2019-2020学年高中英语(湖南专用)译林版选修8习题:UNIT 2 THE UNIVERSAL LANGUAGE 2-1 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年高中英语湖南专用译林版选修8习题:UNIT THE UNIVERSAL LANGUAGE 2-1 WORD版含解析 2019 2020 学年 高中英语 湖南 专用 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2The universal languageSection Welcome to the unit & Reading一、写作词汇检测根据每组的提示词,完成或翻译句子。1.universal(1)It is acknowledged that dogs have an acute sense of smell.(2)人们公认为健康胜于财富。答案:(1)universally(2)It is universally acknowledged that health is above wealth.2.condemn(1)Everyone condemned her being cru
2、el to her child.(2)这个罪犯被判死刑。答案:(1)for(2)The criminal was condemned to death.3.demand(1)Teaching is a profession.(2)他的父母要求他十点以前回家。答案:(1)demanding(2) His parents demanded that he (should) be back by ten.4.evident(1)A scientist must produce in support of a theory.(2)显然,她不快乐。答案:(1)evidence(2)It was evid
3、ent that she was unhappy.运用所学短语造句。5.fall in love答案:I fell in love with Beijing the very first time I visited the city.6.at first sight答案:At first sight the problem seemed easy.二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词的含义。1.The silence in the hall was awesome.含义 答案:令人生畏的2.The rise in violent crime is a disturbing new tre
4、nd.含义 答案:令人不安的3.Dont scold the child without reason.含义 答案:训斥;责骂4.The deadline is drawing near;we cant delay any more.含义 答案:最后期限5.The merciful king saved him from death.含义 答案:仁慈的6.How grand the mountains look in the evening!含义 答案:壮丽的三、单句填空1.He is a living witness my innocence.答案:to2.Mr.Black is very
5、happy because the clothes made in his factory have never been (popular).答案:more popular3.Shall I be (disturb)you if I do my typing here?答案:disturbing4.This is how Shaoxing impresses me first sight.答案:at5.I think Im falling in love Jim.答案:with6.He demanded me to shut the gate.答案:of7.They demanded tha
6、t the company (give)them an explanation.答案:(should) give8.The witness gave her (evident) in a clear firm voice.答案:evidence四、选择恰当的短语填空be accessible to;fall in love;condemn.to death;at first sight;take on;depend on1.The murderer was arrested a week later and afterwards.答案:condemned to death2.,I though
7、t the exercise was familiar,but after a careful look,I found it was different.答案:At first sight3.The two young people with each other and got married two years later.答案:fell in love4.Located on top of the mountain,the temple tourists only on foot.答案:is accessible to5.You may it that he will join our
8、 club.答案:depend on6.The company has just a new scene.答案:taken on五、完成句子1.谁是他签署这些文件的证人?Who his signing the documents?答案:witnessed to2.他度过了最忧虑的一天。He has worrying day.答案:never spent a more3.警方对最近的犯罪动向深感忧虑。Police the latest trend of crime.答案:felt deeply disturbed about4.我第一眼见到她就爱上了她。I her .答案:fell in lov
9、e with;at first sight5.显然,练习对每个人来讲都很重要。 practice is important for everybody.答案:It is evident that六、阅读理解A导学号15330013George Gershwin was born in New York City in 1898.His parents were Russian Jews who had immigrated to the United States.George and his two brothers and sister had a close,happy family l
10、ife.George liked playing games on the streets of New York.He liked exploring the city.He did not like school or studying.While exploring the city,George heard jazz and blues music in and out of public drinking places.However,he did not become seriously interested in music until he heard another boy
11、playing the violin in a concert at his school.George began to take piano lessons.His teacher was a fine classical musician.He immediately recognized Georges unusual ability.The teacher wrote about him to a friend,“I have a student who will make his mark in music,if anybody will.The boy is a genius,w
12、ithout doubt.”George studied classical piano.But his strongest interest continued to be jazz and popular music.At the age of fifteen,he left school and went to work in the music business.At that time,the New York City street where most music publishers had their offices was called “Tin Pan Alley”.Th
13、e piano players played the songs all day long to interest singers and other performers.George Gershwin was one of the youngest piano players in Tin Pan Alley.Soon,he was considered one of the finest there.He was already writing his own songs.He succeeded in getting one published when only eighteen y
14、ears old.George Gershwin was now a real composer.The rest of his life was an unbroken record of success.He wrote song after song.His ideas were so endless that he was not even troubled when he once lost some music he had been writing.“There is plenty more where that came from,” he said.George Gershw
15、in had his first big hit in 1919,when he was twenty-one years old.It was a song called “Swanee”.A popular entertainer,Al Jolson,sang the song.Swanee was made into one of the first musical recordings.George Gershwin was suddenly famous.(一)阅读文章,回答问题。1.When did George Gershwin take music as an interest
16、?A.When he was exploring the city.B.When he played games on the streets.C.When he heard a boy playing the piano.D.When he heard the violin at a school concert.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“However,he did not become seriously interested in music until he heard another boy playing the violin in a concert at hi
17、s school.”可知D项正确。2.We know from the passage that .A.George Gershwin was born in RussiaB.George Gershwins parents had 5 childrenC.his teacher believed in his musical giftD.classical piano was his favorite music答案:C解析:推理判断题。根据第二段中的“I have a student who will make his mark in music,if anybody will.The b
18、oy is a genius,without doubt.”说明老师很欣赏他的音乐才华。3.What made George Gershwin become famous in his twenties?A.He played the piano in Tin Pan Alley.B.He wrote a song named Swanee.C.He sang the song Swanee with Al Jolson.D.He lost some music he was writing.答案:B解析:细节理解题。根据最后一段第一句“George Gershwin had his firs
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437365.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
