四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 外国语学校 2019 2020 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. What does the woman mean?A. She is too busy to get the opener.B. She doesnt know where the opener is.C. She wants the ma
2、n to help her dress the baby.2. What is the man doing?A. Writing.B. Playing the video game.C. Listening to the radio.3. What do we know about the man?A. He wants to make good use of his intelligence.B. He asks the woman to find him a job.C. He has found a well-paid job.4. Where are the speakers?A. O
3、n a bus. B. On a plane. C. On a train.5. What does the woman advise the man to do?A. Take a break. B. Drink some water. C. Figure out the problem.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第
4、6、7题。6. Why did the man come back by train?A. There was an air strike.B. He was late for his plane.C. He wanted to enjoy the scenery along the way.7. What does the man think of travelling by train?A. Safe. B. Tiring. C. Enjoyable.听第7段材料,回答第8至10题。8. How does the man usually have dinner?A. He eats at
5、a restaurant. B. He cooks himself. C. His mother cooks.9. What do we know about the man?A. He is good at cooking.B. He usually cooks Chinese food.C. His family isnt fond of Australian food.10. What Australian food does the man think is interesting?A. The meat pie. B. The kangaroo meat. C. The tomato
6、 sauce.听第8段材料,回答第11至13题。11. When did the man start school?A. In 1965. B. In 1969. C. In 1974.12. How did the man go to school?A. By bike. B. On foot. C. By bus.13. What was the worst punishment the man got at school?A. He wrote a sentence many times.B. He had to stand for hours.C. He was hit by a te
7、acher听第9段材料,回答第14至16题。14. What does the man have to do before the movie?A. Check if its playing. B. Finish his report. C. Have dinner.15. What kind of movie will the speakers watch?A. A thriller. B. A comedy. C. A science fiction.16. Which movie will the speakers watch?A. The 6:00 p.m. one. B. The 6
8、:30 p.m. one. C. The 7:00 p.m. One.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the probable relationship between the speaker and the listeners?A. Colleagues. B. Waiter and customer. C. Salesman and client.18. Where is LaFleur Bar?A. Next to the Irish Pub.B. Opposite the Greenville Gallery.C. Across from the Rodol
9、fo Country Club.19. What needs extra pay?A. Food. B. Soft drinks. C. Alcoholic drinks.20. What does the speaker suggest some listeners do in the end?A. Drink less at the party.B. Take public transportation.C. Invite as many people as possible to the party.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅
10、读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWinners ClubYou choose to be a winner!The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money
11、24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!Its a club with impressive features for teenagers:No account keeping fees!Youre no millionaire so we dont expect you to pay large fees. In fact, there is no account keeping or transaction fees!Excellent interest rates!You want your money to grow. The Winners
12、Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.ConvenientTeenagers are busy we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using
13、 the phone and the InternetYou can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your mon
14、ey. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. We cant wait to hear from you. Its the best way to choose to be a winner!1. Which of the following is TR
15、UE about the Winners Club?A. Special gifts are ready for parents.B. The bank opens only on work days.C. Services are convenient for its members.D. Fees are necessary for the account keeping.2. The Winners Club provides magazines which _.A. encourage spendingB. are free to all teenagersC. are full of
16、 adventure storiesD. help to make more of your money3. What is the purpose of this text?A. To set up a club.B. To provide part-time jobs.C. To organize key-cards.D. To introduce a new banking service【答案】1. C 2. D 3. D【解析】本文是一则广告,介绍了一种银行的新的服务项目Winners Club,吸引年轻人参加。【1题详解】细节理解题。根据Convenient部分“You may n
17、ever need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet说明使用该服务非常方便,故选C项。【2题详解】细节理解题。根据最后一部分提到Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your mone
18、y. 这本杂志可以让年轻人更好的理财。故选D项。【3题详解】主旨大意题。纵观全文,文章的目的是为了介绍一种新型的面向年轻人的银行服务项目,故选D项。BIt was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries.Then one day, some visitors from the city arrived. They told the villagers
19、there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other places.This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they
20、 had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a better future. But the dream didnt last long.The change was har
21、dly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately.The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children have to use the money ea
22、rned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left.Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important jobeating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damagi
23、ng the crops and spreading diseases.Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning.4. From paragraph 1 we learn that the villagers _.A. worked very hard for centuri
24、esB. were poor but somewhat content (满足的)C. dreamed of having a better lifeD. lived a different life from their forefathers5. Why did the villagers agree to sell frogs ?A. The frogs were easy money.B. They needed money to buy medicine.C. They wanted to please the visitors.D. The frogs made too much
25、noise.6. What might be the cause of the childrens sickness?A. The crops didnt do well.B. There were too many insects.C. The visitors brought in diseases.D. The pesticides were overused.7. What can we infer from the last sentence of the text ?A. Happiness comes from peaceful life in the country.B. He
