四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 外国语学校 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。2. 本堂考试150分钟(含听力考试),笔试卷满分150分。3. 答题前,考生务必先将自己的姓名、考号准确无误地填写在答题卡规定的位置上,并使用2B铅笔填涂。4. 考试结束后,将答题卡交回,答题卡不得折叠。第I卷(选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。AWanted,Someone for
2、a Kiss Were looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FMYoull work on the stations music programsMusic production experience in radio is necessary,along with rich knowledge of modern dance musicPlease apply in writing to Producer Vacancies,Kiss 100 Father Christmas Were lookin
3、g for a very special person,preferably over 40,to fill our Father Christmas suit Working days:Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10 30 16 00 Excellent pay Please contact the Enterprise Shopping Centre,Station Parade,EastbourneA
4、ccountants AssistantWhen you join the team in our Revenue Administration Unit,you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division,dealing with post and other general dutiesIf you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to youThis position is equally suitable fo
5、r a school leaver or for somebody who has office experience Wealden District Council Software TrainerIf you are aged 2445 and have experience in teaching and training,you could be the person we are looking forYou should be good at the computer and have some experience in program writingYou will be a
6、llowed to make your own decisions,and to design courses as well as present themPay upwards of 15,000 for the right personPlease apply by sending your CV (简历)to MrsROglivie,Palmlace Limited1. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?A. Wealden District CouncilB. Produce
7、r Vacancies,Kiss 100C. The Enterprise Shopping CentreD. Mrs Oglivie,Palmlace Limited2. We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who A. is aged between 24 and 40B. may do some training workC. should deal with general dutiesD. can work for about a month3. Which position
8、 is open to recent school graduates?A. Accountants AssistantB. Father ChristmasC. Producer,London KissD. Software Trainer4. What kind of person would probably apply to Palmlace Limited?A. One with GCSE grade C levelB. One having good computer knowledge.C. One with some office experienceD. One traine
9、d in producing music programs【答案】1. B 2. D 3. A 4. B【解析】这是一篇应用文。短文介绍的是几则招聘广告。【1题详解】细节理解题。根据第一部分Were looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FMYoull work on the stations music programs我们正在寻找制作人加入我们的声音伦敦吻100调频。你将负责电台的音乐节目。和Please apply in writing to Producer Vacancies,Kiss 100
10、可知,如果你想在电台工作,你可以联系Producer Vacancies,Kiss 100。故B正确。【2题详解】细节理解题。根据第二部分Working days:Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10 30 16 00说明所需要的这个人是从November 24工作到December 24大约一个月的时间。故D正确。【3题详解】细节理解题。根据Accountants Assistant中的This positio
11、n is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience这个职位同样适合于大学毕业生或有办公室经验的人。说明这个职务适合于大学毕业生和那些有办公室工作经验的人。而其它三项都没有这样要求。故A正确。【4题详解】细节理解题。根据第四部分第二行You should be good at the computer and have some experience in program writing你应该擅长电脑,并且有一些程序编写的经验。说明这份工作需要擅长于计算机。故B正确。BAs we
12、have seen, the focus of medical care in our society has been shifting from curing disease to preventing disease especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, smoking, and failure to exercise. The line of thought involved in this shift can be pursued furthe
13、r. Imagine a person who is about the right weight, but does not eat very nutritious foods, who feels OK but exercises only occasionally, and who has no chest pains or abnormal blood counts, but sleeps a lot and often feels tired. This person is not ill. He may not even be at risk for any particular
14、disease. But we can imagine that this person could be a lot healthier.The field of medicine has not traditionally distinguished between someone who is merely “not ill” and someone who is in excellent health and pays attention to the bodys special needs. Both types have simply been called “well”. In
15、recent years, however, some health specialists have begun to apply the terms “well” and “wellness” only to those who are actively attempting to maintain and improve their health. People who are well are concerned with nutrition and exercise, and they make a point of monitoring their bodys condition.
