分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型北京市东城区2014高考英语阅读理解学生联合自选(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:443539
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:198.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市 东城区 2014 高考 英语 阅读 理解 学生 联合 自选 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家北京市东城区2014高考英语阅读理解学生联合自选(6)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 I live in the land of Disney, Hollywood and year-round sun. You may think people in such a splendid, fun-filled place are happier than others. If so, you have some mistaken ideas about the nature of happiness. M

    2、any intelligent people still equate happiness with fun. The truth is that fun and happiness have little or nothing in common. Fun is what we experience during an act. Happiness is what we experience after an act. It is a deeper, more lasting emotion. Going to an amusement park or ball game, watching

    3、 a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh. But they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends. I have often though that if Hollywood stars have a role to play, it is to teach us that happines

    4、s has nothing to do with fun. These rich, beautiful individuals have constant access to glamorous parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells“happiness”.But in memoir(回忆录)after memoir, they reveal the unhappiness hidden beneath all their fun: depression, alcoholism ,drug addiction,

    5、broken marriages, troubled children and profound loneliness. Ask a bachelor why he resists marriage, if hes honest, and he will tell you that he is afraid of making a commitment, for commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure and excitement. Marriage has such

    6、moments, but they are not its most distinguishing features. Similarly, couples that choose not to have children are deciding in favor of painless fun over painful happiness. They can dine out whenever they want and sleep as late as they can. Couples with infant children are lucky to get a whole nigh

    7、ts sleep or a three-day vacation. I dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children. Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating(解放性的)realizations. It liberates time: now we can devote more hours to activiti

    8、es that can genuinely increase our happiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those rich and glamorous people we were so sure are happy because

    9、 they are always having so much fun actually may not be happy at all.来源:Z*xx*k.Com66. We can learn from the passage that . A. fun creates long-lasting satisfaction B. fun provides enjoyment while pain leads to happiness C. happiness is lasting whereas fun is short-lived D. fun that is long-standing

    10、may lead to happiness67. To the author, the role Hollywood stars play is to . A. write memoir after memoir about their happiness B. tell the public that happiness has nothing to do with fun C. teach people how to enjoy their lives D. bring happiness to the public instead of going to parties68. In th

    11、e authors opinion, marriage . A. affords greater fun B. leads to raising children C. indicates duty and devotion D. usually ends up in pain69.Which of the following is the best example of“painful happiness”? A. Winning lottery by accident B. A bachelor resisting marriage C. Raising children D. Buyin

    12、g some fancy clothes70. If one gets the true sense of happiness, he will . A. stop playing games and joking with others B. keep himself with his family C. give a free hand to money D. use his time to increase happinessAWhen 7-year-old Warren Buffett said,“I will be the richest man one day,” his frie

    13、nds made fun of his “daydreaming”. But ever since then the little boy has set about learning how to make money by selling drinks, delivering newspapers and buying stocks. The American had already earned $9,000 (equal to $90,000 today) by the time he graduated from high school. And this month the 78-

    14、year-old man, who earned his fortune by making a lot of sound investment in the stock market, took the place of Microsoft founder, Bill Gates, as the worlds richest man. Gates worth declined $1.5 billion to $55.5 billion in 33 days after the recent financial storm, according to Forbes Magazine. Buff

    15、ett, the only son of a stockbroker, was ready to think outside the box to develop his business from a very early age. At 8, he went to golf courses collecting and selling the used balls. At 11 when he sold soda pop door-to-door with a friend, the pair collected lids on streets to judge which flavor

    16、was the most popular. As a paper boy during high school, Buffett delivered two competitor papers, so that even when customers canceled one of the subscriptions, he could still make a profit from the other. With his paper delivery savings, Buffett bought 162,000 square meters of farmland and collecte

    17、d rent. Young Buffett stepped into the stock market at 11 but earned only $5. The experience taught him one of the virtues in investing, patience. After graduating from university, Buffett started his venture with stocks with his childhood earnings and money from friends. He researched the stocks an