26、alth is more important than money.C. The harmony between man and nature is importantD. good old day will never be forgotten【答案】4. B 5. A 6. B 7. C【解析】文章主要讲了一个贫穷的村庄,因为有人说青蛙赚钱就把青蛙卖了,结果发现害虫增多,庄稼收成受影响,孩子也容易生病,从而告诉我们人应该与自然和谐相处,不能破坏生态平衡。【4题详解】细节理解题。第一段中有The people were poor. However, they were not unhappy
27、.和B项意思一致,村民们贫穷但是满足。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段和本段第一句This seemed like money for nothing.句中for nothing是“免费的”意思,说明青蛙容易得到,并能赚到钱,村民才答应买,故选A。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the cr
28、ops and spreading diseases.可知,青蛙一直在做一项重要的工作吃昆虫。 现在有这么多青蛙被杀了,昆虫增长得更快。 他们破坏了庄稼,传播了疾病。可以推断出庄稼收成不好,孩子生病与青蛙减少,害虫增多有关,故选B。【7题详解】推理判断题。最后一句These sounds of the night now have a much deeper meaning. 现在夜晚的这些声音具有更深刻的意义。该句是一个中介句,说明人们过度捕杀造成生态失衡,由此也影响了人类,因此,可以推断人与自然的和谐是重要,故选C。CHome to me means a sense of familiar
29、ity and nostalgia(怀旧). Its fun to come home. It looks the same. It smells the same. Youll realize whats changed is you. Home is where we ran remember pain, live, and some other experiences; We parted here; My parents met here; I won three championships here.If I close my eyes, I can still have a cle
30、ar picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown sofa surrounding a low glass-top wooden table. To the right of the living room is my first bedroom. Its empty, but its where my earliest memories are.There is the dining room table where I celebrated birthdays, and where I cried
31、 on Halloween-when I didnt want to wear the skirt my mother made for me. I always liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite room in the house, my parents room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of the w
32、all next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime - waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.Im lucky because I know my first home still exists. It
33、exists in my mind and heart, on a physical property(住宅) on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew and I learned.Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home. I know its where Ill find my family, my dogs, and my belongings. I purpose
34、ly leave the window open at night because I know Ill be blamed by Mom. But I dont mind, because I want to hear her say my name, which reminds me Im home.8. Why does the author call her parents bed her safe zone(Paragraph 3)?A. It is her favorite place to play.B. Her needs can be satisfied there.C. H
35、er grandparents photos are lined on each side.D. Her parents always play together with her there.9. What can be learned from the passage?A. The old furniture is still in the authors fist bedroom.B. The author can still visit her first physical home in Los Angeles.C. The authors favorite room in her
36、first home is the dining room.D. Many people of the authors age can still find their first physical homes.10. Sometimes when she feels lost, the author will _.A. Open the window at nightB. lie down in bed to have a dreamC. try to bring back a sense of homeD. go to Los Angeles to visit her mom11. Wha
37、t is the authors purpose of writing this passage?A. To express how much she is attached to her home.B. To declare how much she loves her first house.C. To describe the state of her family.D. To look back on her childhood.【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】本文主要表达了作者对家的依恋。小时候,家对于作者来说是自己快乐童年的地方,在家里,自己可以得到最大的
38、满足;长大之后,家已经搬迁到了作者的心里,每当作者迷茫和疲惫的时候,总会闭上双眼,感受和回味家的温暖。【8题详解】推理判断题。根据文章第三段最后两句Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime - waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.可知,作者可以任何时候在父母的床上跳,如果害怕,或者有一个重要的消息不能等到早上,他可以把他的父母唤醒,可以推测出在她父母的
39、床上,作者可以做自己喜欢的事情,故选B。【9题详解】细节理解题:根据文章第四段Im lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅) on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew and I learned.可以得出作者孩提时代住的房子还在,故选B。【10题详解】推理判断题:根据文章最后一段第一句Sometim
40、es when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.可以得出作者不是真正回家,而是在脑子里回味家的味道,因此选C。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段第一句Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧).以及最后一段第一句Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.可以推断出作者对家很依恋。故选A。DWhy should mankind explore
41、 space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, understandably, are very often asked.Perhaps the best answer lies in o
42、ur genetic makeup as human beings. What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wh
43、erever possible.Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. W ithout knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects.Exploration also allows minerals an
44、d other potential resources to be found. Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the l
45、ength or quality of our lives. We have already benefited from other spin -offs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even non-stick pans and mirrored sunglasses are by-products(副产品) of technological developments in the s
46、pace industry!While many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works,
47、it also holds dangers. The danger exists, but knowledge can help human beings to survive. Without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on
48、other planets. It is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.12. Why does the author mention the questions?A. To express his doubts.B. To compare different ideas.C. To introduce points for discussionD. To describ
49、e the conditions on Earth.13. What is the reason for exploring space based on?A. Humans are nature born to do so.B. Humans have the tendency to fight.C. Humans may find new sources of food.D. Humans dont like to stay in the same place.14. The underlined word “spin-offs” in Paragraph 4 probably refer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440385.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
