分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解演练及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:442901
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:67KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林 白城市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 演练 答案
    资源描述:

    1、吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解演练及答案2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The principles about applying for jobs have altered greatly lately. In the past, people preferred a hand-written application letterHowever, nowadays it is becoming more and more common to apply for a job through the InternetY

    2、ou can find information on the Internet about how to apply for jobsInformation can be found about how to fulfill your application letter, the clothes that you should wear and how to carry out the interview itselfThe importance of body language is often mentioned,but doesnt always get the attention i

    3、t deservesAfter all,before a word has even been spoken,your body language will have already given people their first impression of youAdditionally, your body language will also give out a lot more informationBased on your body language it can be seen if you are self-confidentIt can also show if you

    4、are a busy or a quiet type and it helps give an impression of whether you are speaking truthfully or notBody language can show how enthusiastic you are and if you are a nice personsomeone who will take his work seriously, but also someone who has a sense of humor and can enjoy a joke from time to ti

    5、meThe members of the application committee will ask you questions,but your answers wont only be oralThe committee will not only pay attention to what you say, but also to how you say it! Body language will determine first if it clicks,and sometimes all it takes is just a few secondsEverybody uses bo

    6、dy language,but it takes place mostly at a subconscious(下意识的) levelUsing body language appropriately, you can definitely increase your chances of getting a job1.What kind of people is the text mainly meant for?A. Interviewers B. Job-hunting people C. Employers D. Lay-off workers 2.We can learn from

    7、the first paragraph that_Ahand-written letters are not used in finding a job Bthe more expensive clothes interviewees wear, the better Cbody language is more important than spoken words DInternet is of significance in applying for a job 3.Using body language well in a job interview will probably _.A

    8、get rid of the interviewers prejudice Bdetermine what position one will get Cincrease the possibility to get the wanted job Dhelp one remove nervousness 4.Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThose using body language are usually confident. BBody language is often used

    9、 on purpose in job hunting. CBody language is a mirror to reflect ones personality. DPeople enjoying jokes are preferred in a job interview.参考答案14、BDCC 阅读理解。Fear plays no part in this latest problem“Im not afraid Ill lose my childrenI wont lose my children. We live together, and nothing, nothing,” s

    10、he repeats, her voice rising when speaking to Johns lawyer, “will stop me from being with my children. A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win. If John wants to see them, I cannot stop him. Hes their fatherI want them to see him! However, his visi

    11、t in his present condition will disturb the childrens stable (稳定的) life” John, who has spent much of his time in California recently, has only hired a house for himself in Pennsylvania, according to his lawyer. If hed like to stick to a regular life, Id be more than happy to do that, Jane says. The

    12、best thing for any child of a divorced (离婚的) parent is a stable life. I want nothing more than for him to set up a stable life for himself, so that he can be part of making our childrens lives more stable. While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold.

    13、Last week the ABC network announced that Jane would return with her own show, Twist of Jane, in which she gives advice to other momsJane and her eight children will also return to ABC in a series of Jane Plus 8 specials showing them on various adventuresIts a rest for Janewho insists that she needs

    14、her new,busy life to provide for her family“I have to lead such a lifeand Im thankful that Ive built it to the top where now I can support my children”she says And whether a bellicose(好斗的)dance judge or a bellicose former wife,Jane plans to keep 0n facing attacks on her “Some people try to knock me

    15、downonly to make me more fierce,more protective,more determined to do better,”she says“Go ahead,take me onThis will just make me stronger”( ) 1. According to Jane in the first paragraph,the low A. cant take her children away from herB. cant do anything with the caseC. will best settle the problemD.

    16、will disturb her children( ) 2. What does “to do that” refer to in the second paragraph?A. To live with John. B. To hire a house for John.C. To allow John to see the children D. To ask John to set up a regular life.( ) 3. What does the underlined sentence in the third paragraph mean? A. Janes life i

    17、s very difficult. B. Jane continues to live as usual C. Jane almost cant control her lire D. Jane works very hard to live a happy life.( ) 4. Which word can best describe Jane?A. Proud B. Fierce C. Determined D. Independent【语篇解读:】本文为记叙文。主要记叙Jane在和丈夫离婚后下决心面对一切困难,争取孩子的抚养权,并在婚后钱财和孩子抚养等问题短期内难以解决的情况下努力生活

    18、的故事。1. 答案:C考点:细节理解解析:依据文章第一段第5,6句 “A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win.”可知2. 答案:C.解析:根据上一段的 “If John wants to see themHowever, his visit in his present condition ”可知以John现在的状况不适合见孩子们,结合画线词所在句 “if hed like to stick to a regular life”可以推断出如果John

    19、生活稳定了Jane允许他见孩子们。3. 答案:B考点:考查学生的推断能力解析:依据第三段首句 “While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold.”此处while引导让步状语从句,意为“尽管钱和抚养的问题在几周内难以解决,”划线部分因为Jane几乎不让生活受到影响。因此正确答案为B4.答案:C考点:推理判断题。解析: Jane面对一切压力,坚决要求孩子的抚养权;钱和孩子的抚养短期内不能解决的情况下,努力克服困难维持生活都表现了她的坚强决心。2016高考训练题。

