四川省成都市新都区2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 新都区 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市新都区2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动用 橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。3.答非选择题时,必须使用0.5毫米黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置。4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5.考试结束后,只将答题卡交回。第一部分听力第一节 听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小
2、题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How will the speakers get home?A.By taxi. B.On foot. C.By bus.2.What does the man think of the music?A.Exciting B.Boring C.Relaxing3.What will the man do tonight?A.Do some reading. B.Take a good rest. C.Go to a movie.4.Why is the man late today?A.He forgot the time.B.He didnt se
3、t the alarm.C.He didnt hear the alarm.5.What are the speakers doing?A.Having a meeting. B.Discussing work C.Makingan appointment.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Whats the relationship between t
4、he speakers?A.Fellow workers.B.Patient and doctor. CPassenger and driver.7.When did the woman hurt her finger?A.When having a meeting.B.When getting off a taxi.C.When rushing to the subway.听第7段材料,回答第8至10题。8.When does the conversation take place?A.On Nov.13. B.On Nov.30. C.On Dec.259.What are the spe
5、akers talking about?A.Preparing presents. B.Celebrating Christmas. C.Buying perfume.10.What will Jane buy for her sister?A.A CD. B.A bottle of perfume. C.A book.听第8段材料,回答第11至13题。11.When will the trip take place?A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.12.What will they do for the first day?A.Having a
6、 campfire party.B.Swimming in the lake.C.Climbing to the mountaintop.13.Who do you have to see if you want to join in?A.Jenifer. B.Mike. C.Anne.听第9段材料,回答第14至16题。14.What does the woman think of the e-book?A.It costs a lot. B.It hurts her eyes. C.It is convenient.15.What will the man do next?AWait for
7、 the woman.B Return to the classroom.C.Go to find his favorite books.16.Where does the conversation probably take place?A.In a classroom. B.In a bookstore. C.In a library.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many times had the volunteers organized such activities before?A.6 B.7 C.818.What did the volunteers do
8、first in the morning?A.They planted trees.B.They cleaned the walls.C.They talked with some students.19.What was Li Leis talk about?A.The usage of waste paper.B.The role of environment protection.C.The relationship between water and pollution.20.Which activity was the last one?A.The lab work. B.The d
9、iscussion C.The quiz.第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 AWhatever your age or interests, Buxton has something to see or do to make your visit truly memorable.High energyIf you desire physical activities, you can choose activities from swimming to horse riding.Explore the heights with Go A
10、pe, the high wire forest adventure course, or journey under the earth at Pooles Cavern. And dont forget: we are surrounded by a natural playground just perfect for walking, caving, climbing and cycling.High mindedBuxton is proud of its cultural life and youll find much to suit all tastes with art, m
11、usic, opera and the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre and Green Man gallery. There are plenty of opportunities for the creative person to become involved, including workshops and events.Keeping the kids happyChildren love the small train and playgrounds in the Pavilion Gar
12、dens and theres plenty more to explore at the Buxton Museum. Theres a new indoor play center, plus the special events and workshops, and others during school holiday periods1. If you want to take an underground journey, which place is the best choice?A. Pooles Cavern.B. Pavilion Gardens.C. Buxton Mu
13、seum.D. Green Man Gallery.2. Buxton Open House&Pavilion Arts Centre is special because it offers .A. rides in small trainB. courses in modem artsC. artistic and cultural activitiesD. basic courses in horse riding3. Where can you go if you want to keep the kids happy?A. Pooles Cavern.B. Pavilion Gard