    18、d just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time. By sticking to companies such as American Express and Coca-Cola, Buffett has become rich. “Learning is important to Buffetts success. He is a learning machine who can spend his entire day reading. He keeps lear

    19、ning from books, street smarts and investigation, from both success and failure. In this way, he over-achieved his aptitude (能力).” said Charlie Munger, his longtime business partner. 16. The passage is mainly about _.A. why Buffett took the place of Bill Gates as the worlds richest manB. what effect

    20、 Buffetts childhood experiences had on his successC. how Buffett earned his fortune and achieved his aptitudeD. what Buffett dreamt about when he was a child【答案】C 【解析】主旨大意题。根据本文的几个段落分别介绍了巴菲特一生中几个阶段挣钱、创业的例子。因此可判断C为正确答案。而其他三项的内容只是文中所提到的一个方面。故选C。17. Which of the following is true about Buffett?A. His w

    21、orth is more than $ 55.5 billion now. B. He is next to Bill Gates in wealth at the present time.C He achieved great success on stepping into the stock market.D He bought 162,000 square meters of farmland by selling soda pop.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第二段“Gates worth declined $1.5 billion to $55.5 billion in

    22、 33 days after the recent financial storm, according to Forbes Magazine.”可以确定答案。他的价值是555亿美元,故选A。18. How did Buffett behave at the stock market?A. He often prefers some inexpensive stocks.B. He will buy the stock whose price is lower than its value.C. He always borrows money from his friends to buy s

    23、tocks.D. He will sell the stock if its price doesnt go up.【答案】B【解析】细节理解题。根据第五段中的“He researched the stocks and just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time.”可以确定答案,他将买股票的价格低于它的价值,故选B。19. Which is the main factor that determines Buffetts success?A. His educati

    24、on. B. His family background.C. His desire to learn. D. His cooperation with his partner.【答案】C【解析】细节理解题。根据“Learning is important to Buffetts success.学习是他成功的主要因素,故选C。20. What can we infer from the passage?A. Buffett is an immediate success in the stock market.B. Buffett and Gates are business partner

    25、s.C. His father helped him a lot in his business.D. Buffett has a good sense of business.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章最后 一段他的生意合伙人对他的评价以及上文对他的介绍,他有一个很好的经商意识,故选D。阅读理解-BThe house was quiet at 5 a.m. and Tims mother was asleep. Only the sound of the big freezer broke the quiet. Hed dreamt of the cave last night.

    26、 The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.Tim pulled on a sweater and put some apples into his schoolbag. It was too early for breakfast. Hed eat after hed been through the cave, sitting on the rocks and staring at the sea.He wished he had a proper pack. His schoolbag would have to do. Wh

    27、at else? Sandwichesbut his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches. Shed want to know why he had to leave so early. He settled for some biscuits, and left a note stuck at the table: Gone to Michaels. Back tonight. Tim.The sky was high and soft and light outside, though th

    28、e sun still wasnt up. Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the street. The wind from the sea was fresh and sweet.The sandhills still breathed heat from yesterdays sun, though the top of the sand was cool. He ran down to the beach impatiently, but there was no one, just dry

    29、sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves. The light changed suddenly. The first rays of sunlight stretched across the sea. The sun was pushing its way over the edge of the world. Over the first rocks, along to the point, Tim glanced back. The beach was stil

    30、l empty. The sun sailed higher in the sky.He could see the cave now, even darker in the morning light. The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it. He had to force himself to go closer. Why was it so much more mysterious now? But it would be silly to go back now after so m

    31、uch trouble. He neednt go in all the way21.What did Tim do at the beginning of the story?A. He left the house quietly. B. He had breakfast at home.C. He left a note on the freezer. D. He put a sweater in his schoolbag.【答案】A【解析】细节理解题。根据left a note stuck at the table: Gone to Michaels. Back tonight. T

