分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(60)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:441403
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 60 解析 答案
    资源描述:

    1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(60)及(解析)答案【2015高考复习】阅读理解For anyone who is determined to be a fashion designer,it is not enough to have succeeded in college.The real test is whether they can survive,and become established during their early 20s,making a name for themselves in the real world where busin

    2、ess skills can be as important as talent and creativity.Fashion is a hard business.There is a continuous amount of stress because work is at a constant and extremely fast speed to prepare for the next seasons collections.It is extremely competitive and there is the constant need to make attractive a

    3、dvertisements of the latest fashion in newspapers and magazines.It also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.“We try to warn people before they come to us about how tough it is.” says Lydia Kemeny,Head of Fashion at St.Martins School of Art in London.“An

    4、d we point out that drive and determination are absolutely necessary.”This may seem far removed from the popular opinions of fashionable young people spending their time designing pretty dresses.That may well be what they do in their first year of study but a good college wont be slow in introducing

    5、 students to commercial realities,“We dont walk our foot on the blossoming flower of creativity but in the second year we start introducing the restrictions of price,producing ability,marketing and so on.”Almost all fashion design is done to a brief.It is not a form of selfexpression as such,althoug

    6、h there is certainly room for imagination and creativity.Most young designers are going to end up as employees of a producer or a fashion house and they still need to be able to work within the characteristic style of their employer.Even those students who are most modern in their own taste of cloth

    7、es may need to adapt to produce designs which are right for the mainstream of the market.They also have to be able to work at both the expensive and the cheap end of the market and the challenge to produce good design inexpensively may well be demanding.【语篇解读】成为时尚设计师并不是件容易的事。仅仅在大学校园里获取学业的成功是不够的,时尚在不

    8、断变化,商业技巧和天赋、创造性同样重要。 5Which of the following is mainly discussed in the passage?ATalent in fashion.BGood marks at college.CAbility to create new designs.DBusiness skills in fashion industry.解析主旨大意题。第一段是文章的主题段,通读全文可知整篇文章介绍的是在时尚业应该掌握怎样的商业技巧才能立足。答案D6What can we learn from the second paragraph?AFashion

    9、designers are highly motivated and really detemined.BGood preparations for the next season can reduce stress.CConsumers appetite for new ideas keeps changing.DAdvertisement business is very competitive.解析细节理解题。从第二段中的“It also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to

    10、satisfy.”可知消费者对时尚的追求是不断变化的。 答案C7What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to?ALydia Kemenys opinion.BThe competitive business world.CThe warning to the young designers.DThe real situation in fashion industry.解析代词指代题。通过阅读第二、三段可知,This指代的是第二段讲到的内容,即时尚界的真实情况。 答案D8Which of the following i

    11、s TRUE according to the passage?ASt.Martins School of Art encourages the new students to design dresses they like.BSt.Martins School of Art requires students to develop their creativity in their designing.CSt.Martins School of Art demands students to make pretty dresses for companies.DSt.Martins Sch

    12、ool of Art focuses on teaching students commercial realities. 解析正误判断题。根据第三段的第二句和第三句可知该校重视教学生有关商业方面的知识。答案D阅读理解。 When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary

    13、responded in typical teenage fashion. From that moment on, the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course, she recalls. The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regr

    14、et ignoring her morn, I dont know how to use a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundati

    15、on (JDRF), an organization she serves as international chairman. I felt there was a need for a book like this, she says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practi

    16、ced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a

    17、box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p -again-and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease

    18、has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. Everybody on earth can ask, why me? about something or other, she insists. It doesnt do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make th

    19、ings better by helping others. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.( ) 1. Why did Mary feel regretful? A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother.C. She didnt complete her high sch

    20、ool.D. She didnt follow her mothers advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books published B. received many career awardsC. knew how to use a computer D. supported the JDRF by writing ( ) 3. Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A. living with diabetes B. succe

    21、ssful show businessC. service for an organization D. remembrance of her mother ( ) 4. When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a balanced diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary fee

    22、ls pity for herself. B. Mary has recovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as possible.D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争。1. 答案D。考点:细节理解题。解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring

    23、 her mom,I dont know how to use a computer, she admits.”可判断选D项。2. 答案B。考点:细节理解题。解析:根据第二段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断选B项。3. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes

    24、 (糖尿病).”可判断选A项。4. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up againand take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。5. 答案C。考点:推理判断题。解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“Ive

    25、 come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 This year some twenty-three hundred teenagers (young people aged from 13-19) from all over the world will spen

    26、d about ten months in U.S homes. They will attend U.S. schools, meet U.S. teenagers, and form impressions of the real America. At the same time, about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world. Here is

    27、a two-way student exchange in action. Fred nineteen spent last year in Germany with Georges family. In turn, Georges son Mike spent a year in Freds home in America. Fred, a lovely young man, knew little German when he arrived, but after two months study, the language began to come to him. The school

