吉林省东北师大附中、长春十一高中、吉林一中、四平一中、松原实验中学五校2021届高三联合模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省东北师大附中、长春十一高中、吉林一中、四平一中、松原实验中学五校2021届高三联合模拟考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 东北师大 附中 长春 十一 高中 吉林 一中 四平 松原 实验 中学
- 资源描述:
-
1、东北师大附中 长春十一高中 吉林一中 四平一中2021届高三联合模拟考试英语科试题1.本试卷分为第卷和第卷两部分,共10页,满分为150分,考试用时120分钟。考试结束后,只交答题卡。2.客观题请用 2B 铅笔填涂在答题卡上,主观题用黑色碳素笔写在答题卡上。第卷(共 95 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共小题;每小题1.5 分,满分 7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的
2、相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the womans problem? A. She is a bit overweight. B. She has got food poisoning. C. She has high blood pressure. 2. Where was the man born?A. In Boston. B. In New York. C. In Los Angel es.3. What is the relationship between the speakers?A. Sc
3、hoolmates. B. Fellow workers. C. Teacher and student.4. Why did Lisa visit YouTube?A. To kill time. B. To watch-movies. C. To do research.5. What are the speakers talking about? A. Great works of literature. B. The mans childhood interest. C. The balance of family and work.第二节(共 15 小题;每小题1.5 分,满分 22
4、.5 分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6 和第 7 两个小题。6.What percentage of high school physics teachers in Alabama have physics degrees?A. Around 47% B. Over 19% C. Just 9%.7.What does Jennifer think of he
5、r physics class?A. Great. B. Difficult t. C. Boring.听下面一段对话,回答第 8 和第 9 两个小题。 8. Why does the woman make the call?A.To arrange a trip. B. To buy an-insurance. C. To cancel a reservation. 9 What do we know about the-womans husband?A.He will take a boat trip. B. He got injured in his leg. C.He was away
6、 on business.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题。10.How will Henry probably get to the national park?A. By bus. B. By car. C.By taxi11.When should Henry set out for the park?A. About 5:00 am. B.About 6: O0 am. C. About 7:00 am.12. What prevents the woman from traveling abroad?A. Her income. .B. Her busy sched
7、ule. C. Her health condition.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。 13.Why is the man talking to Jane? A. To make a travel plan. B. To find a hobby . C. To(conduct a survey. 14. What is Jane quite good at?A. Singing. B. Skiing. C. Swimming.15.What does Jane like doing in summer holidays? A Walking along the sea. B.
8、 Playing the guitar in a band. C. Enjoying the views in the mountains. 16. What is James favorite subject?A. Geography. B. English. C.History.听下面一段独白,回答第 17至第 20四个小题。 17.When did Tom Daley get spotted by his coach?A. When his records were reported. B. When he was taking competitions. C. When he was
9、having diving lessons. 18.What did Tom Daley achieve at the age of 14? A. He won a silver medal for Britain. B. He represented Britain at the Olympics. C. He won the National Novice Championships. 19. What did Tom Daley get at the 2012 Olympics?A. A gold medal. B. A silver medal. C. A bronze medal.2
10、0.How did Tom Daley feel in Rio 2016?A. Stressful. B. Relaxed. C. Disappointed.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题; 每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhat it doesThe self-cleaning door handle is combining with advanced photocatalytic ( 光 催 化 ) and blacklight technology. A
11、light source activates the doors handle coating, telling it to start cleaning. It can minimize the risk of infection by contact and improve the cleanliness of a space. How it worksThe working principle of the product is that a thin advanced photocatalytic coating can effectively decompose bacteria (
12、 细 菌 ) on the surface of a substance. A consistent UV light sourceinside a transparent glass door handleis required to activate the doors handle coating on the outer surface for disinfection, so a generator is used to provide electricity to light up a UV LED lamp by the motion of an opening and clos
13、ing door. Then, the door handle can clean by itself.Design processWe made the first version by using stainless steel. However, it caused the door handle to be heavier. Then, we tried aluminum, which made it light and easy to fix. We also improved the generator output which effectively turned energy
14、from door movement into a light source.How it is differentOur innovative design is simple, effective, and attractive. It has an elegant smooth shape, and its minimalist appearance stands out in todays world of inventions. Nowadays, people use chemical cleaning materials to clean up public areas but
15、it harms the human body. Our design can be used for a long time and is effective. It can self-clean after each use. In the door lock and door handle market, it is a unique design because there are no similar products.Future plansIn the future, we will commercialize the product and hope that it can c
16、ompete on the market with similar products. We are going to connect with public properties, for example, shopping malls, hotels, hospitals and public restrooms, where the risk of spreading infection is higher.AwardsIn addition to winning the James Dyson Award, it has also received the Gold Award, an
17、d in 2016, it was featured in the 44th International Geneva Inventions Exhibition.1. How does the self-cleaning door handle function?A. It controls the door movement automatically.B. It minimizes the risk of infection by less contact.C. Chemical cleaning materials are used to clean it up.D. The ligh
18、t source tells the door handle coating to clean itself.2. Compared with the first version of the product, the present one is _.A. safer and cheaperB. cleaner and easierC. less heavy and more effectiveD. more attractive and expensive3. What do we know about the new invention according to the passage?
