四川省成都外国语学校2021届高三上学期期中(含听力)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都外国语学校2021届高三上学期期中含听力英语试题 WORD版含解析 四川省 成都 外国语学校 2021 届高三上 学期 期中 听力 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高2018级高三上期11月月考英语学科试题高三英语试卷注意事项:1、本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分;2、本堂考试听力加笔试共120分钟,满分150分;3、答题前,考生务必先将自己的姓名、学号填写在答题卡上,并使用2B铅笔填涂。4、考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来
2、回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is answering the phone?A. Elaine.B. Allan Mac Farlane.C. Bob Harris.【答案】A【解析】【原文】W: International Shipping, Elaine speaking, may I help you?M: Allan Mac Farlane speaking. Could I speak to Bob Harris, please?W: Hold on a moment please, Mr Mac Farlane. I
3、ll just put you through.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What happened to the driver?A. He ran into a bicycle.B. He drove too slowly.C. He ran into a tree.【答案】C【解析】【原文】M: The taxi driver must have been driving too fast.W: I dont think so. He crashed into the tree because he was trying to avoid a bicycle in fron
4、t of him.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can we learn from the dialogue?A. They like summer.B. They dont like summer.C. They think hot weather is nicer.【答案】B【解析】【原文】M: Summer is over at last, its time to put T-shirts away.W: Ive been waiting for this for months.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When should Susan go to
5、 meet Professor Brown?A. At 9:30.B. At 10:00.C. At 10:30.【答案】C【解析】【原文】W: Can I come to see you at 10:00,Professor Brown?M: Im sorry, Susan, but Ill be meeting my students then. Why not come half an hour later?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman plan to do this afternoon?A. Buy a new pair of gla
6、sses.B. Shop for some clothes.C. Go to her classes.【答案】A【解析】【原文】M: I telephoned to see if youd like to go to the movies this afternoon.W: Id really like to, but I just broke my glasses and Ive got to do something about getting another pair before the shop closes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
7、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation most likely take place?A. In a restaurant.B. In a hotel.C. On the phone.7. When does the restaurant stop serving lunch?A. At 1
8、p. m.B. At 2 p. m.C. At 3 p. m.8. How many people will come with the woman for lunch?A. One.B. Two.C. Three.【答案】6. C 7. C 8. A【解析】【原文】M: Paulanar Restaurant. Head waiter. Good morning.W: Id like to book a table for two.M: And is that for today, Madam?W: Of course.M: At what time, Madam?W: Oh, about
9、three oclock, I suppose.M: Im afraid we only serve lunch till 3 p. m.,Madam.W: Oh, well, two oclock then, and it must be by a window.M: Very good, and your name, please?W: White. Linda White.M: Very good, Mrs. White. A table for two at 2 p. m.today.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. What are the
10、speakers talking about?A. Buying a car.B. Choosing a gift.C. Using a computer.10. Whats the relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Professor and student.C. Salesman and customer.11. What do we know about the person mentioned by speakers?A. He must be fond of learning.B. He is s
11、urely over sixty years old.C. Maybe he likes something expensive.【答案】9. B 10. A 11. C【解析】【原文】M: Oh, we still havent decided what to get him.W: I know. Its hard. What does he need?M: Well, darling, the other day he said that he needed a car.W: Yeah, right. Well, I think thats a little beyond us.M: Ye
12、ah, itd be fun, but its just a little too expensive.W: Theres the usual kind of thing, like a wallet or tie.M: Oh, please, not for his sixtieth. I think we should get him something more expensive than that, dont you? I mean, we want to get something good, something.W: Something unusual?M: Yeah.W: We
13、ll, how about a computer? We could get him a computer. That way we could keep in touch on e-mail.M: No, no, no. You know him. He says hes too old to learn how to use a computer. He isnt, of course, but I dont think hed ever use it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. Whats the probable relationshi
