新教材2022版英语人教版(浙江专用)选择性必修二练习课件:UNIT 4 USING LANGUAGE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版浙江专用选择性必修二练习课件:UNIT 4USING LANGUAGE 新教材 2022 英语 人教版 浙江 专用 选择性 必修 练习 课件 UNIT USING
- 资源描述:
-
1、十二 Unit 4Using Language【语用训练】.单句语法填空1.The fine rain is drizzling in the _(mist)weather.2.People on the roadside looked with _(astonish)eyes at the guests.3.He then proceeded _(smile)brightly,continued and thanked the newsstand owner for the newsstands being open on such a morning.4.With the developm
2、ent of society,_(advertise)have become more and more important in our daily life.mistyastonishedto smileadvertisements5.It is feared that a similar epidemic will soon reach the _(shore)of African.6.They were standing at the table,_(toast)each others health.7.She is quiet and studious,in contrast _he
3、r sister.8.The final competition is now in progress in the course of _(thunder)cheers.9.The manager is thinking about what the best way of _(proceed)is.10.The mountains rolled away to a _(distance)horizon.shorestoastingtothunderingproceedingdistant.选词填空chat with,at dusk,dream of,be close to,owe.to.,
4、contrary to,go on a tour of,in the distance,look across,be available for1._what people have said,I do like Richard.2.We are going to visit our daughter and her family in Toronto and _ Canada.3.We could see the lights of the ship winking _.4.In Quebec you can walk on the old city walls.You can _the S
5、t.Lawrence River from the old city of Quebec.Contrary togo on a tour ofin the distancelook across5.Adolescent students are usually loath to _their parents about what happened in school.6.Some of the floors would _housing units.7.People become tired of the city and want to _nature.8.The company _mone
6、y _more than 60 banks.9.When we returned _,the lights of the city had come on.10.I can still remember when I was little,I _being a great man.chat withbe available forbe close toowestoat duskdreamt of.完成句子1.I saw him _at 5 oclock yesterday.昨天五点钟我看见他在打篮球。2.It was in the nature of a debate _.那更像是一场辩论,而
7、不是争吵。3.Toms hands are very dirty.He _the car.汤姆的手很脏。他一直在修汽车。playing basketballrather than an argumenthas been repairing4.The car stopped and I _.汽车熄火了,我怎么也发动不起来。5.She _,travelling the world with her camera in her hand.她成了一个摄影师,拿着相机周游世界。couldnt start it anyhowbecame a photographer【主题阅读】.阅读理解A(2021长沙高
8、二检测)Safe Travel AbroadPreparing to go traveling abroad can be really stressful(有压力的),especially if you dont know what to expect.Here is a list of important things to remember,so you know exactly what you need to do before you take off.What vaccines(疫苗)do I need?Go to your doctor for advice as soon a
9、s you know where youre going traveling.They will know what vaccines you will need and will be able to advise you on when you need to have them.Remember,some vaccines need to be given months ahead,so make sure you book an appointment as early as possible.Do I need a visa(签证)?Its important that you ha
10、ve the correct official documents for traveling abroad.If you dont have the necessary paperwork,you might be refused entry.Youll need to check that your passport hasnt been out of date either.How do I arrange travel insurance(保险)?Travel insurance is really important.It can protect you in different k
11、inds of situations,such as if you need medical treatment or if your flights are canceled.Travel insurance can be arranged easily online or over the phone,but you can always turn to your local travel agency.Travel agents will also be able to advise you on what you are insured against.【文章大意】本文是一篇说明文。作
12、者写给那些准备出国旅行的人的三条建议,涉及疫苗、签证和保险等信息。1.Who will most probably be interested in this text?A.People who work in insurance companies.B.People who need medical treatment.C.People who plan to travel abroad.D.People who want to take vaccines.【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知,本文是写给那些准备出国旅行的人的建议,涉及疫苗、签证和保险等信息。所以对本文感兴趣的目标人群是
13、计划出国旅行的人,故C项正确。2.Which part of a newspaper may the text be from?A.newsB.travelC.sportsD.advertisement【解析】选B。推理判断题。本文是一篇说明文,写给那些准备出国旅行的人的三条建议,涉及疫苗、签证和保险等信息。最可能出现在报纸上的旅游板块,与新闻、体育和广告无关。故B项正确。3.Which of the following is NOT true according to the passage?A.It can be really stressful to prepare to go trav
14、eling abroad.B.You might be refused entry if you dont have necessary paperwork.C.Its not difficult to arrange travel insurance online or over the phone.D.Some vaccines need to be given ahead,for some vaccines cannot easily be bought sometimes.【解析】选D。细节理解题。根据第二段最后一句可知一些疫苗要提前几个月打。但是文章并没有提及它们不好买。所以选择D项
15、。4.Whats the main purpose of the text?A.To help you make a travel plan.B.To tell you how to keep safe while traveling.C.To give you some advice on travel preparations.D.To suggest you buy insurance for your family.【解析】选C。主旨大意题。根据第一段和文章标题可知,本文写给那些准备出国旅行的人的三条建议,涉及疫苗、签证和保险等信息。故C项正确。B(2021广州高二检测)What if
16、 we had the power to control time,instead of moving from the past to the present to the future?What if we could jump,loop and travel through time in a machine?What if we could go wherever and whenever we pleased?This ability would allow us to witness historic wonders,change decisions and see people
17、from the past.We could right wrongs and stop wars from starting.The mysterious puzzle of time has kept people debating its nature for hundreds of years.Science fiction writers have turned it into imaginative stories.Some scientists have even attempted to explain it using math.This math tries to make
18、 the dream of time travel come true.The scientist Albert Einstein said that time and space are one thing.He called it“spacetime”Einstein said that there are three dimensions in space:height,width and depth.A scientist named Hermann Minkowski added time as a fourth dimension.Einstein introduced two i
19、deas that have led to theories about the possibility of time travel.The first is relativity.The idea of relativity is that the force of gravity causes space to bend,which causes time to twist.The second idea focuses on special relativity.The idea is that a traveler moving super-fast through flat spa
20、cetime will enter the future.Einstein considered time“relative”because it is measured based on where we are on Earth or in space.Stephen Hawking is a famous scientist.He believes that a time machine will never be built.If it were possible,he thinks we would already know.If a time machine could be bu
21、ilt,how come no one from the future has invaded us?The first science fiction story with this theme is The Clock That Went Backwardby Edward P.Mitchell,which was published in 1881.Since then,thousands of books,films and television shows have explored the idea of time travel,in which some tools such a
22、s phones,watches,photographs and old books take travelers backward and forward.Will time travel ever happen?Who knows?Most important is to keep your eyes open and have a sense of wonder.【文章大意】本文是一篇议论文。文章主要围绕时光旅行是否会成为可能这一主题展开,并列举了一些著名科学家对待这一问题的看法。5.What is the authors purpose of writing the first par
23、agraph?A.To show time and space are connected.B.To show peoples interest in time travel.C.To draw readers attention to time travel.D.To make people believe time travel is possible.【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知,文章首段以各种与时光旅行相关的提问开头,意在引起读者对时光旅行的关注和兴趣。故选C。6.Which of the following statement could Einstein agree w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439856.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020届语文高考二轮专题复习课件:学案12 细赏突破分析结构、鉴赏语言题 .ppt
