2020新课标高考英语二轮 专题限时集训20 完形填空之说明文 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮 专题限时集训20完形填空之说明文 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 专题 限时 集训 20 填空 说明文 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家专题限时集训(二十)完形填空之说明文A (2019重庆市七校联考)The job of raising children is a tough one. Children dont come with an instruction manual(说明书)And each child is 1 So parents sometimes pull their hair out in frustration, not 2 what to do.But in raising children,what we do is 3 by our culture.Naturall
2、y then,American parents teach their children basic American 4 To Americans,the goal of parents is to help children 5 on their own feet.From 6 ,each child may get his or her own room.As children grow,they get more 7 to make their own choices. 8 choose their own forms of entertainment,as well as the f
3、riends to 9 them with.When they 10 young adulthood,they choose their own jobs and marriage 11 Of course,many young adults still 12 their parents advice and approval for the choices they make.But once they“leave the 13 ” at around 18 to 21 years old,they want to be on their own,not 14 to their mother
4、s apron strings(围裙带)The relationship between parents and children in America is very informal.American parents 15 their children as individualsnot as extensions of themselves.They 16 them to achieve their own dreams.Americans praise,encourage and give their children the 17 to succeed.When children b
5、ecome adults,their parents become more like 18 But 19 to popular belief,most adult Americans dont make their parents pay for room and board when their parents come to 20 them.Even as adults,they respect and honor their parents.【语篇解读】本文是说明文。本文主要介绍了美国人养育孩子的方式。1AstrangeBdifferentCnewDunlikeB根据语境和常识可知,每
6、个孩子都是不同的(different),故选B。2AnoticingBrememberingCknowingDdecidingC与上文Children dont come with an instruction manual(说明书)呼应可推知,父母不知道(know)如何应对,很沮丧,故选C。3AinfluencedBmadeCcontrolledDchangedA根据语境和常识可推知,父母在养育孩子方面的做法会受相关文化的影响(influence),故选A。4AservicesBstandardsClawsDvaluesD与上文by our culture呼应可推知,此处表示美国的父母会教给
7、孩子们基本的美国式价值观(value),故选D。5AsitBgetCstandDriseC根据语境可知,此处表示帮助孩子独立,与下文they want to be on their own呼应,故选C。stand on ones own feet为固定用法,表示“独立自主,自立”。6AadulthoodBgirlhoodCboyhoodDchildhoodD根据下文As children grow可推知,此处表示从幼年(childhood)开始,孩子们就有属于自己的房间,故选D。7AfreedomBspaceCtimeDmoneyA根据语境以及下文to make their own choic
8、es可推知,随着孩子们长大,他们有更多的自由(freedom)去自己做决定。8AAdultsBTeenagersCAmericansDParentsB承接上文As children grow,并与下文When they young adulthood呼应可推知,此处表示青少年(teenager),故选B。9AhelpBjoinCshareDprovideC根据语境可知,此处表示青少年自己选择娱乐的方式,以及分享(share)这些娱乐方式的朋友。10AgainBpassCbecomeDreachD结合语境及下文中的young adulthood可推知,此处表示孩子们到(reach)了人生的另一个
9、阶段,故选D。11AwivesBpartnersChusbandsDcouplesB根据语境及空前的marriage可知,此处表示选择他们的配偶(partners),故选B。12AseekBinviteCtryDchooseA根据该句中的still和advice,并结合常识可推知,对于自己的选择,许多年轻人会寻求(seek)父母的建议和赞同。13AroomBstudyCnestDplaceC根据下文中的they want to be on their own, not to their mothers apron strings(围裙带)和空前的leave可推知,孩子们在18岁到21岁左右“离
10、开安乐窝(nest)”。14AconnectedBheldCstuckDtiedD根据上文中的they want to be on their own,并结合语境可推知,此处表示长大成人的孩子们不想系(tie)在妈妈的围裙带上,故选D。15AlookBviewCthinkDrecognizeB根据语境可知,此处表示美国父母把孩子们视为(view)个体。固定词组view.as.意为“把视为”,符合语境,故选B。16AhopeBsuggestCallowDcommandC根据语境可知,此处表示美国父母允许(allow)孩子们去实现他们自己的梦想。17ApowerBtrustCenergyDconf
11、idenceD根据语境以及该句中的praise和encourage可推知,美国父母给予孩子们信心(confidence)去获得成功,故选D。18AfriendsBcompanionsCmembersDseniorsA根据上文The relationship between parents and children in America is very informal. American parents their children as individuals not as extensions of themselves并结合语境可推知,当孩子们长大成人,父母会变得更像孩子的朋友(frie
12、nds)了,故选A。19AknownBsimilarCcontraryDdueC根据语境可知,此处表示与普遍的看法相反。固定词组contrary to sth.,意为“与相反”,故选C。20AnoticeBvisitCwatchDobserveB根据语境可推知,此处表示当父母来访(visit)时,美国人并不会让父母支付食宿费用,故选B。BReading good books is one of the greatest pleasures in life.It 21 our happiness when we are cheerful,and lessens our 22 when we ar
13、e sad.A good book may absorb our attention so 23 that for the time being we forget our 24 Whatever may be our main purpose in reading,good books should never fail to give us 25 With a good book in our hands we will never be 26 Whether the characters in the book are taken from real life or are purely
14、 27 ,they may become our companions and make us laugh.The people we meet in books may 28 us either because they are similar to our close friends or because they present 29 types whom we are glad to welcome as new acquaintances.Our human friends sometimes 30 us,but the friends we make in books always
15、 respect us.By turning the pages we can 31 them without any fear of hurting their feelings.When our human friends 32 us,good books are always there to give us sympathy and encouragement.One of the most valuable gifts from books is 33 Few of us can travel far from home, 34 all of us can lead varied l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438854.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024中考数学第一轮专题复习: 图形的相似(解析版).pdf