16、 Most importantly, perhaps, people who are well take active responsibility for all matters related to their health. Even people who have a physical disease or handicap (缺陷) may be “well”. In this new sense, if they make an effort to maintain the best possible health, they can in the face of their ph
17、ysical limitations. “Wellness” may perhaps best be viewed not as a state that people can achieve, but as an ideal that people can struggle for. People who are well are likely to be better able to resist disease and to fight disease when it strikes. And by focusing attention on healthy ways of living
18、, the concept of wellness can have a beneficial influence on the ways in which people face the challenges of daily life.5. Todays medical care is placing more stress on _.A. keeping people in a healthy physical conditionB. monitoring patients body functionsC. removing peoples bad living habitsD. ens
19、uring peoples psychological well-being6. According to the passage, the true meaning of the underlined word “wellness” is for people _.A. to best satisfy their bodys special needsB. to strive to maintain the best possible healthC. to meet the strictest standards of bodily healthD. to keep a proper ba
20、lance between work and leisure7. According to what the author advocates (主张), which of the following groups of people would be considered healthy?A. People who have strong muscles as well as slim figures.B. People who are not presently experiencing any symptoms of disease.C. People who try to be as
21、healthy as possible, regardless of their limitations.D. People who can recover from illness even without seeking medical care.【答案】5. C 6. B 7. C【解析】这是一篇说明文。这篇文章讲述了当今社会“健康”概念的新发展。文章介绍了当今社会人们医疗观念的转变并且指出提出这种观念上的转变其实还可以探究得更为深入,最后提出这种程度上的“健康”其实还有改善的余地。【5题详解】细节理解题。根据第一段中的As we have seen, the focus of medi
22、cal care in our society has been shifting from curing disease to preventing disease especially in terms of changing our many unhealthy behaviors, such as poor eating habits, smoking, and failure to exercise.(正如我们所看到的,我们社会医疗保健的重点已经从治疗疾病转移到预防疾病特别是在改变我们许多不健康的行为方面,如不良的饮食习惯、吸烟和缺乏锻炼)可知,如今的医疗保健更加注重消除人们的不良生
23、活习惯。故选C。6题详解】词句猜测题。根据划线词所在句In recent years, however, some health specialists have begun to apply the terms “well” and “wellness” only to those who are actively attempting to maintain and improve their health.可知,然而,近年来,一些健康专家开始将“良好”和“健康”这两个词仅用于那些积极尝试保持和改善健康状况的人。由此推知,本文中划线词“健康”的真正含义是人们努力保持最好的可能的健康。故选B
24、。【7题详解】推理判断题。根据第二段第六、七、八这三行“Even people who have a physical disease or handicap (缺陷) may be “well,” if they make an effort to maintain the best possible health they can in the face of their physical limitations.”可知,即使是身体有残疾的人,只要他努力追求和保持良好的身体状态,而不去在意自身的缺陷,那么他也是健康的,分析选项可知,C项意为“尽管有所局限,人们也应该努力保持健康”,说明人们
25、有努力争取健康的这个理想,因此C项符合作者对“健康”的理解。A项,“拥有强健的肌肉和苗条的身材的人”;B项,“目前没有经历任何症状的疾病的人” ;D项,“即使不经过治疗也能康复的人” ;都没有达到作者心目中的健康,因此排除A,B和D项。故选C。CScientists who study insects are troubled now. All across the United States, bees are leaving their hives and never returning. According to the beekeepers across the country, 25
26、 to 40 percent of the bees in the United States have left their hives since last fall. So far, no one can explain why.Bees play an important role in the production of about one third of the food we eat. A large number of plants not only need peoples care but also need bees that spread pollen from fl
27、ower to flower. Without this process, a plant cant produce seeds or fruits.Now, a group of scientists and beekeepers are trying to find out what has happened. By examining bees behavior and health, they hope to find out what has caused the bees disappearance and to prevent bees from disappearing in
28、the future.Some people think the disappearance may be caused by disease. According to Dewey Caron, a researcher at the University of Delaware, the bees have signs of troubled immune systems (免疫系统) inside their bodies. But why would troubled immune systems cause bees to leave their hives? After all,
29、when people are sick, they want to stay at home. Caron guesses that sick bees may have difficulty figuring out where their homes are.“Another cause may be some chemicals that farmers use to kill unwanted insects on crops.” says Jerry Hayes, who works at the Florida Department of Agriculture.8. The u
