
23、ng, gardening, family health, money management, and education.Humor TimesCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: MYM 36.00Price For You: MYM 11.95Product Description: Humor Times Magazine is for those who love to laugh! Full of cartoons and humor columns, it shows up in your mailbox once a month
24、and keeps you smiling all year round! In todays world, you need a reason to laugh. So lets find it in Humor Times.News ChinaCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: MYM 47.88Price For You: MYM 19.99Product Description: News China Magazine is the English edition of China Newsweek. The magazine cove
25、rs the latest Chinese domestic news in politics, business, society, environment, culture, sports and travels, etc. It is the first comprehensive news magazine for readers interested in China.24. What do we know about Apple Seeds?A. You can receive it every month if you purchase it.B. The soft cover
26、enables it to be read and kept long.C. It offers the biggest discount among all the magazines.D. The magazine is going to surprise you for many years.25. Better Life can help you in .A. beautifying your house B. finding interesting stories for your kidsC. ordering food from restaurantsD. learning ab
27、out sports and travels26. What kind of people may buy News China?A. People who have an interest in personal lifestyle of the Chinese.B. People who have a strong sense of humor and love to laugh.C. People who are interested in news around the world.D. People who want to learn about Chinas politics, b
28、usiness and culture.27. Which magazine may best help relieve your work stress?A. Apple Seeds B. Better Life C. Humor Times D. News China 24-27 BADC 【答案】【知识点】C4广告应用类 【文章综述】本文为一篇介绍报纸类短文,主要介绍了四种杂志的价格、主要内容、折扣、出刊时间等【答案解析】24. B。解析:细节题,由第五行The cover is very soft, providing durability(耐用性) that allows each
29、issue to be enjoyed for many years to come.可以知道答案,所以选B。25. A。解析:细节题,根据Better Life中的It offers help with food, recipes, decorating, building, gardening, family health, money management, and education可知该杂志能在美化你的房屋方面有所帮助。故选A。26. D。解析:细节题,由最后一段The magazine covers the latest Chinese domestic news in polit
30、ics, business, society, environment, culture, sports and travels,可以知道答案,所以选D27. C。解析:推理题。根据Humor Times中的In todays world, you need a reason to laugh. So lets find it in Humor Times可知该杂志能让人们放松心情,减轻压力,故选C。C【题文】I was shopping in the supermarket when I heard a young voice. “Mom, come here! Theres a lady
31、here my size!” The mother rushed to her son; then she turned to me to apologize. I smiled and told her, “Its okay.” Then talked to the boy, “Hi, Im Darry Kramer. How are you?” He studied me from head to toe, and asked, “Are you a little mommy?” “Yes, I have a son,” I answered. “Why are you so little
32、?” he asked. “Its the way I was born,” I said. “Some people are little. Some are tall. Im just not going to grow any bigger.” After I answered his other questions, I shook the boys hand and left.My life as a little person is filled with stories like that. I enjoy talking to children and explaining w
33、hy I look different from their parents.It takes only one glance to see my uniqueness. I stand three feet nine inches tall. I was born an achondroplasia dwarf (侏儒). Despite this, I did all the things other kids did when I was growing up.I didnt realize how short I was until I started school. Some kid
34、s joked on me, calling me names. Then I knew. I began to hate the first day of school each year. New students would always stare at me as I struggled to climb the school bus stairs.But I learned to smile and accept the fact that I was going to be noticed my whole life. I decided to make my uniquenes
35、s an advantage rather than a disadvantage. What I lacked in height, I made up for in personality.Im 47 now, and the stares have not diminished as Ive grown older. People are amazed when they see me driving. I try to keep a good attitude. When people are rude, I remind myself, “Look what else I have
36、a great family, nice friends.”Its the childrens questions that make my life special. I enjoy answering their questions. My hope is that I will encourage them to accept their peers (a person of the same age, class, position, etc.), whatever size and shape they come in, and treat them with respect.28.
37、 Why did the mother apologize to the author?A. Because the boy studied the author from head to toe.B. Because the boy laughed at the author.C. Because they boy said the author was shorter than him.D. Because the mother thought the boys words had hurt the author.29. When did the author realize that s
38、he was too short? A. When she grew up.B. When she began to go to school.C. When she was 47 years old. D. When she met the boy in the supermarket.30. Which of the following word can best replace the underlined word “diminished”?A. doubted B. decreased C. remained D. improved31. Which is NOT true abou
39、t the author according to the passage?A. She suffered lots of discrimination when growing up.B. She is grateful for what she has.C. She doesnt see herself different.D. She thinks people should be treated equally.【答案】【知识点】C1 人物传记类 【文章综述】文章介绍了作者作为一个侏儒是如何正确面对自己的问题,并积极乐观地对待生活的。【答案解析】28. D。解析:推断题。根据文章第二、
40、三行“Mom, come here! Theres this lady here my size!”The mother rushed to her son; then she turned to me to apologize.说明小孩说我和他一样大,妈妈认为这样的话伤害我的感情,故向我道歉。故选D。29. B。解析:细节题。根据倒数第四段第三行I didnt realize how short I was until I started school.说明直到上学的时候我才意识到自己与别人不一样,故C正确。30 B。解析:推理题,根据dismissed后的那句话People are ama
41、zed when they see me driving. I try to keep a good attitude可知即使作者都47岁了,人们对他的好奇心仍然没有减少。A怀疑;B减少;C保持;D改进、提高。故选B。31. C。解析:推理题。通读全文可知、B、D都是符合文章内容了。根据这篇文章内容,只有C是对于作者来说是不真实的,故选B。D【题文】Bad news travels fastwhen you watch the evening news or read the morning papers, it seems that things that get the most cove
42、rage are all tragedies like wars, earthquakes, floods, fires and murders. This is the classic rule for mass media. “They want your eyeballs and dont care how youre feeling,” Jonah Berger, a psychologist at University of Pennsylvania told The New York Times.But with social media getting increasingly
43、popular, information is now being spread in different ways, and researchers are discovering new rulesgood news can actually spread faster and farther than disasters and other sad stories.Berger and his colleague Katherine Milkman looked at thousands of articles on The New York Times website and anal
44、yzed the “most e-mailed” list for six months.One of his findings was that articles in the science section were much more likely to make the list. Those stories aroused feelings of awe (敬畏) and made the readers want to share this positive emotion with others.Besides science stories, readers were also
45、 found to be likely to share articles that were exciting or funny. “The more positive an article was, the more likely it was to be shared,” Berger wrote in his new book. “For example, stories about newcomers falling in love with New York City,” he writes, “tended to be shared more than the death of
46、a popular zookeeper.”But does all this good news actually make the audience feel better? Not necessarily.According to a study by researchers at Harvard University, people tend to say more positive things about themselves when theyre talking to a bigger audience, rather than just one person, which he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
海南省海口市第四中学2020届高三化学下学期调研试试题PDF.pdf
