四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(77)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 77 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(77)及(解析)答案【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Digging a Hole in Chinas Black Gold.Chinas love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relationship. For the last few years, investors in Chinas coal section have been mining a
2、 rich seam(煤层). From the beginning of 2005 to the end of 2011, the level Qinhuangdao coal price rose 81%, supporting strong growth in profitability (利润)and enviable degree at mining majors like China Shenhua Energy. But as any miner will tell you, the longer you work a seam, the more difficult it is
3、 to get value. Chinas coal prices have fallen nearly 10% in the last three months. A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周期性的)slowdown brought about by Chinas slowing construction and money tightening, is only part of the picture. Those effects will fade, but coal miners will still ha
4、ve to battle against structural pressure for lower prices. In 2008, Chinas 60 biggest miners the efficient excellences from a section with 9,000-plus firms accounted for just over half of civil production. Since then, the big have gotten bigger and the small are disappearing. Michael Parker, coal mi
5、ning analyst at Sanford Bernstein, estimates in 2012 the top 60 miners will account for 80% of output. The assumption has always been that its the very low-cost little mining operations that will go to the wall, pushing prices up. In fact, Mr. Parker argues that its small industrial operations worki
6、ng difficult seams, and with poor access to convey that will be the first to go. The exit of these high-cost means that spot prices will increasingly be set by bigger more efficient producers and that means pressure for prices to stay low. With structural forces against a return to rising coal price
7、s, investors in Chinas black gold should dig a huge stone hit their foot into a hole. 1. Which is the general idea of this passage?A.Why it is difficult for Chinas coal price to increase.B. Chinas 60 biggest miners the efficient excellences.C. the romance has come out of the relationship.D. the low-
8、cost little operations that will fail.2. What is the investors attitude to Chinas coal?A. angry. B. disappointed. C. not excited. D. very excited.3.Which is a reason for the last few years Chinese investors feeling glad?A. poor access to transport that will be the first to go.B. investors in Chinas
9、black gold got much money.C. spot prices will be set by bigger producers.D. coal price rose 81%.4.The cause that led to a cyclical slowdown of coal price was_.A. strong growth in profitability. B. Chinas money tightening and slowing construction.C. Chinas 60 biggest miners. D. the small are disappea
10、ring.5. The word “convey” in the fifth paragraph may mean _.A.transport. B. change.C. reduce. D. increase. 本文为说明文,主要介绍中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。 1.A。主旨大意题。因为本文主要讲中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。 2.C。推理判断题。据第一段信息句Chinas love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relat
11、ionship. 中国与煤炭的“恋情”将继续下去,但对投资者来说,这段关系已经不能再让人怦然心动了。以此得知其态度是不很兴奋。 3. D。细节理解题。从第二段信息句For the last few years, investors in Chinas coal section have been mining a rich seam(煤层). From the beginning of 2005 to the end of 2011, the level Qinhuangdao coal price rose 81%理解得知煤价上升80%是投资者高兴的一个原因。 4. B。细节理解题。从第三段
12、信息句A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周期性的)slowdown brought about by Chinas slowing construction and money tightening, is only part of the picture.理解到电煤需求较冬季取暖高峰期出现季节性的下滑,是由中国不断放缓的建筑施工和货币紧缩措施造成的。 5. A。词义猜测题。联系前后文理解到本句意为:实际上,帕克说,行业内的小型企业(开采的煤层难度较大、交通不便)将是首先被淘汰出局的。故这里是“运输”的意思。阅读理解。Bl
13、ind imitation (模仿)is self-destruction.To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strenghth. Imitation is unacceptable.In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes
14、 (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone elses way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a childs bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without
15、relying on them.In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, y
16、ou will get the results of the weak choices of others.In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad ch
17、aracter or unacceptable behaviors.Blessed is the person willing to act on their sundden desire to create somrthing unique.Think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply.They touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation.The world
18、 is changed not by those who do what has been done brfore them,but by those who do what has been done inside them.Creative people have an endless resource of ideas.The problem a creator faces is not running out of material;it is what to do with the material knocking at the door of imagination.Syudy
19、your role models,accept the gifts they have given,and leave behind what does not server.Then you can say,”I stand on the shoulders of my ancestors”tragedies and tory ,and know that they are cheering on.1.Imitation proves useful when you . A.know you are unique B.lose the bslance of lifeC.begin to le
20、arn something new D.get tired of routine practice2. To avoid the bad result of imitation, we should_.A. forget daily fear and pain B. choose the right exampleC. ask others for decisions D. stay away from stars3.Acording to the author. The world moves on because of those who are .A. desperate to intr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441413.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