30、nderlined part “this process” refers to _.A. peoples careB. bees leaving their hivesC. bees spreading pollen from flower to flowerD. beekeepers raising bees9. It can be inferred from the passage that _.A. the use of some chemicals is the cause of the bees disappearanceB. sick bees are not able to fi
31、nd where their hives areC. its not known yet why a lot of bees are leaving their hives and never returningD. there will be no bees in America in the near future10. What would be the best title for the passage?A. Bees,Humans FriendsB. Scientists Are Interested in BeesC. Why Are Bees Leaving?D. How Do
32、 Bees Send out Information?11. The passage is most probably taken from _.A. science newsB. a public advertisementC. a book on advanced technologyD. a business report【答案】8. C 9. C 10. C 11. A【解析】本文为一篇说明文。文章主要探讨了美国的蜜蜂为什么会离开蜂巢不再返回。【8题详解】词句猜测题。这里需要猜测this process的意思,因为process前用了定冠词,所以一定是指代前文出现的内容。根据A lar
33、ge number of plants not only need peoples care but also need bees that spread pollen from flower to flower.可知,许多植物不仅需要人们的照料,还需要蜜蜂在花间传播花粉。由此可知,this process指的是“蜜蜂在花间传播花粉”。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的By examining bees behavior and health, they hope to find out what has caused the bees disappearance and to p
34、revent bees from disappearing in the future.可知,通过检查蜜蜂的行为和健康状况,他们希望找出蜜蜂消失的原因,并防止蜜蜂在未来消失。由此推知,目前还不清楚为什么很多蜜蜂离开蜂巢再也不回来。故选C。【10题详解】主旨大意题。本文的主旨句为第一段中的All across the United States, bees are leaving their hives and never returning.(在美国各地,蜜蜂都离开了蜂巢,再也没有回来),后面的段落均是为了解开这一秘密而展开。由此可知,Why Are Bees Leaving?(蜜蜂为什么离开
35、?)适合做本文最佳标题。故选C。【11题详解】推理判断题。文章主要讲介绍的是蜜蜂为何离开蜂巢不再回归,应该属于科普知识类的文章。故选A。DGetting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medica
36、l opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the p
37、oor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, king of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.Though the belief in the merit(优点) of dirt was long-lived, dirt has no
38、longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War II.
39、 Advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which mi
40、ght be responsible for the spread of disease. On the contrary, Mary Ruebush, an American immunologist(免疫学家), encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. And the latter position is gaining some ground.12. The kings of France and England in the 16th century closed bath
41、houses because .A. they lived healthily in a dirty environmentB. they thought bath houses were too dirty to stay inC. they considered bathing as cause of skin diseaseD. They believed disease could be spread in public baths13. Which of the following best describes Henry IVs attitude to bathing?A. Cur
42、iousB. AfraidC. ApprovingD. Uninterested14. How does the passage mainly develop?A. By following the order of time.B. By making comparison.C. By providing examplesD. By following the order of importance.15. What is the authors purpose in writing the passages?A. To call attention to the danger of dirt
43、.B. To introduce the history of dirt.C. To present the change of views on dirt.D. To stress the role of dirt.【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】本文主要讲述的是在历史的发展过程中,人们对于dirt的看法是在不停地发生着变化。 【12题详解】D 细节题。根据第二段的前两句as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ill
44、s in. A particular danger was thought to lie in public baths.说明他们认为在浴室里还传染疾病的,所以才下令关闭浴室。故D正确。 【13题详解】B 推理题。根据第二段最后两句Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out. 说明他
45、很害怕疾病的传播,所以才把这位贵族驱逐出去,故B正确。 【14题详解】A 推理题。根据第二段In the early 16th century和 did the king of England in 1546. 以及Henry IV, King of France, was famously dirty. 说明本文是按照时间的顺序来组织全文的。故A正确。 【15题详解】C 主旨大意题。根据文章主题段第一段Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing f
46、ixed about attitudes to dirt. 和最后一段Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.都说明人们对于dirt的看法是在不停地变化之中的,故C项正确。 【名师点睛】本文是关于人们对dirt的看法的变化,要求考生在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定判断和
47、推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可能是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。比如第2小题,根据第二段最后一句中的to avoid the attack of disease,(为了避免疾病的攻击)说明他很害怕疾病的传播。所以很容易看出,Henry IV对洗浴的态度是“害怕”。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The jobs of the future have not y
48、et been invented. _16_ By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.1. CuriosityYour children need to be deeply curious. _17_ Ask kids, “What ingredients (配料) can we add to make these pancakes even better next time?” and then try them out. Did thos
