新教材2022版英语人教版(浙江专用)选择性必修二练习课件:UNIT 1 READING AND THINKING .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版浙江专用选择性必修二练习课件:UNIT 1READING AND THINKING 新教材 2022 英语 人
- 资源描述:
-
1、一 Unit 1Reading and Thinking【语用训练】.单词拼写1.If untreated,the illness can become _(严重的).2.I have two _(相互矛盾的)responses to that question.3.John brought the absolute _(证据)that we needed.4.In the rainforest,we have _(多种多样的)plants and wild animals.5.There was no water in the building,just a _(水泵)in the cour
2、tyard.6.Many _(家用的)products are potentially harmful.7.The drug is _(怀疑)of causing over 200 deaths.severecontradictoryproofmultiplepumphouseholdsuspected8.We can _(处理)up to 500 calls an hour at our new offices.9.It is said that drinking much _(纯净的)water is good for health.10.People should _(减少)the am
3、ount of fat they eat.handlepuredecrease.选词填空once and for all,subscribe to,be to blame,thanks to,die from,in time,attend to,in general,find out,as a result of1.He might get there _,but I cant be sure.2._the wifes care,his health has really picked up.3._his carelessness,he made a severe mistake.4.Afte
4、r the accident,the main thing is to _the injured.5.We have to handle this matter _to avoid trouble.6.The report reveals that human fault _for the accident.in timeThanks toAs a result ofattend toonce and for allwas to blame7.I want you to do everything you can to _who is responsible.8.If you _this ne
5、wspaper,youll get an extra magazine.9.Forty thousand children _the infection of this kind of germs a day.10._,the people who take regular exercise are healthier than those who dont.find outsubscribe todie fromIn general.结合课文主题,使用本单元词汇与句型写一篇80词左右的短文1.2020年,全球突然爆发了(break out)新冠肺炎疫情。2.形势非常严峻(severe),以至
6、于住户(household)不能外出,只能待在家里。3.有证据(proof)表明这种病毒是可以人传染人的。4.根据统计(statistics),全球一亿多人被感染(infect)新冠肺炎。5.多亏了(thanks to)无数优秀的科学家们,一些国家的疫情得到了有效控制。6.人们同意(subscribe to)这个观点:这种病毒是人类共同的敌人,不能责备(blame)任何一个国家。7.所有的国家都应该转变(transform)态度,团结起来,共同抗击疫情。In 2020,COVID-19 broke out in the whole world.The situation was so seve
7、re that households couldnt go out and had to stay at home.There is a proof that the virus can pass from person to person.According to the statistics,more than 100 million people have been infected with COVID-19.Thanks to numerous outstanding scientists,the epidemic has been effectively controlled in
8、 some countries.People subscribe to the opinion that the virus is the enemy of human beings and no country can be blamed.All countries should transform their attitude and work together to fight with the epidemic.完成句子1.The song sounds _I want to listen to it again and again.(so.that结构)这首歌曲听起来如此优美,以至于
9、我想一遍又一遍地听。2.Tom is going to _this afternoon.(have+宾语+过去分词)汤姆打算今天下午修理他的电脑。3.Her parents made sacrifices _have a good education.(so that)为了让她受到良好的教育,她的父母做了很多牺牲。so sweet thathave his computer repairedso that she could4.It is obvious that it can enhance peoples consciousness of health,but it is more_ove
10、r-anxiety.(be likely to)很明显,它可以提高人们的健康意识,但更有可能导致焦虑过度。5._Tom speaks to his parents.(the way作先行词)我不喜欢汤姆同他的父母说话的方式。likely to result inI dont like the way【主题阅读】.阅读理解A(2021丽江高二检测)You probably know who Marie Curie was,but you may not have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below,who d
11、o you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace.She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and service
12、s for people in need.In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907-1964)If it werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today.Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the danger ofpollution and the harmful effe
13、cts of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School in 1952,she could not find work at a law firm because she was a woman.She became an Arizona state senator(参议员)in 1981,the first wom
14、an to join the US Supreme Court.OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913-2005)On December 1,1955,in Montgomery,Alabama,Rosa Parks did not give up her seat on a bus to a white passenger.Her simple act landed Parks in prison.But it als
15、o set off the Montgomery bus boycott.It lasted for more than a year,and kicked off the civil-rights movement.“The only tired I was,was tired of giving in.”said Parks.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四位伟大又有影响力的女性,以及她们在各自领域的成就。1.What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack of proper
16、 training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.【解析】选C。细节理解题。根据Sandra Day OConnor部分的第一句可知,因为是女性,她在律师事务所找不到工作。由此可知,桑德拉戴奥康纳被律师公司拒绝是因为对妇女的歧视。故选C。2.Who made a great contribution to the equal rights of the citizens?A.Jane Addams.B.
