2020版新高考英语二轮复习京津鲁琼版练习:专题五 书面表达 层级三 第二讲 专题强化训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语二轮复习京津鲁琼版练习:专题五 书面表达 层级三第二讲专题强化训练 WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、读后续写(一) (建议用时:每篇25分钟)A阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。He met her at a party.She was so outstanding, with many boys around her, while he was so ordinary, with nobody paying attention to him.At the end of the party, he invited her to have coffee with him.She was surprised, but out of politeness, she agr
2、eed.They sat in a nice coffee shop.He was too nervous to say anything, and she felt uncomfortable,_thinking, “Please let me go home.”Suddenly he asked the waiter, “Would you please give me some salt? Id like to put it in my coffee.”Everybody stared at him.So strange! His face turned red, but, still,
3、 he put the salt in his coffee and drank it.She asked him curiously, “Why do you have this hobby?”He replied,_“When I was a little boy, I was living near the sea.I liked playing in the sea, and I could feel the taste of the sea, just like the taste of the_salty_coffee. Now every_time I have the salt
4、y coffee, I always think of my childhood. I miss so much my hometown and my parents who are still living there.”While saying that he couldnt hold back his tearsShe was deeply touched.Thats his true feeling, from the bottom of his heart.A man who can speak out his homesickness must be a man who loves
5、 home, cares about home, and has responsibility for his family.Then she also started to speak about her faraway hometown, her childhood, and her family.That was a really nice talk, also a beautiful beginning of their story.They continued to date. She found that actually he was a man who met all her
6、demands: he was kindhearted,_warm and careful.He was such a good person but she almost missed him!Thanks to his salty coffee!Then the story went on just like every beautiful love story: the princess married the prince, and then they were living in happiness.And, every time she made coffee for him, s
7、he put some salt in the coffee.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语; 3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:After 40 years, he passed away, leaving her a letter._Paragraph 2:Learning the truth while reading the letter,_One possible version:Paragraph 1:After 40 years, he passed
8、 away, leaving her a letter. It said, “My dearest, please forgive my only lie I told youthe_salty_coffeeRemember the first time we dated? I was so nervous that I said salt.Actually I wanted some sugar.” He said many times he wanted to tell her the truth, but he was afraid of losing her.He also told
9、her having her with him was his biggest happiness in his life.If he could live for a second time, he still wanted to marry her.Paragraph 2:Learning the truth while reading the letter, she wept, with tears down her face, making the paper totally wet.Never had she doubted it.Thinking that every_time h
10、e drank the strange taste of coffee, her heart ached a lot.Her husband was such a kindhearted and considerate man that he hid the truth for his whole life.How deeply he loved her! Someday, someone asked her, “Whats the taste of salty coffee?” “Its sweet,” she repliedB阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。In
11、 2004, my husband, Joe and I worked in a design company in Arizona.One day, when we got back home after work, my tenyearold daughter Becky, and Joe were united in their desire for a dog.As for me, I shared none of theirs.“But why,” they pleaded(恳求)“Because I dont have time to take_care_of a dog.” “B
12、ut well do it.” “Really? Youre going to walk the dog? Feed the dog? Bathe the dog?” “Yes, yes, and yes.” “I dont believe you.” “We will.We promise.”They didnt. They wanted to walk the cute dog that first day.From day two, neither of them thought to walk the dog.While I was slow to accept that I woul
13、d be the one to keep track of her shots, to feed and clean her, Misty knew this on day one.As she looked up at the three new humans in her life, she calculated,“The medium one is the most reliable.”Quickly, she and I developed something very similar to a Vulcan mind meld(心灵相通)Shed look at me with th
14、ose sad brown eyes of hers, send her need, and then wait, trusting I would understandwhich, strangely, I almost always did. In no time, she would extend across my stomach as I watched television, and snored on my homeoffice couch as I worked on my design.Even so, part of me continued to reject walki
15、ng duty. Joe and Becky had promised.“Not fair,” I said to myself as she and I walked.“Not fair,” Id loudly remind anyone within earshot upon our return home.In September, 2008, the Great Depression hit Arizona.With that, my husband and I were both laid off overnight.During the following six months,