49、e ingredients make the pancakes better? What could we try next time?2. CreativityTrue creativity is the ability to take something existing and create something new from it. _18_ There are a dozen different things you can do with them. Experimenting with materials to create something new can go a lon
50、g way in helping them develop their creativity.3. Interpersonal SkillsUnderstanding how others feel can be a challenge for kids. We know whats going on inside our own head, but what about others? Being able to read people helps kids from misreading a situation and jumping to false conclusions. _19_
51、“Why do you think shes crying?” “Can you tell how that man is feeling by looking at his face? If someone were to do that to you, how would you feel?”4. Self-expression_20_ There are many ways to express thoughts and ideas music, acting, drawing, building, photography. You may find that your child is
52、 attracted by one more than another.A. Encourage kids to cook with you.B. And we cant forget science education.C. We can give kids chances to think about materials in new ways.D. So how can we help our kids prepare for jobs that dont yet exist?E Gardening is another great activity for helping kids d
53、evelop this skill.F. We can do this in real life or ask questions about characters in stories.G. Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.【答案】16. D 17. A 18. C 19. F 20. G【解析】本文是一篇说明文。文章就如何让孩子适应未来的工作,提出了四个方面的建议:在生活和学习中培养好奇心、创造力、人际交往技巧和自我表达。【16题详解】考查上下文的语境理解。根据By helpin
54、g them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds.可知,这里叙述的是帮助他们发展最优秀的技能,所以上句应该怎样帮助为了他们未来的工作而做好准备。D项:So how can we help our kids prepare for jobs that dont yet exist?(我们怎样才能帮助孩子们准备那些还不存在的工作呢?)符合语境。故选D。【17题详解】考查上下文的语境理解。根据Ask kids, “What ingredients (配料) can we ad
55、d to make these pancakes even better next time” and then try them out.可知,下文叙述的是做煎饼时添加什么配料会更好,所以上句应该鼓励孩子和你一起做饭。A项:Encourage kids to cook with you.(鼓励孩子们和你一起做饭)符合语境。故选A。【18题详解】考查上下文的语境理解。根据True creativity is the ability to take something existing and create something new from it.可知,上文叙述的是培养孩子的创造力,给他们一
56、些材料,然后从这些材料中创造出新的东西。所以下文应该是我们给孩子提供机会用新的方式来使用这些材料。C项:We can give kids chances to think about materials in new ways.(我们可以给孩子们以新的方式思考使用材料的机会)符合语境.故选C。【19题详解】考查上下文的语境理解。根据“Why do you think shes crying?” “Can you tell how that man is feeling by looking at his face? If someone were to do that to you, how
57、would you feel?”可知,此处是问孩子怎样判断人的情感问题,所以上句应该是我们在真实生活的做法及在故事中的人物一些问题。F项:We can do this in real life or ask questions about characters in stories.(我们可以在现实生活中这样做,也可以问一些关于故事中人物的问题)符合语境。故选F。【20题详解】考查语境理解及主题句。根据There are many ways to express thoughts and ideas music, acting, drawing, building, photography.
58、You may find that your child is attracted by one more than another.可知,有许多方法表达出自己的想法和观点,所以用一种有效的方式交流是一种技能。G项:Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill.(能够以有意义的方式交流思想是一项宝贵的技能)符合语境。故选G。第二部分 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑
59、。Time is very important in our lives. It _21_ our everyday moments. However, time never had any _22_ in my life until I received a watch from my father that organized my life and made me more _23_.Its round in the center with two silver hands that go around my wrist. And all of it is made of silver.
60、 This _24_ tells me the importance of time in my life.I received this _25_ on a gray-sky day. I had to go to the airport at 9:00 AM to _26_ up my Uncle Ali and take him to my fathers house. _27_, I was late because I was _28_ out with my friends. Later on that day, around 11:00 AM, I _29_ my uncle,
61、but I was very _30_ for him. He had _31_ the airport and taken a taxi to my fathers house.I got to my fathers house at 2:00 PM on the same day and looked at my angry fathers face. I felt _32_ of myself at that moment. After I said hi to my _33_ father and tired uncle, my father asked me to sit next
62、to him where he handed me this watch as a gift from him. Then he said, “Essa, did you have _34_ with your friends today?” I answered, “Yes father, and Im sorry about not picking up my Uncle Ali.” He said, “What you _35_ was not very nice and you should be sorry for your _36_” I was ashamed and said,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语文试卷(高一3月联考).pdf