14、p between the speakers?A. Close friends.B. Strangers.C. Colleagues.13. Whats the woman going to do?A. She intends to post a letter.B. She wants to do some exercise.C. She is going to work in a post office nearby.14. What does the woman have to do to reach the destination?A. She has to register her l
15、etter.B. She has to turn right to the main street.C. She has to find the entrance inside a building complex.【答案】12. B 13. A 14. C【解析】【原文】W: Pardon me. Are you familiar with this neighborhood?M: Well, I should be. Ive lived here all my life. What are you looking for?W: The Post Office.M: Well, the ne
16、arest one is about a mile away.W: Oh. Well, I guess I could send a letter.M: Theres a mail box up the street. Have you already got a stamp on that letter?W: Yes, I have to register it. How do I walk to the post office from here?M: Go up this street until you get to the main street. Then turn right a
17、nd walk about four blocks or so.W: Thank you for your help.M: The post office entrance is inside a building complex with some other officesW: Im sure Ill find it. If I get lost, Ill ask again.M: Theres an American flag out front, and a sign: The U. S.Post Office.W: Thanks again. Bye.听下面一段较长对话,回答以下小题
18、。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. What is the present condition of hotline like today?A. Poor.B. Popular.C. Rare.16. What is the purpose of starting the hotline for teenagers?A. To gain the belief of teenagers.B. To make teenagers study hard.C. To protect teenagers rights.17. What does the woman think of the h
19、otline for teenagers?A. It wont last long.B. It will be useful.C. It will be of no use to teenagers.【答案】15. B 16. C 17. B【解析】【原文】M: Hotlines are very common in todays life, do you think so?W: Of course.M: Most of them are about amusement, in my opinion. But some of them are very important in our dai
20、ly life.W: Is that true?M: Certainly. A free hotline offering help to teenagers was opened in Guang Dong.W: Can you tell me something more about it?M: It is the first part of the national hotline system to help to protect teens rights. Young people who have psychological problems or questions on leg
21、al issues can call for help. More than 100 experts are ready to offer help.W: Then what is the telephone number?M: Call 12355 if you are in Guangzhou and 020-12355 if you are outside.W: Oh, it will be a help to teenagers.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What is the purpose of the passage?A. To a
22、nalyze the current market.B. To introduce a US companys new way.C. To report on the growing middle class of China.19. How many new babies does China have every year?A. 11 million.B. 20 million.C. 21 million.20. Which of the following is true?A. China is behind in toys making.B. China has a lot of hi
23、gh quality toys exported.C. The toys made by China are of poor quality.【答案】18. B 19. C 20. B【解析】【原文】BEIJING( Associated Press) China has a growing middle class, a tradition of expecting education and 21 million new babies every year. Selling educational toys should be easy.While China may be the wor
24、lds biggest toy maker, much of the best is exported. Department stores here do not have enough high quality toys. It is said the demand for educational toys is low. A US company, Baby Care, is trying to change that with a new way to sell toys in China. Baby Care works basically together with doctors
25、 in Beijing hospitals. People who join the companys mothers club get lectures and newsletters on baby and child development at no extra costif they agree to spend 18 dollars a month on the companys educational toys and childcare books.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个
26、选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASome of the best museums across China are putting their exhibitions online in VR format for free. While stuck at home due to the novel coronavirus outbreak, why not take a detailed online tour at museums that you would not otherwise have time for?The Palace MuseumThe Palace M
27、useum is known as the Forbidden City. Visitors can browse all the buildings of the Palace Museums. More than 400,000 imperial artifacts have been digitized online, which can definitely help you gain knowledge and immerse yourself in a cultural atmosphere.The websites: Shanghai MuseumShanghai Museum
