2020版新一线高考英语(译林版)一轮复习单元强化练5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语译林版一轮复习单元强化练5 WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 译林版 一轮 复习 单元 强化 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元强化练(五).阅读理解A(2019太原模拟)Located in Los Angeles,University of Southern California is in the heart of a leading city.Although LA ranks highly in The Economists Safe Cities Index,navigating any city calls for certain safety precautions(预防措施) along with practicing common sense.Mobile Safety App Powered
2、by LiveSafeThe Mobile Safety App powered by LiveSafe,managed by the USC Department of Public Safety and the USC Department of Emergency Planning,is a free downloadable app that mobile users can use to initiate contact with emergency responders around the campus.Features include:immediate“push button
3、” calls to DPS,easy reporting for suspicious activity or crimes in progress,and location services to notify friends of your route through campus.Blue Light Phone LocationsThe University Park has multiple blue light phones that are strategically placed throughout campus.Take note of where the closest
4、 ones are on your route.They come in handy in case you lose your phone or in an emergency.These phones are directly connected to USC Department of Public Safetys 24hour communications center.Besides emergency needs,it can also be used to report suspicious activity,request for an escort(护卫者) if you f
5、eel unsafe and to report a crime.TrojansAlertTrojansAlert is an emergency notification system that allows university officials to contact you during an emergency by sending messages via text messages or email. When an emergency occurs,authorized USC senders will instantly notify you of realtime upda
6、tes,instructions on where to go,what to do(or what not to do),whom to contact and other important information.All members of the USC community,as well as parents and regular visitors to campus,are strongly encouraged to sign up for TrojansAlert.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了洛杉矶南加利福尼亚大学在校园里采取的一系列安全预防措施,包括在手机中免
7、费下载安全应用软件、在校园内安装蓝光电话等。1What do blue light phones do for students?AGuide students through campus.BAlert students to crime activities.CLight up the way if students feel unsafe.DConnect them with the safety department.D细节理解题。根据第三段第四句“These phones are directly connected to USC Department of Public Safet
8、ys 24hour communications center”可知,这些蓝光电话和南加利福尼亚大学公共安全部24小时保持联系,故D项正确。2How does USC send out instructions during an emergency?AWith blue light phones.BVia text messages or email.CThrough Mobile Safety App.DBy calling all USC members.B细节理解题。根据最后一段第一句“TrojansAlert is an emergency notification system t
9、hat allows university officials to contact you during an emergency by sending messages via text messages or email”并结合第二句内容可知,当发生紧急情况时,大学官员将通过发送电子邮件或短信来联系你,故B项正确。3What is the purpose of the text?ATo encourage students to fight crime.BTo introduce USCs safety department.CTo provide safety services for
10、 USC students.DTo inform parents of safety risks on campus.C写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍了洛杉矶南加利福尼亚大学在校园里采取的一系列安全预防措施,包括在手机中免费下载安全应用软件、在校园内安装蓝光电话等,故C项正确。B(2019广州综合检测)“I saw it first,”Amy said,as she ripped the old leather wallet out of Charlies hands.Without saying a word,as if they both understood that this
11、was a secret they didnt want to share with anyone,they slipped into an alley,where no one could see them look inside.“Theres got to be a million dollars here!”Charlie blurted out,when they saw a pile of hundreddollar bills,Amy,the more realistic of the two,did a quick estimate,thumbing through the w
12、ad of cash.“More like thousands,”she said,her voice shaking in disbelief.Theyd found the wallet in a flowerbed by the sidewalk,when Charlie dropped his cell phone while he was trying to talk and eat a slice of pepperoni pizza at the same time.Amy stuffed the wallet into her backpack and pulled Charl
13、ie along by his elbow toward her house.As they rushed toward Viceroy Avenue,they talked excitedly about what they could do with the moneybuy gifts for parents and friends,get new clothes,travel to the rainforest in Costa Rica,and adopt a whale.It looked like all of their dreams would come true.For t
14、he last block,however,they didnt talk.Each began to suspect that the other one was silently adding to the list of things they could buy.They finally reached Amys house,but instead of going inside,they walked around the house to the back porch.They opened the wallet and counted the money into piles o