    32、im.可知他悄悄地离开家,故选A。22. “He settled for some biscuits” (in Paragraph 3) means that Tim _.A. had to leave the biscuits on the tableB. liked biscuits better than sandwichesC. had to take biscuits instead of sandwichesD. could only find some biscuits in the kitchen【答案】C【解析】细节理解题。根据his mother might wake up

    33、 if he started pulling out bread for sandwiches.因为如果他拿三明治可能要惊醒妈妈,于是就拿了饼干,故选C。 23. What made it possible for Tim to see the entry to the cave?A. The height of the first rocks. B. The ups and downs of the waves.C. The change in the position of the sun. D. The vast stretch of the sunlit beach.【答案】C【解析】

    34、细节理解题。根据The light changed suddenly. He could see the cave now,太阳的突然改变,使他能够看清洞口,故选C。24. Which of the following statements is TRUE according to the story?A. The sea looked like a piece of gold. B. Seabirds flew away when Tim arrived.C. Tim was the only person on the beach.D. The sky got dark as Tim re

    35、ached the cave.【答案】C【解析】细节理解题。根据He ran down to the beach impatiently, but there was no one, Tim是海滩上唯一的一个人,故选C。25. In the story, Tims mood changed from _.A. loneliness to craziness B. anxiousness to excitementC. helplessness to happiness D. eagerness to nervousness【答案】D【解析】细节理解题。根据他满怀激情地自己悄悄地来到海边,结果走

    36、到海边发现天很黑又没有人自己心里感觉有点紧张,故选D。阅读理解 I always avoid going on field investigations with the toxics (毒物)team, unless its absolutely necessary. Its not that I mind the hard work, or am afraid of coming into contact with toxic substances. What I fear is quickly losing hope about the work I do. However, doing

    37、 field research with the toxics team, all I see and feel is filthnothing else. Even if I close my eyes, I can smell the smell of food processing, rotting organic waste from paper mills and chemicals from clothing manufacturers. One morning, I went to investigate a discharged pipe to document and col

    38、lect samples of pollutants secretly being emitted by a textile mill. I had to work with the utmost secrecy in order to avoid being discovered by the textile mill. I dipped a long measuring pole into the large polluting pipe to measure the volume of polluted water being emitted. But the surface of th

    39、e water, covered in oil and filth, made me feel as if to vomit. All of a sudden, I felt someone hit me on my back. It frightened me so much that I almost fell into the water. I grasped the pole and looked behind me to see an old man standing there. He asked:“Can you catch fish here?”I realized that

    40、he thought I was holding a fishing pole, so I kept calm and said: “Yes, I heard that theres a kind of small fish living in this water, and it has medicinal benefits.” The old man grew quite curious and replied:“That may be. If a fish can survive in water as dirty as this , it must have a lot of resi

    41、stance. So it wouldnt be too strange if such fish had medicinal benefits.” It was clear he was just passing by, so I answered:“Yeah, survival of the fittest. Fish that adapt can survive, just like us humans.” He kept talking to me and didnt want to leave. He wanted to see whether or not I would catc

    42、h the small fish with medicinal benefits.71. The text is mainly about . A. a research report about pollution B. an exciting experience of fishing C. an experience of doing research on pollution D. an unforgettable talk with an old man72. Which word can take place of the underlined word in the 2nd pa

    43、ragraph? A. fish B. textile C. water D. pollutants73. What is the writer of the text most probably? A. A newspaper reporter. B. A researcher about pollution. C. A fisherman. D. A worker of the textile mill.74. Why did the writer tell the old man he was fishing? A. Because he wanted to satisfy the ol

    44、d mans curiosity B. Because the old man was interested in fishing too C. Because he did the research secretly D. Because the old man wanted to buy the fish来源:Zxxk.Com75. We can infer from the last paragraph that . A. the old man had found out the secret B. the old man wanted to catch the fish by himself C. the writer would have to tell the old man the fact D. the old man was sent to watch over the writer【答案】71-75 CDBCC- 8 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市东城区2014高考英语阅读理解学生联合自选(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443539.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1