四川省成都市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都市2020-2021学年高一上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 四川省 成都市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度上期期末高一年级调研考试英语本试卷分选择题和非选择题两部分。第I卷(选择题),第II卷(非选择题),满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡 皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。3.答非选择则,必须0.5歌黑色签字笔,将答案书写在答题卡上4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5.考试结束后,只将答题卡交回。第I卷(100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟
2、的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which place does the man want to visit first?A. The Tower o London. B. Buckingham Palace. C. The British Museum.2. Who will have a birthday this weekend?A. T
3、om. B. Ted. C. Lisa.3. Where does the man watch movies usually?A. At the movie theater. B. At his friends house. C. At home.4. Whats the possible relationship between the speakers?A. Schoolmates. B. Teacher and student. C. Friends.5, How does the woman feel about the closing of The Times!A. Happy. B
4、. Terrible. C. Disappointed.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. When will the new movie come out?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.7, What does the woman agree t
5、o do before watching the movie?A. Make a plan. B. Have lunch. C. Book the tickets.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is the man doing?A. Finishing an assignment B. Cooking a pie C. Helping the woman.9. What is the possible relationship between the two speakers?A. Friends. B. Teacher and student. C. Strangers.听第
6、8段材料,回答第10至12题。10. How many nights will the man stay?A. Two. B. Three. C. Four.11. Who does the man travel with?A. His wife and kids. B. His wife. C. Himself.12. How much will the man pay in total?A. 90 pounds. B. 270 pounds. C. 360 pounds.听第9段材料,回答第13至16题。13. How did the man know Stacy?A. They were
7、 workmates.B. They studied at the same middle school.C. They both joined in the college student association.14. What do we know about the speakers?A. They work at the same place.B. They went to the same university.C. They majored in the same subject.15. In which city is the man working?A. Berkley. B
8、. New York. C. Phoenix.16. What does the man think of his job?A. He likes it. B. He finds it boring. C. He cant handle it.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which one should you press to book movie tickets?A. One. B. Two. C. Three.18. How much should a couple with a child aged 8 pay for the movie tickets?A. $ 8.
9、 5. B. $ 10. C. $ 13. 5.19 What is the movie on Screen 2 about?A. A little dog. B. Car race. C. College students.20. Which film is the best choice for a family?A. Dont Open the Door. B. Streetmatch - The Return. C Lulu - Its a Life.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)
10、中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。ACalling all book lovers! Support your reading habit without paying a cent or even taking a trip to the library.The Library of CongressIf youre looking for classics online, the Library of Congress has got you covered. With more than 60 classic books available, this is the perfe
11、ct website if you have a specific classic youre looking to read. It also includes childrens classics like Alice in Wonderland and Cinderella.Project GutenbergFounded in 1971, Project Gutenberg is the oldest eBook collection online. While the website asks for donations (捐赠), no fees are required for
12、reading the free online books they offer. There are more than 56,000 eBooks to choose from, and they are Kindle-compatible and easy to download.BookBubIf youre a book lover whos always looking for something new to read, BookBub is a site you need in your life. To access this site and its thousands o
13、f available eBooks you need to create an account (账户), but its totally free. Once youve created an account, the site asks you to pick your favorite genres so that it can provide the best reading recommendations (推荐). If you want to learn more about BookBub, click here.BookRixBookRix allows readers t
14、o download free ebooks onto their iPads? tablets? eReaders, and smartphones. The site offers books from self-published authors as well as books that are part of the public domain. The homepage group books into different types including fiction, fantasy, romance, thrillers, so you can easily find a n
15、ew book to read.1. Which should one choose if they want to read classical fairy tale books?A. The Library of Congress.B. Project Gutenberg.C. BookBub.D. BookRix.2. What makes BookBub different from the other three?A. All the eBooks are totally free.B. Some of the ebooks are classics.C. It recommends
16、 books for readers.D. Thousands of eBooks are available.3. Where does this text most probably come from?A. A newspaper.B. The Internet.C. A magazine.D. A notice board.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。文章对四家网上的免费图书馆进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据The Library of Congress部分最后一句“It also includes childrens classics like
