2022届高考人教版英语一轮课时规范练(二十二) 题型组合练——练速度 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考人教版英语一轮课时规范练二十二题型组合练练速度 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 课时 规范 十二 题型 组合 速度 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时规范练(二十二)题型组合练练速度(阅读理解阅读七选五)限时:35分钟单独成册:对应学生用书第332页.阅读理解ALooking for work?Tutors Wanted: Math/Science/Humanities Test PreparationJob Posted: 2 days agoWage: $ 2730 per hourJob Type: ParttimeSchedule: Afternoons, evenings, weekdays, weekendsJob description:Were looking for tutors to
2、join us before the next school year starts.Our suitable candidate will be able to assist middle and high school students with test preparation and academic work in Math, Science and/or Humanities.Well pay for your training before this fall and can also offer flexible summer tutoring chances, includi
3、ng teaching group classes.Once our fall semester starts on August 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 1 pm.to 8 pm.as well as from 3 pm. to 9 pm. MondayThursday.What we offer:Flexible scheduling. Tutors work from 15 to 30 hours per week depending on availability an
4、d student demand.Free Sunday dinners during the academic year.Fun staff gatherings.Health insurance reimbursement (补偿) for staff working over 30 hours per week.We are 5 minutes walking distance from the Menlo Park Caltrain Station.Applicants must:Have a good command of the subjects they tutor.Be wil
5、ling to tutor students through the full academic year.Application instructions:Email us your resume (简历)Tell us why you want to join Academic Trainers and describe your experience of tutoring students if you have any.Let us know your scheduling preferences and potential start date.Tell us which of t
6、he subjects you are able to tutorMath, Science and/or Humanities.语篇解读本文是一篇应用文。文章介绍了一则招聘家庭教师的广告,其中包括招聘的要求、待遇等信息。1Which period of time needs the most tutors during the academic year?ASaturday and Sunday mornings.BFriday afternoons and evenings.CMonday and Thursday mornings.DSunday afternoons and eveni
7、ngs.解析:细节理解题。根据Job description中的“Once our fall semester starts on August 21, well have even higher demand for tutoring sessions on Sundays from 1 pm. to 8 pm. as well as from 3 pm. to 9 pm. MondayThursday.”可知,学年中对家庭教师需求量最大的时间段是在星期天下午和晚上。故选D。答案:D2What can a tutor enjoy who works more than 30 hours pe
8、r week?AComfortable accommodation.BFree job training every month. CHealth insurance reimbursement.DFree meals during the academic year.解析:细节理解题。根据What we offer中的“Health insurance reimbursement for staff working over 30 hours per week.”可知,每周工作30个小时的家庭教师可以享受健康保险补偿。故选C。答案:C3What qualification should a
9、suitable candidate have?AHe/She must tutor all the subjects parttime.BHe/She must be good at the subjects they tutor.CHe/She must have a previous tutoring experience.DHe/She must work every evening through the academic year. 解析:细节理解题。根据Applicants must中的“Have a good command of the subjects they tutor
10、.”可知,一个合适的候选人必须擅长他/她们所教的科目。故选B。答案:BB(2021泰安全真模拟题)Alice is a senior at Sunset High School (SHS) in America. The kids in her school are looking forward to senior graduation and summer vacation. And they still desire to live a significant life: doing something worthwhile and making a difference. Alice,
11、 senior class president, decides to take action by organizing a food drive.She also decides to reach out to the community in the neighborhood for support.She wrote, “Hi! My name is Alice and Im a senior at Sunset! The SHS student government is hosting a drive and collecting the canned and boxed food
12、 for needy families. I know many students in the slum (贫民窟) are not able to access regular meals without school. One hundred percent of everything donated will go to families in need. So it would be amazing if anybody could donate any extra food and lay it around the house. I would be so happy to co
13、me by and pick up any extra food that anyone has and just let me know!”So far, the community has made some 400 donations, and Alice has picked up each one. Theyre left in brown paper bags around their houses, and she handles them with the latest gloves. Its all packaged food, and the packaging is cl