19、A. It has been widely used in public areas.B. It has received recognition for its innovation.C. It is quite competitive among similar products.D. It will replace traditional chemical cleaning materials.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了结合先进的光催化和黑光技术的自洁门把手。【1题详解】细节理解题。根据What it does中A light source a
20、ctivates the doors handle coating, telling it to start cleaning. 一个光源激活门把手涂层,告诉它开始清洁。可知,光源指示门把手涂层自行清洁。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Design process中We made the first version by using stainless steel. However, it caused the door handle to be heavier. Then, we tried aluminum, which made it light and easy to fix.
21、We also improved the generator output which effectively turned energy from door movement into a light source. 我们用不锈钢做了第一个版本。然而,它使门把手更重了。然后,我们尝试了铝,这使它很轻,很容易修复。我们还改进了发电机的输出,有效地将能量从门的运动转化为光源。可知,与第一代相比,目前这代产品更轻也更有效。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据How it is different中In the door lock and door handle market, it is a u
22、nique design because there are no similar products. 在门锁和门把手市场,它是一个独特的设计,因为没有类似的产品。以及Awards中In addition to winning the James Dyson Award, it has also received the Gold Award, and in 2016, it was featured in the 44th International Geneva Inventions Exhibition. 除了获得詹姆斯戴森奖,它还获得了金奖,并在2016年参加了第44届日内瓦国际发明展
23、。由此判断出,这款产品的创新得到了认可。故选B项。BRome wasnt built in a day. And neither was the Roman subway system. Underground work is slow going, because construction workers often meet with frescoes(壁画) and other valuable stone foundations thousands of years ago. And a few years ago, they found the wooden foundations
24、of a luxurious porch from a Roman building.So local archaeologists called in Mauro Bernabei of the National Research Council of Italy. Hes a dendrochronologist: someone who analyzes tree rings, which give age and environmental information.We have to study wood because its full, really full, of infor
25、mation! Bernabei and his team found that the wooden planks were oak(橡木). But the woods origin was harder to determine. So they compared the tree rings in the oak floor to those available in libraries of tree rings that contain timber fromall over Europe. And they found a match for the Roman woodfrom
26、 the Jura region of eastern France, more than 600 miles away.The researchers also determined that it was used in about 40 to 60 B.C. And some came from trees already up to 300 years old when they were cut down. The details are in the journal PLOS ONE.The discovery is the first clear evidence of oak
27、from north of the Alps being used to build ancient Rome. And its a reminder that the Romans had a complex trading network. These trees, for example, likely floated down two rivers, across the Mediterranean and up another river to Rome.Bernabei says Roman archaeologists usually destroy ancient woodit
28、s not as valuable as jewelry and vases and frescos. But hes hoping this study might change their minds.Save the wood, yes! And call me,if you dont want to saveplease, call me!He says.4. Why does the subway in Rome go slowly?A. It is hard to dig up the earth in Rome.B. There are many ancient ruins bu
29、ried here.C. It is very dangerous to work too fast in RomeD. The Roman are not experienced in building subways5. What can people learn from the wood foundations?A. The wealth in ancient RomeB. The trading information of ancient RomeC. The culture of ancient RomeD. The social relations of ancient Rom
30、e6. What does the underlined word in paragraph 4 refer to?A. The stoneB. The subwayC. The French woodD. The Roman foundation7. What is the main idea of this passage?A. Scientists found some information about ancient RomeB. Wood was not as valuable as stones in ancient RomeC. Only the rich people in
31、ancient Rome could use woodD. Ancient Rome could have a rich trading network.【答案】4. B 5. B 6. C 7. A【解析】本文是一篇新闻报道,介绍了科学家们在深埋地下的古罗马建筑的木制地基上发现了古罗马的贸易信息。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Underground work is slow going, because construction workers often meet with frescoes(壁画) and other valuable stone foundations thous
32、ands of years ago.”(地下工程进展缓慢,因为建筑工人经常会遇到几千年前的壁画和其他有价值的石头地基)可知,罗马地铁建设进展缓慢是因为地下埋藏着许多古代遗迹,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第五段“And its a reminder that the Romans had a complex trading network.”(这也提醒我们罗马人有一个复杂的贸易网络)可知,从木地基中我们能够了解到古罗马的贸易信息,故选B。【6题详解】词句猜测题。根据第三段“And they found a match for the Roman woodfrom the Jura reg
