2019春高中英语人教版选修8练习:单元质量评估(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019春高中英语人教版选修8练习:单元质量评估二 WORD版含解析 2019 高中英语 人教版 选修 练习 单元 质量 评估 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元质量评估(二)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIn between juggling (努力对付) twelve NFL fantasy teams and spending time with my family in Michigan, Ive been working hard to get into really good shape.I played soccer and I was always competitive.But
2、when I started playing poker (扑克) fulltime, I got lazy and became much less active.Now Im getting older and realize that I should be taking my health more seriously.Im running again.I usually start my workouts with a really fast mile, and then jog another two or three miles at a slower pace.After th
3、e run, I do some body weight exercises like pushups and crunches.While I really enjoy my workouts, eating healthy food has been a real challenge.I cannot cook at all and, to be honest, my diet is pretty bad.I eat too much takeout food and dine out almost every day.In order to counteract_all_that_jun
4、k_food,_I decided to try a juice cleanse (果汁排毒法)I picked up a special blender called the Nutribullet and about$200 worth of organic produce.The goal was to eat nothing but fruit, vegetables, nuts and seeds for four to five days.The juices themselves were not that bad, especially because I started th
5、rowing things into the blender and hoped it turned edible.I was skeptical about how green juice would taste, but discovered that if you combine your greens with fruit, the vegetable taste isnt strong.If you mix spinach with some strawberries and a banana, the juice may look green but it has a strawb
6、errybanana taste.Its important for me to have a balanced life.Im a person who likes making changes.Ill go on a poker binge (狂欢), then a travel binge, then Ill take a break when I dont do much of either.Not only will it keep me from getting burned out, it will help me appreciate my work even more.Liv
7、ing a healthier lifestyle can bring more balance to my life and hopefully it will start to benefit me at the table as well.语篇解读本文是记叙文,话题是日常生活类。随着年龄的增长,作者意识到自己需要更加注重自己的健康,于是他选择了更加健康的生活方式,如开始制定并执行锻炼计划、食用鲜榨果汁和蔬菜汁等。1The author decided to take up running again because he _Afell in love with joggingBwas t
8、erribly tired of playing pokerCthought he had a serious weight problemDrealized he should attach importance to his health解析:细节理解题。由第一段的最后一句可知,随着年龄的增长,作者认为自己应该更加注重自己的健康了。答案:D2The underlined words “counteract all that junk food” in Para.3 mean “_”Astore junk foodBlive on junk foodCreduce the bad effec
9、t of junk foodDexamine the bad effect of junk food解析:词义猜测题。由上文作者总是叫外卖和外出用餐以及下文的“I decided to try a juice cleanse”可知,为了抵消那些垃圾食品的不良影响,作者决定尝试在四到五天的时间里只吃水果、蔬菜和坚果的果汁排毒法。答案:C3What does the author do?AHe is a professional poker player.BHe is a fitness instructor.CHe is a magazine writer.DHe is a soccer pla
10、yer.解析:推理判断题。由第一段的“I started playing poker fulltime”和最后一段的“Ill go on a poker binge.benefit me at the table”可推知,作者是一名职业扑克牌手。答案:A4What would be the best title of the text?AEnjoying a juice cleanseBLiving a healthier lifestyleCSlowing down the pace of lifeDTaking healthy exercise every day解析:主旨大意题。综合全文
11、可知,作者意识到需重视自己的健康问题,选择更加健康的生活方式,为此,他开始体育锻炼,选择健康饮食等,故B项最为全面。答案:BBIf youre the kind of person who loves travel but finds it difficult to break down language barriers, you may want to check out Iconspeak, a Tshirt covered in basic pictographs (象形图画) ranging from clocks to bathrooms.Simply point to the s
12、ymbol associated with your need, and hopefully, the person youre talking to will understand you soon.I can tell you that its better than having to make gestures with strangers.Iconspeak is the brainchild of George Horn and Florian Nast.They were travelling through Asia in 2013 and found themselves i
13、n a remote village with no vehicle, no tourism, but just some locals.The problems they had while trying to express their needs to the locals inspired them to start working on a simple but effective solution to the language barrier.Two years later, they came up with the Iconspeak Tshirt.The Iconspeak
14、 collection is made up of three types of Tshirtslong,short, sleevelessas well as bags and hats that feature fewer icons(符号)The products are available internationally through the Iconspeak website, with the founders proving that they work anywhere in the world.“I have used it in Norway,” said George
15、Horn.“It works beautifullythe people you ask are surprisingly quick in getting what you want or mean since they are thinking in a certain context (背景)If you point to the bus and the clock on the shirt and you do this at a bus stopanybody will know that you want to know when the next bus leaves.With
16、ICONs, you can SPEAK,you can SPEAK to the world.”Iconspeak is a clear example that the answer to complex problems can be very simple.I have yet to try the shirt, but somehow I have no doubt that it actually works.It might not always help, but for common problems, like finding a telephone, the neares
17、t hotel or an ATM, Iconspeak seems like a good solution.语篇解读本文是说明文,话题是社会文化类。想要出国走走,又担心语言不通?别慌!一款名叫Iconspeak的“会说话”T恤帮你解决这个问题。5What should people do when they turn to Iconspeak for help?ADraw icons on the Tshirt.BPoint to the icons on the Tshirt.CExpress the needs to the Tshirt.DCreate contexts with t