14、ens.C. Buxton Opera House.D. Green Man Gallery.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了Buxton中一些让人难忘的景点和活动的情况。【1题详解】细节理解题。根据High energy部分中Explore the heights with Go Ape, the high wire forest adventure course, or journey under the earth at Pooles Cavern.可知在高铁森林探险课程“Go Ape”中探索高空,或在Pooles Cavern进行地下旅行。由此
15、可知,如果你想进行地下旅行,Pooles Cavern是最好的选择。故选A。【2题详解】细节理解题。根据High minded部分中Buxton is proud of its cultural life and youll find much to suit all tastes with art, music, opera and the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre and Green Man gallery.可知Buxton以其文化生活而自豪,在Buxton Opera House & Pavi
16、lion艺术中心和Green Man画廊,你会发现许多适合各种品味的艺术、音乐、歌剧和表演艺术。由此可知,Buxton Open House&Pavilion艺术中心的特殊之处在于它提供艺术和文化活动。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中Children love the small train and playgrounds in the Pavilion Gardens and theres plenty more to explore at the Buxton Museum.可知孩子们喜欢Pavilion Gardens里的小火车和操场,在Buxton博物馆还有很多值得探索的
17、地方。由此可知,如果你想让孩子们开心,你可以去Pavilion Gardens。故选B。BA bicycle may be seen by most people as just another vehicle(交通工具), but for many Londoners, cycling is a way of life. According to a UK government survey in 2017, about 570, 000 bike journeys were made every day in London. In fact, almost half of the vehi
18、cles that pass over London Bridge each day are bikes.London introduced a public bike-sharing system in 2010. “There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.In London, bikes are used for more than just taking s
19、hort trips to and from the subway. No matter where you want to go in the city, riding a bike is usually the quickest and easiest choice.And its not just shared bikes that the government is encouraging people to ride. In many companies across the UK, the UK governments Cycle to Work scheme(计划)allows
20、workers to buy a brand new bike without having to pay any tax(税). This means that its common to see many people cycling to and from work, and some companies even provide showers and lockers in the workplaces for their workers. More importantly, a cycle-friendly boss may let you off for being late if
21、 you ride a bike to work.Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind. According to National Geographic Magazine, “Bike riding can improve peoples happiness.”4. How does the author show the popularity of cycling in London?A. By using numbers.B. By giving e
22、xamples.C. By making comparisons.D. By using famous sayings.5. Whats Johnsons attitude towards the bike-sharing system in London?A. Disappointed.B. Concerned.C. Supportive.D. Uninterested.6. What can workers get from the government under the Cycle to Work scheme?A. Free bike-sharing services.B. Show
23、ers and lockers in workplaces.C. Shorter working hours.D. Tax-free bikes.7. Which of the following can be the best title of the passage?A. Cycling, a healthy way of lifeB. How cycling has become popular in LondonC. Why Londoners are encouraged to ride bikesD. Londons public bike-sharing system【答案】4.
24、 A 5. C 6. D 7. B【解析】【分析】本文为说明文。对许多伦敦人来说,骑自行车是一种生活方式。政府和公司给骑自行车的人提供了多方面的支持。【4题详解】推理判断题。根据第一段中According to a UK government survey in 2017, about 570, 000 bike journeys were made every day in London.(根据英国政府2017年的一项调查,伦敦每天约有57万人次骑车出行。)可知,作者在文中用数字来说明在伦敦骑自行车很流行。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段中“There can be no doub
25、t that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.(“毫无疑问,我们值得信赖的自行车改变了人们在这座伟大城市的出行方式,” Johnson在2015年接受卫报采访时表示。)可推断出Johnson对伦敦的自行车共享系统持支持态度。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“In many companies across the UK, the UK governments Cycle to Work sche
26、me(计划)allows workers to buy a brand new bike without having to pay any tax(税)(在英国各地的许多公司,英国政府的骑车上班计划允许员工购买一辆全新的自行车,而无需缴纳任何税款。)”可知,在这个政府计划中,工作者从政府获得的好处是购买自行车免税。故选D。【7题详解】主旨大意题。通读全文,第一段说明在伦敦骑自行车是多么的流行,第二、第三段说明其流行的原因。接下来的段落说明了政府和公司的支持进一步使骑自行车流行起来。故B项“骑自行车在伦敦是如何变得流行起来的”适合作本文的标题。故选B。【点睛】涉及到观点态度的推理判断题难度较大