17、Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.【解析】选D。细节理解题。根据Rosa Parks部分可知,罗莎帕克斯没有在公共汽车上给白人乘客让座。她的简单行为使自己进了监狱。但这也引发了蒙哥马利的公车抵制运动。它持续了一年多,拉开了民权运动的序幕。由此可知,罗莎帕克斯对美国民权运动做出了巨大的贡献。故选D。3.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They ar
18、e pioneers.D.They are peace-lovers.【解析】选C。推理判断题。根据文章内容可知:珍妮亚当斯是第一个获得诺贝尔和平奖的美国女性;雷切尔卡森的作品寂静的春天提高了人们对污染的危险性和化学物质对人类和世界湖泊和海洋的危害性的认识;桑德拉戴奥康纳是美国首位联邦最高法院女法官;罗莎帕克斯在公共汽车上拒绝为白人让座,拉开了民权运动的序幕。由此推知,文中提到的几位女性都是先锋人物。故选C。B(2021丽江高二检测)He Zehui,a Chinese nuclear physicist,accomplished great things in physics and bec
19、ame an outstanding scientist.Her family is famous for producing three famous women scientists,including her two sisters.She graduated from Tsinghua University in 1936 with a degree in physics,and then went on to study at the Technical University of Berlin,where she was the top in her class,outperfor
20、ming her future husband Qian SanqiangChinas“father of the atomic bomb”.In 1940,she earned a Ph.D.in Engineering.The couple made great discoveries in the field of uranium fission(铀核裂变),which drew global attention and earned them worldwide reputations,also marking a milestone in the development of Chi
21、nas experimental fission physics.Many Western media called the couple the“Marie Curie and Pierre Curie of China”.As one of the pioneers in nuclear science and technology in China,Professor He contributed a great deal to nuclear physics.During the 1950s,she started the research and development of nuc
22、lear emulsions(核乳胶)in China and their research reached the advanced world level at that time.He and her research group took the lead in building Chinas first nuclear reactor and accelerator.She was awarded thefirst Award of the National Prize of Natural Sciences for making outstanding achievements i
23、n supporting the national program of nuclear weapon development.Throughout her career,He conquered many obstacles,and was always on the front lines of Chinas science-related work.She published dozens of papers yet placed little value on personal fame.The worlds top physicists recognized He as a famo
24、us scientist“Chinese Madame Curie”.He passed away in Beijing in 2011 at the age of 97,nearly 20 years after QianSanqiang.She dedicated herself to science,living a simple life,always nurturing young researchers and maintaining the highest standards that she had always valued.She loved her country and
25、 science;to both she is now an icon.【文章大意】本文是一篇人物传记。文章介绍了“中国的居里夫人”何泽慧及其成就。4.What is the focus of Paragraph 2 about He Zehui?A.Identity background.B.Character personalities.C.Education experiences.D.Profession competence.【解析】选C。主旨大意题。根据文章第二段介绍了何泽慧毕业于清华大学物理系,随后进入柏林工业大学学习1940年,她获得了工程学博士学位。可知,本段主要介绍何泽慧的
26、教育经历。故选C。5.What do we know about Qian Sanqiang?A.He died following his wife in 1991.B.He won the National Prize of Natural Sciences.C.He assisted He Zehui to develop fission physics.D.He is also a remarkable Chinese scientist.【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段后半部分(她的成绩超越了她未来的丈夫、中国的“原子弹之父”钱三强,成为班上的第一名。)和第三段介绍的夫妻俩的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439844.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
