2020版新一线高考英语(外研版)一轮复习课时提能练14 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语外研版一轮复习课时提能练14 WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 外研版 一轮 复习 课时 提能练 14 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十四).阅读理解(2019武汉调研)When I graduated from the University of Iowa last year,I did something my friends did not understand.I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco.At school,I had found a job driving a school bus so people asked,“Why on earth ar
2、e you leaving?”Well,at graduation I was presented with two thingsa degree in psychology and a question.It was the same one that many in my generation got:“What do I do now?”It was as difficult as it was common.Thats because many people at my age were raised with the same words,repeated over and over
3、 by parents,teachers and TV,that“you can be whatever you want to be”As a young boy,every time when I was puzzled about my future,they would say that they would be happy if I was happy.However,what I needed was concrete advice but not a vague idea,for example,“be a doctor,or be a bus driver”My experi
4、ence was by no means universal.Many Americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power.As a goal,this seems much easier and clearer than finding“happiness”or“gentleness”The result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any
5、 particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems.They often get a real shock when they enter the“real world”and find that their options are very limited.Many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in wit
6、h their parents.My life on the boat is hard at times,especially during storms.But this is my small attempt to be happy on my own.Im not buying into my nations idea of limitless possibilities because I feel that stops the growth of many of todays youth.【语篇解读】本文是文化教育类夹叙夹议文。作者用自身的经历指出当今美国的一个社会问题:青少年需要父
7、母更为具体的引导和教育,让他们知道自己将来具体想要做什么,而不是简单地告诉他们“成为你想成为的人”。1Why were the friends confused about the writers leaving?AHe was tired of driving.BHe suddenly quit school.CHe would lose his friends.DHe would lead a changing life.D推理判断题。根据题干中的关键词confused定位到文章第一段中的“I did something my friends did not understand.I le
8、ft Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco”可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解,故答案是D。2What does the writer think of the guidance he got from American society?AIts specific. BIts wrong.CIts general. DIts correct.C推理判断题。
9、根据题干中的关键词guidance定位到文章的第二段,这一段讲述了作者对于来自他人的指导的想法;根据第二段内容,尤其是其中的“what I needed was concrete advice but not a vague idea”可知,作者想要的是具体的建议,故可推知他认为他得到的指导是宽泛的,故答案是C。3What directly caused a lot of Americans to have jobs lower than their expectations?ATheir achievable goals.BThe practical guidance.CBeing shoc
10、ked by the real world.DLacking professional competence.D细节理解题。根据题干中的关键词“jobs lower than their expectations”定位到文章第三段最后一句“Many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in with their parents”(我的很多朋友在毕业后都当了服务生或厨师,或者搬回去跟父母住在一起),上文分析了导致这种情况的原因“The result of thi
11、s upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill”,也就是说,父母的这种教育方式导致很多孩子没有去认真学习专业技能。故答案是D。4Which of the following can be the best title for the text?AStay where you areBBe whatever you want to beCBlind faith in industrial societyDMistaken belief in limitless possib
12、ilitiesD主旨大意题。文章主要阐述了作者指出当前美国的一个社会问题:父母没有给孩子提出具体的、明确的建议,教育其孩子把钱和权力当成了生活的唯一目标,这导致很多孩子没有去认真学习专业技能,在走上社会之后受到了影响,只能去做一些很低层次的工作。根据最后一段中的“Im not buying.todays youth”可知,作者批评了这种教育方式,并且不再相信美国社会的“无限可能”的信念。所以答案是D。.阅读七选五(2019辽宁五校联考)Many people find it hard to lose weight and have to go starvation.Now,Id like to
13、 offer some tricks to help lose weight.Put out a large vegetable plate.Eating waterrich foods such as tomatoes during meals reduces calorie absorption.Other waterrich foods include soups and salads. 1 Because the body processes hunger and thirst through different systems,it simply doesnt register a
14、sense of fullness with water(or tea,coffee or juice)Downsize your dinner plates.The less food put in front of you,the less food youll eat.So instead of using standard dinner plates,serve your main course on salad plates. 2 Instead of large glasses and coffee mugs,return to the old days of cups and e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