27、,文章一般不会直接表明人物的观点态度,但我们可以通过人物所说的话来揣摩其态度,如第二小题,根据第二段中“There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city,” Johnson told The Guardian in 2015.(“毫无疑问,我们值得信赖的自行车改变了人们在这座伟大城市的出行方式,” Johnson在2015年接受卫报采访时表示。)可推断出Johnson对伦敦的自行车共享系统持支持态度。故选C。CPanic BuyingShopp
28、ers around the world are crazy buying because of fears over the coronavirus(新型冠状病毒), which caused a critical plague in China and even other countries at the beginning of 2020. People in countries such as England, Japan, Singapore and Australia have been emptying supermarket shelves of toilet paper,
29、face masks, hand wash products and dried and canned food. Photos and videos of shoppers in Australia quarreling over the last pack of toilet roll in a supermarket have spread across social media swiftly.However, governments have advised their citizens that there is no need to “panic buy”. They added
30、 that panic buying would only reduce the supply of products needed by patients and medical staff, which could exacerbate the problems the COVID-19 virus is causing. Singapores prime minister comforted Singaporeans that: “We have enough supplies. Theres no need to stock up.” A week after the panic bu
31、ying fever, things have calmed down and shoppers have gone back to purchasing items in normal quantities.Psychologists say panic buying is an “unwise” behaviour that is part of a condition called FOMO - the fear of missing out. Dr. Katharina Wittgens said a herd mentality(从众心理) sets in during disast
32、ers that causes people to copy the actions of others. People watch the news of items being bought in quantity and immediately rush out to the stores to do the same. She said people were taking on too much the risks of dying from the coronavirus. She said: “Far more people die in car accidents or hou
33、sehold accidents per year but we dont panic about these things in the morning before we go to work.”8. What made shoppers in different countries crazy buying?A. The approach of 2020 New Years Day.B. The shortage of resources and supplies in their nations.C. Their concern about the virus.D. The disco
34、unt from supermarkets.9. What does the underlined word in Paragraph 2 refer to?A. solveB. releaseC. worsenD. quicken10. What is the reason for this behavior according to expert?A. People tend to follow others actions in the period of disaster.B. People are wiser in making decisions.C. People think n
35、o one needs the supplies.D. People do not believe what others said.11. What can be concluded from the last paragraph?A. People should not panic over the virus.B. More people die from car accidents.C. People buy little when they go to the stores.D. We should panic about the situation.【答案】8. C 9. C 10
36、. A 11. A【解析】这是一篇说明文。面对新冠疫情,世界各地很多人非常惊慌,疯狂抢购,导致超市商场货架空空。政府建议市民没有必要这样做。心理学家也表示,恐慌性购买是一种“不明智”的行为,是人们的从众心理导致的。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句Shoppers around the world are crazy buying because of fears over the coronavirus, which caused a critical plague in China and even other countries at the beginning of 2020.可
37、知由于对这种冠状病毒的恐惧,世界各地的购物者疯狂购物。在2020年初,这种病毒在中国甚至其他国家引发了一场严重的瘟疫。由此可知,对病毒的担忧导致不同国家的人疯狂购物。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据上文They added that panic buying would only reduce the supply of products needed by patients and medical staff,可知他们补充说,恐慌性购买只会减少患者和医护人员所需产品的供应,从而导致恶化COVID-19病毒造成的问题。由此可知,划线单词意思为“恶化”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据
38、第三段第二句Dr. Katharina Wittgens said a herd mentality(从众心理) sets in during disasters that causes people to copy the actions of others.可知Katharina Wittgens博士说,在发生灾难时,人们会产生从众心理,导致他们模仿别人的行为。由此可知,专家认为造成这种现象的原因是在灾难时期,人们倾向于跟随别人的行为。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句She said: “Far more people die in car accidents or
39、household accidents per year but we dont panic about these things in the morning before we go to work.”可知她说:“每年死于车祸或家庭事故的人要多得多,但我们不会在上班前为这些事情感到恐慌。”由此可推知,人们没有必要对这种病毒感到恐慌。故选A。DThe new study shows that we spend more time using the mobile Internet to read newspapers and magazines or do some other things