    28、 was completely differently different from what he had expectedmuch harder. Students rose respectfully when the teacher entered the room. They took fourteen subjects instead of the six that are usual in the United States. There were almost no outside activities. Family life, too, was different. The

    29、fathers word was law, and all activities were around the family rather than the individual. Fred found the food too simple at first. Also, he missed having a car. “Back home, you pick up some friends in a car and go out and have a good time. In Germany, you walk, but you soon learn to like it.”At th

    30、e same time, in America, Mike, a friendly German boy, was also forming his idea. “I suppose I should criticize American schools,” he says. “It is far too easy by our level. But I have to say that I like it very much. In Germany we do nothing but study. Here we take part in many outside activities. I

    31、 think that maybe your schools are better in training for citizens. There ought to be some middle ground between the two.”1. This year_ teenagers will take part in the exchange program between America and other countries.A. twenty three hundred B. thirteen hundredC. over three thousand D. less than

    32、two thousand2. The whole exchange program is mainly to_. A. help teenagers in other countries know the real America B. send students in America to travel in GermanyC. let students learn something about other countries D. have teenagers learn new languages3. What is particular in America schools is t

    33、hat_. A. there is some middle ground between the two teaching buildings. B. there are a lot of outside activitiesC. students usually take fourteen subjects in all D. students go outside to enjoy themselves in a car.参考答案13. CCB 【2015高考复习】阅读理解Public bookshelves are appearing across Germany on street c

    34、orners,city squares and in suburban supermarkets.In these freeforall libraries,people can grab whatever they want to read,and leave behind anything they want for others.Theres no need to register,no due date,and you can take or give as many as you want.“This project is aimed at everyone who likes to

    35、 read.It is open for everybody,” Michael Aubermann,one of the organizers of the free book exchange said.The western citys latest public shelf was put up next to Bayenturm.It is the fourth free shelf that Aubermanns group,the Cologne Citizens Foundation,has placed outside.“We set up our other outdoor

    36、 shelves last year and its been working really well,” said Aubermann.The public bookshelves,which are usually financed by donations and cared for by local volunteer groups,have appeared independently of each other in many cities,suburbs and villages.Each shelf holds around 200 books and it takes abo

    37、ut six weeks for a complete turnover,with all the old titles replaced by new ones.Even commercial book stores and online book sellers seem to support the idea of free book exchanges.“We see this project rather as a sales promotion than as competition,” said Elmar Muether.“If books are present everyw

    38、here,it helps our business,too.”So far,the Cologne book group has had few problems with damage or other problems.Aubermann said,“Propaganda (宣传) is the only kind of literature we do not allow here.” At another bookshelf in the Bayenthal neighborhood,the lower shelves are reserved for childrens liter

    39、ature only.“It is important that we make it easy for everyone to participate in this reading culture on the streetfrom old readers to kids to immigrants,” Aubermann said.While most of the shelves have so far been put up in upscale_neighborhoods,Aubermann and the 20 volunteers who help look after the

    40、 project are planning to put up future shelves in poor neighborhoods,where citizens often dont have as much access to literature.【语篇解读】在德国的城市街角、广场和郊区超市,一排排公共书架出现在人们的视野中。你可以随意取阅或捐赠图书。这项免费换书活动得到了人们的支持。1Which of the following is TRUE about the public bookshelves?APeople can take the books and leave the

    41、ir books at will.BPeople cant borrow books unless they donate books.CPeople can borrow whatever they like after registering.DPeople have to return the books according to the required time.解析细节理解题。根据第一段中的“people can grab whatever they want to read,and leave behind anything they want for others.Theres

    42、 no need to register,no due date,and you can take or give as many as you want.”可知,人们可以随意取阅或捐赠图书,不需要登记,也没有规定的还书时间。答案A2According to Aubermann,the public bookshelves_.Aare financed by local volunteersBhave been going well since their birthCwere managed by the local governmentDwill hold more books and t

    43、ake a shorter turnover解析细节理解题。由第二段中的“We set up our other outdoor shelves last year and its been working really well”可知,公共书架自诞生以来运行良好。根据第二段第四句话可知A项错误,C、D两项文中没有信息支持。答案B3The underlined phrase “upscale neighborhoods” refers to_.Acommunities that have many peopleBcommunities that have many tall buildings

    44、Ccommunities that are free to live inDcommunities that are of high grade解析词义猜测题。根据后面的“poor neighborhoods”的对比可知,upscale neighborhoods指的是高档社区。答案D4Which might be the best title for the passage?APublic Reading Becomes Popular WorldwideBNew Trends of Bookshelves in GermanyCPublic Bookshelves Spread Across GermanyDReading Culture on the Street in Europe解析标题概括题。综合本文内容可知,C项“公共书架遍布德国”最适合作为本文的标题。答案C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(60)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441403.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1