28、is a large and famous museum, which collects over 120,000 precious artistic relics from more than 5,000 years ago to the Qing Dynasty. The marvelous bronze, ceramics, paintings and calligraphies offer a visual feast for the eyes, and also provide a good chance for people to learn the profound Chines
29、e history and culture.If you are into ancient Chinese arts and crafts, then the online Shanghai Museum is definitely worth your time.The website: Mogao CavesThe Mogao Caves, also known as Thousand Buddha Grottoes, is a UNESCO World Heritage Site located near Dunhuang in northwest Chinas Gansu Provin
30、ce.Now visitors can directly browse dozens of classic caves and appreciate the murals(壁画) by cave rooms through the “Digital Dunhuang”, the website of the Mogao Caves. The development of “Digital Dunhuang” not only shocks visitors in a visual sense but also “moves” the Mogan Grottoes outside.The web
31、site: https:/wwwe-21. The people interested in ancient Chinese arts and crafts should visit _.A. https:/www.e-B. C. D. 22. What can the visitors see through “Digital Dunhuang”?A. Precious imperial artifacts.B. Classic caves and the murals.C. Ancient people living in the caves.D. All the artistic rel
32、ics of Dunhuang.23. What is the purpose of writing the passage?A. To guide what to do at weekends.B. To recommend an online tour.C. To support the sickness prevention.D. To invite visitors to real scenic spots.【答案】21. D 22. B 23. B【解析】这是一篇应用文。中国一些最好的博物馆正在将他们的展览,以虚拟现实的形式免费放在网上。文章主要介绍了三个可以进行网上博物馆旅行的网站
33、。【21题详解】细节理解题。根据Shanghai Museum部分中“If you are into ancient Chinese arts and crafts, then the online Shanghai Museum is definitely worth your time.The website: 【22题详解】细节理解题。根据Mogao Caves部分中“Now visitors can directly browse dozens of classic caves and appreciate the murals by cave rooms through the “D
34、igital Dunhuang”, the website of the Mogao Caves.”可知现在,游客可以通过莫高窟网站“数字敦煌”直接浏览几十个经典洞窟,欣赏洞窟室壁画。由此可知,游客通过“数字敦煌”能看到经典的洞穴和壁画。故选B。【23题详解】推理判断题。根据第一段中“While stuck at home due to the novel coronavirus outbreak, why not take a detailed online tour at museums that you would not otherwise have time for?”可知当你因为新
35、型冠状病毒爆发而困在家里的时候,为什么不去那些你没有时间去的博物馆进行一次详细的在线旅游呢?结合文章主要介绍了三个可以进行网上旅行的网站,由此可推知,写这篇文章的目的是推荐网上旅游。故选B。BA lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal attack when a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who was on his trapped way to work shortly
36、 after receiving an ultimatum(最后通牒) about the job. Although there was a good reason for Sams being lateserious illness at homehe realized that this by-now-familiar excuse wouldnt work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal speech.Yes, the boss was. S
37、am entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room; everyone was hard at work. Sams supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. “How do you do!” he said, “Im Sam Maynard. Im applying for a job, which, I understand, became available just 35 m
38、inutes ago. Does the early bird get the worm?”The room exploded in laughter, except that the supervisor had to clamp off a smile and walked back to his office. Sam Maynard had saved his job with the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently ignored, means of handlin
39、g the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying “no”, criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face. For some jobs, its the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serio
40、us dialogue may start a quarrel. For example, many believe that comedians on television are doing more today for racial and religions tolerance than people in any other form.24. Why was Sam late for his job?A. Because he was seriously ill at home.B. Because he received an ultimatum.C. Because he was
41、 busy applying for a new job.D. Because he was caught in a traffic jam.25. The phrase “clamp off” in Paragraph3 means_.A. try to hold backB. pretend to setC. send offD. give out26. Which of the following statements can we infer from the passage?A. Many lose lifes battles for they are always late.B.