40、. According to the Interactive Advertising Bureau(IAB),the average European spends 4.8 hours reading newspapers and magazines but 1.6 hours more using the mobile Internet per week.The IAB questioned 15,000 people in 15 European countries, looking at how people were using the Internet and its influen
41、ce on their everyday lives. It found that the mobile Internet is increasingly finding its way into the public awareness. Over 71 million Europeans now have Internet access on their mobile phones. In the UK, 10 million people now access the Internet through their mobile phones and spend 6.3 hours doi
42、ng so per week averagely.Unsurprisingly, young generations in the UK are leading the way, with nearly half of the countrys 16-to 24-year-olds and a quarter of 25-to 34-year-olds using the Internet, spending 6.5 and 6.2 hours online each week.Entertainment plays a main role in our mobile Internet liv
43、es,with one in five British people using their phones for online games,a third listening to the online radio and 39 percent watching films,TV or other videos at least once a week. One third of those using an Internet phone said they received videos,images or other multimedia on their mobile,and 61pe
44、rcent said they passed on the contents they had received.From a communication point of view,80 percent of those questioned agreed that the Internet had made it easier for them to stay in touch with friends and family.Alison Fennah,director of the IAB,said the use of the mobile Internet had come to t
45、he point that marketers should be looking to strategies(策略)that connect them with consumers more effectively. Better tools as well as improved consumer motivation that start coming together in 2011 can make a great difference to extending the online experience, Fennah said.12. How long does a Europe
46、an spend on the mobile Internet per week according to the IAB?A. 6.4hours.B. 6.2hours.C. 4.8hours.D. 1.6 hours.13. What do people mainly use the mobile Internet for?A. Communication.B. Entertainment.C. Study.D. Advertising.14. It can be known from the passage that _.A. more than half of the people i
47、n the UK use the mobile InternetB. the Internet is the most effective way to stay in touch with friends and familyC. the UK has the largest number of people who use the mobile Internet in EuropeD. better tools and improved consumer motivation help extend the online experience15. The author wrote the
48、 passage to tell us _.A. how to use mobile phones to surf the InternetB. newspapers and magazines will disappear soonC. more and more people use the Internet in EuropeD. how the Internet influences our daily lives【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲了研究表明越来越多的人,使用移动互联网。【12题详解】细节理解题。由the aver
49、age European spends 4.8 hours reading newspapers and magazines but 1.6 hours more using the mobile Internet a week.可知根据EIAA,一个欧洲人每周花在移动互联网上的时间是4.8+1.6=6.4,故选A。【13题详解】细节理解题。由Entertainment plays a main role in our mobile Internet lives,可知人们主要使用移动互联网娱乐,故选B。【14题详解】细节理解题。由“Better devices as well as impro
50、ved consumer motivation that start coming together in 2011 can make a great difference to extending the online experience.” Fennah said.可知,2011年开始出现的更好的设备以及更好的消费者动机,极大地改善在线体验。选D。【15题详解】写作意图题。从文中给出的使用移动互联网的人数的数据,可以看出越来越多的人使用移动互联网,故选C。第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选 项。New kinds of tourismP
51、eople are travelling more than ever before.The World Tourism Organisation says that by 2020 the number of international travellers will be more than 1.6 billion people per year._16_ Here are four different kinds of tourism that have appeared recently.Medical tourism can be for a lot of things,from o
52、perations to visits to the dentist._17_ A few of the popular countries offering medical tourism are India,Cuba,Thailand and Jordan.Nearly all tourists eat in restaurants,and dining is one of the top three tourist activities.But if you were in a country famous for its food,would you learn how to cook
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442292.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