17、 Alice in Wonderland and Cinderella.(它还包括像爱丽丝梦游仙境和灰姑娘这样的经典儿童读物)”可知,如果想读经典童话书,读者应该去国会图书馆。故选A。【2题详解】细节理解题。根据BookBub部分倒第二句“Once youve created an account, the site asks you to pick your favorite genres so that it can provide the best reading recommendations (推荐). (一旦你创建了一个帐户,网站会要求你选择你最喜欢的类型,这样它就能提供最好的阅读
18、推荐)”可知,BookBub不同的地方在于它会提供阅读推荐。故选C。【3题详解】推理判断题。根据BookBub部分最后一句“click here(点击这里)”可知,这篇文章可能来自网络。故选B。BWhen Mike Coots was 18, he lost his leg to a shark bite. It was near his home on the island of Kauai - a typical fall morning with friends. The waves were really good. Suddenly a large shark came right
19、up under Mike and sank his teeth into Mikes lower leg and Mike felt no pain.As he struggled(挣扎), the shark bit down harder. He beat the shark in the face again and again until the shark let him go. As Mike swam back into shore he realized the shark had bit his lower right leg off. Mikes friends rush
20、ed to his aid. The doctors later told Mike thats probably what kept him alive during the drive to the hospital.As soon as Mike was given the OK by his doctors, he started riding the waves again. In fact, his first time back was near the site o his attack. Mike was unshaken. He was curious -why was h
21、e attacked?His curiosity led him to research sharks, and while he never figured out why he became a target, Mike did learn something that would change his life: Humans are far more dangerous to sharks than the other way around. I watched a documentary, and I learned about the fact that 70 million sh
22、arks a year are killed for their fins(鳍)alone.He began working with the Hawaii state government to help pass a ban on shark-derived products. He also likes using his photos to spread the message about whats happening to sharks and why it matters. Sharks are here on earth for a very important reason,
23、 holding together the web of biodiversity, and without them, our seas cannot survive.,4. In the doctors, opinion, what helped Mike Coots survive?A. His good swimming skill.B. His struggle with the shark.C. Timely treatment by doctors.D. The first aid offered by his friends.5. What does the underline
24、d word “unshaken” in Paragraph 3 mean?A. Nervous.B. Strong-minded.C. Excited.D. Afraid.6. What did Mike Coots do after his recovery?A. He worked hard to protect sharks.B. He was curious about many things.C. He found out why he was attacked.D. He made documentaries on sharks.7. Which of the following
25、 words can best describe Mike Coots?A. Curious and humorous.B. Honest and confident.C. Brave and caring.D. Patient and adventurous.【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公迈克在一场被鲨鱼袭击的遭遇中幸存下来,之后致力于保护鲨鱼的故事。【详解】1.细节理解题。根据第二段最后两句“Mikes friends rushed to his aid. The doctors later told Mike thats p
26、robably what kept him alive during the drive to the hospital.”(迈克的朋友们冲过去帮助他。医生后来告诉迈克,这可能是让他在去医院的路上活下来的原因。)可知,他的朋友提供的急救帮助迈克库茨生存下来。故选D。2.词义猜测题。根据第三段前两句“As soon as Mike was given the OK by his doctors, he started riding the waves again. In fact, his first time back was near the site o his attack. ”(迈克一
27、得到医生的许可,就又开始冲浪了。事实上,他第一次就回到事发地点附近。)可知,在这次遭遇之后迈克并不恐惧,还是继续冲浪并回到事发地点附近,说明他的意志很强大。故选B。3.细节理解题。根据最后一段第一句“He began working with the Hawaii state government to help pass a ban on shark-derived products. ”(他开始与夏威夷州政府合作,帮助通过一项禁止鲨鱼衍生产品的禁令。)可知,在迈克恢复后他努力保护鲨鱼。故选A。4.推理判断题。根据第三段前两句“As soon as Mike was given the OK
28、 by his doctors, he started riding the waves again. In fact, his first time back was near the site o his attack. ”(迈克一得到医生的许可,就又开始冲浪了。事实上,他第一次就回到事发地点附近。)可知,在这次遭遇之后迈克并不恐惧,还是继续冲浪并回到事发地点附近,说明他的意志很强大,很勇敢;根据最后一段第一句“He began working with the Hawaii state government to help pass a ban on shark-derived prod
29、ucts. ”(他开始与夏威夷州政府合作,帮助通过一项禁止鲨鱼衍生产品的禁令。)可知,在迈克恢复后他努力保护鲨鱼,说明他很有同情心。故选C。CIn India, the country with the worlds second-highest number of Covid-19 cases, some hospitals have started to use robots to connect patients with their loved ones, and assist healthcare workers.Bangalore-based Invento Robotics ha
30、s designed three robots to carry out tasks including cleaning surfaces, answering patients questions and enabling video consultations (咨询) with doctors.Of the eight the company has so far used? the most popular model is Mitra. Using facial-recognition (面部识别) technology, the robot can remember the na
31、mes and faces of patients it has contacted. Mitra can travel around a hospital independently, helping patients connect with family and doctors via its cameras and a video screen.“Mitra can be the nurses or doctors assistant, take readings and vitals, remind them of medicines,” says Balaji Viswanatha
32、n, CEO of Invento Robotics.He says the human-like robot interacts with patients and gains their trust. “It may sound funny but we are using robots to bring humanity (Aft) to hospitals,” he tells CNN Business.Yatharth Hospital in the city of Noida, northern India? has deployed two Mitra robots -one a