15、f ten.The total was $2,400more money than either of them had ever seen.Then they both started talking at once.Who lost it?Their moods shifted,sinking from the high of being rich for fifteen minutes to resigning themselves to what they must do next.In the wallets clear plastic compartment,there was a
16、 drivers license.They knew what they had to do.Although they would lose their newfound treasure,in a way,they felt relieved.【语篇解读】本文主要讲述了Amy和Charlie捡到钱包以及如何处理钱包里的钱的故事。4Where did Amy and Charlie find the wallet?AIn an alley.BIn a backpack.CAmong some flowers.DOn the sidewalk.C细节理解题。根据第三段第一句“Theyd fou
17、nd the wallet in a flowerbed by the sidewalk,when Charlie dropped his cell phone while he was trying to talk and eat a slice of pepperoni pizza at the same time”可知,他们是在路边的一个花坛里发现钱包的,故选C。5In Paragraph 2,why was Amys voice shaking?AShe was afraid that they would be seen by others.BShe was disappointed
18、 there wasnt a million dollars.CShe was fearful that Charlie would tell someone else.DShe felt nervous because shed never seen so much money.D推理判断题。根据第二段最后一句“More like thousands,she said,her voice shaking in disbelief”可推知,Amy声音颤抖是因为她对钱包里钱的数目有些难以置信,她从来没有见过那么多钱,因此感到紧张。故选D。6On their way to Amys house,t
19、heir moods changed from Aexcited to suspiciousBhappy to angryCrelieved to worriedDnervous to disappointedA推理判断题。根据第三段的内容,尤其是第三句“As they rushed toward Viceroy Avenue,they talked excitedly about what they could do with the moneybuy gifts for parents and friends,get new clothes,travel to the rainforest
20、 in Costa Rica,and adopt a whale”和最后一句“Each began to suspect that the other one was silently adding to the list of things they could buy”可推知,他们一开始兴奋地讨论如何花这笔意外之财,最后彼此怀疑,故选A。7What did Amy and Charlie decide to do at the end of the story?ATo keep the money a secret from others.BTo return the wallet to
21、its rightful owner.CTo put the wallet back where they found it.DTo buy many different things with the money.B推理判断题。根据最后一段最后三句“In the wallets clear plastic compartment,there was a drivers license.They knew what they had to do.Although they would lose their newfound treasure,in a way,they felt relieve
22、d”可推知,最后他们决定把捡来的钱包归还给失主,故选B。C(2019长春质检)Sleep repairs the body and the mind and helps prevent disease by strengthening the immune system.However,many adults do not get eight hours of sleep each night.The average adult today gets only 6.4 hours of sleep.Only in recent years have health professionals b
23、egun to realize the seriousness of sleep deprivation in the working population.A significant number of people work at night,work long hours,or suffer from sleeplessness or jet lag.Studies show that the brain is negatively affected by sleep deprivation because certain patterns of electrical and chemi
24、cal activity that occur during sleep are interrupted and the brain cannot function normally.In one study,thirteen healthy adult subjects(实验对象) who usually had normal sleep patterns were kept awake and carefully monitored in a lab during a period of 35 hours.During the experiment,the subjects were as
25、ked to perform several tasks,such as mathematics and word problems,while researchers were undergoing scans of their brain activity.The researchers found that the temporal lobe(颞叶) of the brain,the region involved in language processing,was active during speech tasks in rested subjects but not in sub
26、jects who lacked enough sleep.After several hours without sleep,there was no activity within this region.Several studies show that getting fewer than six hours of sleep can damage shortterm memory and reaction timethus causing a serious risk of accident.In one study of drivers,researchers reported t
27、hat sleep deprivation had the same effects as being drunk.They found that people who drove after being awake for 17 hours performed worse than those with a blood alcohol level of 0.5 percent,the legal limit for drunk driving in most western European countries.The researchers concluded that countries
28、 with drunk driving laws should consider similar restrictions against sleepdeprived driving.【语篇解读】本文是一篇说明文,说明了睡眠缺失对人们大脑的影响,以及驾驶员如果缺乏睡眠可能导致的严重后果。8The underlined word“deprivation”in the first paragraph is closest in meaning to Aweakness BlossCdiscomfort DpainB词义猜测题。根据第一段第二句“However,many adults do not
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