33、ion of eastern France, more than 600 miles away.”可知,他们在600多英里外的法国东部朱拉地区发现了一种罗马木材的匹配物,此处承接上文,说的是研究人员还确定,在法国发现的这种木材在大约公元前40年至60年间曾被使用过,由此可知,it指代的就是上文提到的法国木材,故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“And a few years ago, they found the wooden foundations of a luxurious porch from a Roman building.”(几年前,他们在一座深埋地下的古
34、罗马建筑的豪华门廊上发现了木制地基)及第五段“And its a reminder that the Romans had a complex trading network.”(这也提醒我们罗马人有一个复杂的贸易网络)可知,本文主要介绍的是科学家们在深埋地下的古罗马建筑的木制地基上发现了古罗马的贸易信息,故选A。CIts no secret that inhaling(吸入) smoke is bad for your lungs. But now, scientists are suggesting smoke may also carry and spread infectious di
35、seases.The theory,published in Science Magazine, is based on research that found wildfire smoke is teeming with thousands of species of microorganisms. Some of these microorganisms, including bacteria and fungal spores(真菌孢子), are known to cause disease.The new research suggests that when a wildfire
36、burns plant or animal matter and disturbs soils, it exposes thousands of species of bacteria and fungi(真菌) that otherwise might not easily become airborne(空气传播的). You might think the high heat from fire would kill these organisms, butone study cited in the article found that some bacteria even multi
37、ply post-fire. Scientists say the organisms latch onto smoke particulates(微粒), allowing them to travel thousands of miles across continents.Dr. Peter Chen, director of the Division of Pulmonary and Critical Care Medicine at Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, is intrigued by the theory but s
38、omewhat skeptical that the microorganisms in smoke would actually cause infections. Many bacteria and fungi dont cause lung infections, says Chen, but its certainly possible that a significant amount could worsen symptoms in someone with a pre-existing lung condition.I always thought it was the part
39、iculates in smoke that were causing these issues, says Chen, But when I read this, I started thinking: Could it be the microorganisms that are also worsening existing illness?Whether the microbes in smoke actually cause infection or simply worsen potential respiratory(呼吸的) issues, the article raises
40、 a new health threat that is certainly alarming, saysKelsey Jack, an associate professor of environmental and development economics.This is especially true for lower-income populations, Jack says, because people with fewer means are often more exposed to the environment. If smoke is affecting the ai
41、r quality in a certain area, the people who work outside, or who have to go to the office on foot or by bike, will inhale more smoke than those who drive.But until more research is done, Chen says the best thing people can do is just follow existing recommendations whenair quality is poor including
42、staying indoors, keeping windows and doors closed, usingHEPA filters(过滤器)and running air conditioning.8. What can we know about the microorganisms from paragraph 2?A. They could be killed by high heatB. They could possibly travel through air by themselvesC. They could reproduce in large numbers afte
43、r fires.D. They can easily attach themselves to smoke particulates9. How do most microorganisms affect people according to Dr. Peter Chen?A. They will causes lung infections.B. They might worsen lung diseaseC They will destroy living environments.D. They might damage respiratory system10. Why are lo
44、w-income people suffering more than others?A. They live in poor areas.B. They drive to and from workC. They have suffered from lung diseaseD. They are exposed to polluted air more frequently.11. What does the last paragraph mainly talk about?A. Results of the new researchB. Disagreements between the
45、 author and Chen.C. Suggestions on dealing with poor air qualityD. Benefits of preventing smoke from polluting the air【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】本文是说明文。科学家通过研究发现烟雾也可能携带和传播传染病,当野火燃烧时,会散播数千种细菌和真菌。文章介绍了这项发现,并给出了相应的建议。【8题详解】细节理解题。根据第二段的“You might think the high heat from fire would kill these organism
46、s, but one study cited in the article found that some bacteria even multiply post-fire.( 你可能认为来自火灾的高热会杀死这些生物,但一篇文章引用的一项研究发现,有些细菌甚至会在大火后繁殖。)”可知,微生物在大火之后可能大量繁殖。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段的“Many bacteria and fungi dont cause lung infections, says Chen, but its certainly possible that a significant amount cou