    20、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. Fear-producing TV and computer games are leading to serious disconnect between kids and the great outdoors, which wi

    21、ll change the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play.Each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down. We cannot be the last generation to have that place. At this rate, kids who miss the sense of won

    22、der outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “If the decline in park use continues across North America, who will defend parks against encroachment(蚕食)?” asks Richard Louv, author of Last Child in the woods. Without having a nature experience, kids can turn out just fine, bu

    23、t they are missing out a huge enrichment to their lives. Experts predict modern kids will have poorer health than their parentsand they say a lack of outside play is surely part of it; research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that play in nature foste

    24、rs(培养)leadership by the smartest, not by the toughest, Even a tiny outdoor experience can create wonder in a child. The three-year-old turning over his first rock realizes he is not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. We really need to value th

    25、at more. Kids are not to blame. They are over-protected and frightened. It is dangerous out there from time to time but repetitive stress from computers is replacing breaking an arm as a childhood rite(仪式)of passage.Everyone, from developers, to schools and outdoorsy citizens, should help regain for

    26、 our kids some of the freedom and joy of exploring, taking friendship in fields and woods that strengthen love, respect and need for the landscapes. As parents, we should devote some of our energy to taking our kids into nature. This could yet be our greatest cause.1. According to the passage, child

    27、ren without experiencing nature will_ Akeep a high sense of wonderBbe over-protected by their parentsCbe less healthy both physically and mentallyDchange wild places and creatures for the better2.According to the author, childrens breaking an arm is_ Athe fault on the part of their parents Bthe natu

    28、ral experience in their growing upCthe result of their own carelessness in playDthe effect of their repetitive stress from computers3.In writing this passage, the author mainly intends to_ Ablame children for getting lost in computer gamesBencourage children to protect parks from encroachmentCshow h

    29、is concern about childrens lack of experience in natureDinspire children to keep the sense of wonder about things around参考答案13、CBC 阅读理解请阅读下列短文,从每题 所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。One morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where everyone from the humblest(卑微的) to the

    30、 most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man, who looked somewhat disheveled. He was wearing a worn-out hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast. We cautiously began a conversation and spoke

    31、about a wide rang of things. We never introduced ourselves. I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee, I asked, My I get you something? A coffee would be nice. Then I bought him a cup

    32、of coffee. We talked more, and he accepted another cup of coffee, Finally, I rose to leave, wished him well, and headed for the exit. At the door I met one of my friends. He asked, How did you get to know Mr. Gal breath? Who? The man you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Do

    33、wns. I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity for one of the worlds richest and most powerful men! My few minutes with Mr. Gal breath changed my life. Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and to meet another human being

    34、 with kindness and sincerity. ( ) 1. What does the underlined word disheveled mean? A. Unfriendly. B. Untidy. C. Gentle. D. Kind. ( ) 2. The author bought coffee for the old man because A. he thought the old man was poor B. he wanted to start a conversation C. he intended to show his politeness D. h

    35、e would like to thank the old man ( ) 3. How did the author probably feel after he talked with his friend? A. Proud. B. Pitiful. C. Surprised. D. Regretful ( ) 4. What is the message mainly expressed in the story? A. We should learn to be generous. B. It is honorable to help those in need. C. People

    36、 in high positions are not like what we expect. D. We should avoid judging people by their appearances. 【语篇解读】 本文讲述了我在吃早点的时候遇到一个看起来穿着邋遢的老人, 并且帮助 他买了一杯咖啡,事后得知他是最富有的 Mr. Gal breath,旨在告诉我们不要以貌取人. 1. 答案 B 【解析】猜测词义题.由上文中的 I noticed an empty chair next to an elderly, unshaven man 何 下文中的 He was wearing a w

    37、orn-out hat and was alone.可知 disheveled 在这儿是指仪容不整, 穿着邋遢的意思.所以答案选 B 项. 2. 答案 A 【解析】 细节理解题. 根据文中 I was concerned that he might have no money and not be able to afford something to eat.可以判断选 A 项. 3. 答案 C 【解析】推理判断题.根据 I could hardly believe it. I was buying, offering a free breakfast, and feeling pity f

    38、or one of the worlds richest and most powerful men!可知, 作者在他朋友告诉他 那个老人是 Mr. Gal breath 之后感到很吃惊.由此判断选 C 项. 4. 答案 D 【解析】 主旨大意题. 根据文章最后一句 Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and no matter another human being with kindness and sincerity.可知,作者想要 表达的是不要以貌取人.由此判断选 D 项.

    39、阅读理解 Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web de

    40、signer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard

    41、, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life

    42、, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along

    43、 with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest

    44、 feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A c

    45、olorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one quest

    46、ion left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds,

    47、climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we

    48、have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解演练及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442901.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1