42、Sam was supposed to come to his office at 8:30.C. It wasnt the first time that Sam came late for his work.D. Humor is the most effective way of solving problems.27. Whats the main idea of this passage?A. Sam Maynard saved his job with humor.B. Humor is important in our lives.C. Early bird can get th
43、e worm.D. Humor can solve racial discriminations.【答案】24. D 25. A 26. C 27. B【解析】这是一篇记叙文。记叙了上班族Sam因为遇到了交通阻塞上班迟到,而在此之前他已经收到了迟到的最后通牒,因此这次很可能被辞退。当他在9:35分时走进办公室,他的老板走向了他,突然,Sam强颜欢笑,伸出手来。“你好!”他说。“我是Sam。我正在申请一份工作,据我所知,这份工作在35分钟前才开始招聘。早起的鸟儿有虫吃吗?”于是办公室都爆发出了笑声,他通过一点幽默化解了这次危机。【24题详解】细节理解题。根据第一段中Consider the ca
44、se of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving an ultimatum (最后通牒) about being late on the job.可知以我的一位年轻朋友为例,他在接到关于这份工作的最后通牒后不久就被困在了上班的路上。由此可知,Sam上班迟到是因为遇到了交通阻塞。故选D。【25题详解】词义猜测题。根据上文The room exploded in laughter, except that the supervisor had to可知房间里哄
45、堂大笑,因此老板也是只能强忍住笑,走回他的办公室。故可知划线部分单词意思为“努力忍住;抑制住”。A. try to hold back抑制住,忍住;B. pretend to set假装;C. send off寄出;D. give out分发。故选A。【26题详解】推理判断题。根据第一段中Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving an ultimatum (最后通牒) about being late on the j
46、ob.可知以我的一位年轻朋友为例,他在接到关于这份工作的最后通牒后不久就被困在了上班的路上。由此可推知,这已经不是Sam第一次上班迟到了。故选C。【27题详解】主旨大意题。根据第一段中A lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal attack when a touch of humor might well enable us to win.可知很多人因为正面攻击而输掉了生活的艰苦战斗,而幽默感可能会让我们赢得胜利。结合文章记叙了上班族Sam因为遇到了交通阻塞上班迟到,而在此之前他已经收到了迟到的最后通牒,因此这次很可能被
47、辞退。当他在9:35分时走进办公室,他的老板走向了他,突然,Sam强颜欢笑,伸出手来。“你好!”他说。“我是Sam。我正在申请一份工作,据我所知,这份工作在35分钟前才开始招聘。早起的鸟儿有虫吃吗?”于是办公室都爆发出了笑声,他通过一点幽默化解了这次危机。由此可知,这篇文章的主旨是幽默在我们的生活中很重要。故选B。CThere is hope for our planets survival. Innovative products are being designed to reduce our reliance on plastic, singleuse plastic in partic
48、ular. One such innovation comes from international design firm Carlo Ratti Associati with its“Feel the Peel” machine, an experimental rounded juice bar that not only makes freshly squeezed orange juice, but also 3D prints a recyclable bioplastic cup with the leftover orange peels.Designed with globa
49、l energy company Eni, the juicer is 10 feet tall and topped with a massive dome(圆顶),feeding the juicer with oranges on demand. The dome is made up of round tracks that hold up to 1,500 oranges. A 3D printer is set up in the base of the machine.The machine goes like magic. When an order is placed, th
50、e oranges slide down the tracks to a squeezer, and the juice is then deposited into an “orange peel” bioplastic cup, ready to enjoy. Meanwhile, the freshly squeezed peels fall down a tube and accumulate at the bottom of the machine where they are dried, milled(碾磨) and mixed with Polylactic Acid, cre
51、ating a bioplastic material. The bioplastic is then heated and melted into a filament and the 3D printer then creates recyclable bioplastic cups, ready to be filled with freshly squeezed juice.How cool that is! It seems that Carlo Ratti Associati and Eni have plans to take Feel the Peel beyond just
52、orange juice.“The principle of circularity is a must for todays objects,” says Carlo Ratti. “Working with Eni, we tried to show circularity in a very tangible(有形)way, by developing a machine that helps us to understand how oranges can be used well beyond their juice. The next improvement of Feel the
53、 Peel might include new functions, such as printing fabric for clothing from orange peels.”28. What is the aim of creating the “Feel the Peel” machine?A. To design innovative products.B. To produce singleuse plastic cups.C. To carry out various experiments.D. To take something beyond just juice.29.