47、ld worsen symptoms in someone with a pre-existing lung condition.(许多细菌和真菌不会引起肺部感染,陈说,但肯定有可能大量的细菌和真菌会使先前存在的肺部疾病的人的症状恶化。)”可知,Peter陈认为微生物可能会让肺部感染恶化。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段的“This is especially true for lower-income populations, Jack says, because people with fewer means are often more exposed to the envi
48、ronment.(杰克说,这对低收入人群尤其如此,因为经济能力较差的人往往更容易接触这样的环境。)”可知,低收入人群比别人遭受更多是因为他们更频繁地暴露在污染的空气中。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段内容“But until more research is done, Chen says the best thing people can do is just follow existing recommendations when air quality is poor including staying indoors, keeping windows and doors
49、closed, using HEPA filters(过滤器) and running air conditioning.(但在做更多的研究之前,陈说,人们能做的最好的事情就是在空气质量差的时候遵循现有的建议包括待在室内,关闭门窗,使用HEPA过滤器和运行空调。)”可知,最后一段讨论了关于处理空气质量差的建议。故选C。DIt should be one of the main goals in todays society to reduce plastic consumption. Though many of us believe that recycling will solve the
50、 problem, and continue using plastic, its actually the opposite. In 2013, 254 million tons of trash was produced in the U.S. alone, and only around 30% was recycled. This means that the rest ended up in a landfill and will stay there for up to 1000 years.Recently, China has stopped importing trash f
51、rom all over the world. Before this, over 30% of the worlds waste would end up in China, causing a popular belief that Asian countries are those responsible for creating the majority of the waste in the world. Now, Asian countries, including Vietnam and Thailand, are looking for new ways to avoid pl
52、astic. One of those ideas was a new, eco-friendly way to pack their goods by avoiding plastic packaging.One of the Perfect Homes Chiangmais team members noticed a creative way to reduce plastic that a supermarket called Rimping Supermarket was using and decided to take photos of their shelves with h
53、is phone. Little did he know that people from all around the world would absolutely love this idea.“I just popped in to get a few items while we were waiting to sign some contracts(合同) with our lawyer, who was delayed. When I noticed the vegetables wrapped in banana leaves and simply liked the idea,
54、 I took a few pictures and posted them online” he said.With more than 3.5 million views and over 17 thousand shares, the idea became something people can encourage more supermarkets to implement(贯彻).Some have noticed that not everything on the shelves is completely plastic-free, to which the superma
55、rket responded that they are taking one step at a time, but its not that easy. Many products come to the supermarkets pre-packaged and many companies are interested in wrapping their produce in plastic since it is the cheapest and the easiest option. Its now up to the shoppers to show the supermarke
56、t which they prefer. If every one opts for the banana leaf packaging, they will stop stocking the items in plastic.12. What can we infer about recycling from paragraph 1?A. The author thinks highly of recyclingB. The US did a great job in recycling in 2013C. Recycling has failed to solve the plastic
57、 problemD. Recycling helps a lot in reducing plastic consumption13. Why did the man go to Rimping Supermarket ?A. To take photos of their shelvesB. To meet with their lawyer thereC. To buy some itemsD. To sign some contracts with the supermarket.14. What does the underline phrase“ opts for ”in the l
58、ast paragraph probably mean?A. DoubtsB. DiscussesC. DislikesD. Chooses15. What is the best title of the passage?A. Leaf Packaging Goes ViralB. Reducing Plastic ConsumptionC. Recycling Avoids Plastic PackagingD. A Good Option Makes A Difference【答案】12. C 13. C 14. D 15. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了减少塑料消费应该成为当今社
59、会的主要目标之一。文章提到一种用香蕉叶来包装的方法,但能否成功取决于消费者。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段“In 2013, 254 million tons of trash was produced in the U.S. alone, and only around 30% was recycled.”(2013年,仅美国就产生了2.54亿吨垃圾,其中只有约30%被回收。)可推断,垃圾回收不能解决塑料问题。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“ “I just popped in to get a few items while we were waiting t
60、o sign some contracts(合同) with our lawyer, who was delayed. When I noticed the vegetables wrapped in banana leaves and simply liked the idea, I took a few pictures and posted them online” he said.”(“我只是进来买几样东西,当时我们正在等着和我们的律师签合同,但律师被耽搁了。当我注意到蔬菜是用香蕉叶包着的,并且很喜欢这个想法时,我拍了几张照片,并把它们传到了网上。”)可知,他去Rimping超市是为了
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442958.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