33、t its entrance to screen patients and the other in the ICU (intensive care unit).“Inside our ICU, Mitra helps patients connect with their families through video and gives the patients family a look inside,” hospital director Kapil Tyagi tells CNN Business.“Patients get happy and positive whenever th
34、e robot visits them. They are often taking photos with Mitra” he says.Viswanathan says Invento uses “best in class security“ for video feeds between doctors, patients and their families. For in-depth telemedicine consultations? a booth is built around the robot to give patients privacy.8. What does
35、the underlined phrase “carry out” in Paragraph 2 probably mean?A. Change.B. Judge.C. Perform.D. Design.9. What can we learn from Balaji Viswanathans words?A. Mitra is very funny.B. Mitra is quite helpfulC. Mitra can act like humans.D. Mitra has the latest technology.10. How do patients feel about th
36、e human-like robots?A. Satisfied.B. Lost.C. Proud.D. Worried.11. Which can be the best title of the text?A. How Can Robots Help Patients in IndiaB. Robots Are Welcomed by Hospitals in IndiaC. Robots Have Brought About Changes in IndiaD. Robots Join in the Fight Against Covid-19 in India【答案】8. C 9. B
37、 10. A 11. D【解析】这是一篇新闻报道。在世界上Covid -19病例数量第二多的印度,一些医院已经开始使用机器人连接患者与他们的亲人,并协助医护人员。【8题详解】词句猜测题。根据划线词组后的“tasks including cleaning surfaces, answering patients questions and enabling video consultations (咨询) with doctors(任务包括清洁表面,回答病人的问题,以及与医生进行视频会诊)”可推知,划线词组carry out意为“执行”。 故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段第一句“Mit
38、ra can be the nurses or doctors assistant, take readings and vitals, remind them of medicines(米特拉可以是护士或医生的助手,记录读数和生命体征,提醒他们吃药)”可知,从Balaji Viswanathan的话中可知,米特拉非常有帮助。故选B。【10题详解】.细节理解题。根据第五段第一句“He says the human-like robot interacts with patients and gains their trust.(他说,这种类人机器人与病人互动,并获得他们的信任)”可知,病人对这
39、种类人机器人很满意。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“In India, the country with the worlds second-highest number of Co vid-19 cases, some hospitals have started to use robots to connect patients with their loved ones, and assist healthcare workers.(在世界上Covid-19病例数量第二多的印度,一些医院已经开始使用机器人连接患者与他们的亲人,并协助医护人员)”及下文介绍可知,Robots
40、Join in the Fight Against Covid-19 in India(在印度,机器人加入了对抗Covid-19的战斗)适合做本文最佳标题。故选D。DIt may sound a bit “Dr. Doolittle,” but it turns out kangaroos can communicate with humans. Researchers found that kangaroos communicated with humans “on purpose”-a behavior that was thought to only belong to domestic
41、ated(驯养的)animals, like dogs, horses or goats.Experts from Londons University of Roehampton and the University of Sydney set up a task. This task was known as “the unsolvable problem task” During the task, they presented kangaroos with food trapped inside a plastic container.After trying, and failing
42、, to open the boxes, the kangaroos turned their gaze(注视)on a nearby human - and sometimes even pushed or scratched(抓) them to ask for help, researchers said.“Their gaze was pretty powerful, co-author Alexandra Green said. Weve previously thought only domesticated animals try to ask for help with a p
43、roblem. But kangaroos do it too. If they cant open the box, they look at the human and back to the container. Some of them use their nose to push the human and some get close to the human and start scratching at him asking for assistance.,Based on these new findings, the team believe kangaroos - con
44、sidered social animals, like dogs and goats -may be able to change their behavior to interact with humans.“Through this study, we are able to see that communication between animals can be learnt and that the behaviour of gazing at humans to get food is not related to domestication lead author Alan M
45、cElligott said.“Indeed, kangaroos showed a very similar pattern of behaviour we have seen in dogs, horses and even goats when put to the same test,“ McElligott added.12. What have the researchers found about kangaroos?A. Kangaroos can become domestic animals.B. Kangaroos can communicate with humans.
46、C. Kangaroos can learn from domestic animals.D. Kangaroos have the same habits as domestic animals.13. What does the underlined word “trapped“ mean in Paragraph 2?A. Removed.B. Hidden.C. Kept.D. Saved.14. What are the researchers findings based on?A. Observations.B. Previous data.C. Making compariso
47、n.D. Making a survey.15. In which part of a newspaper is this text most probably taken from?A. Travel.B. Education.C. Technology.D. Science.【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了袋关于袋鼠与人类交流能力的研究发现。【详解】1.细节理解题。根据第一段最后一句“Researchers found that kangaroos communicated with humans “on purpose”-a
48、 behavior that was thought to only belong to domesticated(驯养的)animals, like dogs, horses or goats.”(研究人员发现,袋鼠“有目的”与人类交流这种行为被认为只属于驯养的动物,如狗、马或山羊。)可知,研究人员发现袋鼠可以与人类交流。故选B。2.词义猜测题。根据“inside a plastic container”(在塑料容器内)结合上文提到的食food可推断,此处是指食物放在容器内,所以trapped和kept词义相同。故选C。3.推理判断题。根据第三段“After trying, and fail
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441538.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年人教版高中语文必修五学练测课件:第1单元 第1课 林教头风雪山神庙 .ppt