54、What is the main idea of Paragraph 4?A. How the new juicer works.B. What the two companies share.C. Where the new tool comes from.D. Why the machine is catching on.30. According to Carlo Ratti, we can infer that_.A. circularity can be shown in a very popular wayB. their new machine still has some po
55、tentialsC. his company is very interested in Enis designD. a product can help us understand our world31. What can be the best title for the text?A. Orange Peels Arrive in a New FormB. Innovative Products Are Being DesignedC. Orange Juicer 3D Prints Bioplastic CupsD. Carlo Introduces a Recyclable Mac
56、hine【答案】28. D 29. A 30. B 31. C【解析】本文是说明文。为了减少我们对塑料的依赖,人们设计出许多革新性产品。本文介绍了一台创新性榨汁机“Feel the Peel”,不仅可以榨出新鲜的橙汁,而且可以使用剩下的橙皮3D打印生物塑料杯。【28题详解】细节理解题。根据第二段的“One such innovation comes from international design firm Carlo Ratti Associati with its“Feel the Peel” machine, an experimental rounded juice bar that
57、 not only makes freshly squeezed orange juice, but also 3D prints a recyclable bioplastic cup with the leftover orange peels.( 其中一项是创新来自国际设计公司Carlo Ratti Associati的“Feel the Peel machine”,这是一款实验性的圆形果汁棒,不仅可以榨出新鲜的橙汁,还可以用剩下的橙皮3D打印出可回收的生物塑料杯。) 可知,创建“Feel the Peel”机器的目的是为了得到除果汁外的东西。故选D。【29题详解】主旨大意题。根据第四段
58、首句“The machine goes like magic.(这台机器的运行像魔术一样)”以及下文内容可知,本段讲述了Feel the Peel是如何运行的:首先顾客下订单,橙子滑进挤压器,然后果汁就会储存在一个橘皮生物塑料杯里,就可以享用了。与此同时,鲜榨皮掉下来,堆积在机器的底部,在那里烘干,碾磨和聚乳酸混合,创造生物塑料材料。然后,生物塑料被加热并融化成细丝,3D打印机就会创造出可回收的生物塑料杯,随时可以装满新鲜榨汁。故选A。【30题详解】推理判断题。根据最后一段的Carlo Ratti 说的“The next improvement of Feel the Peel might i
59、nclude new functions, such as printing fabric for clothing from orange peels.( Feel the Peel机器接下来的改进可能包括新的功能,如用橘子皮打印做衣服用的布。)”可推断,Carlo Ratti认为他们的新机器还有许多潜力。故选B。【31题详解】主旨大意题。根据第二段内容“One such innovation comes from international design firm Carlo Ratti Associati with its“Feel the Peel” machine, an exper
60、imental rounded juice bar that not only makes freshly squeezed orange juice, but also 3D prints a recyclable bioplastic cup with the leftover orange peels.(其中一项创新是来自国际设计公司Carlo Ratti Associati的“Feel the Peel machine”,这是一款实验性的圆形果汁棒,不仅可以榨出新鲜的橙汁,还可以用剩下的橙皮3D打印出可回收的生物塑料杯。)”以及下文对这个机器的介绍可知,文章主要讲述了一台可以用橘子皮3
61、D打印生物塑料杯的机器,因此推断C项“橙汁机3D打印生物塑料杯”为最佳标题,故选C。D“Its a big hammer to crack a nut.” This is how one angry parent described the recent crackdown (严厉的打击) by London police on parents who drop their kids off at school by car. Yes, you read that correctlythe very mode of transportation that many American schoo
62、ls insist is the only safe way to deliver kids to school is now considered illegal in the UK.The decision to fine any vehicles seen dropping off or picking up kids within a particular zone of east London comes from city councillors (议员) long-term efforts to make the area safer and less crowded. They
63、 say theyve been trying for years “to encourage reasonable parking”, but in vain. Neighborhood residents complain frequently about their driveways being blocked by illegally parked cars for 15 minutes or more,often while theyre trying to get to work, and the streets are long overcrowded.Now the rule
64、s have changed. Some parents are angry. Angie is a mother who made the “big hammer” comment and says the crackdown is “way over the top.” The nearest drop-off point for her six- year-old is now a five-minute walk from the school. Others are happy with the decision severe though it may seem. Councill
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440898.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册英语课件-Unit 8International Children’s day7_湘少版.ppt