14、eaned with disinfected wipes. Along with the rest of the student union, which brainstormed the idea last week, Alice is setting up distribution centers to dispense the food in the city so families can get what they need.“In the community, Ive seen so many people offering their help, and Ive picked u
15、p so many donations from community residents,” Alice said. “Its nice to see people supporting each other. I think its really good that were being more cautious, especially within the community.” Every individual is aware of how to take care of themselves, their family and others around them. They jo
16、in hands to make a big difference indeed. With everyones efforts, the donation work goes on easily and smoothly and many poor families have got help.语篇解读本文是一篇记叙文。主要讲述的是Alice和她的同学号召社区的人捐赠食物以帮助有需要的人。4What do we know about the students at SHS in the text?ATheyre eager for a meaningful life.BTheyve help
17、ed to build a community.CTheyve graduated from senior high school.DTheyre forced to do something worthwhile.解析:细节理解题。根据第一段的“And they still desire to live a significant life: doing something worthwhile and making a difference.”可知,他们渴望有意义的生活,故选A项。答案:A5Why did Alice organize the food drive?ATo gain gre
18、ater popularity.BTo get food for families in need.CTo set up the SHS student union.DTo donate food to the students in her school.解析:细节理解题。根据第二段的“My name is Alice and Im a senior at Sunset!The SHS student government is hosting a drive and collecting the canned and boxed food for needy families.”可知,Al
19、ice组织食品运动是为了帮助贫困的家庭,使他们得到食物。答案:B6What does the underlined word “dispense” in Paragraph 4 probably mean? ARecycle.BHand out.CGain. DChew up.解析:词义猜测题。结合语境以及画线词所在句中的“Alice is setting up distribution centers”“so families can get what they need”可知,Alice建立分发中心是为了分发食物,这样许多家庭就可以得到他们需要的东西,画线词与hand out“分发”意思相
20、近,故选B项。答案:B7What can be concluded from the last paragraph?AEast or west, home is best.BIts good to learn at another mans cost.CActions speak louder than words.DMany hands make light work.解析:推理判断题。根据最后一段的“They join hands to make a big difference indeed. With everyones efforts,the donation work goes o
21、n easily and smoothly and many poor families have got help.”可知,在大家的共同努力下,捐赠工作进行得轻松顺利,许多贫困家庭得到了帮助,即大家一起努力使事情变得容易,故选D项“众人拾柴火焰高”。答案:D【词汇积累】1drive n(团体为达到某目的而进行的)有组织的努力,运动a recruitment/export/economy drive征兵/出口/经济运动2disinfect v为消毒,给杀菌First use some iodine to disinfect the wound.先用碘酒给伤口消毒。C(2021临沂枣庄两市统考模
22、拟) As for child vaccinations (疫苗接种), parents usually get paperwork lost, or forget whether their child is up to date. Now a group of MIT researchers has developed a new way to address this problem: inserting the record directly into the skin. Along with the vaccine, a child would be injected with a
23、bit of dye that is invisible to the naked eye but easily seen with an app that shines special light onto the skin. The dye would be expected to last up to five years.The system would provide quick and easy access to vaccination history, and add little to the cost or risk of the procedure. “In develo
24、ping countries where medical records may not be as complete or as accessible, there can be value in having medical information directly associated with a person,” says Ana Jaklenec, lead author of the study.Delivering the dye required the researchers to find something that was safe and would last lo
25、ng enough to be useful. “Thats really the biggest challenge we overcame in the project,” says Jaklenec, adding that the team tested a number of dyes but could not find any that lasted when exposed to sunlight. The team ended up using a technology called quantum dots, which were originally developed
26、to label cells during research. The dye has been shown to be safe in humans.“When people were still getting vaccinated against smallpox (天花), they got a visible scar on their arm that made it easy to identify who had been vaccinated and who had not. But obviously, we didnt want to give people a scar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437963.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