16、Joe and I hurriedly rushed here and there to seek a new job, doing anything and everything we could to request employment.Every part of my life changed;_no part of my old routine remained.However, Misty still needed walking.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语; 3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线
17、标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Upset as I was, I had to walk Misty while seeking a job._Paragraph 2:Months going by, my life changed a little and I came to enjoy my walks with Misty._One possible version:Paragraph 1:Upset as I was, I had to walk Misty while seeking a job. I felt it a heavy duty to apply my
18、 energy to the routine walk.Every time I walked Misty, I felt exhausted and fed up.One day, Misty stopped in front of me, unwilling to move forward despite my dragging the rope.Dramatically, all my anxiety, exhaustion and displeasure erupted like a volcano.I knelt down, burying my head in my hands,
19、tears rolling down my face.Then, Misty approached me and laid her head on my knees to comfort me. I was a little embarrassed but grateful for Mistys understandingThen I stood up, with my steps firm and powerful.Paragraph 2:Months going by, my life changed a little and I came to enjoy my walks with M
20、isty. It felt more like relaxation than duty. Misty shared my negative feelings and kept walking peacefully, which comforted me a lot. Thanks to Mistys silent companion, I regained the enthusiasm to life and finally went through the hard times. With my unremitting efforts, I eventually got a new job
21、, and so did Joe. Everything seemed to be just fine and my family went back to routine. But something did changeI had an earnest and faithful friend.C阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。The event that stands out in Toms memory happened one morning when Tom was only ten years old. He was at home with his e
22、lder sister Jane. Tom was doing his homework when he heard raised voices. At first he thought nothing of it since customers in the motorcycle shop directly below their flat often became loud, but he soon realized this time it was different.“Quick!Quick! Remove the motorcycles from the shop.” someone
23、 yelled.Then a thick burning smell filled the air. When Tom opened the front door of their flat to investigate, a thick cloud of smoke greeted him. The motorcycle shop had caught fire and people were running and crying.Jane, who had been playing the violin in her room, hurried to the living room. Th
24、ey rushed out of the_door and along the corridor(走廊) through the smoke.They were heading towards the stairway at the far end of the corridor when Jane stopped in her track. She turned around and headed back the way they came. Tom had no idea what she was doing, but he followed suit.Jane had suddenly
25、 remembered the lady in her 70s who lived next door to them, who they called Makcik, Malay for auntie. Jane began banging on Makciks door, but got no answer. As the smoke thickened around them, Tom could see many of their neighborssome still in their pyjamas(睡衣裤)running for safety. The thought of fe
26、ar crossed his mind.“She would have run for safety like everyone else!” Tom cried. However, Jane refused to give up. “I know Makciks still inside.” She said she was familiar with Makciks daily routine and was certain she would still be sleeping. She pounded the door. “Go downstairs. Go now! Go!”注意:1
27、所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Tom noticed the flame was reaching up._Paragraph 2:Luckily, some neighbors passing by stopped and offered help. _One possible version:Paragraph 1: Tom noticed the flame was reaching up. Frozen with fear, h
28、e stood rooted to the spot. He comprehended the gravity of the situation and held Janes hand tightly. By then, both of them were coughing and their eyes were stinging. Time seemed to stand still, though they were probably there for only two or three minutes. Tom begged Jane to run for safety as quic
29、kly as possible. Jane tried to shield her nose from the choking smoke and shook her head. She kept pounding against the_door. Tom burst out crying.Paragraph 2:Luckily, some neighbors passing by stopped and offered help. A sense of strength immediately replaced the mounting fear and anxiety in Janes
30、mind. She told them Ms. Makcik must be still in the room. They forced the door open with all their might. Sure enough, Makcik was lying in bed, unconscious. She was carried downstairs and then_rushed to the hospital, where she finally came to herself. People in the neighborhood felt relieved and Jan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441279.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖南长沙市芙蓉区2022年下学期二年级期末质量检测卷数学试卷.pdf
滴定流速的控制.swf