18、he aid of the Tshirt.解析:细节理解题。由第一段的倒数第二句可知,穿戴者只要指着T恤衫上的图标,就可以让对方明白要表达的意思。 答案:B6George Horns words in Para.4 suggest that Iconspeak _A.plays a key role in peoples daily lifeBcan be translated into various languagesCis effective in helping people communicateDbecomes popular with foreigners in Norway解析
19、:推理判断题。由第四段的内容可知,George Horn在挪威借助Iconspeak上的图标克服了语言交流障碍。答案:C7The author thinks Iconspeak is _ApracticalBuselessCbeautiful Dtroublesome解析:推理判断题。由最后一段可知,作者虽然没有试用过这种T恤衫,但他认为这种T恤衫确实实用,尤其是在类似于找电话亭、最近的旅店或者ATM机这类常见问题的语言沟通上。答案:A8What would be the best title for the text?AIconspeak is in great demand right n
20、owBThe biggest problem in travelling the worldCThe best way to overcome language barriersDIconspeak helps break down language barriers解析:主旨大意题。文章主要讲述了George Horn和Florian Nast研发的旅行T恤Iconspeak,借助这种T恤上的图标,旅行者几乎可以在任何国家表达他们的基本意思,从而突破语言障碍。答案:DCA warm drink of milk before bed has long been the best choice
21、for those wanting a good nights sleep.But now a study has found it really does help people nod offif it is milked from a cow at night.Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin (褪黑激素),which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.The study,by research
22、ers from Seoul,South Korea,involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.Those given night milk,which contained 10 times the amount of melatonin,were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime,according t
23、o the study published in The Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now,taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling t
24、o fall asleep at night.Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content,which helps people to relax.Milk is also sugarfree and additivefree with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fa
25、ttening.The more fat you take in before bedtime,the greater burden you will put on your body at night.语篇解读本文是一篇议论文。长期以来,人们认为睡觉前喝一杯热牛奶有助于睡眠,但研究表明,只有喝晚上挤的牛奶才真正有助于睡眠。这到底是什么原因呢?快来读文章吧!9According to the text,the mice fed with daytime milk_Astarted sleep more easilyBwere more anxiousCwere less activeDwoke
26、 up later解析:细节理解题。由第四段中的信息“Those given night milk.were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime.”可知,老鼠喝了白天挤的牛奶会更有活力,也更焦虑,故选B项。答案:B10Which of the following is true of melatonin according to the text?AIts been tested on mice for ten times.BIt can make people m
27、ore energetic.CIt exists in milk in great amount.DIts used in sleeping drugs.解析:推理判断题。文章中提到晚上挤的牛奶的褪黑激素含量是白天挤的牛奶的10倍,并不是说研究人员在老鼠身上测试了10次,所以A项错误;由第二段中的信息“.help people feel sleepy and reduce anxiety.”可知褪黑激素不可能使人更加精力充沛,故排除B项;由第二段中的信息“.night milkcontains more melatonin.”可知,并不是所有的牛奶中都含有大量的褪黑激素,故排除C项;由第六段中
28、的信息“taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night”可知,褪黑激素被用于安眠药中,故D项正确。答案:D11What can be a suitable title for the text?ANight Milk and SleepBFat,Sugar and HealthCAn Experiment on MiceDMilk Drinking and Health解析:标题归纳题。作者在第一段就点明了文章要论述的对象晚上挤的牛奶。在接下来的几段中,作
29、者通过研究人员在老鼠身上做的实验论证了晚上挤出的牛奶与睡眠的关系,所以最适合做文章标题的是A项。B项意为“脂肪、糖与健康”,C项意为“在老鼠身上做的一个实验”,D项意为“牛奶饮用与健康”,均与文章的主旨不符。答案:A12How does the author support the theme of the text?ABy giving examples.BBy stating arguments.CBy explaining statistical data.DBy providing research results.解析:推理判断题。文章的第二、三、四、五段都是讲研究人员的实验及其结果
30、,所以作者是用研究人员的研究结果来支持论点的。文章中没有给出具体的例子,没有单纯地陈述论点,也没有解释统计数据,所以排除A、B、C三项,选D项。答案:DDOur brains work in complex and strange ways.There are some people who can calculate the day of the week for any given date in 40,000 years, but who cannot add two plus two.Others can perform complex classical piano pieces a
31、fter hearing them once, but they cannot read or write.Dr.J.Langdon Down first described this condition in 1887.He called these people idiot savants.An idiot savant is a person who has significant mental injury, such as in autism (自闭症) or retardation.At the same time, the person also exhibits some ex
32、traordinary skills, which are unusual for most people.The skills of the savant may vary from being exceptionally gifted in music or in mathematics, or having a photographic memory.One of the first descriptions of a human who could calculate quickly was written in 1789 by Dr.Benjamin Rush, an America
33、n doctor.His patient, Thomas Fuller, was brought to Virginia as a slave in 1724.It took Thomas only 90 seconds to work out that a man who has lived 70 years, 17 days, and 12 hours has lived 2,210,500,800 seconds.Despite this ability, he died in 1790 without ever learning to read or write.Another idi
34、ot savant slave became famous as a pianist in the 1860s.Blind Tom had a vocabulary of only 100 words, but he played 5,000 musical pieces beautifully.In the excellent movie Rain Man, made in 1988 and available on video cassette, Dustin Hoffman plays an idiot savant who amazes his brother played by To
35、m Cruise, with his ability to perform complex calculations very rapidly.Today we more clearly recognize that the idiot savant is special because of brain impairment.Yet not all brain injury leads to savant skills.Some studies have shown that people who have purposeful interruption of the left side o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
