四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(71)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 71 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(71)及(解析)答案【2016高考模拟题】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。During her sixty-year career performing, Lena Horne entertained people with her beauty and rich, emotional voice. She used her fame to fight social injustices toward African-Americans. Lena Horne was born in New York in
2、 1917. At sixteen, Lena became a dancer at the famous Club in New York City. After taking voice lessons, she soon became a singer. In 1940, Lena Horne became the first African-American to perform with an all-white jazz band. After performing at a club in Hollywood, California, she caught the attenti
3、on of filmmakers. She soon began making movies. Her films became very popular. In the 1940s, Lena Horne was the first African-American in Hollywood to sign a long-term contract with a major movie studio. Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play ro
4、les that represented African-Americans disrespectfully(无礼的). But this refusal also limited her movie career. Lena Horne once said that World War Two helped make her a star. She was popular with both black and white soldiers. She sang on army radio programs and traveled to perform for the troops. Onc
5、e, she noted that German prisoners of war were permitted to sit closer to the stage than black soldiers. She was very angry. These experiences led to Lena Hornes work in the civil rights movement.Lena Horne sang at civil rights gatherings. She took part in the March on Washington protest in 1963. It
6、 was during this event that Martin Luther King Junior gave his “I Have a Dream” speech. She protested racial separation at the hotels where she performed. She took action so that she and her musicians would be allowed to stay in those hotels. Black musicians at the time generally stayed in black nei
7、ghborhoods.Lena Horne died in New York in 2010. 1. How old was Lena Horne when she died? A. 86 years old. B. 93 years old. C. 98 years old.D. 88 years old.2. We can infer that_. A. black actresses often played roles of servants in the film in the 1940sB. black women were forbidden to perform in the
8、film in the 1940sC. Lena Horne liked staying at hotel very muchD. Lena Horne didnt make any films in the 1960s3. What is the main idea of the fourth paragraph?A. Lena Horne was a friend of Martin Luther King Junior.B. Lena Horne took an active part in political activities.C. Lena Horne was involved
9、in civil rights activities.D. Lena Horne protested racial separation at the hotels.4. Why was Lena Horne angry?A. Because she was ill-treated by the army.B. Because black soldiers were badly treated by the army.C. Because she was refused to perform together with white actors.D. Because white soldier
10、s insulted her. 这是一篇记叙文。介绍了美国著名黑人女演员、歌手Lena Horne积极参与反对种族隔离的人权运动的故事。 1. B。细节理解题。根据第二段第一句Lena Horne was born in New York in 1917及最后一段最后一句Lena Horne died in 2010.可知Lena Horne是93岁时逝世的。 2. A。 推理判断题。根据Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play roles that
11、 represented African-Americans disrespectfully可以判断,黑人女演员当时主要演一些仆人 之类的小角色。 3. C。主旨大意题。根据本段的内容可知本段主要讲Lena Horne积极参与反对种族隔离的人权运动。故C项最佳。B项外延太大,针对性不强;D项是文中的一个细节,不具有概括性。A项信息没有提到。 4. B。细节理解题。根据第三段第四句she noted that German prisoners of war were permitted to sit closer to the stage than black soldiers可知她生气的原因是
12、黑人士兵没有得到公平的对待。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In Los Angeles, drivers spend sixty-one hours every year stuck in traffic. These drivers know all too well how bad the traffic can be. “Therere too many cars, and you cant move around a lot.”Professor Cyrus Shahabi also knows about traf
13、fic jams. He lives more than 65 kilometers from his office at the University of Southern California, in Los Angeles. He is always late even with the help of a navigation (导航) system.He decided to develop a program called ClearPath for that. He says his program uses historical data to predict traffic
14、 conditions even before the driver leaves the house.“Whats unique is that we use a lot of data thats currently become available including traffic data, weather data, and we analyze that so that we can predict whats going to happen in front of you when you leave home.”Professor Shahabi says his syste
15、m does more than just respond to current traffic conditions. With ClearPath, he says, a driver can decide what time he wants to leave, and ClearPath will give the fastest route. It looks at the entire road network, including surface streets as well as highways, before the driver hits the road. Profe
16、ssor Shahabi hopes to have ClearPath available nationwide and overseas once they can collect traffic data from other cities.“I always thought that Los Angeles had the worst traffic, but now I know that Shanghai, Beijing, Seoul, Tokyo, believe it or not, Singapore, Hong Kong certainly are examples th
17、at can immediately use this. ”Professor Shahabi hopes to share this new technology with companies that already have navigation systems, such as Google and Apple.1.Drivers in Los Angeles were mentioned in order to_. A. show care for them B. introduce their life C. solve traffic problems D. raise the
18、topic2.What is unique about ClearPath?A. It can use a lot of information all over the world.B. It can ensure that you will never be late for work.C. It helps drivers see clearly what happens on the road.D. It helps drivers know the road conditions ahead of time. 3.The underlined word “hits” in the f
19、ifth paragraph probably means _.A. have an accident B. get toC. turn left or rightD. collect traffic data4.Whats Professor Shahabis attitude toward his invention?A. Disappointed. B. Proud. C. Optimistic. D. Worried.参考答案14、DDBC阅读下列短文,从没题所给的四个选项(A, B, C, D)中选出最佳选项。Nine years ago, after Leo had died, p
20、eople said to me. I never knew he was your stepfather. You see, I never called him that. At first, he was no one special in my life. Then he became my friend. In time, I felt he was also my father.Leo married my mother when I was eleven. Two years later we moved into a house in a new suburban develo
21、pment, where we put down roots. At first our lawn was just a mud with wild grass, but Leo saw bright possibilities. Well plant trees there to give us shade as well as some flowers, he said. And just these little touches made our house different from all the others. More important, a real family was
22、forming. Leo was becoming a full-time parent, and I was learning what it meant to have a father.Weekday mornings when the weather was bad, Leo often drove me to school. Having a father drop you off may have been something my classmates took for granted, but I always thought it was wonderful. Saturda
23、y mornings, we went to the hardware shop, then stepped into the five-and-ten, buying a sports magazine or something else. Some people might think that doing shopping together is nothing special, but I, who had ever before spent my childhood watching other families do their everyday activities, exper
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441409.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
